icon

Čo robiť, keď sa deti vysmievajú za oblečenie?

debra
11. sep 2024

Ahojte maminky, mam doma prvaka,a uz 2x sa stalo,ze sa mu jeden spoluziak vysmieval za oblecenie.Prvy krat mal na sebe pruhovane piskacie tricko s lodkou a dnes z Lindexu dinosaurove leginy.Syn bol z toho smutny,a povedal ze jemu sa tie leginy pacia.Kde tato doba speje,ze uz tak male deti riesia oblecenie🙄😔.Neviem co mam robit,a ci to mam zatial nechat tak,alebo to uz na zaciatku riesit prip.sa pozhovarat s jeho rodicmi nech chlapcovi dohovoria,aby sa neposmieval.Syn je zive,hrave,dieta a vie si najst kamaratov raz dva.Vobec sa mi nepaci ked sa niekto druhemu posmieva,a ho zosmiesnuje.So synom som sa o tomto rozpravala.Ako by ste to riesili vy.Prosim poradte.Dakujem🙂

u2jana
12. sep 2024

@debra dobre nohavice sa daju kupit v takku alebo hm, vsetky maju vo vnutri nastavitelnu gumu, takze pas si viete prisposobit

maciatkolulu
12. sep 2024

@cookie29 cooooo????

simca06022011
12. sep 2024

@petamich zaujimave u nas bezne chodili v nohaviciach chalani aj kosele, aj prvaci.. a nik sa im nevysmieval... :D nie v obleku, ale nohaviciach, rifliach a k tomu kosela, tricko... do klubu mali zvacsa deti na prezlecenie tie teplaky a pod, ale davali si to ked isli von...

petronela1985
12. sep 2024

@cookie29 skončím v riaditeľni 😅 bol to dnešný dress code, možno to ma zachráni 🙃

cookie29
12. sep 2024

Napada ma, riesili sme teraz so susedou... jej syna byvaly spoluziak sa teraz par tyzdnov dozadu zabil. Skolska sikana (chlapca malo len o par rokov viac, este bolo na ZS). Odhaduje sa, ze na prvom stupni ZS je az 20% rizikovych deti. a okolo 6% medzi 3.a 5. rocnikom su sikanovane... a to su len odhadovane cisla, v skutocnosti je to viac. Nezijem na SK, ale v EU. Nechcem vediet co by to bolo na SLovensku :(

anonymous87
12. sep 2024

Ale tu sa terat neriesi ci je to vhodne, ci nie (ani podla mna to nie je vhodne), ale riesi sa, ze nikto nema pravo vysmievat sa druhemu za oblecenir,vyzor, spolocenske postavanie, vkus/nevkus… to je ten problem. A reci, ze tvoja chyba, mala si ho inak obliect su take iste, ako reci typu, ze obed znasilnenia si za to moze sama, lebo mala kratku suknu 😰
Naucte deti respektovaniu… ale ako vidim, aj tu by sa z toho smiali dospele zeny, tak co cakat. Deti su len a len zrkadlo

merrysa
12. sep 2024

@debra povedz synovi, nech nabudúce deťom povie, že nie všetko sa musí každému páčiť a je to v poriadku. Podľa mňa ani nebudú vedieť čo odpovedať. Vôbec nechápemm tento hate čo tu nastal, autorkine dieťa má normálne čisté oblečenie, našlo si značku ktorá mu sedí ako jedna z mála, páči sa mu..pokiaľ vyslovene v školskom poriadku nie je ako nevhodné oblečenie uvedené konkrétne slovo ,,legíny", nerieš to. Mne sa zdá, že niektoré si mýlia 6 a 16 ročne deti..keď im v 1. Ročníku ZŠ obrázky a vzory prídu detské..veď sú to ešte deti 🤦

debra
autor
12. sep 2024

@u2jana ano viem mame aj take ...musim kupovat len slim

katulienkax
12. sep 2024

@anjelicek26 a ty si z kadial, na nasej skole na prvom stupni dievcata nosia len leginy. Skoro ziadne nohavice. A to by ste sa divili ako sa skaredo obliekju dievcata od 8 triedy. V 1 triede boli bezne oblecenia s rozpravkovymi vzormi a nik sa neposmieval

benit
12. sep 2024

@kristinapetronela ludia sa nevysmievju, len upoxornuju, ze leginy chlapcom do skoly nie su vhodne oblecenie. A to je rozdiel.

senta_sofia
12. sep 2024

@debra deti sa vzdy posmievali, treba syna pripravit na to, ze deti su zle, ak to este doteraz nezistil. Vyznieva to kruto, ale cim skor to pochopi a obrni sa voci tomu, tym lepsie.

benit
12. sep 2024

@fantaghiro21 u nas nevidis ani jednu ucitelku v leginach. Jedine kto nosi leginy su telocvikarky a tam je to brane ako sportove oblecenie.

strop23
12. sep 2024

@debra nech mu kupuje oblecenie otec a vybavene, ani nas mama nevedela obliekat preto sme chodili kupovat veci len s otcom. Ten outfit co opisujes je max pre prvaka aj to uz mi pride trosku moc.

dannieja
12. sep 2024

Neuč syna prispôsobovať sa vkusu a názorom iných, uč ho stáť si za tým, čo sa mu páči, čo má rád ak to nikomu neubližuje. Prosím, všetci učme deti, že netreba mať značkové oblečenie, ale ,,značkové" srdce.

