icon

Čo s problémovou učiteľkou?

katecameron
22. apr 2012

Baby ja uz som na nervy mame problem zo synovou triednou ucitelkou. Pani ucitelka ma ocividne problem zo svojim spravaním a ovladaním sa 😖 kedze moj synator 7rocny je hyper senzitívny to jest extremne citlivy ma z nej traumu place ze chce radsej inu ucitelku trapi sa koli nej ona nielen moje dieta aj ine druhe deti verejne ponizuje, uraza, vrieska po nich atd. Naposledy na priviedla do zurivosti ked povedala mojemu dietatu je ze sa sprava ako TELA co natom ze to vrieskala na celu triedu zhodila ju pred 25deckami ktore sa rehotali na tom ako jej nadava. Chceme sa stazovat no niektore osoby ma od toho odhovaraju ze to aj tak k nicomu nevedie ze ublízim len svojim detom.Podotykam nieje mozne ich prelozit do inej triedy nakolko su len jedna trieda. Ja neviem co robit baby mate skusenosti zo stazovaním sa na ucitela? Malo to nejaky vyznam alebo poskodene ostalo potom dieta ? Inak co poznam ludí co sa na uvedenu ucitelku stazovali museli prelozit deti na inu skolu co v nasom prípade je takmer nemozne kedze nechcem aby deti dochadzali takmer 10km autobusom blizsie skolu nemame ☹

richardcs
22. apr 2012

@katecameron to mi je luto!na dedine tych alternatív nieje veľa!ale musíte byť silný a tvrdý!nie násilný a vulgárny ale silný a nekompromisný!!ved také malé chúďa 7 ročné a nejaká dáma čo si hovorí učitelka ho bude deptať?
určite vo vašom prípade kedže sa jedná o agresívnu pani by bolo dobré keby sa snou porozprával aj váš manžel
mám skúsenosť že ked tieto problémy riešim ja tak je to iné! som viac rešpektovaný!! a berú ma vážne!!

atiatko
22. apr 2012

@katecameron no zriaďovateľom je obec, samosprávny kraj, krajský školský úrad, štátom uznaná cirkev alebo náboženská spoločnosť, alebo iná právnická osoba alebo fyzická osoba (to je pri súkromných školách) ... aj kámoš google by Ti ukázal, kto je zriaďovateľom, lebo keď si tam zadáš názov a sídlo školy vyhodí Ti taký profil školy, kde je uvedený aj zriaďovateľ ... skús to ... 😉 ... no a na dedine je to klasika ad1 - jeden druhého pozná, ad2 každý je pomaly s každým rodina, alebo nejako previazaný, preto by som všetko popísala zriaďovateľovi, lebo podľa toho čo píšeš, pravdepodobne sa to zametie pod koberec, lebo však "ruka ruku myje" 😠

katecameron
autor
22. apr 2012

tak ja vam vsetkym dakujem za vase nazory postrehy a rady na dnes koncím ale tento príbeh urcite nekoncí ktoho dnes vie kde to skoncí mozno aj v telke 😀 na odlahcenie situacie ale poviem vam teda do smiechu mi nieje skor do placu ze aj v dnestnej dobe existuju este taketo pani ucitelky

richardcs
22. apr 2012

@katecameron ak je tam riziko že riaditelka kryje tú učitelku tak treba ísť vyššie na Min.školstva,podať podnet na Políciu a ako vieme často krát zaberie tlevízia tej sa všetci boja najviac!!
bohužial v našom školskom systéme sa takmer so železnou pravidelnosťou hladá problém v dietati a nie v pedagogovi,všetci riaditelia sa boja že prídu o učitela-aj ked o takého.
sú uričte aj iné školské alternatívy ale súkromné a dosť drahé a asi na dedine nedostupné
a ten diktafon?ano ak nahrávku spravíte bez vedomia danej osoby alebo bez povolenia súdu tak ju asi nemožete použiť asko dokaz na súde,ale možete ju dať vypočuť riditelke,médiám a aj tej dáme-učitelkou ju už zámerne nenazvem aby som neurážal tých slušných a dobrých pedagogov!

