icon

Aký máte názor na to, keď učiteľka berie na školský výlet svoje deti?

mimusa18
13. jún 2022

Naša škola ide vo štvrtok na výlet a dnes sme sa dozvedeli že jedna učiteľka si opäť (už to spravila v apríli na výlete) berie svoje dcéry, ktoré navštevujú školu v inej dedine 🤷‍♀️. Argumentuje tým, že „treba zaplniť autobus“ no netuším prečo práve takto to rieši! No ale hlavne ma (nás rodičov) zaujíma či ten výlet im aj zaplatí v plnej sume ako sme ho platili my, keďže je to dlhší výlet -spolu 280 km. Samozrejme sme sa jej pýtali viacerí či im to zaplatí -povedla že áno. No ale neviem ,lebo ona je taká že keď netreba tak € nepustí 🤷‍♀️

paulakolla
14. jún 2022

@mimusa18 veď choď aj ty. Moja mamka (učiteľka) bola vždy celá happy, keď sa pripojili aj nejakí rodičia. Ale moc sa do toho nehrnuli. Odhadujem ťa, že ani ty sa nehrnieš. A asi ani zadarmo však ?

valdovalda
14. jún 2022

@mimusa18 kokos, to uz co take p*coviny riesite, ked to tak skaredo musim napisat. Z vasho prispevku ide taka neskutocna zavist a zloba, zenska jesitnost. Skor ako nejake potentovane eura, by ma ako rodica zaujimalo, ci ju jej deti nebudu rozptilovat na ukor bezpecnosti ostatnych deti. Nezabudnite ju rozobrat a ohovorit s kamoskami na kave, porozmazavat po face, ist podat staznost k riaditelovi a zriadovatelovi. Vy musite mat strasne nudny zivot, ze toto riesite.

valdovalda
14. jún 2022

@paulakolla by som ju poslala s nimi, nech si uzije celodenku a ma za tie decka zodpovednost

valdovalda
14. jún 2022

@mimusa18 a mimochodom ucitel nie je povinny ist s detmi na vylet, je to jeho dobra vola, tak by som bola ticho a suchala nohami, nech maju decka zazitok

ingrid56
14. jún 2022

@mimusa18 absolútne by mi to nevadilo, ak by som aj robila ,,sponzora" , keď budú deti šťastné , prečo nie ... občas je dobre nebyť sebecký a dopriať aj druhým 😉

henka123123
14. jún 2022

Akoze mam dost.aj keby to mali jej deti gratis..co je na tom? Ja byt ucitelkou a kludnym svedomim hovorim zw by som nikam nevzala celu triedu cudzych deti...cize ta ucitelka ide urobit radost.dava svoj zivot karieru zodpovednost za vase deti a este jej idete vycitat?

elizabet173
15. jún 2022

@valdovalda ona b y zodpovednosť nemala, ak keby išla, keby sa niečo stalo, poťahovať budú učiteľku, nie ju

mooonika1975
15. jún 2022

@mimusa18 50€??? Ja že 500€ minimálne ... keď dosť drahý vylet

sidicek
15. jún 2022

Mne by max vadilo, ak by sa učiteľka kvôli svojim deťom nedostatočne venovala ostatným. Čiže ak by to nejakým spôsobom malo vplyv na bezpečnosť. Lebo povedzme si úprimne, niektorým mamám pri svojich deťoch dosť prepina. Ja osobne by som svoje dieťa, keď mám na starosť ďalších 20 cudzích(hlavne ak ide o menšie deti) nebrala

mooonika1975
15. jún 2022

@carmenuska mne vylet preplatí školstvo, inak by má tam nikto nedostal, v podstate nasilu. Ak som v škole jednou nohou v base, tak na výlete dvoma.

mooonika1975
15. jún 2022

@viestta užiješ pekný deň 😂😂😂áno áno, s vyplazazenym jazykom, s očami dookola celej hlavy a ešte v spánku ich furt prepočítavať, 1,2,3...

natalinka25
15. jún 2022

Normálne tak sa to robí aby neboli zbytočne voľné miesta aj ja keď som chodila na základnú tak si učiteľky bravali na výlety svoje deti dokonca aj moja spolužiačka staršiu sestru. Dokonca aj ja som raz tak išla na výlet s mojou najlepšiou kamarátkou.

viestta
15. jún 2022

@mooonika1975 ja presne viem ako taký pekný deň vyzerá. Zažila som ich niekoľko desiatok ako vedúca v tabore. Zažila som aj takych 5 pekných dní a noci keď som obiehala 35 horuckujucich, zvracajúcich a hnackujucich deti 400 km od Slovenska. A keď sme sa vrátili, tak mi niektoré "vďačne" mamičky vynadali za to, že som ich hneď nedopravila domov a pritom ja som bola šťastná prešťastná, že sme tu črevnú virozu, s ktorou jedno dieťa bez výčitiek rodičia do tábora poslali, zvládli tak, že ani jedno neskončilo v nemocnici. O tom co som s rodičmi v táboroch zažila, by som mohla romány písať. A viem, že učiteľky na výletoch, SvP, lyžiarskych, plaveckých... sú na tom podobne

loliki
15. jún 2022

@mimusa18 Tak v ZŠ Čavoj mali vlani 53 žiakov, tento rok, to bude podobne. Buď rada, že tam ešte máte nejakú školu a učiteľky. Asi pošlem vedeniu školy link o tvojej stupídnej téme.

