icon

Chodia vaši prváci aj v teplákoch?

16. aug 2021

Chodia Vaše deti do prvej triedy oblečené aj v tepláčikoch? Celý deň v rifličkiach mi odmieta....
DAKUJEM

renab
16. aug 2021

Moj starsi chodil, nic ine ako teplaky na seba nenavliekol. Tak pre dobro jeho, ucitelky a vlastne celej triedy do tretieho rocnika nosil teplaky. Potom sa to zlomilo a obliekol aj nohavice.

babo_n
16. aug 2021

Fuuuuuuu no my sme evidentne iný kraj 🤣 u nás skoro všetci v teplákoch ,ale bavime sa o slušných pekných teplákoch ,Lindex,HM,…. Ktoré vyzerajú elegantno-športovo …môj maly bude tretiak a nikdy nemal rifle ani nohavice a že to je prejav neslušnosti ? Tak to som práve odpadla 🙂 chodí oblečený čisto a to je myslím základ a aby sa dieťa cítilo hlavne pohodlne a komentáre typu nakazem a hotovo ,nech ide holý ? Paneboze 😁 to vážne baby?

miskajerry
16. aug 2021

Je pravda, že ako malí sme kedysi tepláky nosili len na telesnú, ale dnes sa to v škole dáko nerieši. Aspoň u nás nie a mne, ako učiteľke, to dáko nevadí. Začudujem sa, ale sú aj žiaci zo sociálne slabších rodín a som rada, že prídu do školy vôbec. Stalo sa, že som im aj sama niečo kúpila, lebo chodili špinaví a v dlhej mikine v lete. Niekedy riešim, keď je veľká štvrtáčka dosť už vyspelá a nevhodne sa oblieka alebo si všimnem, že v obrovských horúčavách dajú dieťaťu dlhý rukáv. Vtedy mu odporučím prezliecť si tričko z telesnej. Mne by čisté a neroztrhané tepláky u žiakov nevadili, skôr nechápem tie naschvál dotrhané rifle u starších ročníkov. Stalo sa mi, že som prosila rodičov pekne dieťa obliecť na vystúpenie a dajú im modré rifle. Vtedy mi je to čudné, že nemajú iné nohavice. Dakedy sa rifle nepovažovali za slávnostné, ale neriešim to. Som rada, keď prídu a chcú vystupovať.

ajko2011
16. aug 2021

Nikdy nebol môj syn v škole v teplákoch. (Bude už štvrták.) Maximálne na branné mal tepláky. Ináč rifle, nohavice látkové...

ladynina
16. aug 2021

Tak to som mierne v šoku 😆 moj syn aj manžel nosia teplaky. Aj na návštevu. A čo? Bude ich maly nosit aj do skoly. Nemyslim derave špinave, na kolenach vydrate teplaky. Keby mi niekto povie v skole ze ich mat nemoze tak sa asi dost urazim a urcite by ich neprestal koli tomu nosit. To mi pride dost zastarale riesit ze ma nosit rifle a tesilky 😆 sak sme v 21 storoci. A hlavne male deti aby sa parili a tlacili cely den v rifliach mi pride dost od veci, hlavne nech im je pohodlne. Baby mozu leginy, ale chalani len rifle?? 🤦

lenka2710
16. aug 2021

Ja neviem, ja teda ešte školáka nemám ale staršia ide do 1. triedy a ta si na seba rifle alebo iné nohavice nedá ani omylom, len leginy! A keď som chodievala von na prechádzky a tak a išli deti či už ráno do školy alebo na obed zo školy, tak väčšina chalanov mala tepláky, či pudlove, či hocake iné a aj vyššie ročníky, nielen prvý stupeň!
Podľa mňa na teplakoch nieje nič zlé, pokiaľ nemajú vytahane kolená a záplaty, tak prečo nie?
A niektoré tepláky ani nevyzerajú ako tepláky, teraz sa už aj pekne a moderné tepláky dajú kúpiť!