irriss
22. apr 2012

@atiatko
diktafon nelze pred soudem pouzit jako pravoplatny dukaz, pokud diktafon nebyl pouzit s povolenim vysetrujiciho organu 😉

Je to i logicke, protoze Soud nebude zkoumat, jak byla zrizena nahravka..zda je cela, zda je vytrzena z kontextu, zda neni pospojovana umyslne...
a kdo ve skutecnosti mluvi, zda je hlas podobny ci originalni..😉

atiatko
22. apr 2012

@irriss no viem o tom niečo iné (je na rozhodnutí súdu pri samotnom súdnom konaní, či takýto dôkaz pripustí) ale nebudem sa o tom škriepiť (přít) 😉

irriss
22. apr 2012

@atiatko

Take se nechci prit, jelikoz Zakon by mel byt pro vsechny rovnaky, ale neni.. 🙂

vim, ze zaznamy telefonickych rozhovoru, diktafony, mobilni zaznamy i videokamery, co se tyce VEREJNYCH pracovist, nejsou povoleny jako pravoplatne dukazy..dokonce i jejich umisteni je v rozporu se zakonem..
Nevim, jak je to v soukromem zivote a dukazama, ale urcite Statni Urad nemuzes usvedcit neprofesionalni nahravkou.. 😉

sisaha
22. apr 2012

@katecameron no nie kazdy moze byt ucitelom...na to treba mat vlohy.. 😒

rolak
22. apr 2012

@katecameron sťažnosť sa dá písať nielen riaditeľke,ale aj inšpektorke,alebo zriaďovateľovi školy. najprv si zisti,že naozaj budeš mať podporu viacerých rodičov, to je vždy dobré,aby z teba neurobili nejaký ojedinelý prípad a dobré je mať v ruke aj papier od psychológa,že dieťa potrebuje citlivý prístup,lebo to by ako profesionálka mala rešpektovať. ak bude tlak zo strany rodičov,tak je dosť reálne,že sa niečo pohne...

bodka13
22. apr 2012

@katecameron som eštelen na prvej strane,postupne to čítam...spomenula si niekoľko vážnych situácií-videla si ako učiteľka dala facku dieťaťu,ako ďaľšiemu vynadala že "mu dá po papuli..." ....ako si sa zachovala 😕 upozornila si dotyčnú učiteľku na nevhodné správanie?

irriss
22. apr 2012

@bodka13
ahojky, myslim, ze se uz @katecameron pred chvili rozloucila definitivne pro dnesek, ale odpovi. ..podle meho, ale asi urcite az zitra 😉
A ja se loucim take, dobrou noc..

nela82
22. apr 2012

@katecameron Pridam nieco z mojej skusennosti,ak mozem.. 😉 Moj syn je hyperaktivny+dyslektik...jednym slovom-dlho neobsedi/co on a ani my ako rodicia za to nemozeme.../nedokaze sa dlho sustredit...Hoci su aj vynimky 😅 Este v skolke sme to riesili-neskor hned po nastupe do skoly-vsetko som riesila s riaditelkou skoly,ktora bola zaroven aj synova ucitelka.Nicomu som sa nevyhybala..Navstevujeme specialno-pedagogicku poradnu+Biofeedback.
Syn ma individualny ucebny plan,ktorym sa z casti riadia a z casti vobec 😒
Mozem povedat,ze poznam svojho syna,ako kazda matka pozna svoje dieta. 😉
Pravidelne chodim so synom do skoly-pravidelne sa stretavam na chodbe a v satni s inymi detmi zo skoly-medzi nimi su aj jeho spoluziaci-no narazky typu-hlupak,debil...atd,su takmer na dennom poriadku ☹ Deti su zle a zakerne 😢 No najviac ma vie nazlostit,ked syn pride domov s poznamkou typu-Vas syn ublizil spoluziakovi....umyselne.
Sama vidim denno-denne ako sa mu ten chlapec vysmieva-vykrikuje po nom...nadava mu...no moj syn ho udrel "umyselne a bez priciny!"Nechcem obhajovat svoje dieta,to nie..no domov mi chodi s modrinami-no on modriny moze mat.Ked sa ho spytam,preco nepovie ucitelke,ze sa mu smeju a nadavaju-tak vraj nesmie klopat na ich dvere a zalovat!Vo vedlajsej triede je sestrin syn-on sam mi kolko razy povie co a ako bolo v skole...Velmi vela veci co sa stane,odskace si to moj syn.Aj ked su deti,ako moj synovec-ktory sa par krat zastal mojho syna pred ucitelkou a sam povedal ako to bolo-no nepochodil.Vraj je to jeho bratranec,tak sa ho zastava!
Kde je chyba?!V dnesnej dobe,ak ma dieta problem-ako ho ma napr.aj moj syn-co sme z toho nesmierne smutní ☹ v skole si ho "zaskatulkuju" a kazdy si moze "kopnut" kedy sa mu zachce..
Mam v rodine ucitela-neuci na nasej skole-no sam mi povedal,za je to tak-proste oni tie deti beru ako pritaz a tak sa k nim aj spravaju-nemyslim jeho konkretne,ale ako celok. 😠

