Dáte deti v júni do školy?
Neviete ako je to s tými očr ak nedáte dieťa do školy? Vy dáte deti do školy v júni?
Lebo tu som čítala, že očr nebude podľa zákona... https://www.parlamentnelisty.sk/spravy/ekonomia...
@jajka257 nemas slov? tak neodpisuj 😀 Vobec ma nezaujima co si myslis, a vobec - ale vobec - ma netrapi, ze sa naparujes ako para nad hrncom s pocitom, aka si ty na rozdiel od mna skvela matka. Si to pre mna za mna, co som tu napisala aj zaramuj. Pridem ti to podpisat.
aj o polnoci,len aby ich zobrali
@jajka257 A čo keď nechápeš? Ja ju zas chápem veľmi dobre, mám 3 kusy a keby sa dalo, dám ich momentálne do internátnej školy a domov by prišli až na Vianoce.
A ver, že v inštitúciách sú iní ako doma, tam ich chvália. A doma má ide trafiť niekoľkokrát denne. Proste nie sme stavaní byť doma stále spolu.
@kittykat22 ja vôbec nie som skvelá matka. Ale ja som ta ucitelka, ktorá musí potom riešiť traumu toho dieťaťa, ze ho vlastná matka nemoze vystáť. A moja dcera tiež nie je anjel. A veru, ze aj pokri im, ale v živote by ma nenapadlo povedať, že ju už neviem vystáť.
@heleninamama ešte horší ako doma. Lebo to, co im je odoprete od vás, si vydobijaju v skole. Ženy, do prcic, na co si vám deti????
@jajka257 prepáč, ale zvelicujes, deti sa budú normálne hrať a žiadne tragédie netreba vytvárať. Nanihriskubstojanako od seba, ved už fakt nepreháňaj, sme v rakúsku, áno v tom desivo rakúsku, kde bolo oveľa viac nakazených a nie, deti nebudú musieť mať ruská ani v škôlke, ani v škole, cez prestávky môžu, ale nemusia mať, nižšie ročníky nemusia. A predstav si nikto nerobí paniku, ja mam tiež astmu a vieš čo, môj muž robil až do úplného obmedzenia na letisku. Fakt treba trochu zvolit
Viete čo? Toto by bolo fajn zverejniť ministrovi školstva, tieto vaše príspevky na adresu vlastných detí. Je mi zle z niektorých. Akože fakt, ale zrejme mu to pošlem, nech číta, o co ide supermamickam.
@jajka257 A zase to isté, ak nie je pre ženu decko jediným a najdôležitejším zmyslom života je automaticky zlá matka! Ja zas nechápem také kvočky, čo sa točia len okolo detí a všetko im podriaďuje a robia si z nich modlu.
A včera som tuvvysvetľovala na čo sú mi deti, tak To zopakujem: sú to pokračovatelia rodu a dediči.
A ak si učiteľka, mala by si vedieť, že deti sú iné v kolektíve a iné doma. Aj ja som kedysi učila a na rozdiel od teba viem, že deti sú rôzne a vedia rodičom poriadne znepríjemniť život. Ale to matka introvertného jedináčika, ktorý sa maximálne občas dusí kašľom asi nevie pochopiť.
@heleninamama ak si matka, tak si práve zlyhala. Ty pokračovateľom rodu. Určite si aspoň milionára, ked pokračovatel roduz alebo máš IQ minimálne 180
@heleninamama a este jedna vec, ten dusiaci sa jedinacik je milovaný, chceny a hlavne pokračovatel rodu, ktorý môže byť aj svetu osozny. Za toho dusiaceho jedinacika by som ti asi jednu vrazila, kebyze ta stretnem a toto mi povieš do oci. Hanbí sa žena.
@jajka257 Myslíš toho ministra, ktorý v živote neučil, nevie, ako to v školách funguje a nechápe, že vzdelanie je potrebné, lebo on sám ním zrovna nevyniká? Tomu, čo bez rozmyslu všetko rýchlo porušil (matury, prijímačky) a robí to, čo mu ten pajác povie? Tak ten Ťa určite rád vypočuje...
A samozrejme, len Tvoje decko je chcené a milované. SI fakt učiteľka na pohľadanie, len Tvoj názor a Tvoja pravda a keď niekto nesúhlasí, tak sa začneš vyhrážať a urážať.
@mircalla ja s tebou súhlasím, ale z toho co zatiaľ vypúšťajú to vyzerá tak, že kapacitne sa školy pre všetkých neotvoria 🤷♀️
Inak môj muž je hasic, chodia testovať nakazených, takže pre nás je potencionálne väčším rizikom on, ako kolektív v škole
@jajka257 Mam fakt rada dramaticke matky....Decka uz chodia na ihriska a hraju sa tam s inymi detmi. Neni sanca to dodrziavat a v podstate ti myslim, ze to je totalna blbost. Otvoria aj skolky a tam odstupy nebudu. Funguje to v inych krajinach, bude aj u nas. Trochu nadhladu. Ono tieto matky ze zafuka vetrik a dieta sedi doma aby neprechladlo a pod - vedie to jedine k nulovej imunite, prehnanemu ochranarstvu a nesamostatnosti. Uz tu chces ludi fackovat....to si hovoris ucitelka
@jajka257 A plakat nebudu - ja svoje deti nevychovavam k precitlivosti, aby ich vykolajila kazda blbost. Takze neviem preco by plakali, ani v skolke mi nezvykli plakat. Syn ma 9 a dcera 4, su samostatni a veci chapu, podctivo bez reptania nosili ruska, ked to prepuklo dcera pochopila ze nemoze vela veci a ani sa docasne hrat s inymi detmi.
