icon

Chcem pre dcéru viac ako učiteľku

nelinka2009
8. jan 2016

Mam strach z vyberu zakladnej skoly... Nas skolsky system neznasam odkefy dom tam chodila ja a dnes som zistila, ze za 20 rokiv sa nic nezmenilo... Nechcem, aby moje dieta trpelo...

jajka257
29. sep 2017

@marianeta kludne😀uz som aj tu cez IP vysvetlovala exponencialne rovnice nejakej slecne...myslim, ze pochopila a pisomku dala.
A dufam, ze sa nebojis maciek, mam dve. 😋

jajka257
29. sep 2017

@dskjhfdlkdjhl no ved, aj sebakritika sa ceni😀😀😀
@marianeta sorry, zle som precitala adresata

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@jajka257 tak vies, to som sa dozvedela tu, do dnesneho dna som si to o sebe ani nepomyslela🙂 Ale pobavilo ma to, takto pred vikendom😀

marianeta
29. sep 2017

@dskjhfdlkdjhl vsak to aj ja..aspon si nebudeme mat co závidieť 😀.

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@marianeta a budeme si aj rozumiet😉

marianeta
29. sep 2017

@jajka257 nebojim..ja ich mam rada..davnejsie som mala kocurika a chcela by som zas..len musim vyckat az ten mensi bude mat kus rozumu na viac aby chapal,ze je to živý tvor a nie hračka..

jajka257
29. sep 2017

@dskjhfdlkdjhl pridam sa do klubu😀😀😀nasa je tiez na obycajnej zs a nemam pocjt, ze strada. Dnes skoro z nej odpadla, bola cela ofucana, ze nemoze ist so mnou a deckami do jaskyne. Tak jej hovorim, milacik, tam by to nebolo pre teba. A ona: maminka, nemaj strach, aj na mna to pride...nuz dakujem pekne😝

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@jajka257 gratulujem bolo by smutne ak by ani toto nefungovalo a je hrozne, ze nie vsade to funguje... To by nemalo byt nieco s cim sa ucitel chvali na int firach, to by mal byt standart

natalka13
29. sep 2017

@nelinka2009 mozes uz konecne napisat konkretne priklad ako inak sa uci tvoje dieta oproti inej klasicke ci ako to nazvat skole?
Lebo fakt omielas stale nejasne veci o nicom..
A tvrdit ze deti sa nemaju ucit fyziku a chemiu na ZS nemyslis uplne vazne ze?

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@jajka257 Zlata🙂 Tiez mam aj jednu taku malu, tretiacku a potom aj velku, takmer dospelu. A ZS sme vybrali uplne klasicku, aj ked znamu tym, ze je narocnejsia. Starsia tam tiez chodila, nebol dovod pre inu skolu.

natalka13
29. sep 2017

@dskjhfdlkdjhl veru neviem ci je v Bratislave skola, ktora ma horsiu web stranku ako bulharska skola. Jedna nefunkcna hroza.

jajka257
29. sep 2017

@dskjhfdlkdjhl presne...😀😀😀ti mali su zlati😀😀😀a vzdy myslia uprimne, co povedia. Ja mam teraz piatakov, som im triedna, inac ucim lem v osmicke a devine. Moja trieda je vynimka. A ti su na zozratie😀😀😀minule som sa ich vpytala, ze co to bol za pokus s tym diktatom. A oni, ze mame triednu matikarku, tak my len matiku😀😀😀uplne ma odzbrojili😀😀😀
@nelinka2009 ja sa nechvalim, ja ti to oznamujem. Len ti hovorim, ze aj statne skoly su v pohode. Pozri, my sice platime za ucebnice, ale platim aj plnu sumu za kvalitneho zubara. Takze mne nevadi investovat do vzdelania a zdravia. Aj ja mam triedny fond, ale budu mat z toho Mikulasa, autobus na akciu, maju zosity, papiere na vytvarnu, stipce na vykresy, darcek k vysvedceniu....atd. ale je to pre nuch, nie pre mba😉

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@jajka257 maju aj nasi len asi skola lepsie hospodari, lebo od rodicov na nato nepyta dokonca ani len zrps sa neplati

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@natalka13 presne, stale som si myslela, ze som na nejakej neaktualnej stranke, lebo kde som klikla, tam bolo NIC😝 A tu som sa dozvedela to iste.