katecameron
autor
23. apr 2012

@rolak s podporou rodicov to bude asi tazke ani s tym neratam pretoze kazdí rodic sa bojí o svoje dieta a radsej v tichosti toleruju neprimerane maniere p.u. tak akurat po incidente hned na druhy den sa stalo nieco podobne jednej ziacke v jedalni jej tato ucitelka vynadala koli tomu ze rozliala polievku jedalen bola plna detí to dievcatko prislo domov vyklepane triaslo sa ani hovorit nevedela samozrejme kedze ju nevychovava jej matka ale starka sa nazurila a telefonovala hned riaditelke no nebola tam tak sa cez telefon stazovala zastupcovi skoly a ten jej povedal ze nech sa ukludní 🙄 ze to budu riesit lenze drviva vacsina rodicov sa ide stazovat len ustnou formou ja som jej povedala nech napíse staznost a ona 🤐 ze ona staznost písat nebude takze vsetci len naprazdno otvaraju usta nikto nechce ist do toho seriozne

katecameron
autor
23. apr 2012

@bodka13 nie neupozornila asi to nebolo spravne myslela som na to ze ked jej nieco poviem odnesie si to moj syn

mamavera
23. apr 2012

@katecameron preložila by som ho aj do druhej dediny, môže to na dieťati zanechať trvalé stopy. A sťažnosť podaj písomne riaditeľovi školy a zároveň učiteľke (ktorá za katedrou nemá čo hľadať) oznám, že nepripustíš, aby sa tak správala k tvojmu synovi a podávaš na ňu sťažnosť. Rodičovské nemáte? A čo rada školy? Mali by v nej byť aj zástupcovia rodičov, treba to tam prejednať. Prípadne sa spoj s rodičmi ostatných detí, toto nie je normálne 😝

katecameron
autor
23. apr 2012

@nela82 ano presne takto to v skolach chodí ale tak bud rada ze tvoj sa aspon brani lenze moj sa branit nedokaze je taka povaha necha si skakat po hlave od kazdeho neviem s tym urobit absolutne nic ale raz moja dcera mala taketo problemy ze jej spoluziacka vysmievala koli obleceniu -pritom chodí oblecena normalne pekne dcere som vysvetlovala ze nech si to nenecha nech to povie ucitelke ucitelka ju odbila s tym ze nech si vyriesi sama ONA moja dcera to vyriesit nevedela raz som ju isla cakat do skoly isla moja dcera vedla nej to dievca a to dievca ma nevidelo ale ani dcera este som bola dost daleko zerazu ta dievcina strcila moju dceru celou silou mala stastie ze nespadla do jarku ktory bol vedla chodníka no tak to si mala vidiet ja som s tym dievciskom taky bordel narobila UZ NIKDY sa jej potom neposmievala ani ju nestrkala OD vtedy je s nou pokoj no s ucitelkou sa problem len tak lahko nevyriesi

