icon

Čo priniesť dieťaťu na prvý školský deň?

25. aug 2025

Dobrý den. Dcéra ide do 1 ročníka. Co sa prosím kupuje? Stačí kytica?

mimikarol
25. aug 2025

Ja som vždy dávala ružu, to stačí veď učiteľka si aj tak nebude pamätať čo jej kto dal. Hlavne nech nejde bez ničoho

pribinak
25. aug 2025

Mala kyticka úplne stačí, dieťa aj tak poriadne nevie čo s tým

belllinka
25. aug 2025
@mimikarol

Ja som vždy dávala ružu, to stačí veď učiteľka si aj tak nebude pamätať čo jej kto dal. Hlavne nech nejde bez ničoho

@mimikarol veď keď si to učiteľka i tak nebude pamätať, tak prečo nie bez ničoho? Moji nič neniesli

anonym_7a1265
25. aug 2025

@anonym_autor ucitelky bonboniery a kytice nepiju 🙂 🙂
Ak uz nieco, asi lepsie nejaku cokoladu (tu aspon moze darovat)... co s 20 kyticami...

7miriam77
25. aug 2025

My dávame na začiatku roka od prvej triedy čokoládu na pevné nervy 🤣a na konci kvietky

tropkica
25. aug 2025

Nebolo to tak davno, co som toto riesila aj ja. Asi je najlepsie jeden prizdobeny kvietok, mozno ruzicka, pripadne aj slnecnica so stuzkou. Pani ucitelky toho dostavaju neurekom, takze asi je zbytocne nieco vacsie.

anonym_282ac7
25. aug 2025

pracujem v škole (nie ako učiteľka) ale teda vacsinou si učitelky nechaju pár kvietkov a ostatné rozdaju upratovačkám a do kancelárii. Za mna skôr sladke...

janinah
25. aug 2025
@anonym_7a1265

@anonym_autor ucitelky bonboniery a kytice nepiju 🙂 🙂
Ak uz nieco, asi lepsie nejaku cokoladu (tu aspon moze darovat)... co s 20 kyticami...

@anonym_7a1265 kludne moze byt 30 st.to tá čokolada bude vyzerat.ktm dojde k p.ucitelke domov

bosorkabb
25. aug 2025

Ja dávam na začiatok niečo sladké. Inak u nás bola hneď prvý deň aj vychovavatelka tak sme brali 2 čokolády.

anonym_7a1265
25. aug 2025
@janinah

@anonym_7a1265 kludne moze byt 30 st.to tá čokolada bude vyzerat.ktm dojde k p.ucitelke domov

@janinah a kvety nie?

anonym_19db86
25. aug 2025

Presne kvoli teplote nechcem cokoladu. Kvietok je taky symbolický. Na konci skor dávame, lebo tam to rovno podam do ruky. N zaciatku mavaju omšu mimo skoly a to je neprakticke s cokoladami.

lea202
25. aug 2025

Kedze moj syn svoju ucitelku fakt ze zboznuje, davame aj na zaciatku aj na konci skolskeho roka 🙂 Teraz sme objavili takuto kavu, sa nam to zapacilo, tak som objednala: https://www.coffeein.sk/detail/962/zvoniii-kava... Podla mna mily darcek.

mimikarol
25. aug 2025
@belllinka

@mimikarol veď keď si to učiteľka i tak nebude pamätať, tak prečo nie bez ničoho? Moji nič neniesli

@belllinka kôli dieťaťu. Mojej by bolo smutno keby vidí že ostatné deti majú kvet a ona nie

evinqua
26. aug 2025

Syn má učiteľa a vychovavatelku, ide do druhej, vlani im niesol oriešky v karameli a teraz asi čokolády. V priebehu roka - pri polročnom vysvedčení,na deň učiteľov tiez nosí drobnosť, na konci roka sme sa skladali celá trieda na poukážky nákupné. Väčšina veľmi prvý deň priniesla vlani nieco sladké,keďže majú učiteľa, asi s kvetmi váhali. Dostal nejaké crepnikove malé, ktoré som potom videla aj počas roka na rpdicovskom ze su stále na jeho katedre.

zuzubb007
26. aug 2025
@belllinka

@belllinka každý má inú mieru slušnosti alebo nemá žiadnu, patrí sa to kvet alebo čokoláda

anonym_a0b570
29. aug 2025

@anonym_autor ja som dávala akú darčekovu tasku s kávou a čokoládou.