Darček pre pani učiteľky
Ako zabezpecujete, aby si ucitelky zapamätali od koho dostali darcek? Staci nejaka menovka na darcek? Alebo je to nevhodne? Podla mna si v tom mnozstve darcekov pri vysvedceni nemozu pamätat co od koho dostali. Alebo nad tymto netreba rozmyslat?
@simona20201309 nie cely, ale cca 90%... darceky dostavaju kazdy rok nejaké...salky ešte ostanu v zborovni na kavu a pod ..ale vacsina ostatnych darov konci v kosi, alebo daruju niekomu...ja mam na chate vdaka takymto " nechcenym" darom, kopu salok a sviecok
@margaretka učiteľka, ktorá sa neteší z darčekov je úbohá? Veď nerobí svoju pracu pre darček. Robila by rovnako s darčekom aj bez neho. Som učiteľka. Poviem ti ako to je u mňa. Kvety som väčšinou darovala upratovačkám, kuchárkam, kolegyniam, cintorín, jednu kyticu som vzala domov. Hrnčekov som nedostala až tak veľa, mám ich v škole a pijem z nich caj. Čokoláda - poteší, ale veľmi ju nejem a rozdelim sa so žiakmi, pripadne odložím a keď robím nejakú aktivitu a dávam výhru, tak čokoládu použijem na tento účel. Kávu zo zdravotných dôvodov nepijem- darujem. Caj si nechám. Predmety na pamiatku, keď sa mi hodia, tak si nechám: zrkadielko, magnetky, atd… veci, ktoré fakt nemám kde uskladniť, darujem. Inému urobia možno viac radosti ako mne. Málokedy som dostala darček, ktorý by som naozaj využila pri svojom povolaní: napr fixky, pera, ceruzky, kopírovací papier, farebný papier, knihy alebo poukážku do kníhkupectva, toto by som ako učiteľka najviac využila a toto napr. Nikomu nenapadlo podarovat mi. A toto su veci, ktoré by mne urobili najväčšiu radosť, môcť ich zase využiť pre svoje povolanie.
V koši neskončí nič, vždy sa nájde príjemca, ktorý sa danej veci poteší.
Hrozné, čo si zase človek o učiteľoch prečíta. A zväčša vždy od tých istých užívateliek 🤷🤦
Učitelia nepotrebujú žiadne darčeky, potrebujú normálnych rodičov, ktorí vychovajú slušných mladých ľudí. Lebo aj "vďaka" rodičom, akých je hlavne tu na MK veľmi veľa, to učiteľov prestáva baviť.
Sviečky tiež nepoužívam, su škodlivé, teda tie vonné, kozmetiku si nechám, ak mi vyhovuje, mám citlivú pleť a môžem len kozmetiku z lekárne. Ale potešili ma už aj ponožky, šatky. Keď som bola mladšia, nechávala som si všetko, keďže som este nemala zariadený byt, ale teraz už mám všetko, čo potrebujem a nemôžem mať doma xy kusov vaziciek, atd…
@margaretka alkohol urcite nie, to je len status na zasmiatie
@zuzana76 tak to ozaj asi nikoho nenapadne perá, fixky, papiere, sú to užitočné praktické veci ...ja napríklad sledujem akcie vo velkoskladoch a sponzorsky posielam učiteľke kancelársky papier, farebné výkresy, perá , farebné bločky, výkresy a vykresove papiere , lepidla, kreatívny materiál.... v hodnote cca 50-60eur dva krát do roka ....
My dávame niečo viac ako je bonboska len vtedy keď učiteľka konci, alebo deti odchádzajú...vtedy viem kúpiť gratuláciu s nadpisom poďakovanie..a tam jej za všetko podakujeme a podpíšeme sa. Dali sme to aj kňazovi na prijímaní a aj doktorovi po náročnej operácii..myslím že je to najpeknejsie vzdanie úcty. A ako vlani povedala pani učiteľka ( dcéra končila štvrtú triedu tak sme vedeli že viac ju ako triedna nebude mať ) dostala iba jedno a veľmi ju to dojalo...
@kamatopo naše deti vždy na konci roka dávajú tiež ďakovný pozdrav alebo karticku alebo srdiečko z papiera samy vyrobia a napíšu tam podakovanie čo chcú ako uznaju za vhodné a to priložila k darčeku ( darček: kvietok+ niečo sladké + káva)
@margaretka my sme vlani šálku na kávu. Raz sme pri rozlúčke mydlovu kytičku dali..proste niečo čo poteší a nezavádzia
@nenne27 deti učiteľky poznajú a vedia čo ich poteší? ja som veru toto nikdy nevedela a nikdy som to ani neriešila, nezaujímalo nás čo majú učiteľky rady 😂 ako malé deti sme nad tým nepremýšľali a ako väčšie už vôbec nie 🙊 kks.... ale tak v 90tkach sa dávali kvety max. bonboniéru, dnes sa matky predbiehajú v "originalnosti" 🙄
@zuzanka.zuzu tak ja som zatial ucila na skolach,kde sme sa vsetci poznali a ako decka vedeli co mam rada,tak som to vedela ja o nich.asi mam stastie na rodinne skoly....
A napr. ja nemam pocit ze u nas v skole by tie darceky extra frcali.na vysvedcka dostaneme kvety, cokoladu.sem tam niekto da nieco handmade...ale to je tym ze sme na strednej zrejme.na narodky mi trieda dala spolocensku hru ktoru vyuzijem s nimi na vyletoch.
@nenne27 tá spoločenská hra je super! toto počujem prvý krát a je to skvelé! (ostatné zostáva čo som napísala)
@zuzanka.zuzu ak má deti tak spoločenských hier asi majú dosť , vždy treba vedieť čo ma rada a či má rodinu ....

@margaretka alkohol urcite nie