huxy
23. apr 2012

ahojte.zatial som neprecitala sice vsetky prispevky,ale pridam ten svoj.
urcite by som sa skor snazila zistit aj z druhej strany,ci je vsetko tak,ako to podava tvoj syn.a ak ano,tak potom podavat staznost.ale myslim,ze v dnesnej dobe je to tak,ze vela deti si aj povymysla,prifarbuje,a nema vobec ziaden respekt pred ucitelmi.ja osobne by som v tejto dobe nebola ucitelkou /aj ked ma mamina nahovarala,nech si prirobim nadstavbu a chodim ucit anglictinu/.ani za svet.vsak by som skoncila na psychiatrii z toho,ako sa dnesna mladez sprava,aka je arogantna,a tiez rodicia ich v tom podporuju.je to uplne ine,ako kedysi,ked mali ucitelia respekt,a v skolach bol aky taky poriadok.
no z vlastnej skusenosti musim napisat,ze som mala jednu ucitelku v ZUS-ke,ktora bola dost neprijemna.sice som to vtedy rodicom nepovedala,no nastastie ziadne nasledky to na mne ani nezanechalo 😀 strucne-kricala po mne,trieskala mi ruky o klavir /ked som zle zahrala/, pichala mi do ruky ostrou ceruzkou.nie raz som sla poza skolu,bolievalo ma brucho /nervozita/.no neriesila som to.nebolo to sice spravne co robila,a teraz by som to urcite riesila-teda ak by sa tak niekto spraval k mojmu dietatu.teda ak by to bola 100% pravda a neprifarbovana

katecameron
autor
23. apr 2012

@huxy no skoda ze si neprecitala vsetky lebo presne tot co píses som vysvetlovala kdesi uz syn si nevymysla naprifrbuje nakolko aj som som bola svedkom viacerych zlych vecí a napsosledy co vynafdala mojej dcere mam to potvrdene aj od inych detí zistila som to od ich mamiciek ci sa to ozaj stalo tak ako to popísalo moje dieta a ANO stalo sa to zialbohu tak ta ucitelka co tebe toto robila tiez nebola celkom OK ja nastastie osobne skusenosti nemam takehoto tyrania nemam a to ti poviem ja som bola dieta ktore si po hlave skakat nenechalo ani od ucitelov a to bolo pred 25rokmi

huxy
23. apr 2012

@katecameron ak je to teda tak,tak by sa urcite bolo treba stazovat.a preco sa ostatne maminky boja stazovat?vsak keby ich bolo dost,tak by ste sa nemali bat,ze by vase dieta malo chodit do inej skoly.ved keby bolo vela stazujucich sa,myslim si,ze by to mali riesit skor vymenou ucitelky,nie?no neviem

katecameron
autor
23. apr 2012

@huxy no je to uplne jednoduche preco sa boja boja sa ze dana ucitelka sa bude vyvrsovat na ich detoch a to predsa nikto nechce vy mamicky ktore mate male deticky to este tak nevnímate ale je to logicke rodic sa stazuje ucitel si zasadne na dieta este viac tak to bolo bezne v minulosti a tak radsej rodicia cusia v tichosti toleruje neprofesionalne spravanie samozrejme aj deti su kadejake ale teraz nemam na mysli problemove deti ktore skacu ucitelom po hlave

huxy
23. apr 2012

@katecameron je pravda,ze neviem,ako to teraz funguje v skolach.myslim za to stazovanie.ja som chcela len povedat,ze keby vas bolo vela alebo vacsina ludi,tak by to mali riesit inak-teda mali by vymenit ucitelku.alebo spisat nejaku peticiu na odstupenie ucitelky.neviem,rada by som teda poradila,ale neviem.ale potom to urcite treba riesit.
neviem,ci vam to cas a moznosti dovoluju-ale keby ste nahrali ucitelku na mobil /aspon zvuk/ pocas jednej hodiny.aby ste mali aj nejaky dokaz??? a potom s tym ist napr.za riaditelkou.

