icon

Dcéra chce byť ako spolužiačka

8. máj 2025

Ahojte, mám dcéru, prváčku a už nemám nervy, ako jej donekonečna vysvetľovať, že nemôže byť ako jej spolužiačka. Doma sa durdí, že ona je iná.
Jedná sa jej o to, že slečna chodí s rodičmi po zahraničných dovolenkách, cez veľkonočné sviatky bola v Chorvátsku, teraz ju rodičia vybrali na celý týždeň zo školy, lebo išli do Grécka. Ona nám vykrikuje, že ona nemôže zostať týždeň doma.
Má všetko značkové, deťom nič nepožičia, neukáže, ponižuje spolužiačky.
Na rodičovskom sme túto tému nahodili, žiadna zmena. Ako to vysvetliť dieťaťu?

janage
8. máj 2025
@anjelicek26

Inak by ma zaujimalo, ze ako ponizuje to 6-7 rocne dievcatko ine deti? Tym, ze sa pochvali, ze niekde boli a ine sa "citia ponizene", alebo sa vyslovene vysmieva, ze stale sedia doma... podla mna tak male dieta ani nema kapacity na taketo zakerne veci chciet vyvolavat zavist, skor to spomenie mimo reci, lebo sa s tych veci a zazitkov tesi... Ze ma pekne oblecenie sa pochvali kazde dievcatko ci zena, bez ohladu na vek ci znacku, proste co ti ja viem... aj ja ukazem kolegyni novy kabat, lebo proste je pekny a to mam 40ku na krku a nechcem, aby zavidela, ale mam tu potrebu ukazat, ze som nieco pekneho nasla 😂 Ale opakujem to hore uvedene - cim viac sa jej na to budes vypytovat, ci m viac o tom s nou budes diskutovat, tym viac sa bude nad tym zamyslat. Sustred sa na to, co realne v skole dolezite je - co hovorila ucitelka, co ste sa ucili, potrebujes nieco dovysvetlit a pomoct a vybavene... ona nie je dovod denno dennych rozhovorov a ty to ako rodic vies tiez skorigovat...

@anjelicek26 kým nezažila dcéra mojej kamošky taky typ, neverila som ani ja čoho môžu byť deti malé na 1.st.ZŠ schopné

dadis
8. máj 2025
@anjelicek26

Inak by ma zaujimalo, ze ako ponizuje to 6-7 rocne dievcatko ine deti? Tym, ze sa pochvali, ze niekde boli a ine sa "citia ponizene", alebo sa vyslovene vysmieva, ze stale sedia doma... podla mna tak male dieta ani nema kapacity na taketo zakerne veci chciet vyvolavat zavist, skor to spomenie mimo reci, lebo sa s tych veci a zazitkov tesi... Ze ma pekne oblecenie sa pochvali kazde dievcatko ci zena, bez ohladu na vek ci znacku, proste co ti ja viem... aj ja ukazem kolegyni novy kabat, lebo proste je pekny a to mam 40ku na krku a nechcem, aby zavidela, ale mam tu potrebu ukazat, ze som nieco pekneho nasla 😂 Ale opakujem to hore uvedene - cim viac sa jej na to budes vypytovat, ci m viac o tom s nou budes diskutovat, tym viac sa bude nad tym zamyslat. Sustred sa na to, co realne v skole dolezite je - co hovorila ucitelka, co ste sa ucili, potrebujes nieco dovysvetlit a pomoct a vybavene... ona nie je dovod denno dennych rozhovorov a ty to ako rodic vies tiez skorigovat...

@anjelicek26 len doplnim, nie je povinne to dieta nikomu nic poziciavat, ani nikomu zo spoluziakov, ci ich rodicov, vysvetlovat kolko a preco chyba... ich do toho akurat tak nic.. nech sa autorka najprv sama nauci vyrovnavat so zavistou, potom si to prirodzene osvoji aj jej dieta

autor
8. máj 2025
@anjelicek26

Uniformy škola nechce, padla taká téma.
Nie, neriešim, že cestuje, ale to, aby slečna dala pokoj ostatným deťom.

@anjelicek26 povyšuje sa, posmieva sa spolužiačkám, že ona má to a hento, ale môžu sa na to iba pozrieť a kam ona pôjde, či vôbec vedia kde to je, prečo majú tričká z Pepca, oni to nekúpia ani tam nevôjdu ...
Sťažovali sme sa, žiadna odozva. Kolegyňa mala pred rokmi podobný problém, tiež 7 ročné deti a to som si myslela, že je to skôr rarita, ako bežný prípad, žiaľ nie.

