icon

Čo robiť, keď sa deti vysmievajú za oblečenie?

debra
11. sep 2024

Ahojte maminky, mam doma prvaka,a uz 2x sa stalo,ze sa mu jeden spoluziak vysmieval za oblecenie.Prvy krat mal na sebe pruhovane piskacie tricko s lodkou a dnes z Lindexu dinosaurove leginy.Syn bol z toho smutny,a povedal ze jemu sa tie leginy pacia.Kde tato doba speje,ze uz tak male deti riesia oblecenie🙄😔.Neviem co mam robit,a ci to mam zatial nechat tak,alebo to uz na zaciatku riesit prip.sa pozhovarat s jeho rodicmi nech chlapcovi dohovoria,aby sa neposmieval.Syn je zive,hrave,dieta a vie si najst kamaratov raz dva.Vobec sa mi nepaci ked sa niekto druhemu posmieva,a ho zosmiesnuje.So synom som sa o tomto rozpravala.Ako by ste to riesili vy.Prosim poradte.Dakujem🙂

vlabe
13. sep 2024

@anjelicek26 tiež mi to príde ako pyžamo, kebyže si neprečítam komenty vyššie, tak za mňa ako pyžamo

sagitta33
13. sep 2024

@katka533 Môžeme tu diskutovať, či nosiť legíny a tepláky do školy. Za mňa to vhodné nie je, ale ak tu rodič napíše že to vyzerá smiešne, potom je jasné prečo sa deti vysmievajú.

vreckovka2
13. sep 2024

Ak deti chcu, vzdy si najdu nieco na vysmech. Je absurdne, ze za ten vysmech moze rodic dietata, lebo vybral nevhodne oblecenie a nie rodic dietata, ktoreho dieta sa posmieva. Ja by som upozornila triedneho ucitela, ked si to nevsimol. S triedou moze pekne vseobecne pracovat a viest deti k tolerancii, ked uz rodicia tuto cast vychovy nezvladaju.

kikappp
13. sep 2024

@petamich uplne súhlasí, a uplne ma zaráža, ako to hrôza dinosaurie legíny a rady mamicke nechať ich doma .Prečo?Lebo sa deti smejú?Takže všade sa tliacha o tolerancii a toť nevieme odtolerovat legíny u 6 ročného chlapca (neviem naco to vlastne predávajú) ale chceme aby sme tolerovali dospelých po uliciach keď sa im zspaci chodiť ako psom ci mačkam atď.
Deti prestávajú byť detmi presne preto lebo mamičky ich tak vedu a zo zábavného tričká sa potom vysmievaju .
Mamička je to na tebe ako sa rozhodneš, počúvaj svoje dieťa co chce a postav sa za neho .(pokiaľ nemá v školskom poriadku ze chlapci zákaz teplákov a legín ).

cookie29
13. sep 2024

@mclissa a toto je co za klise? Do skoly sa chodi vzdelavat a nie na predvadzacie molo... a slusne = cisto, neotrhano a primerane.

pipistrel13
13. sep 2024

@petamich velmi pekne si to vystihla...6rocne deti co maju nosit?!presne to co mal oblecene syn autorky...mojej dcere tiez hovorili spoluziacky ze ma detske oblecenie tak som jej vysvetlila,ze je decko a ake asi ine by mala mat a naucila som.ju obranit sa,hned s tym prestali v skole..ale ak by neprestali okamzite to riesim
ako dospele zeny nosia mickey a pod.tricka a maly chlapec si podla niektorych nemoze dat dinosarie leginy a piskacie tricko..

konulka20
13. sep 2024

@debra chorá doba už všade🙁 žiaľ takto vedú deti k iným rodičia,k arogancii ,posmeškom..nesúhlasím tu s názormi,že "neobliekla by som..."ako pardon, ale prvák je predsa ešte dieťa🙈malé dieťa.Obliekla by som to čo sa mu páči.A ten čo sa smeje- ak by sa to opakovalo,pohovorila by som s ním.Ak váš syn nemá problém nájsť si kamošov, tak takyto jeden nech mu nerobí "vrásky" Škoda,že nemajú všetky školy povinné uniformy.Kiezby tomu tak bolo,kým pôjde moje najmenšie dieťa do školy🙄

mclissa
13. sep 2024

@cookie29 ale nie legginy co vyzeraju ako pyzamo. To je maximalne na doma. To aj tvoj manzel sa tak oblieka do prace?

nominativ
13. sep 2024

@petamich úplne súhlasím! To bola prvá vec, čo mi napadla. Darmo, darmo my chceme, aby boli decká k sebe tolerantné, keď my sami hodnotíme a riešime každý prd!