renab
23. apr 2012

@katecameron ja som prežila niečo podobné so starším synom na ZŠ. a dodnes ľutujem, že som čušala a nechala ho rok a pol trpieť, kým som sa rozhodla. naše deti nám dôverujú a čakajú od nás pomoc. rok a pol mi trvalo, kým som podala sťažnosť na riaditeľstvo školy a skoro vzápätí aj žiadosť o preloženie do inej školy, lebo situácia sa zhoršila, keď sa to učiteľka dozvedela. a kým to riaditeľstvo vyriešilo (dali jej výpoveď - ale neviem, či by jej dali, keby nebola dôchodkyňa a ak mám pravdu povedať, potom som sa už o to nezaujímala) radšej som si vybavila to preloženie. tá úľava sa nedá ani opísať, hoci sa jednalo len o posledný polrok, ktorý môj syn strávil na ZŠ, lebo vzápätí nastúpil na 8-ročné gymnázium. všetci ma odhovárali, že ten polrok to už vydrží, ale ja neľutujem, oveľa viac banujem, že som sa nerozhodla skôr.

nela82
23. apr 2012

@katecameron branit,ako branit....Deti by sa nemali navzajom bit-to je jasne...No chlapci su chlapci-nepoznam jedneho chlapca,ktory by sa v skole nepobil..
No to vobec neznamena,ze ho doma pochvalim 😅 Doma mu stale vysvetlujeme,nech sa nezapaja do ziadnych bitiek a nech to takto neriesi.Stale mu opakujeme,ze vsetko nech riesi s ucitelkou.
Priznam sa...aj v nasej skole su rozne deti a tiez rozny rodicia.Sama druzinarka mi povedala,ze v dnesnej dobe to je zle.Casto sa stava,ze pre uplnu malickost dojdu rodicia a narobia tam taky bordel... 😨
Ruku na srdce,my ked sme chodili do skoly-neboli bitky?Samozrejme boli-chlapci sa bili takmer kazdy den-riesil to niekto?Nikto.Chlapci sa pobili,potom si to vysvetlili a bolo vsetko ok.No dnes je to tak,ze dieta dojde domov a dokaze toho narozpravat az-az...
Ja presne viem,kedy moj syn "prikrasluje" a kedy je to naozaj pravda-no nechodim za tymi detmi a ani za ich rodicmi... 😉
Mame toho viac..no snazim sa vsetko riesit priamo s ucitelkou-ona sama mi povedala,ze moj syn nie je zly chlapec.
Ako to myslis "problemove deti,ktore skacu ucitelom po hlave"....moj syn je hyperaktivny-cize je tak trocha problemovy-no v ziadnom pripade neskace ucitelom po hlave 😠

katecameron
autor
23. apr 2012

@renab my sme spolu uz komunikovali na obdobne temy vies co aj ja lutujem ze som to nechala zajst az tak daleko moj ma este len 7rokov cize je druhacik osobne si myslím ze uz z ucitelky ma psychicke problemy a mozno sa hnevam sama na seba ze som mu nebola oporou uz minuly rok ked sa problemy zacali no nechcela som hned vyskakovat tajne som dufala ze on si na nu zvykne kusok sa obrní ale vidím ze ho depta ked sa mu ndarí nieco nevie vazena pani na neho navrieska no co mu tym pomoze? vravím mame mierne problemy asi sa bude jednat o nejaku dys funkciu ale toto uz riesim a moj uz trpí tiez pomaly 2roky

katecameron
autor
23. apr 2012

@nela82 myslím tym drze arogantne deti poznam take ktore robia v jednom kuse zle aj ucitelke nadavaju dokonca jeden uzcitelku aj kopol myslím extremy no jasne ze deti su zive aj neposluchnu niekedy aj my sme boli taky teda ja urcite ale kopnut do ucitelky by som si nedovola nikdy

