Čo robiť, keď sa deti vysmievajú za oblečenie?
Ahojte maminky, mam doma prvaka,a uz 2x sa stalo,ze sa mu jeden spoluziak vysmieval za oblecenie.Prvy krat mal na sebe pruhovane piskacie tricko s lodkou a dnes z Lindexu dinosaurove leginy.Syn bol z toho smutny,a povedal ze jemu sa tie leginy pacia.Kde tato doba speje,ze uz tak male deti riesia oblecenie🙄😔.Neviem co mam robit,a ci to mam zatial nechat tak,alebo to uz na zaciatku riesit prip.sa pozhovarat s jeho rodicmi nech chlapcovi dohovoria,aby sa neposmieval.Syn je zive,hrave,dieta a vie si najst kamaratov raz dva.Vobec sa mi nepaci ked sa niekto druhemu posmieva,a ho zosmiesnuje.So synom som sa o tomto rozpravala.Ako by ste to riesili vy.Prosim poradte.Dakujem🙂
@dadis a keby tak chodili tak co? Budeme sa im vysmievat, lebo tebe konkretne sa to zda smiesne?
@debra mna by mrzelo, keby si syn neobliekal, co sa mu paci kvoli posmeskom inych deti. Riesila by som to rozhovorom so synom a vysvetlila by som mu situaciu. To, ze prestane nosit dane oblecenie neriesi to, ako sa k tym posmeskom postavi. Teraz sa posmievaju za leginy, potom sa budu posmievat sa krive zuby, rackovanie atd, proste dovod sa vzdy najde, ale mozu to byt veci, ktore sa odstranit nedaju. Skor by som riesila, aby bol natolko sebavedomy, aby si to nepripustal. Btw za mna leginy nie su nevhodne ako tu niekto vyssie spominal.
@lucilaines Pisala som vyssie, ze vysmievanie nie je spravne, ale takto obleceny skolak je smiesny aj mne.
@petamich ani ja na tomto oblečení nevidim nič zle - samotná ucitelka tvrdí , že sú to ešte malé deti , čo si ešte len zvykajú na školské prostredie - cez prestávky sa casto hrávajú na zemi s hrackami , čo mali v triede 🙂) a mne sa piskacie páčia , deti ich majú tiež , nikto sa nikomu neposmieva , skôr ostatní povedia , ze aj oni chcu take . Ak sa chce niekto niekomu posmievať , najde si hocijakú zámienku , ale to je už o výchove , ktorú bohužiaľ nie každý rodic zvláda .
@petamich Narazala som na to, ze toto oblecenie he vhodne do kocika, do skolky mozno, do skoly uz nie. Ako vidim, tak maminky tak dlho robia zo svojich deti batolata, ze bez ciapky, pancuch a tielka ich ani v septembri von do skoly nepustia. O chvilu ani stredoskolakov. Pre mna je nepochopitelne posielat dieta v teplakoch do skoly 😁, my sme to v pohode vydrzsli a dnesne deti by tlacil gombik 😅
@dadis a ty mas nejaky certifikat na hodnotenie oblecenia? Lebo mne sa to zda napriklad uplne ok. Tebe sa to nepaci, ok sak ty obliekaj ine. To sa zas mozno bude zdat smiesne mne. Len ked deti doma pocuju taketo posmesne a povysenecke vyjadrovanie, potom sa niet co cudovat, ze sa v skole vysmievaju.
@lucilaines preto sa to oblecenie predava do velkosti 128 (6-8r), lebo je vhodne do kocika. chapes, nie? :D
Co je nepochopitelne na tom, ze leginy su spodne pradlo, nosia sa doma, na valanie, oddych, relax, ale proste nie do skoly 🙄 Ako nosime pyzamo do postele, plavky na plavaren, koselu do divadla ci na svadbu, , bundu ked prsi, tak si obliekame nohavice do skoly 🙄 Ale tak ja som uz stara skola, pre mna to znamena urcity typ ucty dat si na tom zalezat obliect sa vhodne a ucim to aj nase deti.
@anjelicek26 ty zase stale nechapes, ze to je TVOJ nazor, ze leginy su na valanie doma. Kopec inych ludi, vratane napriklad Lindexu, ma ten nazor iny a nikde nie je napisane, ze ten tvoj je spravny. Nikto ti ho neberie, ty si nos co len uznas za vhodne a dufaj, ze sa ti nikto nebude posmievat a odsudzovat ta za tvoj vyber. A ty skus zaujat rovnaky postoj k obliekacim zvykom ostatnych.
@lucilaines Tu nejde predsa o individualny styl obliekania, ale vyber vhodneho oblecenia podla prilezitosti. Aj teplaky predavaju v dospelych velkostiach, kazdy ich doma ma a citi sa v nich pohodlne a predsa ich nenosime do prace ci divadla.
@dadis a kto konkretne urcil vhodnost legin do skoly? Je to niekde napisane v skolskom poriadku, stazovala sa ucitelka alebo riaditel alebo ako sme prisli na to, ze to nie je vhodne do skoly? Je to odhalujuce, potrhane, spinave, vulgarne? Alebo proste len tebe konkretne sa to nepaci a teda to nie je vhodne? Lebo ty si tak povedala?
Tak tie leginy sú aj podľa mňa tak trocha cez vyzerajú ako pyžamo aj keď vysmechy za oblečenie neuznávam..
Este ze ked pozeram oblecenie tak co sa tyka dievcat bud su na vyber leginy alebo rifle. Som zvedava co budem obliekat dcere do skoly.