Je mi z ľudí na grc, môžete si to maľovať akokoľvek, my vychovávame tých "malých smradov". Sú len odrazom rodičov.

mclissa
13. sep 2024

Deti sa maju ucit ako sa prezentovat od kedy nastupia do skoly. Potom to tak vyzera aj v dospelosti, ze na pohovor mi 90% pride v crop topoch, leginy/teplaky, vo futbalovom drese a mozem to vymenovat ake kusky som videla. Pre nich to pride normalne, lebo v tom vyrastuju uz od skoly.
A ked uz dieta nema tolko rozumu tak aspon vy rodicia ich usmernite co si oblecie. Ano velmi vela benevolencie a potom tie deti skacu rodicom po hlave. To plati aj s posmeskami. Deti ktore sa posmievaju sa budu a je jedno co ma dieta oblecene. Najdu si nieco.

nominativ
13. sep 2024

@mclissa to neznamená, že majú v škole sedieť v tesilákoch. V škole sú prváci večne na zemi, behajú, skáču, hrajú sa, jasné, natiahnime ich do nohavíc a riflí.

Vy ste, ľudia, niekedy aj boli v nejakej inštitúcii, či len v správach vidíte reportáž, keď je vysvedčenie...? Tie decká sa CELÝ DEŇ HÝBU! Sú to deti a škola nie je žiadna oslava babkinej 80tky.

Keby s takou chuťou radšej riešite prípravu do školy a vedomosti. 😄

mclissa
13. sep 2024

@nominativ ano bola som v instituciach. Ale leginy sa naozaj nehodia. Vyzera to ako pyzamo. Ved teraz v tejto dobe kupis aj pohodlne nohavice strihovo ako teplaky a vyzera to omnoho lepsie.

nominativ
13. sep 2024

@mclissa nevyzerá to ako pyžamo. A teraz čo.

cookie29
13. sep 2024

@mclissa je mierny rozdiel 6rocne dieta a dospely muz nie?
Moje deti v prvy den skoly pridu oblecene pekne, zvysok chodia uvolnenejsie. Maju aj prestavky vonku, skolsky klub a podobne... lietaju, behaju, skacu, hraju futbal, valaju sa v trave.... kde je problem?
A ano poznam, zobrala som stazistu z vysky a prisiel vo futbalovych nohaviciach. A o 10h sa zdvihol z meetingu, ze on ide na desiatu... jo rozum mi zastava. Ale kvoli tomu nedam decku v 1. triede nohavice, koselu a kravatu. A co sa rifli tyka, tak ked uz sme pri tom, povodne boli vymyslene ako pracovny odev pre robosov, kovbojov a pod. Cize vlastne nejaky ekvivalent monteriek... a dnes sa to povazuje za "slusne" oblecenie

A aj v leginkach je rozdiel? Niektore fakt vyzeraju ako pancusky/spodne pradlo alebo pyzamo a ine kvalitnejsie ako uzke nohavice...

mclissa
13. sep 2024

@nominativ tvoj nazor.

nominativ
13. sep 2024

Mne sa to strašne páči, že "poďme dieťa šikanovať, lebo legíny sú podľa nás pyžamo", resp. "Mama, môžeš za to, že sa smejú tvojmu dieťaťu, lebo má oblečené niečo, čo istá časť ľudí považuje za pyžamo."

Takže fajn, som poučená. Vzorec je takýto - každé vybočenie zo všeobecnej škatulky môjho vedomia môže byť dôvodom na výsmech. Každý má vyzerať tak, čo ja považujem za "normálne"!

Vôbec nie je chyba u rodičov druhého chlapca, ktorý má byť poučený v zmysle "Každý nosí, čo sa mu páči, v čom sa cíti dobre. Základom je byť čistý a všeobecne upravený."...

No nič, dosť sociálnych sietí na dnes.

mclissa
13. sep 2024

@cookie29 teraz urobia aj teplakovy strih nohavice a vyzera to omnoho lepsie. Ja nehovorim, byt obleceny v obleku a koseliach. Ale leginy co naozaj vyzeraju ako pyzamko sa naozaj nehodia.
Ja neviem niektore na MK pisal, v teme ako sa ma mamicka obliekat,, ze leginach nejdu ani na ihrisko a detom oblecu hoci co do skoly, len preto, ze su to deti.

mclissa
13. sep 2024

@nominativ nie vysvetlim, ze sa nema posmievat. Samozrejme sa to nema. Ale pomyslim svoje 🤷‍♀️ dieta si pomysliet nevie, to povie na rovinu co si mysli.
A nevychovane deti sa budu posmievat pre hoci co, nemusi to byt ani oblecenie.