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@jajka257 ano, ti mali su zlati a este aj taki piataci budu dost uprimni😉

adrolka
29. sep 2017

@dskjhfdlkdjhl
... narocna zs... hmm... rodicovska verejnost u nas v meste razi teoriu, ze nasa skola je tiez narocna...ma to vsak akusi negativnu konotaciu...a prave pre tento nazor napriklad mnoho rodicov voli, povedzme ze, lahsiu cestu a neda dieta k nam...lebo sme narocni.... tak sme si potom teda dali ako motto skoly, ze byt narocny sa oplati! 🙂
a kolegyna chytila platno a zvacnila nam to ( je spravne aj i/y... 😉 )
ilustracne foto je dielo mojej dcery z originalu... a Komensky je v mene nasej skoly, tak preto tam on lieta 😁
...ale k veci... co je to byt narocnym? skutocne je to nieco negativne? nie je to perspektivne pozitivna vec? .... cas vzdy vsetko ukaze.... ked za nami chodia byvali absolventi dakovat, ze nakoniec sme mali pravdu, ked sme od nich aj nieco chceli...ze sa to vsetko prejavilo az na strednych skolach...ze ked povedia, z ktorej zs prisli, maju velke plus na sš ( sa ozrejme myslim tym lokalne sš)...a toto sa nam roky potvrdzuje...

marianeta
29. sep 2017

@nelinka2009 tebe buď schopnost komunikacie chyba alebo nedokazes prijat iny fakt ak ide mimo tvojich predstáv..a preto sa ani necudujem ,ze komunikacia v skolke viazla..ty proste potrebujes pocut samu chvalu a ak to tak nieje tak vsade inde je chyba len nie v tebe alebo v samotnom dietati.. vies svojho casu som inakost svojho syna valala na vyvojove mylniky v domneni ,ze vsak to prejde..chyba..a velka..dnes to viem a niet dna kedy mi to na um nepride,ze som mala konat skor..ale nastastie nie je vsetko stratene🙂

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@adrolka u nas su dve ZS pomerne dost blizko seba (pesi asi 10 minut, mozno menej) a rodicia sa rozhoduju rozne. Ja tu narocnost beriem v dobrom, mali sme skusenost so starsou dcerou, dali sme tam aj malu. A nelutujem. Lenze teraz je trend, aby dieta malo same jednotky a tak potom volia niektori tu druhu skolu. Ja viem jedno, uz aj ta mala dcera je velmi samostatna (nie je to len zasluhou skoly, ale isto k tomu prispela), co sa vedomosti tyka, na vsetko idu logicky a sice ucitelka pomerne prisne znamkuje, ale deti su s tym stotoznene od zaciaku, problem je jedine tam, kde rodicia tuzia po jednotkach. Dcera ma sice jednotky, ale obcas donesie aj nieco ine a viem, ze to neberie tragicky, lebo ani my to tak neberieme. A napr. ta starsia sa jednak na prijimacky na gympel vobec nepripravovala a urobila, vzali ju a v podstate sme nezaregistrovali ani ziaden sok pri prechode na gymnazium. A sice tie ucitelky na ZS su mozno prisnejsie, ale dcera ich ma rada a berie ich ako autority. Dalo by sa o tom napisat slohove cvicenie, ale myslim, ze kto to chape, tomu staci aj toto.