maciatkolulu
16. aug 2021

@att123 vyberať si môj môže, dokonca jazdy večer spolu vyberáme, ale ja mu kupujem iba slušne veci a to co sa mu páči a v čom mu je pohodlne.

heleninamama
16. aug 2021

@ladynina Nemyslím si, že to je zastaralé, je to určitý bontón a deti ho treba určiť od mala. Potom sa nestane, že otec ide na návštevu v teplákoch - to akože fakt? A Ty stojíš vedľa neho v šatách a on sa cíti v pohode?
Veď aj v určitých povolaniach vyžadujeme okrem odbornosti aj slušný odev, rovnako sú v živote aj situácie, kde je slušný odev nevyhnutný - návšteva, kultúrne podujatie, svadba...
A práve 21. storočie ponúka toľko možností, ako sa pekne a slušne obliecť. A najmä pre deti majú dnes v obchodoch toľko pekných a zároveň pohodlných vecí. Tak prečo sa v tom nevyšantiť a pritom deti nenaučiť, že mať na sebe slušný odev nie je utrpenie?
Potom z malých chlapcov nevyrastú puberťáci a chlapi, ktorí chodia v teplákoch fakt všade a iné oblečenie ani v šatníku nemajú.
Tepláky sú pre mňa vždy len tepláky - a je jedno, či sú obyčajné alebo majú cez boky 3 biele pásy. Hodia sa na dvor, do telocvične, ale nedala by som ich synovi do školy, k lekárovi, do mesta, do reštaurácie...

mondolina
16. aug 2021

škola má školský poriadok....učiteľky na MK je tam uvedený spôsob obliekania?

ave17
16. aug 2021

Mam dve deti, skolkarka, skolacka, teplaky ani nemaju vo výbave, mozno jeden kus, ale do škôlky a školy?? No zbohom, určite nie.. Príde mi to ako na branne cvičenie, ani ja do prace nechodím v teplákoch, tak nevidím dôvod, prečo by deti do tej svojej mali chodit v teplákoch. Ja keď vidím, že dcerini spolužiaci chodia oblečení v teplákoch myslim si svoje, samkzejme nekomentujem, ale nejaka elementarna slušnosť by mala byť aj v tomto. Proste do skoly nie,

miankass
16. aug 2021

@nika82 hmm??? Domov?? Družina?? A čaká kým prídu pren rodičia, čo keď je tam do 4??

mondolina
16. aug 2021

niečo sa mi marilo, že je to v školskom poriadku, tepláky sú nevhodné.

chrumka120
16. aug 2021

U nás v škole v pohode chodia a sme z mesta

ladynina
16. aug 2021

@heleninamama ano manzel nosi ciste pekne teplaky na navstevu. Ja vedla neho stojim v leginach najcastejsie 😆 leginy su tiez vlastne len spodne pradlo akoby 😆 a nosim ich takmer stale (jar,jesen,zima)
A mas pravdu ze urcit udalosti alebo praca maju svoj bonton, ale skola to urcite nie je. Neviem aky je priemer vekovy mamiciek ktore pisu ze teplaky su len na dvor a nie do skoly, ale pride mi to akoby to moja babka hovorila. Nic v zlom. Ale naozaj teplaky sa daju kupit aj take co pekne vyzeraju. Ako pises doba je uz taka ze kupis v obchode cokolvek aj pekne teplaky.

renab
16. aug 2021

@mondolina kazda skola to ma inak. U nas je nevhodne oblecenie take, na ktorom su hanlive, neslusne alebo rasisticke napisy. Teplaky nikto neriesi.

vanda323
16. aug 2021

Jaaaj, ale však tepláky to sú dnes úplne iné štýlovo ako bolo kedysi...niekedy bola hamba v teplákoch ale dnes už dospeláci nosia všade ....môj muž miluje tepláky, všade v nich chodí...samoška má aj rifle...môj syn chodí väčšinou v teplákoch do školy a vlastne skoro celá trieda chlapci

danielle799
16. aug 2021

@nika82 preco 3 hodiny? Véd po obede maju družiny, môj je do 16 hod v škole,

leeo
16. aug 2021

ja sa tomu dietatu necudujem. V rifliach vydrzat cely skolsky den by som mala problem aj ja. Je to maximalne nepohodlne pre mna. Mozno existuju nejake strecove?