vcelickamaja
23. apr 2012

@katecameron ja by som isla do skoly a povedala ucitelke priamo ze je tela, mne to pride akoby si sa jej bala, alebo bala sa urobit rozruch. A zakazdym keby pouzivala takyto slovnik a ponizovala mi decko, tak nie ja ale moj manzel by jej vysvetlil etiku chovania. Kludne aj dennodene, kym by ona sama nedala vypoved, nie ze ja budem kvoli ucitelke davat decko do druhej skoly. Netreba ustupovat vobec, to by som uz davno riesila, a na co ku riaditelke, priamo u ucitelky, a povedala by som jej ze ked sa to bude opakovat podam staznost na prislusne urady. Nie u riaditelky 😉 ..nech p.ucitelka si neriesi svoje neurozy na tvojom dietati. Neboj sa. Tu ti riaditelka nepomoze, lebo chce mat klud na skole.Ked to neporiesis tak to bude pokracovat, a moze sa stat ze dieta vdaka svoje p. ucitelke sa stane ciernou ovcou v triede, lebo deti same zacnu opakovat spravanie svojej ucitelky na tvojom dietati. A ak je to dieta s krehkou povahou tak velky pozor na nasledky. Preto to treba hlavne zastavit co najskor. Aby si cela trieda nezvykla oslovaovat tvoje dieta telatom podla pani ucitelky. Ja by som s nou narobila ine poriadky, netreba sa bat, ona ma priestor, neni obmedzena tak ako som pisala uz vyzsie ......svoje neurozy nesmie riesit na detoch. Je to tela""""

nela82
23. apr 2012

@katecameron ja som bola kludne dieta 🙂 No moji spoluziaci sa stale bili...no rozdiel v tom bol taky,ze ked prisli domov-nestazovali sa.Sami si to medzi sebou ako deti vyriesili.Taktiez aj my dievcata-ak bol nejaky problem-same sme to riesili...no dnes je vsetko inak-kazda malickost sa riesi..Teraz netvrdim,ze aj to co riesis ty je malickost-no detom netreba zase az tak vo vsetko dôverovat...dieta samo vyciti co moze a co nie pred rodicom 😉 No pokial citi,ze rodic veri len tej jeho verzii...tak ma vyhrane 😉
Ty pises,ze aj tvoja dcera mala problemy-nie len syn-vsetky deti maju v zivote nejake problemy...nedorozumenia-no je v prvom rade na nich,aby sa sami sebe dokazali zastat...No vsetko ma samozrejme svoje hranice.
No urcite netreba vsetko riesit za deti..

renab
23. apr 2012

@katecameron u nás to začalo na začiatku tretieho ročníka a vo štvrtom na polroku som ho preložila. potom išiel na to gymnázium a začala šikana. takéto deti sú veľmi zraniteľné. jemu pomohla aj psychologička. naučila ho, ako sa správať, aby zbytočne nezadával podnety na to, aby sa na ňom niekto vyvršoval.

A dcéra zas bola také dieťa, že plakala aj keď učiteľka kričala na druhé deti. ale jej nič nerobila, ani proti nej nič nemala, tak z toho musela jednoducho vyrásť. trvalo to dosť dlho, kým našla aké - také sebavedomie.

Najmladšieho som preložila tiež kvôli učiteľke už v prvom ročníku a tiež si myslím, že som urobila dobre. tiež bola strašne ukričaná a nakoniec sama uznala, že nevie, ako má so synom pracovať.

hajanka
23. apr 2012

@katecameron ahoj, necitala som predchadzajuce prispevky, tak sa vopred ospravedlnujem ak nieco trepnem mimo.. 😅
ja by som nevahala a necakala ani o den viac a napisala staznost riaditelovi, pripadne aj na ministerstvo skolstva ak by bola treba, takato ucitelka si nezasluzi mat titul ucitelky, mozno tak pastierky nejakych koz na lazoch, ale ucitelky rozhodne nie. Dakujem krasne, takyto vzor detom, takto ich ponizovat a zhadzovat, podkopavat ich sebavedomie v tomto pre ne najdolezitejsom formovacom veku!!!!! Na tych detoch to isto iste zanecha nasledky.

Prosim, necakaj ani o den viac a konaj!

hajanka
23. apr 2012

Spravanie ucitela a jeho reakcie su pre ziaka este viac dolezite ako pre nas rodicov a dieta ich vnima o to viac, o to viac mu dokaze taketo spravanie aj ublizit.
Nedaj na ziadne odhovaranie, nemas co stratit a tebe predsa ide o TVOJE dieta.