Aký máte názor na to, keď učiteľka berie na školský výlet svoje deti?
Naša škola ide vo štvrtok na výlet a dnes sme sa dozvedeli že jedna učiteľka si opäť (už to spravila v apríli na výlete) berie svoje dcéry, ktoré navštevujú školu v inej dedine 🤷♀️. Argumentuje tým, že „treba zaplniť autobus“ no netuším prečo práve takto to rieši! No ale hlavne ma (nás rodičov) zaujíma či ten výlet im aj zaplatí v plnej sume ako sme ho platili my, keďže je to dlhší výlet -spolu 280 km. Samozrejme sme sa jej pýtali viacerí či im to zaplatí -povedla že áno. No ale neviem ,lebo ona je taká že keď netreba tak € nepustí 🤷♀️
To už ozaj ľuďom vadí každá vec však nech idú keby mate vy výlet z roboty a povedia ze vezmite aj deti necháte ich doma? Ešte aj riaditeľke sa sťažovať 🤷♀️
Ako to teba ovplyvní, či ich vezme alebo nie? Ak nepôjdu, zaplatíš ty menej? Ak pôjdu, zaplatíš ty viac?
Jednoducho sa musíš starať a sama pred sebou si to obhajuj ako chceš aby si mala pocit, že vlastne konáš dobre, ale len sa staráš do niečoho, čo nie je tvoja vec.
Nejako ich prítomnosť ovplyvní teba, či tvoje deti? Podľa mňa nie, ale ok.
@viestta ja som bola týždeň v škole prírode, o deti sa musel starať muz, musel mat voľno v práci, lebo robí od nevidím do nevidím a ja som dostala za 24 hodín 5 dni - 30€ . A tu ti ide písať nejaká .rava ,že učiteľka si berie deti . Fakt sa to nedá ani počúvať. Spejeme k tomu, že budú učiť ti, čo to nikdy nerobili .
@bazarik456 zadarmo to nebolo. To len tvoja kamoska nepochopila. Platili to odbory, na tie odbory si prispievajú zamestnanci a zamestnávateľ.
Kedysi to bolo “ľudovo poňaté, že zdarma”, ale nebolo to zdarma
Tiež som tak bola s mamou a jej triedou
@danusa63 ja deti do prace bravam a som rada, že mám tak skvelého zamestnávateľa, že mi to umožňuje - pretože vie, že svoju robotu robím najlepšie, ako viem a že často pracujem aj doma v čase, keď by som sa mala “podla poriadku” venovat deťom. Okrem toho deti vidia, čo mama robi a učia sa správať aj v takom prostredí.
Nie každý ma samozrejme taku moznost, ale ak taka moznost je a nie je to na úkor práce ani deti, prečo nie? Napr v sobotu bude u nás koncert Pary, ktorú moje deti milujú a pesničky poznajú naspamät. Nezoberiem ich do prace, keď im môžem splniť sen? 🙂 a takto to je aj s tymi výletmi - veď deti nesedia na hodine, kým ich mama učí násobilku. Idu predsa tiež na vylet, kde môžu vselico vidieť a spoznať bez toho, aby to musela mama absolvovať zvlášť ako ucitelka a zvlášť ako mama. Ale to je môj názor, chápem, že každý to vníma inak 🙂
ucitelka je v praci, a nevidim dovod, preco by sa vyletu mali zucastnit jej deti, ak jej deti, tak aj manzel, nech si ich ustriehne,
je to neprofesionalne....
to, co bolo pred 30-40 rokmi je uz ta-tam, to nech uz spi....
kolke si mozete do prace zobrat svoje deti na cely den?
@luxus10 chodíš do prace na deň cely? Na viac dni? Vkuse?
@luxus10 ale porovnavate neporovnateľne viete o tom ?neberie si ich za katedru preboha ,berie ich na výlet ,čo to má s prácou ???dobre je tam ako učiteľka ale je to neporovnateľne aj tak.a áno berú si decka aj do práce ktoré môžu a nedá sa im inak .a čo akože padne 14 hodín padne jej pracovná doba a ona nechá decka tak a pôjde si po svojom ?koľké sú tam po pracovnej dobe ,netreba závidieť také veci ,závisť je hriech
No mne by to bolo 75 😂😂😂😂 akoze co ta na tom tak hneva? Nerozumiem. Fakt nie 🤔
Akoze nemam problem, tak si ho vyrobim?
