Čo si myslíte o dieťati navštevujúcom dve školy?
Pekný deň prajem. Čo si myslíte o tom ,aby dieťa malo dve školy?Viem,že je to ťažké pre to dieťa, ale ako to vysvetliť druhej strane......dakujem
@eternity24 žiaľ, nesrandujem. Tiež som tomu nechcela veriť.
A ktora skola prosim s tymto suhlasi aby tam dieta chodilo kazdy druhy tyzden na striedacku?????
Ustupit by mohol ten rodic, ktory sa odstahoval z povodneho bydliska. Podla ziadnej odpovede na tu otazku, predpokladam, ze to bude autorka. Ja by som ti poradila, ak sa nemylim, ked sa uz stahujes, bud poriadne to domysliet - niekam do zahrancia, kde ti tento scenar nebude hrozit alebo sa prestahovat spat niekam pobliz k nemu. 2 skoly a cestovanie pre dieta taku vzdialenost tak casto - nikdy...
@ibatanecnica no, keby mali dat rodicia 6 rocne deti na internat a platit ho - hned by sa dohodli aj mimosudne🙃 a pre tych extra tvrdohlavych by malo dieta aspon istoty v skole a kruzkoch, ked uz doma by bola "vojna roseovcov"- co je podla mojho nazoru ovela mensie zlo ako nikde poriadne doma, ziadny kamarati a na dovazok prospech na prepadnutie, lebo stihat 2 skoly pre normalne dieta je vysoko nad jeho hranice...
Co chce dieta a kolko ma rokov?
Radsej sa nevyjadrujem k zaujmom dietata,autorka, po situacii co mame v rodine a po pribehoch znamych mna nik nepresvedci, ze sa kona v zaujme dietata
@viestta ano, je to mozne
@vreckovka2 ja tiez nie... ja uz som videla a pocula tiez kadeco...toto ma uz vobec neprekvapuje
@eternity24 vidis,najdu sa taki
@venusa85 uplne chory svet. Je mi fakt zle z toho ako sa dnes snazia byt vsetci tutuli mutuli. To za chvilu pojdeme stylom ako z rozpravok, kozu rozrezat na polovicu, len nech su vsetci spokojny. Ja by som deti rodicov ktori sa dohodnut nechcu, dala na intraky povinne. Do domovov, kamkolvek, normalne ak povie sud, ze bud sa dohodnete alebo nebude mat dieta ani jeden, tak som zvedava ako by sa tvarili (to samozrejme prehanam, ale zaujimalo by ma velmi ako by sa zrazu dohodli)
Striedava pokial to dieta nemusi menit skolu kazde 2tyzdne. Normalne uz chapem ked v niektorych statoch zacinaju sudcovia riesit striedavu tak, ze dieta ostava vo svojom doterajsom bydlisku a ti co sa striedaju kazde dva tyzdne/mesiac su drahi rodicia ktori nevedia co maju robit so sebou
Podstatné je, v akom štádiu sa nachádzate. Pretože na zmenu školy napríklad po rozchode rodičov a sťahovaní, je potrebný súhlas oboch. Ak už škola bola zmenená, tak sa to nemení ľahko.
@kulumulu123 školy sa súd nepýta. Ale môžem ti povedať, že naša riaditeľka raz proti tomu úspešne protestovala. Dieťa bolo zapísané ku nám, už do škôlok chodilo do dvoch, pričom to boli škôlky 2 najbližšie pri sebe. Klasický scenár, otec na tyzdnovkach, v čase, keď bolo dieťa uňho, sa on starala jeho mama. A rozhodol sa, že bude dieťa chodiť na opačnom konci mesta, riaditeľka tej školy volala našej, že ako sa dohodnú s peniazmi, znamkovanim, ucebnicami, atď. A naša riaditeľka povedala, že žiadno, dieťa je zapísané ku nám a ona nebude nič riešiť. Tak zrejme následne ta druhá riaditeľka otcovi povedala, že dieťa neberie. Chodilo len ku nám. Museli sme akurát striehnut na harmonogram, kedy je u ktorého rodiča, že kto poň má chodiť do družiny a koho kontaktovať v prípade potreby.
@leameleg a vy s partnerom máte aj spoločné dieťa? Prepáč, ale ja by som nemohla žiť s niekým, koho ego je vyššie ako záujmy dieťaťa. A ešte keď píšeš, že keď sa k tomu vyjadris, tak tie jeho poznámky. Myslíš, že si si vybrala správneho partnera do života?
Na Slovensku nerealne. To sa neda prakticky realizovat
@markaterka áno máme spoločného syna. A zo začiatku to bolo tak ze dcéra bola tu v BJ s mamou až kým sa jej mama neprestahovala do ba. Od vtedy sú cirkusy. A na sk je reálne všetko a to som si aj ja myslela ze toto nie je reálne ale je. A x krát mu vravím ze toto co robia je choré zákerné a ze trpí dieťa. A už som mu aj povedala nech si to zrovna v hlave lebo odídem nedá sa nato pozerat
na sud na nespoliehaj, sud toto schvali. dieta zo zakona moze navstevovat aj 2 skolky, aj 2skoly. popozeraj starsie diskusie, boli tu uz podobne temy a deti do 2 skol chodia. sud bude argumentovat tym, ze ak dieta bude navstevovat len 1 skolu, striedavka tym padom nebude mozna a dieta pride o vztah s jednym rodicom. ak chlap neustupi, musis ustupit ty. pre psychicke zdravie dietata. za mna je to chore, ved kazda skola ma ine ucebnice, iny pristup ucitela, deti si vytvaraju vazby.

@ibatanecnica nesranduj ani. Tak kto ma hájiť záujem dieťaťa, keď sa už rodičia nevedia dohodnúť? Veď toto je chore. Hovorim chudak dieta.