icon

Čo potrebujem na zápis do prvého ročníka?

sarkulka
1. jan 2011

Ahojte dievčatá, chcela by som sa spýtať ako prebieha zápis do prvého ročníka základnej školy 🙂 🙂 Vyžaduje učiteľka od detí niečo konkrétne, napr. počítať, rozoznávať farby a pod. ?

lamada181
24. jan 2011

gebula moja dcera je 14 septembra a tiez sme boli na zapise teraz ma 5 rokov a zobrali nas
je velmi sikovna aktivna skolke sa nudi a neviem co a bol isme tiez na psychotestoch ma nadpriemer na dostatnymi detmi a keby som ju nechala doma este rok tak sa zblaznim ja a aj ostatny okolo nas
viem teraz povedia niektore ako to je v skoke ze jej berem rok detstva ale ona detstvo uz nema asi dva roky ako chodila do sukromnej skolky tak odvtedy len citat pisat a take veci takze velmi dobre poznam 😀 😀 😀
a syn je taky isty ma pomali 3 roky a vie celu abecedu a to ho uz uci mala a tak

danielik79
26. jan 2011

no tak dnes bol malý sa pozrieť zo škôlky v škole aj sa mu tam strašne lúbilo a dostal lýzatko od učitelky 🙂 len škoda že boli v takom fujači.

tin007
26. jan 2011

Ahojte, pre tie, ktore ste z BA, je v sobotu 5.2. od 17tej v materskom centre Macko zaujimava "prednaska" Grafomotorika predškolákov pred nástupom do školy. - Príprava detí na školu, ako pracovať správne s rukou, deti si môžu vyskúšať, čo zvládajú pomocou pripravených pracovných listov.

certica
26. jan 2011

@tin007 staci prist alebo sa treba vopred nahlasit? inak dik za info, presne toto sa nam hodi, kedze s grafomotorikou ma syn problemy

tin007
26. jan 2011

@certica staci prist

gebula
31. jan 2011

@lamada181 to je super,mas šikulku dcerku aj syna,držím palce ,aby sa tým našin septembrovím dobre darilo v tej škole 😉 my ideme na zapis 2.2.,psychologička už aj odposlala odporučenie na školu,že Kika može do školy 😉 a do septembra budu ešte šikovnejšie a vyspelejšie 😉
@tin007 to je super,škoda,že aj u nas take niečo neorganizuju 😖

gebula
31. jan 2011

@andrejo ahoj,a tvoj syn kedy bude mat 6rokov? Inač s tou anglinou to nemyslíš vážne 😲

lamada181
31. jan 2011

gebula dik
neboj septembrove deti su velmi sikovne vsetky tak snad to zvladneme vsetky maminy s timi nasimi pravacikmi 😀 😀 😀

andrejo
31. jan 2011

@gebula koncom Februara bude mat 6 rokov. A hej on sedel s ucitelkou angliny tak sa pytala aj na to.

gangy
1. feb 2011

ahojte maminky budúcich prváčikov, viete mi niektorá poradiť či v mestách Prievidza, Trenčín alebo Žilina sa dajú kúpiť školské tašky Topgal? Máme jednu vyhliadnutú a nechceme kupovať cez net....ďakujem 🙂 🙂 🙂

danielik79
1. feb 2011

@gangy ahoj a vitaj medzi nami .V tomto ti síce neporadím ale poviem len tolko že cez net kúpiš lacnejšie ako v obchode.Momentálne aj ja pozerám tašku aj v meste som pozerala a vyšla ovela lacnejšie na nete ako v obchode.

