icon

Aký máte názor na pravidlá vstupu do školy?

12. sep 2024

Maminy len ma zaujima vas nazor. Mame prvaka, v prizemi maju satne, teda len skrinky a hala bala, ze prvak vedla stvrtaka atd..Na prvom poschodi ma triedu. Len ide mi o to, ze ani rano ja ako rodic nemozem vstupit do skoly. Mohli sme len prvy tyzden s prvakmi a uz nie. Neprekazalo by mi to, len mi vadi, ze skola, ktoru navstevuje cez 400 deti sa otvara 7:45, o 8h zvoni. Ja ho tam zaveziem asi 7:50, len viete si predstavit, ked o 7:45 otvoria aky tam je natresk deti, najma tych n druhom stupni, ked ich vidim ako chodia, ze jednoducho nedavaju pozor na tych mensich, drgaju do seba. Takto som isla aspon rano po schodoch dole do satne a spat. Na poschodie do triedy uz nie. Keby otvaraju skolu skor, tak zaveziem skor, kym tam nebude tolko deti a nebudu tie satne tak preplnene. Aky mate na to nazor vy, ako matky, najma teda prvakov.

Strana
z5
yanni
16. sep 2024

Neris. Pomoze si aj sam. Moja 5rocna prvacka uz chodi autobusom. Skola sa nam zacala 10.09. Prvy den neratam, cize 3 dni aj s cestou. Vyucko zacina o 7:45. Skolu otvaraju 7:35. To akurat pride autobus na zastavku skoly. Zo skoly nik nevolal, cize do skoly sa dostala, hadam aj prezula aj do triedy sa dostala. Ci udupana alebo nie. Nastasti mala skola s ca. 200 ziakmi. Horsie to ma starsia, 9 rokov, piatacka (prvy rok na gymnaziu). Skola ma 1290 ziakov. To uz je ine kafe. Po vyucku vybehne 1000 ziakov a behom na autobus/vlak. Ale zatial ani ju nik neudupal.

emily5551
16. sep 2024

@simca06022011 na chlapčenských WC stretnúť cudzieho chlapa, ktorý nepracuje ano v škole? Čo keby to bol nejaký úchyl?

yanni
16. sep 2024

@janage uz aj cesta do a zo skoly je poistena. Neviem ako teraz na Sk ale za mojich skolskych cias normalne rodicia info dostali cierne na bielom. Cize ked na stane nieco medzi 7:45 a 8:00 a hlavne na pode skoly, to sa uz riesi cez skolu. Skola je poistena a tak aj kazdy ziak a zamestnanec.

cimage
16. sep 2024

Ja ta chapem, mne ako prvacke takto rozbili obocie, ktore mi aj sili. Nejaky starsi ziaci do mna drgli a ja som hlavou narazila do zeleznych otvorenych dveri na satni.
Mohli by ich aspon rozdelit na prvy a druhy stupen. Mladsich pustit 7:30-45 a starsich 7:45-8.

yanni
16. sep 2024

@cimage mohli ale neurobia. Ak vela deti dochadza busom z inych dedin, ako autorka sama pise, tak ako to chces rozdelit. Tym istym busom cestuju aj mladsie aj starsie deti a pridu v rovnaky cas. Tak co maju tie starsoe deti naprv v zime mrznut pol hodinu pred skolu, lebo malicki maju prednost? No to urcite. Moja 5 a 9 rocna cestuje do skoly s decmi v 12.-13. rocniku, cize 18. az 20 rocnymi. Sice mala vystupi skor ale ta starsia, piatacka, ide do tej istej skoly a tym istym vchodom do skoly ako ti 20 rocni. A pridu v rovnaky cas. neviem si to predstavit, ze tie starsie decka by tam 20 minut pred vchodom vystavali. Ja ked som chodila na zalkaldku, tiez sme isli vsetky deti spolu. A nebol problem. Moj o dost mladsi brat (ja uz som bola davno na druhom stupni) chodil do skoly so mnou od druheho dna. Ziadna mama za zadkom. Potom, ked uz si nasiel kamosov, tak uz sa aj mne vyhybal.

dadka_bb
16. sep 2024

Ani mi nevrav. Aj nasu skolu otvaraju 7.45. Pride mi to mega neskoro. Ad 1 natresk, ad2 kym sa prezuju a usadia,nestihnu ani pokecat s kamosmi.. ale tak pytala som sa na rade skoly,neplanuju zmenit.
Do 7.30 sa da priniest dieta do ranneho klubu(zrejme to mate aj vy) tak jedine tak. Moja uz do klubu nechodi.cize 7.45 smola

barbie2023
16. sep 2024

@cimage ale ty nechápeš prečo sa to nedá ? Lebo aj učitelia potrebujú sa pripravit na vyučovanie a nemá tam proste kto byť pri takom počte detí naraz. V školstve chýba veľa veci z mnohých aspektov a to žiaľ malokto vidí. Ľahšie sa kritizuje "z vonku". Okrem toho k autorke , ranná družina by sa mala platiť menej ak dieťa chodí len ráno.