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
patka06
16. aug 2021

Tepláky rozhodne nie sú oblečenie na vyučovanie do školy

nanka1986
16. aug 2021

No sa tu inak rehocem.... Akože ešte prikazovat mi, čo obliecť decku do školy? To kde sme? Môj je čoskoro štvrtak a veru chodí v teplákoch.... Cele 3 roky... Väčšina detí z jeho triedy tak... Asi sme fakt sedliaci na tej dedine 🙈🙈🙈

ladynina
16. aug 2021

@nanka1986 uprimne citim sa uz aj ja ako sedlos totalny 🤣 mna ani nenapadlo nikdy toto ze ci sa mozu a kde sa mozu teplaky 🤣 moj manzel nosi teplaky vsade, je vysoky, celkom vymakany, ked si da take pekne bledo sede teplaky tak len slintam na neho 🤣 a tu by skoncil akurat tak za sedliaka co nevie co je bonton 😆

renab
16. aug 2021

@ladynina tak ako nasa generacia urobila z rifli 'slusne' oblecenie, tak dnesni mladi to iste spravia s teplakmi 😉

sisa_s
16. aug 2021

@ladynina no ja som mlada baba, s celkom liberalnymi nazormi a mam pochopenie pre vela veci, ale ak si dospely chlap oblecie mimo telocvicne a domu teplaky, tak je to strasne 🙈 a vlastne vo svojom okoli, priatelia, rodina, nepoznam chlapa, ktoreho by som videla vonku v teplakoch 😀 ale to je moj nazor, aj na VŠ raz prednasajuci vyprevadil z prednaskovej saly spoluziaka v teplakoch, ze je na akademickej pode, nie na ihrisku

mondolina
16. aug 2021

@sisa_s
presne...škola je inštitúcia, nie ihrisko.

akvi
16. aug 2021

Vidím, ze tu budem asi ojedinelý prípad, ale v našej škole to bolo priam odporúčané, aby deti chodili v teplákoch, resp.akychkolvek pohodlnych veciach, pretože boli jednak casto vonku a v triede zase veľa činností prebiehalo na koberci. Nerozumiem, preco by dieťa nemohlo byť v pohodlnom, keď niekde trávi väčšinu dňa.

mondolina
16. aug 2021

treba sa riadiť podľa školského poriadku vlastnej školy.

ladynina
16. aug 2021

@mondolina vysoka skola urcite, aj stredna aj ked teda myslim ze vacsina stredoškolakov nosi teplaky ale bavime sa tu o zakladke a o malych detoch. Mam syna a urcite budem pocuvat co bude chciet nosit. V teplakoch na svadbu nepojde urcite, ani do kostola. Ale do skoly? Skola je miesto kde sa ma dieta citit dobre a pohodlne. Mne samej je v rifliach velmi zle. Tlaci ma brucho aj celkovo cele nohy. Ja nosim len leginy ako aj dcera. Sem tam rifle ale uz len cakam kedy si ich dam doma dole 😆 autorke prispevku odporucam pocuvat syna a ak vyslovene nechce rifle, netrap ho. Nebude jediny v peknych teplakoch 😉🙃

renab
16. aug 2021

@akvi ked chodim za dcerou do Spanielska, vsimla som si, ze vacsina deti v skole je v teplakoch a zrejme presne z tych dovodov, ake uvadzas. Vela casu vonku, posadia ich kdekolvek na ulici na zem, ucia sa na dvoroch, na plazach, v trave... Aspon tie nizsie rocniky.

annie6
16. aug 2021

a dievcata nosia do skoly tiez len rifle alebo sukne a saty? 😎