gangy
1. feb 2011

@danielik79 no vlastne, ak ma vyjde lacnejšie cez net, tak ju cez internetový obchod nakoniec aj kúpim, len chcela by som tú tašku vidieť naživo, a hlavne nech si ju malý vyskúša na chrbte.... , túto konkrétnu máme vyhliadnutú http://www.topgal.sk/tasky/skolske/CHI-164/R---... inak včera sme už aj my absolvovali zápis, tak už to máme za sebou.... 😉 😉 😉

danielik79
1. feb 2011

@gangy náš ma zápis až vo štvrtok tak uvidíme ako.Ja som pozerala v NZ a v Šuranoch a tam vedšinou pod 70 ani nešli za to píšem že lacnejšie na nete ako v obchode .Skúsila si niekde v papierníctvach a aj hypermarketoch.

gangy
1. feb 2011

@danielik79 v papierníctvach som kukala, no ziadna nás neoslovila a potom zatial len v tescu, no tak uvidíme, len chcela by som ju už kúpiť niekedy v najbližšej dobe, nechcem si to nechávať na leto...náš malý zvládol zápis úplne v pohode, učiteľka ho chválila, že je veľmi šikovný, ešte náš čakajú psycho testy, lebo ho chcem dať do nemeckej triedy, tak uvidíme ako dopadneme... 😕

danielik79
1. feb 2011

@gangy to je dobré že sa učí jazyk ved aj náš už chodí tretí rok na angličtinu a poviem pravdu že vie viac ako ja .Treba to cibriť už od detstva.Ja ešte furt len pozerám chcela som mu dať k meninám ale ked on chce len z nejakou postavičkou.Tak možno zmení ešte názor .Teraz najnovšie chcel spiedermana a predtým cars a batmana tak u nás sa to voliako ešte pomení.

sarkulka
autor
2. feb 2011

Ahojte, nám priniesol Topgal Ježiško, objednávali sme cez net a max. spokojnosť 😉

meggie1984
2. feb 2011

Ahojte, tak mi sme boli na zápise dnes a jasné, že stojím pred otázkou dať, či nedať do školy. Na psychologické vyšetrenie sme objednaný, len sa čaká na voľný termín. Šimonko je 01.06.2005, hlavu má dobrú, zvládol všetko, čo od neho chceli až na to, že nechcel kresliť a akonáhle si sadol k učiteľke, pusa mu ovisla a do očí slzičky, ale neplakal, len bol vystrašený. Pred budovou ešte poskakoval ako zajko a tešil sa a nadšenie ho potom prešlo. Čakala som to, veď ho poznám, aj prvý mesiac v škôlke sme odplakali. Tak teraz čakám, čo povedia v poradni, nakoľko sama učiteľka a poradkyňa nevedeli, či sa nebude rok v škôlke nudiť, keďže predškolské veci zvláda, matematiku a čísla má veľmi rád, pozná jednociferné a dvojciferné čísla, abecedu z časti, farby samozrejme... Ale... Tá jeho dušička je citlivá viac, než by sa očakávalo.

renab
3. feb 2011

@meggie1984 Rozhodnúť sa môžeš aj 31. augusta a žiadať odklad. Uvidíš, aké ti dajú odporučenie po vyšetrení a to tam v prípade odkladu potom doložíš. Do septembra je ešte ďaleko a synček sa ešte môže zmeniť.

andrejo
3. feb 2011

@meggie1984 nas maly je 24.2.2005. V septembri nastupi do skoly. Plakat neplakal ani nic. Ono asi zalezi dost aj od ucitelky. Viem ze je to 3 mesiace rozdiel a to moze robit svoje ale nebral by som to az tak vazne. Do septembra je plno casu a deti 5-6 rocne sa menia z tyzdna na tyzden nieto za 6 mesiacov.

danielik79
3. feb 2011

ahojte mi máme už konečne po zápise .Mal kresliť postavu ,povedať pravú lavú stranu,narátať do 10,začiarknuť správny počet hrušiek,napísať si meno, obkresliť tvary,poskladať skladačku na počitači,porátať kosky,povedať básničku a nakoniec rozoznať zvieratká.Proste pri jeho ukecanosti si ani nevšimol že ho vlastne skúšajú.Samozrejme že ho prijali a dostal aj pochvalu a nakoniec si ho odfotili.Tak a od sebtembra mám školáka.