alexnina777
13. sep 2024

@jesenzima Myslím že pointa nie je piskacie tričko a Dinosaurove legíny.. ale to že jeden zakomplexovaný chlapček sa pasuje za módneho Guru v triede a dovolí si ponižovať iné dieťa za to čo má oblečené… tu treba hladať riešenie, nie v prezlečení pískacieho trička… zajtra sa mu nebude páčiť čerešničková aplikácia spolužiačky a pozajtra jednorožcové legíny …všetci rodičia si budú potom deti prezliekať podla toho čo sa tomu chlapcovi páči??? pointa- obliekam si dieťa do čo sa nám páči, posilním mu mierne sebavedomie, aby sa vedel obrániť a svojmu okoliu - spolužiakom moje deti zdoraznia že je to ich štýl a nech sa on stará o svoj Dizajn..jednoduché

janulik2008
13. sep 2024

@mamickalisticka ja ti rozumiem v tom napr neter má 9 a jej oblubenec je Stitch 😀 jej najvacsiu radost nespravi nejaky crop top ale tricko so Stitchom 🤣 ale niektori povedia ze akonahle dieta nastupi do skoly uz ani hracky sa nekupuju a oblecenie? Ziadny obrazok, naco? Pritom dospeli nosia napr Marvel tricko a neriesi to tolko ludi 😀

janulik2008
13. sep 2024

@cackaa tiez sa cudujem 😀 u nas v robote x zien nosi leginy. 😀

debra
autor
13. sep 2024

@alexnina777 presne tak..ja som nepotrebovala vas nazor maminky na to ci je vhodne alebo nie nosit leginy chlapcenske alebo piskacie tricko...chcela som len rady p.p.vase skusenosti ako ste sa vy s tym popasovali, s vysmechom, ako to riesit a podobne....je to moja vec co mu dam na oblecenie, ak je to ciste, nedotrhane a podobne...btw v skolskom poriadku nasej skoly sa pise ze ziak ma chodit do skoly cisty a upraveny, nic o noseni legin alebo piskacich trickach tam nie je...a pokial sa to mojmu synovi paci a chce to nosit, tak to nosit bude...nebude sa teraz obliekat podla toho ci sa to niekomu paci ci nie...

letfenixa
13. sep 2024

@debra Mám tiež veľmi chudeho syna, leginy nosi ako tepláky, aj do školy, najmä tie zateplene Lindex. A sedia mu dievčenské džeginy z Pepca, hovoríme im rifle. Vždy musí mať gumu v páse, takže ak su len snurky, tak vymieňam.

anjelicek26
13. sep 2024

Fakt je tak nepochopitelne,že je rozdiel legíny pre dievča a legíny pre chlapca zo zdravotného hľadiska? Ze to nie je len optika? Ze uzke obtiahnute nohavice akéhokoľvek typu zhoršujú cirkuláciu krvi a ochladzovanie vajíčok a zhoršujú prirodzený vývoj a dokonca plodnosť do budúcna? Ze tie baggy a paraschuit nohavice nech vyzerajú akokoľvek otrasne sú vzhľadom na zdravý vývoj chlapcov a mužov to najlepšie,čo sa pánskej móde za posledných sto rokov mohlo stať?

mclissa
13. sep 2024

@letfenixa v Tescu maju dobre teplaky s gumou v dievcenskom oddeleni. Len maju extra vyber farieb, maju vacok z hora, a gumu v pase. Chlapcenske nemaju vacok, zakladne farby, a snurku v pase namieso gumicky.
Dobre sadnu a drzia.

tini27
13. sep 2024

Tu absolútne nejde o to, čo mal chlapček oblečené. ( mimochodom podľa mňa úplne v poriadku). Pokiaľ nie je špinavý a “smradľavý”, resp. absolútne “cez čiaru”, tak nikto nemá právo sa k jeho oblečeniu vyjadrovať, resp sa za oblečenie či čokoľvek iné posmievať. To treba povedať jemu, aby videl v rodičoch podporu 🙂 a zároveň, keďže to už bolo druhý krát, by som určite upozornila aj triednu. Pokiaľ by sa to znovu opakovalo, nemala by som problém sa ozvať aj rodičom. Tu nejde o to, čo mal na sebe… jebnoducho v slušnej spoločnosti snáď posmievanie sa nemá miesto. A to sa snažím učiť aj naše deti.

cookie29
13. sep 2024

@anjelicek26 a ako spodne pradlo mu oblecies co konkretne? A vies kazde dieta je ine... moje dieta aj v tych najuzsich teplakoch vyzera ze ma plienku. A to je skolak uz davno!!! Nehovoriac o tom, ze do baggy ich dam v pohode 2, kazdeho do jednej nohavice...

letfenixa
13. sep 2024

@anjelicek26 a je fakt také nepochopiteľné, že sú aj taký štíhli chlapci, že im leginy nič neobťahuju, sú im voľné, zatiaľ čo tepláky neznesu, pretože majú potom okolo seba príliš veľa látky?

miskakyska
Autor odpoveď zmazal
mantilka
13. sep 2024

Išla by som za pani učiteľkou nech to so spolužiakom vyrieši. My sme mali problém počas korony. Spolužiačka dcére fukala do tváre...naše dcéra sa bála...a ešte iné prejavy tam boli. Pani učiteľka bola rada, že sme povedali a teraz sú z nich dobre kamošky...chodieva ku nám aj na narodky. Ono niekedy rodič nevie čo sa dieťaťu v hlave premelie, nemyslím že treba vynadať rodičovi.