No ja som asi zaspala dobu..chlapcom sa od kedy davaju leginy? A ten obrazok to ozaj ako keby zaspal a prisiel v pyzame.. 🫣
@lucilaines Nechapes? Ty ako rodic svoje dieta ucis zit v tejto spolocnosti. Das mu leginky, aby ho netlacilo brusko? Dokedy to bude ok? Na prvom stupni, na VS to bude stale ok? Do prace tak moze?
No tak ja som si schválne pozrela fotky zo školy a 90% dievčat chodí v legínach. Chlapci väčšina tepláky zvyšok rifle .Neviem či by som dávala synovi legíny ale tak radšej nech sedí v škole v pohodlnom oblečení ako keby ho malo niečo tlačiť,škrabať a podobne.Môj ocino vždy hovoril : pre mňa za mňa nech nosí aj riť na opak 🤭 a tak to má byť.Každý nech si nosí čo chce.
@lucilaines tak aj v pyžamovych nohaviciach pošli dieťa do školy, veď to nie je v školskom poriadku a ak budú pekne a čisté, je všetko OK.
A už som aj to videla v škole.....
@dadis dam to , v com sa citi dobre, je to slusne a ciste. A naucim svoje dieta, ze je uplne jedno, co ma na sebe, zalezi ako sa sprava. A ze ak aj ma niekto na sebe znackove rifle, ale sprava sa jak povysenecky hlupak, treba ho poslat kade lahsie. Do prace nech chodi v com chce, co mu bude povolovat pracovny poriadok. Dufam, ze ho naucim v tejto spolocnosti zit tak, aby neriesil oblecenie, ale jednanie a aby sa vedel ubranit hlupym posmeskom za cokolvek. Pretoze tato diskusia za zvrhla na to, žci su leginy ok. Pritom pointa je niekde inde, autorkinmu dietatu sa smiali aj za tricko. Tak sa znova pytam v kom je chyba? V autorke, lebo nenakupila satnik podla vacsinoveho vkusu? Alebo v detoch, co sa nevedia slusne spravat? A opat sa pytam, ak chlapec zahodi leginy a spoluziak sa mu bude vysmievat dalej, lebo je to proste maly nevychovany spratek, tak potom co? Bude skusat nove a nove tricka, az kym neprestane?
@anjelicek26 legiby urcite nie su spodne pradlo, moja 9 rocna baba ich nosi normalne do skoly...🤔
@luliu ak nedokazes vidiet rozdiel medzi pyzamom s leginami, tak to uz je potom problem inde.
@luliu aky konkretne je v tom rozdiel?
@jesenzima ako zabiť autenticitu dieťaťa hneď v prvom ročníku. Urobme z neho ovcu, nech nevyčnieva, inakosť je zla, moze si za to sam, že?
@lucilaines Ano, suhlasim, diskusia sa ubrala inym smerom, ale stojim si za tym, ze take oblecenie vhodne do skoly nie je. To si uz jedna dospela osoba musi uvedomit, ze skolou sa dieta pomaly pripravuje na dospely zivot a ten je aj o vybere vhodneho oblecenia na rozne prilezitosti. Teplaky ani leginy do skoly vhodne nie su. (ani pre dievcata). Je to vhodne na volnocasove aktivity.
@dadis ano, znova sa tocime v tom istom. To, ze leginy su vhodne na volnocasove aktivity si povedala ty, myslis si to ty a myslis si, ze mas pravo rozhodovat za vsetkych a odsudzovat tych, co si to nemyslia. Ja si myslim, ze priprava na zivot je aj to, naucit deti, ze ked nikomu neublizuju, dodrziavaju nejake pravidla, su ciste a upravene, mozu nosit to co sa im paci, bez strachu, ze sa im niekto bude smiat len za to, ze nejaka pani z internetu ma na to zrovna iny nazor. A aj to, ze okolo ich nazoru sa zemegula netoci a kazdy sme iny.
@mamamasama zas tie ovce 🙄 to je také trápne už ... Nech si každý oblieka čo chce, ale sú proste miesta, inštitúcie, kde sa oblečieme primerane bez toho, aby sme zabíjali svoju autenticitu. Ja si tiež do práce neoblečiem moje obľúbené tričko M.Mansona, nie preto, lebo som ovca, ale preto, lebo to nie je vhodné. ...
To,že sme originálni má byť predsa hlavne v nás, nemusíme si silou mocou niečo dokazovať na každom kroku ... Hlavne byť iný, aby som nebol ovca 🙄🙄
Jaaaaaj, ale keď tu minule mamička pubertiacky riešila, že dievča si nedá povedať, a just chce len tie rozšírené džínsy, a obrovské čierne mikiny do školy, tak sa v diskusii obuli do matky, že čo rieši, veď takto sa dnešné Decka proste obliekajú do školy. Na homelessa, ale ideálne s croptopom, k tomu v zime neforemna obrovská bunda, ale to je predsa ich štýl a chudinka 13 ročná, ktorej matka vysvetľuje, čo má nosiť..

@dadis hovorime o 6 rocnom dietati, ktore zacalo chodit do skoly pred tyzdnom 🙂 a ano aj ti gymnazisti pokojne mozu chodit v ciapke pri 20 stupnoch (co mimochodom nie je taky nestandardny jav, ze chodia aspon v pripade toho gymnazia, okolo ktoreho chodim do prace)