lenka02942
12. sep 2024

@debra školský rok len začal a tiež už mám skúsenosť. Dcéra nosí bielo čierne Adidas botasky a o rok staršie dievča jej povedalo že má škaredé topánky 🤦🏼‍♀️ ešte raz sa to zopakuje tak zavolam triednej aby to riešila

oblecenie99
12. sep 2024

Nemala som čas ani chuť dočítať diskusiu, ale páči sa mi, že sme ako spoločnosť dospelí do bodu, že rifle!!!!!! sa považujú za úplne vhodné a super oblečenie. Ale niečo zo slušnej teplakoviny pre 6 ročne malé dieťa, ktoré je dva týždne v škole už nevhodné nie je... Ale rifle, rifle sú fajn.

sidicek
12. sep 2024

No ja by som chlapcovi do skoly leginy tiež nedala , je to vyslovene dievčenský odev ,ani dospelej žene by som to nedala ,ale na SK je to vrchol elegancie niektorých žien.Ale nekomentujem to ,len si pomyslím svoje.Deti to ale nie vždy myslia zle ,nwtreba z toho hned robit sikanu,proste poznajú leginy ako dievčenský kúsok tak to komentujú .Mimochodom aj ja mam piskacie saty 🙂

mclissa
12. sep 2024

@petamich toto je akokeby sa prave zobudil, a v tom co vstal isiel do skoly 🤷‍♀️

mclissa
12. sep 2024

To naozaj obliekate chlapcom do skoly leginy? Ja som bola vychovavana, ze do institucii sa chodi slusne v obleceni. Dievcata suknicky, satecky, hentake tricko, take tricko vyobliekane div ako dospele zeny a matky chlapcov poslu v leginach 🤦🏻‍♀️ no hanba by ma fackala keby syna poslem do skoly v leginach.
Ano uznavam, na chlapcov sa velmi zle kupuje. Ale vzdy sa da nieco slusne a pohodlne najst.

adkoalauri
12. sep 2024

@anjelicek26 do školy sa nosí slušné oblečenie? To prosím ťa videla si deti z tried na Slovensku? Z 10 detí 9 má tepláky.

adkoalauri
12. sep 2024

@cookie29 čo je zakázané školským poriadkom?

katka533
12. sep 2024

@debra uz minule sa tu riesila tema leginy a chlapci. 6-7 rocny by uz fakt leginy nemal nosit, vyzera to smiesne

maria200981
Autor odpoveď zmazal
maria200981
12. sep 2024

Ja som tak rada ze toto nemusim riesit - keby bolo na mne skolske uniformy by som dala aj na Slovensko

espeo
12. sep 2024

Ja by som svojmu synovi povedala, že toho spolužiaka nech nerieši. Keď sa mu to páči a ja som s oblečením OK, nech to pekne ďalej hrdo nosí. Je to skvelý príklad, alna to, aby syn nazrel do skutočného života plného zákerný ľudí a posmeskarov, debilne. Bude sa s tým stretávať celý zivot. Určite by som neriešila ani posmeskara, ani riaditeľku, ani jeho rodičov. Môj syn sa musí voči takýmto maličkostiach obrnit. A naviac by som ho na tomto nazornom priklade naučila, aby ani on nerobil iným deťom to, čo sa nepáči jemu.

mata1988
12. sep 2024

@petamich no u nas na ZS deti nemozu chodit v teplakoch a uz vobec nie v leginach ..mozu mat nohavice alebo rifle..a este skor ako deti by sa ozvala ucitelka a informovala rodicov o tom co je vhodne oblecenie do skoly.. tricko piskacie ok ale leginy chlapci nosia naozaj iba doma, ci v skolke..a mne to pride inak uplne normalne a prirodzene..🙂

hatsepset
13. sep 2024

@anjelicek26 tvl v teplákoch chodia chlapci od 1rocnika po maturitný, baby v teplákovych súpravách...o legínach ani nevravím 🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈🙈. Pracujem v škole a vidím to denne. Kto sa posmieva , posmieva sa za hocičo. Keď nie oblečenie, tak vlasy, oči, koníčky, mobil. ... atď. Nuž ale keď vidím že koľko matiek to vlastne schvaľuje tak sa nečudujem 🙈

dadis
13. sep 2024

@hatsepset Ktora napisala, ze to schvaluje?

oblecenie99
13. sep 2024

Fakt sa smejem, ako idete riešiť, že dieťa má tepláky, a ako príklad správneho a vhodného kúska oblečenia ponúkate džinsy.

Ešte nech sa vyjadria rodičia tých pubertiakov, ktorých stretávam denne v autobuse, v meste, pri škole, a keď nemám na sebe okuliare, myslím si, že oproti ide tlupa bezdomovcov, a nie tretiaci na strednej. Je ich cca 85 percent.

Či maturantov v oblekoch s obrovskými bielymi teniskami. Tých bolo tiež viac, nez slušne oblečených. Ešte aj tu sa riešilo v diskusiách, že to vyzerá ako super, a nosia to aj dospelé ženy k elegantným súpravám, fakt to vyzerá veľmi šik, čo vám poviem.

Len malé 6 ročné dieťa si nemôže dať ani že náhodou na seba do školy niečo pohodlné. Ja som donedávna ani netušila, že tie napasovanejšie teplákové nohavice, ktoré aspoň nepadajú z tenších deti, sa tiež z nejakého dôvodu volajú že "legíny". Bola som v tom, že legíny sú vlastne pančuchy, len skrátené a odrezané v oblasti kotníkov.

unicornlady
13. sep 2024

@oblecenie99 Presne to som spomínala. Že u detí je to predsa len ok, ale tí stredoškoláci, čo sú v teplákoch a oblečení ako na doma, a vyzerajú ako vandráci, tak to fakt nevyzerá dobre.