janage
8. máj 2025

Je to rarita. Ale existuje to. Porozpravaj sa s malou, vysvtluj dookola , že hodnota človeka spočíva v tom, ako sa chová, či má súcit, či rešpektuje druhých, ako sa snaží v zivote a všeobecne ako hovoria veriaci, aké ovocie jeho činy prinášajú.
Ďalej, že je potrebné rozlišovať názor niekoho a ten môže byť iný ako náš a fakty.
Že toto chvalenie sa, vyvysovanie a pozeranie na druhých skrz peňazí často robia ti, co sú nespokojní v živote, niečo im chýba atď. Skutočne bohatí toto riešiť nebudú.
Nacvič si s nou odpovede v štýle, áno máš značkové tenisky, a čo má byť? mne je to jedno. Na tom vôbec nezáleží. Idem sa hrať s Hanou, Zuzkou a Peťou čau.
Malo dieťa v jednej skupine na krúžku taky typ, čo mal také tendencie, dali najavo všetci, že tam sú kvôli športu a nie oblecku a kecom za koľko kde a nikoho to nezaujíma čo má XY oblečené za značky, ale ako trénuje, ako sa snaží a spolupracuje v time. Trvalo to chvíľu a skončilo to, dieťa sa unormalnilo.
Rodicia dieťaťa čo na to? Lebo tento obdiv a záujem sa zachviľu môže premeniť na ignoraciu odmietanie také dieťa prijať do hier a nakoniec vyčlenenie z kolektívu. A budú rodicia značkového dieťa nadávať na školu že šikana.
Mať drahé, značkové veci, chodiť do exotiky a pod. je úplne OK, chváliť sa s tým vkuse a upozorňovať že ja mám a porovnávať sa, že ty nie, tak si chudák, už v poriadku nie je. A to ti skutočne bohatí nerobia. Nemajú tu potrebu.

dadis
8. máj 2025
@janage

Je to rarita. Ale existuje to. Porozpravaj sa s malou, vysvtluj dookola , že hodnota človeka spočíva v tom, ako sa chová, či má súcit, či rešpektuje druhých, ako sa snaží v zivote a všeobecne ako hovoria veriaci, aké ovocie jeho činy prinášajú.
Ďalej, že je potrebné rozlišovať názor niekoho a ten môže byť iný ako náš a fakty.
Že toto chvalenie sa, vyvysovanie a pozeranie na druhých skrz peňazí často robia ti, co sú nespokojní v živote, niečo im chýba atď. Skutočne bohatí toto riešiť nebudú.
Nacvič si s nou odpovede v štýle, áno máš značkové tenisky, a čo má byť? mne je to jedno. Na tom vôbec nezáleží. Idem sa hrať s Hanou, Zuzkou a Peťou čau.
Malo dieťa v jednej skupine na krúžku taky typ, čo mal také tendencie, dali najavo všetci, že tam sú kvôli športu a nie oblecku a kecom za koľko kde a nikoho to nezaujíma čo má XY oblečené za značky, ale ako trénuje, ako sa snaží a spolupracuje v time. Trvalo to chvíľu a skončilo to, dieťa sa unormalnilo.
Rodicia dieťaťa čo na to? Lebo tento obdiv a záujem sa zachviľu môže premeniť na ignoraciu odmietanie také dieťa prijať do hier a nakoniec vyčlenenie z kolektívu. A budú rodicia značkového dieťa nadávať na školu že šikana.
Mať drahé, značkové veci, chodiť do exotiky a pod. je úplne OK, chváliť sa s tým vkuse a upozorňovať že ja mám a porovnávať sa, že ty nie, tak si chudák, už v poriadku nie je. A to ti skutočne bohatí nerobia. Nemajú tu potrebu.

@janage Ved ale takych ludi este stretne.. co teraz zakazat mladej cestovat ci kupovat si drahe veci? Nie, vychovat mas svoje dieta tak, aby ziadne chvastanie mu neublizilo. Ze si ti druhi nevedia vychovat dieta, ich problem

danieli
8. máj 2025

Tiez sme na sukromnej ZS a decka maju uniformy, bezne chodia spoluziaci cez rok na dovolenky aj viackrat a nikto to u nas neriesi, aj syn to mal takto aj dcera, riaditelka na zaciatku roka vzdy povie, ze s tym nema problem, cestovanie deti obohacuje, cize poziadat o priespustku, dohodnut sa na sposobe dobehnutia uciva a pusti dieta kedykolvek aj na Mars, dopredu nas poprosila, ze nie su potrebne ziadne lekarske zakryvacky, u oboch deti mam super rodicov, komunikujeme vela a casto aj s vychovavatelkami a riesime co kto, decka maju zdrave sebavedomie a spatnu vazbu od spoluziakov aj rodicov, tuto slecnu by u nas vypoklonkovala cela trieda, nepreslo by jej toto chovanie ani u deti ani u vychovavateliek, ale to chce spolupracu dieta vychovavatelka rodic ucitel, takto male dieta to moze mat ako povahovu crtu alebo aj prevzate chovanie z domu, kazdopadne u nas by nepresla, nedostala by potrebnu pozornost

marca12
8. máj 2025
@anjelicek26

@anjelicek26 Tak to by si sa cudovala,ake zakerne vedia byt deti uz v takomto veku. Ak sa rodic sprava povysenecky,dieta ho len kopiruje. My sme mali tu cest s takouto zakerackou a pokial by som to nevidela na vlastne oci a nepocula na vlastne usi,dovtedy som neverila. Myslela som,ze neter zvelicuje.