danielik79
3. feb 2011

baby v rámci zápisu som si vzala aj jeden leták na školské batohy tak nakuknite len dúfam že mi to adminky nezrušia .Takže skúste strávku www.sunce.sk len fakt že mi to nezrušia.

andrejo
3. feb 2011

my sme kupili skolsku tasku od sigikid.de objednanu cez obchod. Je fajn je oproti niektorym inym taskam tej velkosti vyrazne lahsia.

lamada181
4. feb 2011

gangy mi v martine mame predajnu topgal ale tiez som objdnavala cez ineternet do 24 hodin to mas doma a este aj dostanes darcek
a fakt som spokojna
a ani postovne som nehradila
baby mne vcera volali zo skoly aby som sa dostavila v utorok na pohovor s riaditelom a psychologickou koki mam strach najprv mi povedia ze nas beru a teraz sa bojim jak ...
horor mala sa zblazni ak mi povedia ze nie alebo fakt neviem o co by mohlo ist som velmi zvedava

gangy
4. feb 2011

@lamada181 a kde konkrétne v martine je predajna s topgal? mne sa jedná hlavne o to, aby som si tu tašku mohla pozrieť naživo, ak bude lacnejšia cez net, tak ju aj tak kúpim..... 🙂

gebula
4. feb 2011

Ahojte 🙂 od stredy sme už aj my zapísaní,Kika sa velmi tešila,ale tie pohlady a blbe otazky niektorých rodičov na to že ju predčasne zaškolujem radššej ani nebudem komentovat 😔 🤐 ale zle mi ti padlo,musím sa priznat,lebo furt mam dilemu 😨

@lamada181 ahoj,to som aj ja zvedava,že čo od vas chcu,daj vediet,mna napada.či si nahodou nezabudla na potvrdenie od dr.,že može do školy? 😕 od nas aj toto požadovali,aj ked je Kika zdrava,a dr.sa iba čudovala 😒

@danielik79 aj ja som pozerala tuto stranku,mojej sa moooooc pači taška zvonilka,a vačšia dcera už vymýšla,že ona chce tašku na kolieskach

😅

danielik79
4. feb 2011

@gebula no náš je prijatý od včera a neviem prečo rozmýšlaš ,ja si myslím že si spravila dobre ved je rozumná a nad blbími pohladmi sa netráp .No našemu sa na tej stránke páčilo viac tašiek tak možno objednám na budúci týždeň.

lamada181
4. feb 2011

gangy na pesej zone je vub banka a pri nej je ochod domcek a tam je predajna s detskym textilom ale aj s timito vecami
gebula adm vediet jasne len sa tak bojim kokso neviem ako jej to potom vysvetlim ak m i povedia nakoniec nieco ine co nechcem pocut

gebula
4. feb 2011

@danielik79 bárs by si mala pravdu,že som dobre spravila
😔 muž je presvedčeny,že je to ok,aj všetci v rodine okrem našich
😝 len ja som takato nerozhodna,ale ved ako sa tu už spomínalo,že ešte do septembra kopec času,tak to ma tak upokojuje 😉 ked vybereš tašku tak nam ju ukažte 🙂

gebula
4. feb 2011

@lamada181 neboj sa,nemyslím si,že by to bol rozhovor o tom,že by ju neprijali,to by ti už povedali hned na začiatku ešte pred zapisom 😉 možno ta budu presviedčat,že je moc nadana tak ju dat radšej do tr.medzi nadane detičky 😉 😵

gebula
4. feb 2011

@lamada181 teraz pozerám v tvojom pase že čoskoro budeš mat 3ročneho chlapčeka jak ja 😵 kedy ho dávaš do školky? ja som už podala žiadost pre mojho od septembra nastupuje,on by už šiel aj teraz,lebo tam ma frajerku 😀