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@adrolka jo, a este nieco. Ku podivu, tu je o tu narocnejsiu skolu vacsi zaujem, ako o tu druhu. Takze to az take zle nebude😉

nelinka2009
autor
29. sep 2017

Tak mi sme dnes dostali prvu 2 ( v sk stave je to 5) zabudli sme zosit... Je to pamatny den... Ucitelka je prisna, ale stale druha mama

xxxkatka
29. sep 2017

@natalka13 tiez som pozrela tu stranku a normalne mi zostalo spatne, dychol duch komacovsky na mna z tej stranky...
@nelinka2009 z tvojho popisaneho som nadobudla pocit, ze si hladala (a asi aj nasla) skolu, ktora splna dve tvoje podmienky. 1. je to alternativna skola (akakolvek len nech to nie je statna), 2. nech je zadara (ak by to tak nebolo, zvolila by si kvalitnu sukormnu skolu- (vela ich je v BA oooovela kvalitnejsich alternativ ako bulharska), ktora ale nie je zadarmo).

jajka257
29. sep 2017

@nelinka2009 odpoviem ti verejne na tvoju ip. Ja osobne mam v triede , kde je 25 ziakov, dieta integrovane s autizmom a hranicnym iq, mam tam dieta s adhd, dve osoby a dieta s brachio. To je len jedna trieda a a zabudla som na dieta s oponencnou poruchiv. U devuatakov mam aspregera a troch adhd a dve s inym postihom. V triede je 24 deti. V piatej triede mam troch a dvoch sledovanych, ktori budu integrovani. Vsetci funguju v kolektive, maju svoje prava a povinnosti, su hodnoteni podla inych pravidiel. A nie, nie sme zo zlata, ale snazime sa im dat pocit, ze su rovnocenni. Tolko z mojej strany. A vtriede mojej dcery su dvaja integrovani. Na celej skole ich je cca 25 dokopy.

adrolka
29. sep 2017

@dskjhfdlkdjhl ano ja tvoj nazor zdielam na 100% ... u nas ( v meste) je teraz skor moderne ist lahsou cestou, velkozber samych jednotiek, pomaly uz aj za to, ked dieta ma spravny tep ...nazor typu, jaj na vasu skolu nie, moje by to nezvladlo, je aky argument od rodica!?! ved tymto sam rodic degraduje svoje dieta v 6 rokoch na neschopneho...

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@jajka257 to nic nemeni na tom, ze tvoja skola take dieta odmietla... Take typicky slovenske... Hrdinka,verejne, by som sa hbila za to, ze tam pracujem!!! Ale to je zas len to, co som pisala... Podporuje to cela spolocnost a prwto sa to deje a prwto sa nic nezmeni...

natalka13
29. sep 2017

@nelinka2009 hmmmm ucitelka ktora za zabudnutu vec rozdava 5 nema s ucitelkou vela spolocneho.
A nedostala si tu 5ty? Zabudla si dcere zosit pribalit do tasky.

dskjhfdlkdjhl
29. sep 2017

@adrolka ja stale premyslam, ze kde ten zber jednotiek vznikol. Lebo v podstate rodicia su tak +- moja generacia a nejako mi to nejde do hlavy, ze kde sa stala chyba.

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@natalka13 ucitelka, ktora vedie deti k zodpovednosti a samostatnosti by pri individualnych potrebach mohej dcery spravila presne toto... Ver mi, ze takto si to zapamata a uz bude vzdy 250% pripravena... Nemala inu moznost nic ine by nemalo efekrivny ucinok

nelinka2009
autor
29. sep 2017

@dskjhfdlkdjhl ja ti to poviem, ale pacit sa ti to nebude... V spolocnosti a v systeme...

adrolka
29. sep 2017

@dskjhfdlkdjhl ...niekde v NDR 😂😂😂😂😁😁😁 podla Pelíšok

dai
29. sep 2017

zeny si vas pomaly citam a teraz neviem - fakt sa tu teraz nahodne stretli super ucitelky statnych skol a mamicky deti ktore do tychto skol chodia🙂 nejak mi tu chybaju tie kritizovane matky ktore svoje deti posielaju do tych jednoduchych statnych skol🙂 ci tie jednoduche su podla vas tie sukromne? ja to nechcem nazyvat alternativnymi lebo napr. ta bulharska je obycajna skola , detto nasa - akurat ze idu podla metodik inych statov a ucia v nich native ucitelia z danych statov...