ada309
15. jún 2022

Kde je autorka diskusie??? Akosi sa odmlčala..

michaelam2
15. jún 2022

@ada309 prepadla sa od hanby

luxus10
15. jún 2022

@viestta sama si si na vine, jasne-ty si vinovata-naco si sa tam tepala do tych taborov?
takto by vynadali inej....🙂🙂🙂

taka veduca , co jej deti grcaju....kto to kedy videl?

elizabet173
15. jún 2022

@loliki ale no tak, ja verím, že ju táto diskusia presvedčila o tom, že jej zmýšľanie je choré, či som iba naivná?

skorpionik30
15. jún 2022

@mimusa18 paneboze pises to uplne tym malomestiackym tonom ze "toto si vyprosim" sa to aj tazko cita, dufam ze to budete doma rozoberat pred svojimi detmi pripadne zorganizujete stretnutie "ukrivdenych rodicov" opytaj sa pani ucitelky ci to zaplati alebo nechaj doma svoje deti a usetris aj ty....toto je uz neskutočne co vsetko ludom vadi, potom ze si tie deti ucitelov nevazia ked toto vidia ako priklad doma

zuzinapipina
15. jún 2022

@ada309 ja len dúfam,ze si autorka zobrala z tejto temy také ponaučenie, že sa príde pani učiteľke aj ospravedlniť. Mna by hanba fackala...a este nehovorím o tých mamičkach, ktoré ju v tom podporovali, a napisali, že je to rodinkárstvo, nespravodlivé, hrozné či až nehorázne. Dúfam, že sa tiež hanbia niekde v kúte, lebo ja by som sa tu viac asi neukázala🤔🤦

97tomi
Odpoveď bola odstránená
elizabet173
15. jún 2022

@97tomi ak neznášaš učiteľov, chápem, že si proti zvýšeniu ich platov, ale napadlo ťa, kto za týchto podmienok bude učiť o päť, desať, pätnásť rokov?

rastika
15. jún 2022

@97tomi pri tom zvyšovaní platov to fakt má význam. Jednoducho vysokoškolák porovnáva svoj príjem s inými vysokoškolskými profesiami. Pri aspoň porovnateľnom príjme skôr pôjde výborný študent mat-fyzu alebo jazykov do školstva ako do firmy, alebo rovno zahraničia. Na jedno voľné miesto by bol aspoň výber, lebo, bohužiaľ, hoci som sama učiteľka, nechcela by som, aby niektorí učitelia, s ktorými som prišla do styku, učili moje deti ... 🙄 a na druhej strane, mám hodinovú mzdu asi 5x nižšiu ako vodár...

pribinak
15. jún 2022

@97tomi neznášaš učiteľov ….. a kto by mal učiť deti? Účastníci reality show, basmani, ľudia čo si nedokážu ani urobiť rozpočet na mesiac a neustále placu a nadavaju? Alebo takí, ktorí nápisu 3 riadkový príspevok a urobia v nom 10 gramatických chýb?

viestta
15. jún 2022

@97tomi Prečo, ich neznasas? Zle známky? Ale väčšinou býva chyba v žiakovi a nie v učiteľovi.

mooonika1975
15. jún 2022

@loliki 😂

slovakboy
15. jún 2022

@mimusa18 keby som bol na mieste tej učiteľky a mal by som možnosť sa venovať svojim deťom aj keď som v práci využil by som to. Ona musí držať od svojich deti určitý odstup. Nebude sa venovať len svojim deťom ale začlení ich do kolektívu ostatných. Čo sa peňazí týka to neviem to treba skontrolovať.

ddaassuullaa
15. jún 2022

Tolko zloby v jednej osobe, to som.asi este nezazila🙏🙄 to aj tvoje deti su taketo nenavistne? V tom pripade by bolo lepsie pre vsetkych zucastnenych, aby tvoje dieta sedelo doma. Kriste pane, ten zaver tych svojich jedovatych slov myslis vazne? To sme ako spolocnost teda dopracovali....🙏😖🙄 tebe ako matke toto moze vyliezt spod prstov? Ze ta zena ma na starosti a zodpovednost za kopu cudzich deti vratane tvojho neberies ako sakra zataz na psychiku? Nase deti chodili na tyzdnove sustredenia od mala, okrem trenerov vzdy musel ist zdravotnik, a kedze to bola zena s malymi detmi, bravala ich so.sebou. dodnes mi taka.sprostost, ci si pobyt pre ne platila alebo nie nenapadla, lebo sme vsetci rad radom boli stastni, ze niekto zodpovedny s nasimi detmi ide, proficka a keby nam.povedali, ze ci prispejeme aj na jej pobyt, spravim to. Ja obdivujem dnesnych ucitelov, ze pri urovni mnohych sucasnych rodicov tuto pracu vobec robia😭

kikulienkadd
15. jún 2022

Ahoj,ak zaplatí za výlet za svoje deti,neviem,prečo by to nemalo byť v poriadku zobrať vlastné deti na školský výlet.

ullala
15. jún 2022

Aj keby tie deti zobrala zadarmo, tak by mi to bolo uplne jedno. Kazdy ma v praci nejaky benefit.
A teda mna by ani nenapadlo zamyslat sa nad tym, ci to tym svojim detom zaplatila 🤦