Čo máte nachystané na zajtra pre učiteľov?
Ahojte, čo ste pripravili deťom do škôl, škôlok pre pani učiteľky? 🙂
@margaretka viem kto bol Komensky a moj piatak na neho a hlavne Mariu Tereziu hneva, ze kvoli nej musi chodit do skoly 🤣🤣🤣
@bimbambim vidis a toto museli vymysliet len rodicia. Mam o dost mladsieho brata, maturoval 2003 a ani vtedy este nic nenosili. Neviem ako na ZS ale na SS v ziadnom pripade. Alebo aspon na tej, kde bol on. A uz vobec nie na meniny a narodeniny. Ucitelke? Sorry, ani sme nevedeli, kedy ma narodky,
Deti zobrali narcisy.. každé 5ks, škôlkar pre obe učiteľky, sú naozaj fajn, tak ich chcel potešiť.. len dcéra váhala či ich ma dat a ja sa jej nečudujem... Kvety ale dala, len neviem či je správne davat kvety keď dieťa prestáva mať rado.skolu kvôli prístupu....
@diaszoky ja fakt neviem, kde tento svet speje. To sa len rodicia predbiehaju a vytahuju, kto co ma a kolko. Potom to robia aj deti a tie z tych chudobnejsich rodin sa hanbia za nieco, za co vobec nemoze a uz vobec sa nemusia hanbit. Minule tu bola diskusia o lyziarskom. akladatelka sa "pohorsovala" ze rodicia nemaju 100 e na lyziarsky. Ze ako je to mozne, ze ona tych 1oo naskrabala. No niektori nemaju. 100 e je pre niekoho navyse vela. Keby tych 1oo aj v tom momente mal, mozno bolo potrebne doplatit za elektriku ci kupit potraviny. Ak toto tak prezentovala aj doma pred dietatom, ani sa necudujem, ,ze decka su v dnesnej dobe take ake su.
@margaretka moj nazor je taky, ze vdacnost sa da prejavit aj inak ako stale len materialnymi darmi. A hlavne to nema byt povinnost, ale ako to kto citi. Tym, ze ked sa opytaju mamicky na skolku, tak ja poviem, ze tam kde moji chodili mali super ucitelky, alebo aj ucitelky v skole, ze maju dobre, vychovavatelka a druzina konecne po 4r je taka aku som ja zazila, ze tvoria, vymysla...nie ze pozeraju rozpravky ci deti su na mobiloch ako mal starsi syn.
A tiez keby niektori ziaci ten 1 den radsej nevystrajali ako daju coko a vybavene.
@euka210 naše deti nosia drobnost učiteľkám lebo chcú lebo to tak cítia a majú ich radi , lebo ich učíme k rešpektu a úcte, že vzdelanie je dôležité , radi chodia do školy aj keď nie vždy sa im chce učiť. Vždy sa opýtam zajtra je sviatok chces niečo pre .... Alebo ak bežné keď boli menší cez víkend nakreslili niečo pondelok vzali učiteľke že to pre ňu.... Neviem prečo sa tu hádajú mamy o tom že sa niekto predbieha v daroch alebo podplácaní verím že detská úprimnosť a vzťah ešte stále má nejakú hodnotu
@margaretka vies ako u nas deti vyjadruju UPRIMNE radost, uctu a lasku k tej danej ucitelke. Hodia sa jej do narucia, vystiskaju ju, chytia za ruku, vyjadria slovami. Preco byt mal byt vzdy dar?
@yanni ale kto tu píše o dáte vždy ? Predsa nikto len na sviatok ....naše deti každé ráno triednu objali keď prišla do triedy alebo len tak keď pri nej stali ...idete do takých extrémov až je to fakt hrozne čo dokážete urobiť z obyčajného vdacneho milého podarova na deň učiteľov
@diaszoky tak neviem máme kamarátov aj rodinu učiteľov a nezdá sa mi že by niekto trpel z ich deti že niekto to alebo hento alebo LEN. Skôr deti trpia tým že mama im nič nekúpi nedá lebo taký blbý sviatok , počúvajú doma tieto drísty o ucitekoch ako im nič netreba a načo veď majú llat..... neuznáva tak na rýchlo vyrobí ráno srdiečko aby to dala učiteľke lebo ju má rada ale doma rodičia ....
