Aký máte názor na to, keď učiteľka berie na školský výlet svoje deti?
Naša škola ide vo štvrtok na výlet a dnes sme sa dozvedeli že jedna učiteľka si opäť (už to spravila v apríli na výlete) berie svoje dcéry, ktoré navštevujú školu v inej dedine 🤷♀️. Argumentuje tým, že „treba zaplniť autobus“ no netuším prečo práve takto to rieši! No ale hlavne ma (nás rodičov) zaujíma či ten výlet im aj zaplatí v plnej sume ako sme ho platili my, keďže je to dlhší výlet -spolu 280 km. Samozrejme sme sa jej pýtali viacerí či im to zaplatí -povedla že áno. No ale neviem ,lebo ona je taká že keď netreba tak € nepustí 🤷♀️
Fuj ale ste niektore zavistlive a nechutne. Empatia vam vobec nic nehovori. Niekedy by mala byt ludskost nad tou vasou ,,profesionalitou" hned by to tu krajsie vyzeralo.
to je strasna hanba takyto prispevok vobec napisat, normalne mi je na grc...Som rada, ze drviva vacsina ta odsudila za taketo spravanie, pretoze nic ine si nezasluzis. Evidentne si bola najdalej v susednej dedine a nemas ani zakladnu znalost o tom, kolko nejake vylety pre deti stoja, kolku zodpovednost maju ucitelia ktori sa na to podujmu, a evidentne ani nevies zaklady matematiky aby si vedela ako funguju naklady na taky vylet.
Niektorí rodičia by chceli aby si aj učiteľka platila vylet
@viestta @abbey1 @michaelam2 @belllinka Ja som poznala len jednu učiteľku, čo si dovolila vziať svoje dieťa na výlet a už tam neučí. Vedenie jej to spočítalo.....V niektorých školách nemôže učiteľ učiť svoje vlastné deti, nie to ešte brať na výlet, ale to je samozrejme od školy.
@danusa63 myslim ze z tejto diskusie je uplne jasne ze je to bezne a nikto z toho ziadnu dramu nerobi…az na par vynimiek, tie o tom ale nastastie nerozhoduju
@michaelam2 nie nezavisi to od vynimiek, ale od vedenia, čo toleruje a čo nie
@mimusa18 Synova triedna si vzala si sebou na 4-denny výlet svoje 4-rocne dieťa. Nikto z nás sa nepozastavil nad tým. Vôbec mi to nevadilo, synova trieda, vtedy piataci, by na ten výlet do Tatier nikdy nešla bez jej ochoty zobrať ich. Nik iný ich dobre nepoznal, nik z ďalších učiteľov by si ich nevzal na zodpovednosť. Ak by som jej na jej dieťa aj ja prispela, páči sa... zážitky s triedou, s rovesníkmi sú neporovnateľné s rodinou.
@danusa63 áno, vedenie o tom môže rozhodnúť. Ale tu sa mamička rozčuľuje nad hypotézu, že asi učiteľský deťom oni zaplatia výlet. Bez dôkazov, len domnienky. Ani raz nespomenula, že by učiteľka tým pádom mohla uprednostňovať svoje deti. Jej ide iba a len o peniaze. A peniaze sú blbosť ako Brno, pretože učiteľ musí výlet vydokladovat. Do centa.
Detom prajem, nech si uziju vylet. Asi posledny krat idu 😟
Neverim, ze sa to nedostane ucitelke do pozornosti. Nebude tazke identifikovat ZS, zvlast tolko indicii: piataci a siedmaci zo ZS, kde riaditelka je tento tyzden prec, vylet je vo stvrtok, skladali sa 50€ (na "drahsi" vylet) a idu spolu 280km (ratam ze 140km tam a 140km nazad).....iste sem chodi viac mamiciek z pd. Ak by to bolo o mne, viac ako pisu osnovy a prikazuje plan, ani nepohnem pre tie deti prstom.
A autorka ma deti v 5tom aj v 7rocniku zjavne 😁z cavoja. Iste ani to nebude problem identifikovat mamicku.
