Čo robia vaše deti ráno pred odchodom do školy?
Lebo ja uz neviem. Syn ma 8, takmer 9 rokov a on kazde rano sa budi zbytocne skoro uz pred siestou. Nema co robit, ale dlhsie spat nebude. Potom ked vstavam ja okolo siestej, tak stale za mnou chodi, idem do kupelne, on za mnou, idem sa malovat, on mi nakuka stale cez plece, idem do kuchyne znova za mnou. Proste pokym nepozera telku tak tu chodi znudene a vzdycha. A rada by som sa tomu pozeraniu telky vyhla, ja som nikdy rano pred skolou telku nepozerala.. ani moji surodenci.
Rannu hygienu ma urobenu za 5 minut, potom ranajky za dalsich 5 minut, uprace si postel, pyzamo, oblecie sa a vlastne nema uz co robit…
Tak ako to maju vase deti? Sedia aj hodinu pred telkou? Ci su spaci? Alebo co robia? Alebo co vymysliet este tomuto mojmu ranostajovi znudenemu??
Nervy😂🎉
kúp mu nejaký zaujímavý časopis a nech ti z neho číta každé ráno malý kúsok, aj sa zabaví, aj zistí, že čítanie je fajn
môj starší syn vstáva tiež takto skoro, mladší by spal, pokiaľ by som ho nezobudila. takže ti rozumiem, hoci maminy, ktoré to tak nemajú, to asi nepochopia 🙂 môj bude mať 11, ale tiež sme si prešli tou fázou, kedy chodil za mnou a nevedel si nájsť, čo by tak robil. našli sme si systém taký, že ráno keď vstane, porobí si všetky "povinnosti" - obliecť, raňajky, pomôže pri chystaní desiaty, umyje zuby, skontroluje tašku, sprace si pyžamo atď... keď to má, môže si zapnúť telku, ak máme napr ešte polhodinu čas. ak máme menej, číta si, prípadne maľuje antistresové obrázky (to ho teraz aktuálne zaujíma 😀). snažím sa to striedať, niekedy telka, niekedy čítanie, niekedy ani my nestíhame okrem chystania nič 😀 tiež som nepozerala ráno televízor, ale prečo by on nemohol - poobede niet toľko času a aj mobily/telku majú počas týždňa obmedzené. takto je to fajn a ráno to fakt funguje perfektne, absolútne nemá problém s tým, že by vôbec mal vstať z postele 😀 naopak, mladšieho by som mohla ťahať bagrom každé ráno 😀
A k tomu spánku, ženy, sú deti, ktoré proste nespia. na mojom synovi mám odskúšané všetko - okrem spánkového centra. behali sme po doktoroch, menili sme režimy, dávali sme spať skôr, neskôr, proste všetko možné. aj tak vstal ako škôlkar každé ráno o 4, pričom v noci bol 7-8krát hore. teraz už chvalabohu spí celú noc, akurát teda ráno, či je sviatok či je týždeň, vstával dlllho o piatej. na minútu presne. to ako keby mal v sebe budík. pamätám si, keď prvýkrát spal do siedmej, chodila som ho od šiestej kontrolovať, či dýcha 😀 nepochopíte, kým nezažijete. a je zdravý, bez diagnózy, úplne v poriadku chlapec s množstvom aktivít, len so spánkom sa veľmi nekamaráti od narodenia. a aj také deti sú 🙂
Keď sa mu nič ráno nechce nech aj sedí na posteli, neviem prečo by si mala zabávať také veľké dieťa. Desiatu nachystať, všetko odložiť a hneď bude radšej v izbe niečo robiť 😁
moj je tiez taky, ma 9, on je ranny vtacik, vstava aj o 5, tiez neviem co s nim, ale on si rano pusti sam telku a caka kym vstaneme. Ja sa nemienim po prebdenej noci s najmladšou budit o 5 😀
O pol siedmej sa zobudia 10 ročný a 7 ročný. Umyju si zuby, prezlecu sa,uprácu si a na jedia. Chvíľu pozerajú telku a ideme 😉
Moji sa ráno hrajú s legom
Dcérka,8 rokov vstáva 6.20 hod...alebo skôr, ide do kúpeľne, potom si zapne v obývačke tv Jojko, a väčšinou pri Tom kreslí, je to jej hobby, potom niečo malé spapá, ideme si umyť zuby,spolu, oblieka sa...a 7.20 hod odchádzame...školu máme 3 minúty pešo od domu

Vstanú horko ťažko o 7. Takže len rýchlo umyť, obliecť a do auta.7.20-7.30 vyrážame