Dáte deti v júni do školy?
Neviete ako je to s tými očr ak nedáte dieťa do školy? Vy dáte deti do školy v júni?
Lebo tu som čítala, že očr nebude podľa zákona... https://www.parlamentnelisty.sk/spravy/ekonomia...
Podstata je v pristupe skoly - riaditela. Mozem porovnat, mam dve deti, kazde v inej skole, jedna je super, druha katastrofa. Ta super ma pekne rozvrh online, deti rano vstavaju, pripajaju sa, pracuju s ucitelmi, poobede si urobia ulohy a funguju viac-menej akoby sa nic nedialo. Ta katastrofalna skola posle cez edupage kedy-tedy ulohy a deti su uplne odrezane socialne od spoluziakov, skoly....a len si nudne v izbe vypracuvavaju ulohy. U nas uz o OCR nejde ale v pripade, ze by skoly fungovali zodpovedne, nemam potrebu riesit kedy sa uz konecne skoly otvoria.
ked otvoria zajtra, tak zajtra nastupia do skol a skolok- mam HO, 3 deti, druhak sa uci 3x do tyzdna od 8:30-11, piatacka 2x do tyzdna hodinu sjl + same ulohy cez net. skolkarka sa chvilu prehra, chvilu popozera tv, zahra s bratom atd.. ale uz sa same decka pytaju do skoly, ze kamarati, , vyblaznit sa spolu. vidno na nich, ze upadaju do nejakej apatie, take su bez zaujmu, chuti do niecoho, ani dnu ich nic nebavi, ani von sa im uz nechce poriadne.
Podla mna nepojdu vsetky deti do skoly ani skolky...niesu kapacity
Takze neriesim....deti s tym nestresujem, vyhovuje nam domace ucenie, ucitelia su perfektny a deti sa snazia.
Ono sa na to treba pozerať aj iného uhla. Priznajme si, príjem z očr nie je nič moc takže z môjho pohľadu sa kvôli tomu neoplatí zostávať doma. Aspoň mne nie. Domáce vzdelávanie nič moc, nie som rodená učiteľka. Ako však majú ísť do školy všetky deti keď ich ma byt v triede max 12? Naša pani učiteľka je v rizikovej skupine, záleží na nej ci učiť pôjde. Ak nie, 17 prvákov zostane bez učiteľky. Pani učiteľka z druhej triedy je síce mladá, ale opäť sme pri dvanástich deťoch, prvákov je spolu 34 🤷♀️ co s tým zvyškom, ktorých rodičia doma byť môžu, ale nechcú? Tiež chápem, že niektorí ľudia do prace chodiť musia, ja síce môžem mať homeoffice, ale kvôli situácii nie je toľko práce, tak som dobrovoľne /nasilu na ocr 🤷♀️ prvý krát za 40 rokov, finančne je to bieda, áno, mohla by som dat deti do zariadení aby som mala väčší príjem, aby som mala väčší kľud, deti lepšie vzdelanie, sociálny kontakt.... školy však budú otvárať postupne. Preto nech idú najskôr deti tých, ktorí do prace skutočne ísť musia. Ja rozhodne doma nezostávam kvôli očr, ktorú som len tak mimochodom ešte ani nedostala 🙈 čaká ma operácia, budem tak ci tak doma ešte aspoň dva mesiace.
Malo by to byť dobrovolné - teda takto - ak je rodič v rizikovej skupine - srdce, onko, cuktrovka atd... - dieťa by som ešte do školy nedávala - ani ja mojho nedám do školky, kedže som v onkoremisii
teda dám v septembri, pokial nepride druhá vlna
Nedám. A nie som na OCR. Na jeden mesiac, ked v triede je 40 stupnov, ani omylom..