Toto je podľa mňa ten najneuveriteľnejší príspevok posledných dní !
Nie, nevadili by mi učiteľkine deti....lebo jej nevadí zobrať si na celé dni na zodpovednosť tie MOJE 🙂
Učiteľka je tiež iba človek....robí to zadarmo vo svojom voľnom čase....výlet rieši cez svoj súkromný telefón... odpovedá na milión otázok rodičov a detičiek a je v neustálom strehu, jednou nohou v base.
Premotivovaní rodičia, ktorí riešia centy a učkine deti ....nechutné !!!!
Ale najviac ma pobavilo zapĺňanie voľných miest v buse súrodencami alebo žiakmi iných tried.....haló....to naozaj niekto môže myslieť vážne ?
Koľko detí tej chudere učiteľke chcete zavesiť na krk okrem jej vlastnej triedy ?
Celú perepúť súrodencov....a kto len chce....veď učiteľka postráži...
Ach jo.... kto bude učiť naše deti ?
@danusa63 napadlo ťa, že aj tí učitelia mali počas pandémie HO? Vtedy nevadilo, keď učili z domu a poza chrbát im pobehovali vlastné deti? No učiteľky ich mali doma, lebo ich nemali kde dať, škôlky boli zatvorené. Možno sa mali na to učenie vykašľať a venovať sa vlastným deťom.
A veľmi ma pobavilo, že si poznala len jednu učiteľku, ktorá si dovolila zobrať na výlet dieťa a vedenie jej to spočítalo. Neuveriteľne sa na tom bavím. Ako jej to spočítalo? Zobralo jej prémie? Tie nemajú. Pohrozilo jej, že už v živote s deťmi na výlet nepôjde? No trest ako delo 😂 Myslím, že im učiteľka sama povedala, že toto bol posledný výlet, ktorý absolvovala. Samozrejme, že píšem o deťom v školskom veku, nikto v téme nepísal o tom, že si učiteľka zobrala na výlet deti predškolského veku
@luxus10 áno, v okolí sa vždy nájde nejaký les, skala, socha. Ale aj tie deti túžia niekam ísť, mimo lesa, skaly pri dome. 😉 Možno si z tých akčných rodičov, ktorí svojim detvákom doprajú poznavacky, možno naopak tvoje deti poznajú len dvor,aj cesta do školy je pre nich spestrenie. Ale vedz, že aspoň 1/3 žiakov sa nemá šancu dostať na výlet nikam. Učím deviatakov, úplne bežné deti, z mojej aktuálnej triedy naozaj tá tretina má najlepší zážitok počas prázdnin 1 deň na kúpalisku. Ak vôbec toto majú. Inak nonstop doma. Víkendy, prázdniny.
Keď organizujem sk.vylet, robím to kvôli nim. Plno vybavovania, organizovania, času, stresov, skruteneho žalúdku počas vyletu, aby mali aj určitú voľnosť, ale nič sa im nestalo... V každej triede sa nájde nejaký rodič s plno rečami a sťažnosťami, ale ako 1. svoje dieťa prihlasi na výlet. No to chúďa za mamu nemôže. 🤷
@lilke dám ruku do okna, že z 25 žiakov v triede minimálne 15 v živote nebolo na blízkej skale, na blízkej lúke alebo rozhľadňi za mestom. Zato boli v Turecku v nejakom super rezorte, v kadejakej Tramtarii, ale v živote neboli na exkurzií na hrade vo vedľajšom okrese. Pre mnoho detí (a to je môj vlastný poznatok z cias keď som bola za vedúcu v tabore) je najvzrusujuci zážitok z celého vyletu už len to, že cestujú vlakom.
