Čo je celoslovenské testovanie pohybových predpokladov prvákov?

26. okt 2023

Čo je celoslovenské testovanie pohybových predpokladov žiakov, konkrétne prvákov? Dostali ste nejaké výsledky, podľa ktorých ste sa rozhodli, aký šport bude vaše dieťa robiť? Naozaj to sedelo s tým, na čo má danosť a bolo v tom dieťa dobré? Akosi si neviem spraviť predstavu a netuším ani, kedy čakať výsledky a či vôbec. Práve riešime športové smerovanie dcéry a nejaké rady by sa hodili.

kacena4
26. okt 2023

ak to robi skola tak výsledky nečakaj niekedy o 2-3 r. sa mozno objavia a v smerovani nepomohlo len vyskusat viacere sporty

vulka
26. okt 2023

Veď si to vyhľadaj na nete.

viestta
26. okt 2023

V prvom rade sa treba orientovat podla toho, co to dieta bavi. Co bude dalej cas ukaze, lebo darmo bude mat danosti na atletiku, ked ju behanie po ovale bavit nebude.

patus_2
26. okt 2023

Popravde netuším doteraz načo nám je takéto testovanie. Dieťa musí šport baviť a napĺňať a nechodit tam len preto, pretože to vypľula nejaká tabuľka.

bluka2
26. okt 2023

Ja viem len, čo je to v čine 😅 za 1 min. musia 100x preskočiť na švihadle

autor
26. okt 2023

Internet bol prvý zdroj. Žiaľ, okrem všeobecných informácií v pár bodoch sa tam nedozvieš nič, preto to skúšam tu. Snáď len niekto má osobnú skúsenosť.
Nevravím, že dám dieťa podľa toho na šport. Ona na šport chodí už tri roky a baví ju to. Teraz má však možnosť o máličko zmeniť štýl a musíme sa rozhodnúť čo najskôr. Samotná zmena sa jej páči, len po prvom tréningu ostala zaskočená, lebo nestíhala to, čo ostatní a chce pokračovať v pôvodnom. Neviem teda, či ju podporiť v zmene alebo jej vyhovieť.

tinka_21
26. okt 2023

U nas deti akoze "testovali" ale ziadne informacie k rodicom nedosli. Skor len posunuli data do statistik štátu a dosť.

stanulienkat
26. okt 2023

Podla mna to sluzi na to aby zistili, ako su deti pohybovo zdatne/neschopne. Nakolko sa to s pohybom a obratnostou deti dost zhorsuje.

zafir01
26. okt 2023

No už dosť dávno to bola . Môjho syna v ZŠ testovali ,a cca o pol roka nám rozdali dve A4 na ktorých boli vypísané predpoklady . Všetko aj sedelo ,keďže syn sa športom rekreačne venuje pár krát do týždňa

autor
26. okt 2023

@zafir01 Ďakujem za odpoveď! 😊

mandinka
27. okt 2023

Dostali sme to na konci sk.roka s vysvedcenim. U mojich deti to vôbec nesedelo s tým, co ich baví prinasa im radosť a zároveň im to ide. 🤷🏻‍♀️

saxana000
27. okt 2023

Ja som sa tiez vela nedozvedela.aurat ze behali skakali a hrali sa s loptou