Takze ocakavam, ze pochopia aj ine pravidla.
@mircalla mám pocit, že najviac tovadí učiteěkám, že by sa mali otvorit školy pre všetky deti
Áno dáme, lebo to učenie sa doma je už na nervy. A syn už chce ísť do školy
@lesanka845 mna len zaujima, ze preco ti vadi, ze to je dobrovolne ? Ved ked ty chces dat dieta do skoly, tak dat mozes. Ale preco chces (ty a mnohe dalsie), aby tak museli urobit aj vsetci ostatni ?
Preco mas potrebu vnucovat druhym svoje presvedcenie ?
Ja napriklad deti urcite nedam. A nie som ani pohodlna, ani nepoberam OCR. Som zamestnana v muzovej firme, robim popri detoch z domu, a normalne platime odvody, vsetko. Deti mam 6, z toho 3 skolakov, a nepotrebujem si od nich ani oddychnut, som s nimi rada a rada sa s nimi ucim. Su sikovni, nie je s tym ziadny problem😊.
A do skoly sa ich dat proste bojim, navyse oni sami ani nechcu, doma sa nenudia, je im veselo. A navyse tym, ze ostanu doma, "uvolnia" miesto dietatu, ktoreho mamicka potrebuje ist do prace. Takze nie je o com😊
Prosim, nesud ostatnych podla seba😉, lebo o nich nic nevies. Kazdy ma inu situaciu, iny nazor, ine moznosti. 😊
@cammille Tak , ak chces moj názor, tak dobre. Celá táto histéria a ustráchanost mi príde nezmyselná. A ak mozu byt otvorene obchodne centra , tak si mylím, že moze fungovat aj skola a vzdelávacie i štitúcie v normálnom systéme. U nas uz nastúpili deviataci a tie nariadene pravidlá sa aj ta v praxi nedajú dodržiavat. Nežijem na Slovensku. Nikoho nesudim, nikomu nic nevnucujem, je to ciste len moj názor a na ten mám právo
Asi nedám. Ak autobusy pôjdu ako cez prázdniny, nemá spoje. Ak by autobusy aj dali nazad, ako počas školy, ale skrátené vyučovanie, nemá spoje. Cirkus robí teraz pri zadaniach, ale takisto ho bude robiť i pri domácich úlohách, o to viac, že staršia bude celé doobeda doma ale poobede po príchode zo zamestnania sa bude treba venovať aj jej zadaniam, na ktoré sama nestačí.... Voziť ju do mesta a nazad sa nebude dať, ak mám byť v zamestnaní. KovidOcr nepoberam, homeoffice nemám. Babka má 74,ja som onkopacient. Ale dala by som ju, keby sme mali lepší prístup do školy a keby mi zarucili, že nepríde domov vždy so zadaniami domácich úloh zo všetkých predmetov. Lebo to by, sme si veru nepomohli. A spoločnosť, socializaciu deťom treba.
@lesanka845 no lenze do obchodneho centra nemusis ist, ked nechces. Ale ked je skola povinna, tak deti tam ist musia. Takze ked chces prirovnavat skoly k obchodnym centram, ktore su "dobrovolne", tak potom aj skoly by mali byt dobrovolne. Ci tu uz tvoje prirovnanie konci ? 🤔😉
A po druhe, to, ze tebe sa zda tato "histeria" , resp. hysteria😉 ustrachana, to neznamena, ze to tak musia vidiet vsetci. Takze opat - nemozes vsetkych sudit podla svojho pohladu. To akoby som ja kricala, zatvorte skoly, neexistuje, ze ich otvorite...Ja respektujem tych, ktori deti chcu dat, a opacne, ti druhi by zas mali respektovat nas, ktori nechceme😉 bez osocovania ci urazania...
@veronika0122 aj my sme vsetci spolu ale vlastne niesme, muz robi z domu este viac ako v robote a kedze ja mam tiez homeoffice som za kompom viac ako v robote, kedze deti stale vyrusuju. A je mi z toho do revu ze ani robota uplne OK ani deti nie su uplne spokojne ze sa im nevenujem
hodne pozeraju TV lebo akonahle icg 2 necham spolu hrat sa po hodine plac a rev. Ale ja som bola tiez typ dietata samostatneho, takze netreba porovnavat deti co su spokojne a deti co nie su spokojne. A robit musim lebo potom si budem moct ist piskat ako vacsina zien co sa dali na OCR kvoli detom tak neskor budu prve na rade pri vykopnuti z roboty.
Ale zas chapem obavy rodicov ktori sami alebo deti maju nejake choroby, preto to ma byt dobrovolne a len ako forma opakovania bez testov a domacich uloh.
Mňa by napríklad zaujímalo, že čo by bolo s online vyučovaním, ak by boli školy dobrovoľné. Učitelia budú vyučovať deti v škole a tie deti čo ostanú doma tým pádom prídu o túto možnosť.
@bibi33 prečo by sa nemalo učiť?

@maciatkolulu a to je kde? V BA deti rusko mat musia. Pokiaľ viem, zákon sa nezmenil.