@margaretka ale ved ja som za kvietok aalebo za cokoladu ale tym to konci balicky darceky to uz nie
@yanni ale čo sa týka zaujímavosti predmetu, ak raz dieťa nezaujme nejaký predmet, môžeš sa aj rozkrájať a nezaujmeš. toto mám ja napríklad s dcérou. GEG alebo DEJ, konečná.... nezáujem, a to majú napríklad na DEJ naozaj učiteľku, ktorá vie upútať pozornosť detí. skrátka ju to nezaujíma. čo sa týka výučby a vzdelávania ako takého, sú predmety a okruhy, ktoré si viem predstaviť, žeby sa dieťa učiť ani nemuselo, ak by nemalo záujem. naopak, bolo by zaradené do okruhu (alebo ako to nazvať) predmetov, ktoré by ho zaujímali. od toho by sa mohli odpichnúť aj prihlášky na SŠ a potom na VŠ. pokladám za absolútne zbytočné tlačiť 4 alebo 6 rokov do hláv geografiu, keď dnes všetko nájdeš na nete, obzvlášť mapy, máme navigácie, atď... sú deti, ktoré to nesmierne baví, vedieť o cudzej krajine kopu informácií, ale napríklad v matike či fyzike majú sakra problém. viem si predstaviť akoby povinne voliteľné okruhy, kde by sa deti venovali predmetom, ku ktorým majú vzťah a tým smerom by sa aj pohli. my sa tu serinkáme s povinne voliteľnou ETV a NBV, absolútne zbytočne. aj tú ETV by som dala povinnú a NBV nech si učia na farnostiach alebo v kostoloch. alebo v školách popoludní po vyučovaní. celé zle.... takže áno, súhlasím, že ako učitelia sú aj nezaujímaví vo výklade učiva, sú aj predmety (ako pre koho) nezaujímavé a zaujímavé a sú aj zbytočnosti vo výučbe a vzdelávaní. naopak, chýba kopu iných vecí, ktoré deti budú v živote potrebovať a máloktorý učiteľ sa tomu venuje v globále. teraz píšem opäť o II. a III. stupni. a teda vychádzam z môjho 10-ročného pozorovania.
v žiadnom prípade to neplatí pre každého, takže ma neberte úplne osobne 🙂
Ja chápem, že učiteľky minimalistky nemajú radi, keď dostanú lapače prachu.. Ale to fakt ma niekto problém s tým, že dostane 20 coklad/bonbonier/kvetov? Však nechcem, rozdam, to je taky problém? Véd aspoň nemusím kupovať blízkym, keď ma niekto sviatok. Ze vláčiť sa s tým... To ako kolko kilove čokolády dostávate?
Véd dôležitý je úmysel, že chce prajvit vdaku/úctu. Koľkokrát blizkym/príbuzným netrafime darček a to ich poznáme lepšie nEz učiteľky. TO, že niektoré nevedia, čo s tým, ok, sú aj také... Ale ja som sa potešila každej jednej maličkosti, každému darčeku, nech to bolo čokoľvek, dôležité bolo, že ma deti/rodiča chceli potešiť.
Ja som tiež viackrát ako ucitelka videla, keď som s deťmi vytvárala výrobky pre rodičov, ze šli hned za bránou škôlky do kosa. Véd chápem, že to neboli umelecké diela, a je na rodičovi, či si výrobok vystaví na chladničku alebo ho zahodí. Takisto je na učiteľovi, čo s tým spraví, keď aj ten kvet hodí do koša, ale ja ako rodič chcem vyjadriť vdaku.
Tak zeny, vecer sme so syncekom zabalili velke milka cokolady, pomohla som mu na karticky napisat venovanie a on nakreslil srdiecka, previazali sme stuzkou a rano hrdy podal pani ucitelke darcek. Ta ho vystiskala, podakovala a aspon sa mi zdalo, ze bola potesena. A to bol nas ciel, potesit pani ucitelku, podakovat jej, ze sa mi tam dobre stara o mojho chlapceka, kym som v praci.
Urobili sme to preto, lebo sme chceli a nie preto, ze ini daju, tak aj my teda podme daco kupit, aby sa nepovedalo.
A tie co s tym nesuhlasite, ved nedavajte, nikto vas nenuti a ti ucitelia podla mna ani necakaju, ze od kazdeho nieco dostanu.
Takze ja som rada, ze sme pani ucitelku mozno trosku potesili. A ked dostane dnes 20 cokolad, tak a co, pozerala som zaruku, ma ju do novembra, dovtedy ich snad pomina alebo porozdava 😉
@tenty Až ma tvoj koment rozplakal a to naozaj. 😢 Ja sa Ti ospravedlňujem za všetky škaredé komentáre znevažujúce prácu učiteľov. Dcéra má skvelú pani učiteľku. Chcela som kúpiť aspoň kytičku tulipánov, ale nemali, tak dcérka išla k susedke a tá jej vyrobila kytičku z kvietkov zo záhradky, ktoré práve rastú. Pridám ju sem, keď prídem domov. Pani učiteľka, si skvelá ❤
@lili929 super. myslím, že čokoládou nikdy nič nepokazíš 🙂
@margaretka ano, o tom by to malo byt, o uprimnosti ako to dieta chce prejavit

@yanni neviem ja nosim ucitelkam do skolky a potesia sa vzdy nakolko som asi jedina co nosi, kedze ine mamicky maju podobny nazor ako vacsina mamiciek tu. Znama uci na spec skole prevazne romske etnikum a nikdy nic nedostala, anj ona ani ine pani ucitelky, ich by potesil aj nakresleny obrazok