Batoh - vak pre deti, ktoré chodia do Živej školy
Ahojte, mam doma 2 skolakov, 2 trieda. Kedze chodia do Zivej skoly - nieco ako waldorf nepotrebuju velku skolsku tasku. Doteraz mali tento batoh: rozmery 26x17x35, 380g, 13l. Tu je zobrazeny:
https://www.google.com/shopping/product/2317892...
Teraz im hladam vacsi skolsky batoh (nie tasku), max.500-700g, 15-18l.
Neviete mi poradit? Vsade narazam len na vacsie robusnejsie tasky, kt.nepotrebuju. Vopred dakujem!
Teraz mali tento:
Inak pozeram maju na ne teraz top zlavu - https://www.kroonwear.com/sk/outlet
@lenka_21 Aj moja dcera chodi do podobnej skory (aktivna skola). Tiez nemaju klasicke aktovky, prakticky nepotrebuju do skoly okrem malej desiaty a flasky na vodu nic brat. Cize na bezne dni ma ruksak od Frugi. Na dni, ked su cely den vonku (nature/forest days) ma riadny turisticky ruksak od Jack Wolfskin 20 litrovy, kedze tam si musi nabalit nahradne veci na prezlecenie, podlozku na sedenie, termosku, jedlo na cely den (desiatu/olovrant aj teply obed). V tieto dni su vonku od 8-16, do skoly (budovy) cely den nejdu. Ale na bezne dni staci uplne lahucky nie velky ruksak, kedze absolutne nic nenosia ani do skoly ani zo skoly. Je prvacka.
@yanni oni maju veci v skole, do vaku davaju len tie zosity, ale teraz ich je uz viac ako v prvej a preto potrebuju vacsie batohy/vaky. Oni aj tie cvicne zosity co si beru obcas maju mega velke - vacsie ako A5. A len cvicne su 4 - matika, Aj, prvouka, SJ...
@anjelicek26 dakujem pozriem
@lenka_21 aj kod to berie, takze super cena to vychadza. Mne sa paci to clenenie, vsetko dobre riesene, plus dobry tvar, tak sa nic nepokrci. Tiez toho vela nenosi, knihy maju vsetky skole, ale obcas si zoberie domov pred testami poznamky a zlozky... plus ako im nevaria tak si nosi aj obedar, aj desiatu, inak by tam umrel hladom mi vravi 😂
@lenka_21 Aha, no u nas sa nenosi nic. Oni cvicia v skole. Doma maju fajront. Doma robit nic nemusía a ani nerobia. Obcas nejaky projekt. Nasa ma takyto. Nejakych 15 litrov ma. Uplne v pohode sa jej tam zmesti hruby sanon na A4 velkost. Doneisla ho domov ale zatial len raz. Aby sme videli, co vobec v skole robia🙈
@lenka_21 no ale ked chces aby tam nosili sem tam A5+ zosity tak pre teba je tento rozmer smerodajny a nie hmotnost/L, ci?
My napr kupujeme bergmann, ale na viac rokov, cize cenu maju vyssiu ale neriesim... ja riesim vzdy najskor ergonomickost🙂
Len k rozmeru: pre priklad do prvackej tasky sa nam spratali jedny a4 dosky, peracnik a bud desiatovnik alebo a5 dosky.. nic viac. Nevtrepala by som tam a5+ na vysku. Do vacsej asi teiz nie.. tie pracaky su trosku vacsie ako A4. ktore maju v skole. Ruksaky maju tiez, ale mne sa 15l zda malo. skus pozriet. Mojej je uplne jedno ktoru tasku nesie, ci ruksak na vylety alebo tuto skolsku a plnu knih ju nenesu nikdy.
maju to dobre na nete aj porozdelovane, aj odporucanu vysku dietata maju k tomu maju:
https://www.zdravybatoh.cz/sk/
Zase susedy dookola kupuju detom topgal.
inak ak fakt raz za cas nesu domov knihy, tak maly ruksak a dosky do ruky? alebo nejakej prirucnej skladacej tasky, ktoru budu mat v ruksaku? 🙂 v taktomto pripade nemas problem vybrat ruksacik na desiatu 🙂
@anjelicek26
@simca06022011
@yanni
Baby, dakujem Vam vsetkym za rady!!!

@lenka_21 to uz aj dcera v skolke ma vacsi ruksak. Syn ma do skoly kroon ruksak, ale neviem, ci je to to, co hladas. 490g/25 litrov...