Aký máte názor na to, keď učiteľka berie na školský výlet svoje deti?
Naša škola ide vo štvrtok na výlet a dnes sme sa dozvedeli že jedna učiteľka si opäť (už to spravila v apríli na výlete) berie svoje dcéry, ktoré navštevujú školu v inej dedine 🤷♀️. Argumentuje tým, že „treba zaplniť autobus“ no netuším prečo práve takto to rieši! No ale hlavne ma (nás rodičov) zaujíma či ten výlet im aj zaplatí v plnej sume ako sme ho platili my, keďže je to dlhší výlet -spolu 280 km. Samozrejme sme sa jej pýtali viacerí či im to zaplatí -povedla že áno. No ale neviem ,lebo ona je taká že keď netreba tak € nepustí 🤷♀️
@mimusa18 vážne sa čudujem, že je v niekom toľko zloby, závisti atď. Mne by to bolo jedno, aj keby nič neplatili. A to fakt nekecám. Každé zamestnanie má svoje výhody a nevýhody. My máme šťastie asi, že v triede staršieho syna sme viacmenej normálni rodičia, ktorí podporujú učiteľku, školu a dokonca aj tých, čo si určité veci nemôžu dovoliť.
To je mi len suma za 280km tam, zážitok a 280km naspäť.. 50€, brutal.. chod sama, nevyjde ti ani na benzín 😅 že 50€ hahahahaha umieram 😂😂😂😂
Je mi súm a fuk , či idu učiteľkine deti na výlet a či to platila . Nebolo by mi iba v prípade , ak by davala pozor iba na svoje deti a na ostatne nie .
No to by mi teda nenapadlo sa ucitelky opytat,ci im za vylet zaplatila🙈Akoze a co si muslis,ze ich vzala z vasich penazi? A ako by to asi vyslo,ked sa na dieta plati urcita suma? 🤔 Vsak vas neziadala,aby ste sa jej na to poskladali,tak kde je problem. Nasa ucitelka raz vzala na vylet aj 21r.syna a nepisali sme ziadnu peticiu,hlavne,ze sa moje dieta vratilo v poriadku.
@ada309
@luxus10 moja susedka je riaditeľkou v škôlke a na povedala, že ju v živote do žiadnej školy v prírode s deťmi nikto nedostane, ani keby jej za ten týždeň dávali dvojnásobný plat. Ani nikdy školu v prírode neorganizovala. Na výlety s deťmi chodí, ale na pol dňa, na obed sú v škôlke. Keď to tu čítam, tak sa jej vôbec nedivím. A za tie platy, ktoré učitelia majú, myslím teraz učiteľov základných škôl, pri dnešných deťoch sa im fakt čudujem, že sa na nejaký výlet odvážia ísť. Bohužiaľ učí teraz kde to, lebo ani podmienky, ani platové ani spoločenské ohodnotenie učiteľa nie je motivujúce, aby za učiteľov študovali najlepší z najlepších. A keď aj náhodou vyštudujú, polovica ich odchádza do iných pracovných sfér. Tak sa ešte zamýšľajme nad tým, či si učiteľka môže alebo nemôže zobrať svoje deti na výlet. Ak je napríklad samoživiteľka, tak si bude platiť z toho biedneho platu opatrovateľku, keď nemá kto byť s jej deťmi? Aké benefity má učiteľka v škole? Obedy bez chuti prispôsobené deťom? Kde si ani nemôže vybrať aspoň z dvoch jedál? Či byť nonstop ohrozená sopľami, kašľom a virózami? Áno, viem, prázdniny. No učiteľka má dovolenku a nie prázdniny, netreskne dverami na škole 30.6. a nevráti sa 2.9. to ani náhodou. A nie, nie som učiteľkou, ani by som v živote učiteľkou v škole nebola, keď vidím, ako si polovica MK nedokáže doma poradiť s jedným, dvomi deťmi, tak určite nie triedu s 25, kde sú deti s rôznymi dys, poruchami správania a pod.
Ucitelka mu si utobit vedeniu vyuctovanie. Kolko € vyzbierala na dieta a kolko € minula, polozku po polozke. Dolozit vstupenky a fakturu za bus. Asi by to tam vedenie videlo keby jej deti zaplaykla z detskych penazi.
Zavist nepozna hranic. Kokegyne boli teraz v švp, mali svoje deti a normalne to platili. Jednej sa to zdalo vela a svoje dieta nechala doma, ze to nezaplati.
My sme posledný ročník ZŠ boli týždeň v Chorvátsku, triedna tam mala dvoch synovcov a teda toto neriešil ani jeden rodič. Takže niekomu to nevadilo, rodičom ani deťom.
Mať problémy niektorých žien a plat prezidenta 😀😀 ja na tom nevidím nič zlé. Mojej dcéry triedna mala na výlete v Tatranskej Lomnici svojich dvoch chlapcov. Ani jedného z nás rodičov nenapadlo to riešiť, že prečo ich berie so sebou. Nikto sa nad tým nepozastavil. Ale chápem, sú aj také ženy, čo majú furt potrebu sa v niečom vŕtať a na niečo frflať, alebo je to len závisť. Fakt neviem. V každom prípade, táto slovenská nátura sa nezaprie. A potom sa čudujeme, kam sme to dospeli
@selu11 Chorvátsko?! Bože to tu ani nepíš, veď niektoré nezaspia!!!!
Tak ja ešte pridám k celému problému pohľad "vďačných" detí prestížnej súkromnej strednej školy, ktoré som vzala na chatu na 2 dni. Po ukončení mi vytýkali, že ja som si nocľah neplatila a bolo to rozrátáné medzi nich. Každý platil za mňa 1 euro. Samozrejme škola mi za to dala 0 nadčasových hodín a žiadne príplatky. Ale deti sú iba obrazom svojich rodičov.
Tiez na tom nevidim nic zle, ved su to len deti a idu na vylet. Pre boha 😀
@elizabet173 😂 A to zas pokoj, boli sme bežné deti, bežných rodičov len jeden spolužiak mal dobré kontakty. Teda jeho rodičia.
A to este ked u nas vezmu aj dvoch-troch rodicov ako pomocny dozor a ti cestuju zadarmo a zadarmo maju aj pripadne listky (do muzeii, ...), ak treba (akurat si na to musia v praci vziat dovolenku).
To by tu niektore Karenky asi pisali uz rovno na ministerstvo skolstva.
"Vzdyt to je do nebe volajici, predsedo!"

a piste si co chcete, autorka ma pravdu.
je to nevhodne, neprofesionalne, scestne.