@pribinak Slzy na krajicku...klobuk dole.
no humorne ste dievcence...
je to neprofesionalne, ucitel tam ma byt pre deti, ktore ma zverene, a nie tam obhospodarovat svoje deti...to je skola statna , nie sukromna, nemylte si to...
Byť tou učiteľkou s dozviem sa, že niekto toto rieši, na žiadny výlet by som už triedu viac nevzala... Môžte si vy rodičia brať voľno a ísť ako dozor s 20 timi deťmi na výlet... Nie je jej povinnosťou chodiť s vašimi deťmi na výlet! Mali by ste byť vďačne, ze vôbec ma vôľu a odvahu ísť..
a ak ucitelka nema kde dat deti, nech nevymysla dlhe vylety nad ramec pracovnej doby, staci ist do okolia....nemusia ist do kadejakych krkahajov, lesy , skaly a sochy mame v kazdom regione sk...
@luxus10 humorne je akurat, ze uz chudaci ucitelia si nemozu ani prdnut, bez toho aby to nejaky premotivovany rodic neriesil..
Neviem preco by mala obhospodarovat len svoje deti. Ide ako dozor pre skupinu. Jej deti su clenmi skupiny. Ci akoze berie dve svoje deti a tym zverenym sa nebude venovat si myslis?
A keby jej deti boli na tej istej skole, tak nepojdu na vylet, lebo niekomu to bude vadit?
@luxus10 este raz…vylet je len dobra vola ucitelky…NIE JE povinny …ale take ako ty by boli asi najradsej keby ucitelia uplne odmietli chodit s detmi na vylety…ani by som sa necudovala pri takych rodicoch
@michaelam2 ale ved ich nikto nenuti....ci uz maju noz na krku?
@luxus10 jasneee nemusia…a minule tu bola diskusia ako nejaka mamicka doma placka a stazuje sa ze triedna jej dietata nechce deti vziat na vylet
@michaelam2 uz tu viacere chodite ako stierace....kto chce plakat, nech place, kto sa chce stazovat, nech sa stazuje, kto sa chce tesit, nech sa tesi.....
@luxus10 hej kazdy nech si robi co chce, len ucitelia musia na slovo posluchat premotivovane protivne matere 😀
@michaelam2 a rodicia zas vymysly drbnutych uciteliek...a drzat hubu a krok a pchat sa im do zadku, ze?
@luxus10 no si sa teraz ukazala 😀 dufam ze tvoje deti sa ucia doma a nechodia ani na ziadne vylety s drbnutymi ucitelkami 🙈
@mooonika1975 moja mama s nami šla do školy v prírode ako vychovávateľka. Za mňa platila, ona si vzala dovenku v robote a aj tak sa našla funa, ktorá riešila, že prečo majú platiť ubytovanie a stravu aj za mamu, však ona ide na dovolenku🙄 bola tam naozaj len za ubytovanie a stravu, žiadne prachy za to nedostala
@luxus10 je to dobrovoľne, viac menej dozor, profesionalitu by som nechala na školskej pode
@viestta nooo, presne, ja cele noci nespala, dieťa prekaslalo celu noc
Tiež nerozumiem,fonje na Tom také poburujuce ? Veď svojich žiakov tým o nic neukrati ..Myslím že to strašné prežívala..deťom to bude úplne jedno ..výlet si užijú či tam budú deti učiteľky alebo nie ..učiteľka je za deti stále rovnako zodpovedná ..vôbec nechápem,na čo to riešiš. ..
@luxus10 drbnute, no áno, už viem kde chodia tvoje deti 🤪
dobre ucitelky treba dnes uz hladat lupou....
bzucite dievcence, ako keby to islo z vasej kostnej drene....
zvijate sa tu vo vire vasni, kazda mate svoj nazor, len respektovat nazor ineho cloveka vas ani nenapadne....
@viestta ty si tu zaloz so svojimi nazormi sro-cku.....ty si vsade...

@snezienkaaa82 ludom to uz ozaj *ebe?
Vsak ked nechce, nech nejde. Ja toto nepochopim