Čo si myslíte o dieťati navštevujúcom dve školy?
Pekný deň prajem. Čo si myslíte o tom ,aby dieťa malo dve školy?Viem,že je to ťažké pre to dieťa, ale ako to vysvetliť druhej strane......dakujem
@zuzinka888 ano, zial, je to mozne. Ziaka hodnoti len jedna zs, ta "hlavna", tak isto len ta berie dotaciu, neviem, ci rodicia potom nieco platia tej druhej zs,alebo ako to funguje. Podla mna je to na hlavu
@zuzinka888
@zuzinka888 všetko viem ale ako to vysvetliť druhej strane,že tým bude iba dieťa trpiet
Pri takychto nezhodach by som zaviedla povinnost internatnej skoly- ziadne 2 tyzdne jedna, dva tyzdne druha skola - ale dieta pekne na internat a obaja rodicia platit. Skoda, ze sudcovia vazne aj rozhodnu 2 tyzdne jedno mesto, dva tyzdne druhe....
@aaadkaaa fakt taketo nieco schvalil sud? Ja som mala uz doteraz zlu mienku o sudoch, co riesia dobro deti, ale toto? Toto je naozaj sila...
@aaadkaaa škola n apol ceste... si predstav voziť dieťa niekde 100 km denne do školy.
@vevesh veď toto nemôže žiadny súd udsuhladit,veď to nie je v prospech dieťaťa. Si myslím....
tak ako citam komentare, evidentne moze...chore
@vevesh dieťa by trpelo tak či tak. Pochybujem že by to donútilo rodičov sa zamyslieť a deiťa bude celý týždeň v úplne cudzom prostredí. Ešte tak stredoškolák. Ale neviiem si predstaviť také dieťa na prvom stupni.
@vreckovka2 ano, schvali...
@deti95060810 ved pisem,ze neviem, ako daleko od seba su.... kamaratka vozi dieta 35 km do tej skoly...je to urcite lepsie, ako 2 skoly. Ale jasne, ze pri urcitej vzdialenosti je to uz nezrealizovatelne
autorka - nemôžeš ty ustúpiť ? Ako si na tom s prácou? Očividne ani druhá strana nechce prísť o dieťa. Zbytočne budeme nadávať na druhú stranu. Podrobnosti nevieme, kto to robí z trucu a kto by mohol ustúpiť v niečom
@ibatanecnica mame internatne skoly aj pre prvy stupen- je to normalne pri pracovne extremne vytazenych rodicoch alebo u deti s urcitym postihnutim, kde mame skoly ako safranu len sem-tam. A pre dieta by to bolo ovela lepsie ako natahovanie ako na gumicke sem a tam 400 km od seba....
@vevesh tak pre deti telesne postihnuté viem, že sú. Ale dieťa dať do internátnej školy, len preto, že sa rodičia nevedia dohodnúť? Neviem, či je to pre dieťa lepšie. Nie je výhrou ani jedno ani druhé , ale úplne ho odobrať od oboch rodičov, tak do cudzieho prostredia, cudzí ľudia, cudzie deti, to sa mi zdá ešte horšie. Ak sú rodičia pracovne vyťažení - OK, je to ich rozhodnutie ale to neznamená , že to dieťa tým netrpí.
mna by zaujimalo,ako daleko od seba expartneri ziju a kto z nich sa odstahoval z povodneho miesta bydliska.
rozvod/rozchod s detmi je vacsinou komplikovany, idealne je, ked expartneri ostanu zit aj nadalej v blizkosti.
presne kvoli takymto situaciam.
osobne so myslim, ze viac prisposobovat sa musi ten, co sa odstahoval.
@aaadkaaa nemam slov na taky sud. Super, ze si kamoske poradila a pomohla tym dietatu.
Autorka, za mna asi velmi dobry pravnik a uvidis, co povie sud. Pripadne ten mediator pred pravnikom. A uz by som sa zacala pripravovat na pripadne stahovanie, nech by to bolo akokolvek komplikovane.
@vreckovka2 tiez som bola prekvapena, ale zjavne ked je to legislativne mozne, tak sudy problem nevidia...
Je vobec mozne aby bolo dieta zapisane v dvoch skolach? Umoznuje toto zakon o skolach?
autorka - stačí, keď si človek prečíta pár príbehov vymazaných rodičov a hneď vidíme ako to tu funguje, či skôr nefunguje
@viestta áno umožňuje
Môže sa k tej situácii vyjadriť nejaká právnická osoba?? Budem veľmi rada. Ďakujem
@viestta raz som sa na to pýtala - bola taká téma tu už - a ženy mi odpovedali že po právnej stránke je to Ok...
však ani školy by dieťa nemohlo mať dve keby to nebolo právne zabezpečené.... škola sama od seba to nespraví...
autorka ja by ť tebou tak hľadám právnika čo najlepšieho akého je možné zohnať...
popr. by som to dala do médii - napr. Občan za dverami....
@aaadkaaa ono ak to legislativa umoznuje, plus maju obaja rodicia pravny narok na dieta, tak to tazko. My na Slovensku stale zabudame na psychiku ludi a obzvlast deti. Aj ked uz take veci, co som zazila od socialnych pracovnikov, cez policajtov, vysetrovatelov az po sud....uz sa nebudem cudovat naozaj nicomu odteraz.
@aaadkaaa akože nechápem ako môže súd s týmto súhlasiť, čo sú už úplne jebn***? Ešte keď sa dvaja hádajú o dieta a nechcú si ustúpiť, to chápem, ale že súd toto odklepne. No Dakujem pekne. Chudak dieta fakt.
@eternity24 ja som už čítala toľko príbehov, že ja sa nedivím ničomu. Oni veľakrát rozhodnú podľa toho, kto koho pozná.
Napis draik, možno odpovie, on je právnik alebo je tu sj právnička poradna

📌