Chcem pre dcéru viac ako učiteľku
Mam strach z vyberu zakladnej skoly... Nas skolsky system neznasam odkefy dom tam chodila ja a dnes som zistila, ze za 20 rokiv sa nic nezmenilo... Nechcem, aby moje dieta trpelo...
@nelinka2009 ale demokracia je o oboch stranách. Nielen o učiteľoch.
@moni73 a aj na nase deti
@nelinka2009 co ty chces od uciteliek? aby sa k tvojmu dietatu spravali ako k 3rocnemu decku a boli nanho mile a neviem co? a co s tym ma demokracia? demokracia je aj o tom, ze ak vyrusuje ze nanho ucitelka zvysi hlas... ci by si za to chcela pochvalu? alebo demokracia je aj o tom, ze ak dieta na dalsi den nebude pripravene - aj preto, ze sa s nim rodicia doma nechcu ucit -ze dostane zlu znamku...
skola nie je skolka kde sa s tymi detmi budu babrat ale to uz ma byt trochu iny prisup...
a kazdy rodic moze mat iny narok na ucitela - ty chces takeho co bude dobry a nedava domace a rodic spoluziaka tvojej dcery chce presny opak, potom co? pojdes ziadat o zmenu ucitela lebo im davaju domace?
@cicimon aby mu bila druhou mamou... Povedane ludovo a nebrala moje diwta len ako dalsi oduceny kus... Ako klienta...
@nelinka2009 prečo by učitelia mali byť druhými rodičmi? nie sú to škôlkari, to aj v zamestnaní budeš chcieť, aby šéf bol jej druhý otec? Alebo len si nezvládla svoju úlohu ako matka a tak dúfaš, že to niekto za teba preberie a napraví chyby??
@nelinka2009 Zase to netreba tak prežívať. 😉
ja chapem, ze to zakladatelka mysli dobre, svoje dieta lubi a chce jej najlespsie...to asi kazda z nas, ale treba si uvedomit,ze tymto cipkanim a ofukovanim a bublinkovanim dietatu robime zle...tiez svoje deti lubim, tiez by som dcere zadok utierala aj na zakladnej skole, aj ju sla nakrmit len aby pre boha nieco zjedla...ale len jej tym ublizim, zosmiesnim a ponizim pred spoluziakmi... nerobim to ani doma, nebudem teda ani inde.
mame 3 deti, stihame aj kruzky aj pisanie uloh (cca 20minut aj s pripravou tasky na druhy den a citanim), aj sa mala stihne pohrat... ucitelka ma vyse 30 rocnu prax a je pre dceru Boh. pre dceru je dokonca "najhorsi den jej zivota" ked nedostanu ulohu 😅 nechapem, ale ok 😀
a pritom je to obycajna sidliskova skola, v triede 24 deti, ak nieco potrebuju musia sa ozvat, v ramci moznosti si vybavit samostatne co treba.
za mojich cias obcas ziak v kabinete dostal zasluzeny vylagos, ucitelky po nas hukali ked bolo treba a napriek tomu si na ne spominame s laskou... 😵
@nelinka2009 no neviem, ale zvacsa maju ucitelky aj vlastne deti ktorym su mamy, preco by mali byt mamy este dalsim 2x detom? a spoluziaci maju byt bratia a sestry? haaloooooo, to je skola a nie jasle ani skolka ani "nanny" ako maju v zahranici kde sa jedna pani stara o 2-4 deti prip au=pair,
ucitelky maju deti UCIT nove veci a nie sa o nich starat namiesto rodicov
@cicimon smutny pristup... Preto je skilstvo tam kde je... Vsetci chcu viac dostat, ale nikto nechce vuac dat...
@nelinka2009 moja dcera ma v skolke vramci dna 3 ucitelky, tak to tu funguje.... deti hodnotia podla toho ako sa spravaju do "semaforu" cize dobre spravanie zelena a zle cervene.... rodicom "cervenych" deti kazdy den ucitelka zreferuje preco boli v cervenom... a nikto s tym pristupom nema problem, ani deti ani rodicia a deti maju tie ucitelky radi a my sme spokojni ze sa s nimi nebabru ako s babatkami..... aj toto je podla mna spravny pristup a aj taky ucitel moze byt boh 🙂
@cicimon urcite je ak to ucitel robi ako xlovek a nie ako naprogramovany stroj... Ved kazde dieta he ine...