Určite dám. Aj do škôlky
@marcelatje Ja si myslim, ze to nema byt o tom, ze ti, co do prace ist musia. My sa tak skoro do prace asi nevratime, budeme este na home office. Ide najma o tie deti. Ta povodna myslienka ze deti vojakov, zdravotnikov atd - vacsiu blbost som uz dlho nevidela pri tychto poctoch nakazenych....klasicka blbost od Matovica.....Asi ako nemocnice cakali na naval korony a akutni pacienti nedostali starostlivost a liecbu. Ked budu deti pol roka doma, je to skratka privela. Mam v pamati tie skvele analyzy, ze pri prisnych opatreniach 550 000 nakazenych, pri volnom pohybe 2,5 miliona - a zatial na ludi s akutnymi stavmi kaslali, lebo sme cakali na tych pol miliona nakazenych
@marca12 hej, sú krajiny, ale majú aj podmienky, majú to už rozdelené a musia spĺňať prísne kritériá, dodržiavať nariadenia, atď.
@jajka257 dieťa ti nechodil do školy v júni, či keby nie je korona, nedáš dieťa, lebo je teplo, ale no taaaak
Nie, nedam a nepoberam OCR.
@maciatkolulu aj u nas budu podmienky.
@maciatkolulu
@mircalla moja dcera je astmaticka 3.stupen. A odmietam to risknut. Akože sorry, nikto z nej pokusného králika robiť nebude.
@maciatkolulu
@mircalla a este jedna vec, nrpoberam OCR, a hlavne astmatik v rusku 4 hodiny, ako rozmýšľate. Dali by ste????
Pravda je, ze sa nemozem dockat ked skolu otvoria 🙄 Mat doma dieta, ktore do mna huci od rana do noci dva mesiace, seriozne otupuje moj matersky ochranarsky instinkt. Uz minuly tyzden som pisala triednej ako to je so skolou - aby som tam dieta nakvartirovala. Je to hrozne napisat - ale zbozne pocitam dni, kedy syna odprevadim do skoly a nebudem ho pocut 4 doslova zlate hodiny denne.
@kittykat22 no a toto sa mne nepáči. Akože prepáč, tebe vadi vlastne dieta???? No sila
ano, planujem dat deti do skoly. ja mam cely cas home office, syn nema ziadne online vyucovanie - vsetko sa s nim ucim ja. nestiham svoju robotu, ucenie, domacnost a deti....
navyse muz chodi do roboty, takze kludne moze doniest nakazu odtial
a velmi malo (nastastie) sa siri virus dalej...nemozme byt zavreti do konca roka.....lebo do septembra korona urcite nevymizne....skor si myslim,ze po lete sa to zhorsi,lebo ludia budu cestovat kade-tade
@jajka257 Ano - presne ako pises. Uz mi vazne vadi ked mi 225x denne povie MAMI, MAMI, MAMI .... doslova - a prisaham ti, ze toto je pravda, ked na mna 11x po sebe zahucal MAMI preco mi neodpovedas, tak som mu povedala, ze sa hram na neviditelnu, a zjavne to nefunguje. A neuveris - vobec mi nevadi napisat, ani mi nie je trapne priznat, ze mi uz ide vlastne dieta, s ktorym som zatvorena 2 mesiace v kuse doma na nervy.
@kittykat22 no ako nemam slov. Fakt mi došli. Vlastne dieta ti prekaza. Uz radsej ani nebudem komentovať. A teraz mi povedz, co ta ucitelka, ked ich je 25 a každé takto hučí???? No, niekedy nestíham chápať, preco niektorí ľudia majú deti, ked im vadia.
@jajka257 u nás deti rusko nemusia mať....

Mohli to dať radšej ako povinne nastúpiť do školy (napr. s výnimkou tých, ktorí majú zdravotné problémy, čo by potvrdil lekár). Aspoň by si preopakovali, čo sa učili doma,
ročník by mal byť ukončený s tým, že bude aj prebraté učivo z toho ročníka.
Niektoré predmety na seba nadväzujú, napr. aj matematika. Taká medzera sa im môže vypomstiť.
Dokonca mohli chodiť do školy aj v júli a mať prázdniny len v auguste.