icon

Augustové dieťa a nástup do školy v septembri

lindush
16. jún 2015

Ahojte maminky. Môj syn bude mať v auguste 6 rokov a mal by nastúpiť do školy. Chcem sa s vami poradiť, aké máte skúsenosti s augustovými detičkami v prvých ročníkoch. Moja mama je učiteľka na ZŠ a jednoznačne mi odporúča, aby syn do školy išiel, že sa už vie dostatočne dlho sústrediť, vie čítať a písať, že neskôr by sa v škole nudil. Na zápise v škole taktiež nemali žiadne výhrady, vraj je zrelý. Napriek tomu by som rada vedela vaše skúsenosti, či predsa len ešte rok nepočkať.
Syn má inak vyvinutú jemnú motoriku, čistú reč, akurát je drobnejší oproti iným prváčikom. Ďakujem za každú skúsenosť.

Strana
z3
laurika26
29. jún 2015

ja som zase toho názoru, že môže 1 rok počkať, to už mu potom pauzu neurobíš, ani keby si chcela. ZŠ, SŠ, VŠ, zamestnanie...
môj muž je nar. v júli, tiež je z učiteľskej rodiny, a dali ho v tom roku do školy, ako mal 6 rokov. On sám to spätne hodnotí, že to bolo na jeho škodu. Tiež bol menší vzrastom, ešte nosil aj okuliare a celú ZŠ bol akýmsi outsidrom. Až zhruba v puberte sa dokázal trošku prebojovať a "vybojovať" si pozornosť a to je zo súrodencov najstarší.
Nášho syna chceme dať tiež o rok neskôr, iba preto, že naozaj tým 1 rokom nič nestratí, iba sa mu predĺži detstvo, pritom je tiež veľmi šikovný, pozná písmenka, čísla a to bude mať ešte iba 5 rokov.
A ešte jedna skúsenosť mám brata, ktorý je tiež nar. v auguste a išiel do školy hneď v septembri, to ako sa s ním mamka natrápila, kým urobil domáce úlohy, ako sa mu učiť nechcelo, iba by sa hral... a nechuť do učenia mu ostala po celé obdobie, čo musel chodiť do školy, ani na VŠ už potom nešiel... no je tomu už dobrých 30 rokov, ale je to tiež skúsenosť.

sestricka52
29. jún 2015

Môj brat je tiež augustový a toho nedali do školy. Lebo bol hravý, vedel síce písať a čítať, mal nadpriemerné IQ, ale naši ho nedali. Išiel keď mal 7r. Inak trochu sa aj nudil ale zato študoval na samé 1, ja byt tebou dám ho

Strana
z3