autor
16. sep 2024

@barbie2023 ver tomu, ze je to tak o 8h zacina vyucovanie 7:45 sa otvara skola, druhy den sme prisli skor, lebo som nevedela, plno deti cakalo tiez, a potom otvorili, mohli sme ist este s prvakmi prvy tyzden do tried a pani ucitelka hovorila, ze 7:45 sa otvara pre vsetky deti a o 8h sa zatvara, tak treba potom zazvonit, keby niekto meskal.

autor
16. sep 2024

@cimage ja som tiez takto spadla zrovna z tych schodov, tlacenica, niekto do mna sotil, zletela som a zlomila si clenok, potom som bola dva mesiace doma.

sella38
16. sep 2024

@barbie2023 ja som tiež učiteľka a vzhľadom k tomu, že aj medzi učiteľmi sme všelijakí a už som si prešla riaditeľkou aj takou aj onakou... tak verím tomu, že niekde to proste "nejde" a naozaj sa škola otvára o 7.45. My sme obrovská škola, ako som už vyššie písala, 900 žiakov.... a napriek tomu nie je problém otvoriť školu o 7.30. Na chodbách, vo vestibule aj v šatniach je zabezpečený dozor od 7.30. Starší vchádzajú jedným vchodom, mladší druhým.... a áno, je to daň za prácu vo veľkej škole, že mám 1x do týždňa chodbový dozor a teda tam stepujem od 7.30. A že sa potrebujem pripraviť na hodinu? Nuž... čo už... raz do týždňa.... prichádzam proste skôr, aby som to stihla ešte pred 7.30....
Vieš ako sa hovorí... kde je vôľa, tam je cesta.... ale na niektorých školách je cesta zrejme "zakopaná"...

barbie2023
16. sep 2024

@sella38 u nás vyše 600 a máme to takto a popravde naozaj som s týmto nestretla. Hoci viem,že žiaľ kadekto sa nájde aj na poste riaditeľa a zariadi ako mu je lepšie 🤷

janka000008
16. sep 2024

@beata_k u nás su 2 poschodia + prízemie. Na prízemí je prvý stupeň a škola sa otvára o 8.30 a tiež je tam taký natresk detí lebo väčšinou chodia skoro. Ešte že tam rodičov nepustia, šak sú učiteľky na dozore a keď treba tak pomôžu nie?

kristinaanna
17. sep 2024

a si viete predstaviť , že vás niekde inde pustia cez vrátnicu len tak, myslím fabriky, alebo úrady a podobne? tiež tam môžete ísť len v čase, ktorý je na to určený, a len ak tam robíte. Že by vás do fabriky odprevadil muž alebo manželka, alebo by ste si zobrali kamošku, len tak, a náhodou by sa jej niečo stalo, kto by bol za to zodpovedný?
tie školy to robia tak preto , lebo sú za deti zodpovedné , tiež učitelia nemôžu byť všade, a upratovačka ani vrátnik nie je zodpovedný za dieťa, chránia tým len vaše deti.

autor
17. sep 2024

@kristinaanna porovnavat pracu, urad, nas dospelych ludi a 6-7rocne deti, je snad rozdiel nie?

kristinaanna
17. sep 2024

ani nie, ide tam o bezpečnosť, ako všetkým inak deťom zabezpečiť bezpečie na pôde školy? len pravidlami, a len ak ich budú všetci dodržiavať ,tak bude v škole bezpečne pre každé dieťa

mmoni89
17. sep 2024

Všade to tak funguje, nevidím žiadny problen

autor
17. sep 2024

@kristinaanna dobre ked to porovnavas, ludia do fabriky, pridu vsetci naraz, ze cakaju pred branou, potom ich naraz pustia, a za 15minut sa maju prezliect a premiestnit? Ako som uz viackrat pisala, ja dnu nemusim ist vobec, ide mi len aby sa ten cas upravil. Hadam keby otvoria skoku 7:30 tak ich to nezabije.

basullinka
18. sep 2024

Anonym, tak kontaktuj rodiča, ktorý je v Rade školy, nech to on začne riešiť 🤷‍♀️

ibrunova
18. sep 2024

Už ste mali celoškolské rodičko? Alebo vaše triedne?

lizatko1009
19. sep 2024
lizatko1009
19. sep 2024
janage
20. sep 2024

@yanni keď sa stane nehoda, že sa vybije zub trvalý, či poskodi zrak ta poistka už bude môjmu dieťaťu na 2 veci.
A to sú len 2 zo situácii čo sa reálne stali medzi detmi 1 st. lebo divočina.
Áno viem, že sa môže stať aj za prítomnosti učiteľa, ale riziko je predsa len nižšie. Preto tam ten dozor je.

barbie2023
20. sep 2024

Keby si rodičia vedeli vychovať deti tak by sa nebáli, že sa deti dokalicia v škole bez dozoru 🤷

Strana
z5