Každý rok beriem syna na lyžiarsky. Zaplatím za neho 150€. Je ako každé iné dieťa v skupine akurát má ešte tú smolu, že musí občas pomôcť s nejakým pololyžiarom alebo pri vleku alebo obúva a vyzúva. Vždy balím otepľovačky navyše (čo ak náhodou) a vždy sú využité (vždy deťmi supermatiek, ktoré niečo nedomysleli). Celý týzdeň som jednou nohou v base lebo nikdy nevieš čo deti vymyslia alebo sa zrania. No a zaplatené dostanem podľa platnej legislatívy. To si môze každá z vás nájst na minedu.sk
Ozaj a to ste vedeli, že na všetko treba urobiť "obstarávanie" ? Na autobus, ubytovanie, stravovanie... Na vsetko sú predpísané tlačivá, ktoré musí niekto vyplniť, rozdať, zozbierať, odovzdať, vydrankať od rodičov peniaze, obhájiť pred nimi predpokladanú sumu za výlet. Po akcii urobiť vyúčtovanie, rozrátať preplatky, rozmeniť peniaze na drobáky a vrátiť deťom... výlet, exkurzia, lyžiarsky, plavecký, škola v prírode. Za to nám nik neplatí a sú to hodiny práce a často telefonovania zo súkromného mobilu.
Ozaj milé "supermatky" viete vy vôbec, že učiteľom nedávajú služobné mobily? Aj lyže, plavky alebo športové potreby máme vlastné aj keď sú určené priamo na výkon pracovnej činnosti. Nejako sa predpokladá, že si ich zaobstaráme - zadarmo. Robotník dostane helmu, montérky, vercajg a môze makať. Ak učiteľovi žiak napr zo soc. slabšej rodiny tie lyže doláme, od koho má pýtať náhradu? Rodič nemá, cez poistku - zas kopa papierovačiek s neistým výsledkom...
Takže, zato bude o 2 roky chýbať na Slovensku 8000 učiteľov. Inak, byť učiteľom je super, len keby nebolo tých "super" rodičov.
@elizabet173 všetkým došlo, že s učiteľkou ukončili pracovný pomer, iba tebe nie ....nevadí skús nabudúce....
@mtlc dokonalá odpoveď 👍, klobúk dolu pred tebou, na lyžovačku by som nezobrala ani deti môjho súrodenca, nie to celú triedu
@danusa63 to jej určite neuveriteľne ublížili 😂, v ďaľšom príspevku máš cifru koľko učiteľov bude chýbať v školstve o dva roky, keď silné ročníky odídu do dôchodku. Už dnes zohnať matematikára a angličtinára ochotného vyučovať na základnej škole je skoro zázrak.
@elizabet173 fakt zázrak? U nás je zázrak zohnať voľné miesto v školstve.
Toto je taká vďačná téma.. 😀 moja dcéra, keď išli do švp, tak dala nám ich triedna podpísať hmotnú zodpovednosť za prípadné škody, mali chlapcov bitkárov a všetci rodičia sme to normálne pochopili, veď sa môže stať kadečo a aj dobré dieťa občas niečo rozbije... až na jednu mamičku, ktorá začala na rodičku vyskakovať, že isto nie, veď nech platí zodpovedný dozor (učiteľka). "Vďaka" za takých rodičov 🤨. Dieťa je toho času už na tretej ZŠ, lebo všade bol nejaký problém...
@rastika ach 😅 to clovek nevie ci sa ma smiat alebo plakat 🙉
Ja dakujem bohu, ze syn “dostal” normalnych rodicov 🙏
@danusa63 prosim ta nevymyslaj si…chyba naozaj vela ucitelov, hlavne jazyky a prirodne vedy su problem
@danusa63 možno u vás je problémom zohnať akékoľvek voľné miesto, nie len v školstve, no Slovensko zápasí s nedostatkom učiteľov už dlhšie.
https://www.skolskyportal.sk/personalistika/o-p...
https://www.skolskyportal.sk/personalistika/chy...

@nyusika Nie je to rodinkarstvo, pretoze učiteľka robi skolsky vylet nie z titulu vyššej moci ale z titulu dobrej vole. Je zodpovedná za svoju triedu a dôrazňujem slovu "svoju". Preto sa neberú deti z inych tried. Za svoje deti je zodpovedná len ona, cize žiadna ďalšia záťaž to pre nu nie je. A v riti je nas stat kvoli takymto názorom, nie kvoli ucitelom co robia nieco navyse a este aj za toto dostanu vynadané od teoretikov z ulice.