Čítanka pre druháka v katastrofálnom stave
Ahojte baby,
Syn doniesol dnes citanku je druhak ale je v katastrofalnom stave a to ju mali len 3 ziaci.
Mne to vadi ze to je take znicene je druhak mal by sa este tesit z knih ze ma nove,taketo knihy sme mali v 9.rocniku a nie druhom preboha.
A este vzadu je napisane ze zachovana chapete?
Pridavam fotky

@livuska124 ja si nemyslím že to tu niekto považuje za štandard ale ako som písala stav školstva tu na MK nevyriešime a mňa niekedy strašné irituju takéto príspevky lebo reálne niekedy je to tu tak zaplavené chujovinami typu moje dieťa si prdlo dva krát miesto jedného že ja sa niekedy ani nečudujem že potom mnohí ľudia si o matkach myslia že sú jebnute o tých na MD dvojnásobne hlavne keď si čítajú takéto perly...ako reálne čo s tymto príspevkom akože môžeme poriešiť tu... prišla sa posťažovať no ...tak ...🤦🤦🤦 Bože chápete čo hovorím ako čo s tým tu že dostal rozbitú citanku veď tak logicky selskym rozumom asi keď to nechcem platiť na konci roka tak idem reálne do konkrétnej školy a to vyriešim s kompetentným alebo vezmem lepiacu pásku a zalepim ako čo my tu s tým na MK???
@kaciato mňa irituje skôr tvoje vyjadrovanie typu štvrtá cenová, než autorkin úvodný príspevok, ktorý bol maximálne slušný a nadávať začala až po tom, čo si jej ty sama napísala, že rieši "pi*oviny."
Zrejme chcela radu, či je to v školách bežné, či to vôbec má zmysel riešiť.....
Ja sa zase nečudujem, že si o MK myslia, že sú tu matky "jeb*uté" (citujem ťa), že sa tu už neoplatí nič spýtať, lebo dostaneš vynadané, keď čítajú komentáre podobné tvojim.
@kaciato pre každého je dôležité niečo iné. Autorku toto proste vyviedlo z miery. Každá občas riešime blbosť z pohľadu niekoho iného. Pre teba je blbosť toto, pre mňa by možno bola blbosť nejaký tvoj problém. Čo ma irituje, alebo to považujem za zbytočnosť, nereagujem.
@livuska124 dobre dobre ukončíme túto bezpredmetnu debatu dobre ja som nereagovala prioritne na autorkin článok ale už na danú reakciu k autorkinmu článku s ktorou som súhlasila veľmi expresné som to okomentovala práve preto že naozaj ruku na srdce ale niekedy sú tu proste strašné blbosti ale často tu človek nájde aj zmysluplnú radu a mne sa napr veľakrát už aj u lekára stalo že mi sam lekár povedal "nečítajte rady na modrom koniku" alebo...na nejakú vec veľakrát padlo že " to máš z modrého koníka" že fakt toto forum má strašné renomé hoci je tu strašne veľa fajn ľudí a potom ti to ráno vyskočí klikneš na to a takáto vec...no...nedalo sa nereagovať uznávam mohla som sa ovládnuť ale neovládla tak že naozaj by sa niekedy mal niekto tak reálne predtým ako napíše príspevok opýtať sám seba že co od odpovede očakávam a o čo mi vlastne ide prípadne reálne ma ta rada posunie? A hlavne naozaj si neviem poradiť nijako sama pred tým ako to závesim na net? Toto sa hlavne týka naozaj praktických veci ..keď sa človek pýta na skúsenosti vo vzťahoch skusenosti v zdravi alebo tak to sa nedá ...a to je proste vo všetkom asi by sa n v mnohých situáciách lepšie žilo....a toto proste bol konkertny prípad v ktorom autorka nežiadala radu dala do éteru iba pohoršenie iné by bolo keby napísala na konci nemáte niekto tento druh citanky k posunutiu? Tam už môže to plénum nejak pomôcť....
Som ucitelka.. tieto citanky su vyrobene z velmi zleho materialu, hold kym sa neminu natlacene vydania,lepsie to nebude. Nehovoriac, ze kopec deti ich neobali a tym padom este viac sa znicia... tak nestastny obal na to zvolili, ze nevydrzi nic a rozpada sa, trha..bohuzial .. Citat sa ale daju.
Napr. Matiky a SJ maju od Aitecu iny lepsi obal a vidno, ze aj lepsie vydrzia.
P.S. tato vasa ma este obal v top stave, iba rohy a sem tam.obzobane okraje, po neporiadnom ziakovi.. su take co su cele pokrcene a potrhane ,ale vnutro je ako.nove.
@simca06022011 ano, vyradila by sa ..ale!
Kedysi skoly dostavali na knihy 3x viac penazi, ako dnes...behom 3 rokov to.3x znizili...cize, ak objednaju nove, nebude na ine....my napr.nemame PZ zo SJ, proste nevydalo musia kupit rodicia.
Za tie sumy sa moc vymyslat neda, xy predmetov a kazda kniha a PZ nieco stoji...
https://knihobot.sk/g/4040722/b/8133804 nech sa ti paci . nie je za co 🙂
(snad komentar nevymazu
@fantaghiro21 autorka to vzdala
@katrin21 tak pomoze niekomu inemu, ak chce krajsiu ucebnicu 🙂
@katrin21 mňa hlavne nezaujíma koľko dostávajú. U nás kto poskodi knihu, ten si ju na konci roka zaplatí... všetko ostatné je výhovorka. Aj moje dieťa už učebnicu novú do školy kupovalo. Proste stane sa... poskodi sa.
@simca06022011 samozrejme,ze za poskodenia sa plati ale vyraduje sa az pri velkych poskodeniach. Toto nie je rozhodne na vyradenie.
Aj moja dcera mala taketo salatove vidanie a nie len ona, ale cela trieda mala taketo citanky. Ja osobne som to nejako neriesila a mojej dcere bolo jedno. 😁myslim ze vam tu ucebnicu ani nevymenia lebo dotlac sa nerobi.
No ja sa priznám, že dcéra dostala teraz v 4 ročníku knihu z matematiky a angliny v katastrofálnom stave. Dotrhane, špinavé, dooblievane. A to bola tiež asi tretia. Ja som sa tých kníh bala chytit. 🙈 Dcera nestastna, ze s takymi knihami fungovat cely rok nechce. Dala som ich do sáčku a odložila. Objednala som nove. Potom ich zase cez bazarik posunieme.
@30katrusa40 veď sa už nevydáva...nie je na sklade..
Úplne ta chapem môj dostal takú istú. Kúpila som mu novú a bolo po probléme.
(On si chcel citat aj v posteli a mne z toho bolo až nevolno aké to bolo špinavé).
Jja ti viem zohnať , nápis spravu, keď máš záujem. (Necitam komentáre, ak si vyriešila, tak nič).
@monci17 sice neskoro, ale ak ta to potesi, taketo salatove vydanie ma aj moja. Zacala som to lepit a lepila stranu po strane, lebo tam nebolo ine vychodisko

Poslala by som fotky triednej, toto rozhodne nie je zachovalý stav, ale lepenka, aby náhodou na konci šk. roku nedošlo k platbe. Čítať sa z nej dá, možno vám v škole vymenia ak požiadaš alebo si kúpte vlastnú.