Chodia vaši prváci aj v teplákoch?
Chodia Vaše deti do prvej triedy oblečené aj v tepláčikoch? Celý deň v rifličkiach mi odmieta....
DAKUJEM
Záleží od pani učiteľky. Čo ona povie. U nás chodia aj druhaci v teplákoch, pre pani učiteľku je dôležité aby sa cítili dobre.
Môj nosil často tepláky ako prvák. Pekne, slušne, žiadne vytahane. Naňho bolo vždy ťažko niečo kúpiť, všetky veci v páse volne, neviem na aké deti to šiju, alebo mu boli krátke. Cítil sa pohodlne a v druzine vonku ich vždy tak doriadil, že som bola rada, že sú to len tepláky. Aj keď som ich teda ťažko zhanala na jeho postavu. Inak by ma pobavilo, keby mi nejaká mamička vysvetľovala ako sa ma dieťa obliecť do skoly a na zadku by mala roztrhané rifle. Mňa skôr udivuje ako sa ženy vedia obliecť do roztrhanych gatí a majú pocit ze je to pekne.
Nedalo mi to a kukala som fotky z našej základnej školy a teda 90% chalanov v teplakoch, sem tam rifle! Keď sa raz niekto necíti v rifliach ok, tak preco mu ich nasilu dávať?? Ale celkovo ľudia všetko príliš riešia, a nielen co sa týka obliekania ale tak celkovo! Kedysi ta ľudia zapluli aj za rifle, teraz zasa riešia tepláky a rifle sú top 🤷♀️ niektorí si oblečú tepláky aj k lekárovi, môj muž tiež ma radšej tepláky ako rifle a ja tiež skor natiahnem legíny! Na prechádzky a do piesku určite pohodlná varianta
Ja idem akurát učiť prvákov a chystám sa to odporučiť rodičom. Budeme veľa na koberci, von a tie deti musia byť v pohode a dobre sa cítiť. Každá škola má svoj šk. poriadok. Čiže sa riaď aj podľa toho. Nikdy neriešim, čo má dieťa na sebe, som rada pri prvákoch, že sa stihnem napiť.
U nas tiez sa nosia aj teplaky.A v podstate to ani neriesim,lebo aj samotný riaditeľ chodi v sportovom obleceni, samozrejme v znackovom😊
nie nenosia a ani ako prvaci nenosili, dokonca ani v skolke. Je aj ine pekne pohodlne oblecenie. nemusia to byt vzdy teplaky.
Ani by mi nenapadlo dat dietatu do skoly teplaky 😀 😀 Myslim, ze ani jedno dieta v triede teplaky nenosilo. Inak nikdy sa mi deti nestazovali na nepohodlne oblecenie, ba naopak, o prichode zo skoly sa nechceli prezliekat do teplakov.. (ja prva vec co doma spravim, ze sa prezleciem do pohodlneho oblecenia)...A ze na navstevu v teplakoch 🙉
Ja som si na synove nosenie teplákov do školy musela zo začiatku zvyknúť, keďže som tiež bola naučená inak, ale keďže chodí na školu, kde sú miešané triedy sportovci-nesportovci, tak všetci športovci chodili od začiatku v teplákoch a ostatní to obkukali. Na začiatku minulého roka im vraj aj učiteľ hovoril, že by mali nosiť nohavice (asi to pridali do školského poriadku), tak som ho na druhý deň donútila si dať rifle a došiel nas..ty, že bol v triede jediný 😆 tak sa vrátil k teplákom. Ale ono je zas pravda, že v dnešnej dobe veľa teplákov vypadá lepšie a slušnejšie než niektoré rifle. A je to vcelku nefér voči chlapcom, že dievčatá môžu nosiť pohodlne legíny a oni by sa mali pariť v rifliach, pritom pre nich je to asi horšie
urcite nie, ale i to som v skole videla...pred 2r ked sme mali este povoleny vstup do skoly
Veď existujú aj iné možnosti ako tepláky a rifle.
Syn nikdy nebol v skole v teplakoch, teda okrem nejakych sportovych akcii. Pride mi to dost nevhodne, tiez nejdem do potrevin v teplakoch. Je to domaci odev, citila by som sa trapne, a ano, aj v adidasoch.