@nelinka2009 Ty si v nejakej sekte? Alebo si snílek, alebo čo? Ako budeš vedieť, že tá učiteľka je druhou mamou, čo keď to len hrá v rámci zamestnania? Veď preboha aj ja hrám, že ma zákazník zaujíma, lebo ma zaujíma ako objednávka, lebo potrebujem svojim deťom kúpiť jedlo, zaplatiť šeky, obliecť ich...........
@nelinka2009 este raz sa zamysli co je funkcia ucitela - UCIT
@nelinka2009 ja ti ešte napíšem tak. Dcéra mala na gympli fyzikára, ktorého zo začiatku nemala rada. Mal prístup, že ak vysvetľoval a náhodou zbadal, že niekto mu nevenuje pozornosť, alebo dal otázku a nevedel pokračovať, písal trest - to boli už stredoškoláci. volali to A4. Naša dcéra, ako ukecaná od samého mala samozrejme málokedy vedela odpovedať, lebo však v rozhovore so spolužiačkami nemohla sledovať učiteľa. Takže tých A4 sa napísala doma požehnane /príklady z fyziky na stranu A4/, niekedy aj 50 strán do týždňa. Ale aj napriek tomu toho učiteľa neskôr milovala. Lebo ju vtiahol to tajov fyziky, vďaka nemu si ten predmet zamilovala a aj sa dala na jeho štúdium. V 4. ročníku ich ale prestal učiť a začala ich učiť nová učiteľka. Darmo chodili za riaditeľkou, za ním, nešlo to. Ale má na neho tie najlepšie spomienky i napriek tomu, že bol na nich niekedy ako pes.
@natalym smutne ja to v praci nehram... Preto sa mi tak dari... Aj ti ludia okolo mna to dobre vedia a preto sa vzdy vratia... Ale sem tam si na take super kolegyne vypocujem...
@nelinka2009 Aj mne sa darí. A niekedy to ani nehrám, ale preboha niekedy musíš hrať. Asi potom nevieš čo je syndróm vyhorenia.......... Asi si si tým ešte neprešla, já áno.
@ajkava tak to ma byt... Prisno ale laskavo... Tak vidite, ze sa to da...
@natalym teraz to mam... Tak radsej dam oddych...
@nelinka2009 Tak začni to brať ako kšeft a prácu. Urobiť čo treba a zabudnúť. 😉
@nelinka2009 ale ja som nepísala, že bol láskavý. Bol svojský, ale odovzdával im to v podobe vedomostí a jednal s nimi na rovinu.
Náš hádzal do nás kľúče, papuču, chalanov ťahal za ucho a za vlasy. Bol bohovský.
@natalym to nie radsej dam moznost niekomu zapalenemu a ja si iddychnem.. Proste este ak je to ucitel a vyhori... Tak ma hned aj zhasnut... Ved co taky clovej uz len mozecdat detom do zivota... Teda okrem toho, ze vidia ako sa da neznasat vlastna praca
@nelinka2009 Ale môže, pozeráš sa na to príliš idealisticky. Koľko máš rokov?
@natalym to nieje uz tyranie? Ako prisny oreco nie ak treba... Ale hadzat kluce... No prepacte ale uz by som bola v skole... Keby nuekomu rozbil hlavu
@natalym mala ma 6 preco? Zrovna sa tesi do tabora medzi velkacov...
@nelinka2009 treba to brať tak, že musí žiť život. Čím viac ju budeš oprašovať, tým v živote zažije väčšie šoky. Ešte ani nie je v škole a už odsudzuješ učiteľov, už píšeš pomaly katastrofické scenáre. Čo ak práve narazí na učiteľa, s ktorým si budú navzájom vyhovovať. ale nikdy nečakaj, že to budú všetci. Rovnako ako nie spolužiaci, ľudia okolo. Nepripravuj jej zložitý život. V živote musí bojovať sama za seba. Ty tu nebudeš večne. Vieš, volá sa to škola života.
@nelinka2009 dalšia perla, keď je človek preťažený, kľudne môže dať výpoveď a prenechať miesto iným, veď šeky sa zaplatia samé, však? Ozaj neverím, že niekto môže byť tak veľmi mimo reality.

@nelinka2009 za 20 rokov sa toho v skolstve vela veci zmenilo 🙂