Malá má 6 a doteraz klasické rifle nemala keďže ju tlačia. Legíny alebo tepláky. Chodí síce do škôlky ale keď nastupovali ako 3 roční tak riaditeľka povedala nech chodia hlavne v tom oblečení v čom sa cítia pohodlne :+)
Apropo aj ja chodim do roboty v teplákoch neznášam nohavice atď 🤣
@mondolina inak, ja si spomínam teraz tiež, že baby mali odporúčané a to bolo dosť dávno, nosiť tepláky, dokonca ma učiteľka zastavili, že ma prosí, áno, proso, aby mladšia nechodila v suknickach ruzovych a drahých veciach, že sa potom odmieta hrať na dvore, aby sa nezaspinila. Jednalo sa o bratislavskú školu.
U nás sa nejak nerieši, čo majú deti oblečené. Ale myslím, že okrem rifiel a teplákov sú aj také športové nohavice, tiež mäkké, akoby kapsáče (len bez tých veľa vreciek).
Mňa skôr viac prekvapí napr. niekde asistentka v banke, ktorá mala tie deravé rifle, či personalistka v jednej firme, čo mala legíny, ktoré mali tie pásiky ako tepláky, tak to aj tak vyzeralo ako tepláky.
Deti by som už duplom neriešila, ak sú v čistom a slušnom oblečení.
Stále sú to deti aj keď nie sú v škôlke. Tepláky či legíny pokiaľ sú v čistom neroztrhanom neriešila by som . Aj keď ja osobne ako učiteľka by som bola za rovnošaty aby si bol každý rovný bezohľadu na značky farbu a ceny oblečenia..
môj nosil rifle, ale také na gumu, pohodlné, v družine sa väčšinou prezliekali do teplákov.
Džínsy (iné názvy: texasky, rifle, v slangu: džíny, texy; angl. jeans) sú nohavice ušité zo silnej bavlnenej látky (rifľovina, denim). Pôvodne to boli pracovné nohavice pre kovbojov, ktoré vyrobili Jacob Davis a Levi Strauss v roku 1873.[ch
Takže je uuuuplne jedno ktorý druh ,,monteriek,, mu oblecies. O pár rokov budú možno tepláky tiež luxusné oblečenie do školy ako teraz rifle, čo by ešte pár rokov dozadu sa učitelia zbláznili ak by niekto prišiel v rifliach 😁
Ja už z tej diskusie nemôžem… riad sa podľa seba, svojho syna a potom podľa školského poriadku. Ak to bude v súlade s tým, tak je všetko vpohode
Moj chodil v slusnych teplakoch az do asi 6-7 triedy.
spolužiaci môjho syna tepláky nosia a nikto sa nad tým nepozastavuje - aspoň o tom neviem. môj syn nosí "akožerifle" (neviem to pomenovať, ale nie sú to klasické tvrdé rifle, ako sme nosili my ako deti) a klasické nohavice. dajú sa kúpiť pohodlné a tenké. popravde, nikdy som sa ho po nástupe do školy nepýtala, či chce nosiť tepláky alebo nie. ja to beriem tak, že je to jeho "práca" a ani ja nechodím do práce v teplákoch. a on je s tým ok, príde domov a prezlečie sa do teplákov. má to tak zautomatizované.
ale pri iných deťoch vôbec neriešim, či nosia do školy tepláky či potrhané nohavice alebo čo. u nás sa mi to však nepáči.. takže ako to cítite doma a ako je v školskom poriadku, tak si urobte 🙂
Nám minulý rok škola odporúčala tepláky, športové oblečenie, aby mohli chodiť von a nemuseli sa prezliekať. Tak chodil v takých slusnejsich.
Tak zas nie su teplaky ako teplaky. Ja mojmu kupujem taketo “teplaky” do skoly na mirau.sk, bubbe, pripadne rebel kids. Alebo este reserved a zara. A teda ani jedny by som mu nedala na telesnu 😅🤣

@annie6 leginy 😆 co je tiez vlastne len nejaky kus spodneho pradla 😆 ale leginy sa daju kupit aj velmi pekne takze to sa detom odpusta, pekne teplaky su zial zatial este nepripustne 😆