janage
8. máj 2025
@dadis

@janage Ved ale takych ludi este stretne.. co teraz zakazat mladej cestovat ci kupovat si drahe veci? Nie, vychovat mas svoje dieta tak, aby ziadne chvastanie mu neublizilo. Ze si ti druhi nevedia vychovat dieta, ich problem

@dadis súhlasím preto som písala hovoriť, prebrať, vysvetliť naučiť reagovať a byť si istý svojou hodnotou, ktorá nezavisi od toho co ma a kde bol druhí.

dadis
8. máj 2025

Nastastie, ja som sa pri mojich detoch s tymto nestretla a to ozaj maju spoluziakov, ktorym sa rovnat nikdy nebudeme moct. Je prirodzene ze tuzia po peknych veciach a zazitkoch. Ved to aj my dospeli. Treba povedat dcere, ze nech ju pokojne pochvali, uprimne prizna, ze aj ona by rada videla take miesta a ze ma pekne tricko, ak sa jej paci. Ved to je pravda. Nijako to jej hodnotu neznizi a spoluziacke hodnotu nezvysi. Treba naucit dceru byt prajna, lebo ked uprimne doprajes, tak nejake vyvysovanie sa ta potom predsa dotknut nemoze. A vezmi ju na nakup, nech si vyberie tricko, ktore sa jej paci. A zahrn ju do pripravy vasej dovolenky. Nemozeme mat nikdy vsetko, ale radost by sme si mali vediet dopriat.

fkata
8. máj 2025
@danieli

Tiez sme na sukromnej ZS a decka maju uniformy, bezne chodia spoluziaci cez rok na dovolenky aj viackrat a nikto to u nas neriesi, aj syn to mal takto aj dcera, riaditelka na zaciatku roka vzdy povie, ze s tym nema problem, cestovanie deti obohacuje, cize poziadat o priespustku, dohodnut sa na sposobe dobehnutia uciva a pusti dieta kedykolvek aj na Mars, dopredu nas poprosila, ze nie su potrebne ziadne lekarske zakryvacky, u oboch deti mam super rodicov, komunikujeme vela a casto aj s vychovavatelkami a riesime co kto, decka maju zdrave sebavedomie a spatnu vazbu od spoluziakov aj rodicov, tuto slecnu by u nas vypoklonkovala cela trieda, nepreslo by jej toto chovanie ani u deti ani u vychovavateliek, ale to chce spolupracu dieta vychovavatelka rodic ucitel, takto male dieta to moze mat ako povahovu crtu alebo aj prevzate chovanie z domu, kazdopadne u nas by nepresla, nedostala by potrebnu pozornost

@danieli tak to vám aj ja ticho závidím. Ja mám syna na súkromnej ZŠ, našťastie nemáme problémy so spolužiakmi ako autorka, ale uniformy sme si nevedeli presadiť. Na rodičovskom sa to preberalo, bolo to 50:50, ale ani ZŠ sa k tomu moc nemá.
Inak sme spokojní so ZŠ, je prváčik, majú super kolektív, venujú sa im, ale uniformy nie.
Ospravedlnenky u nás tiež neriešia, nepočítajú 5 dní, dieťa chýba toľko, koľko je potrebné, akceptujú od rodiča aj 7 - 9 dní, ale je potrebné dobehnúť učivo.

jesenzima
8. máj 2025

Mňa by zaujímalo, kde sa v nej berie tá závisť. Mám tiež doma prváčku, a jediné čo zatiaľ chcela mať, ako jej spolužiačka, je farebný lesk na pery 🙄 ako tvoja prváčka chápe hodnotu značkového oblečenia, alebo prečo si myslí, že dovolenka v Chorvátsku je niečo extra ?? Niekde to musí vidieť, počuť, decko samé od seba na takéto niečo nepríde a nezávidi, lebo nevie, že je to niečo "extra" ...

ema22270
8. máj 2025

Ja nevidim nic zle na tom, ak dieta ide na dovolenku aj pocas vyucovania, pokial si plni skolske povinnosti a nema vysoku chorobnost. Deti si zvyknu takto dobrat ucivo s rodicmi. Zalezi od pani riaditelky, ako k tomu pristupuje a urcite vzdy zvazi o akeho ziaka ide. V triede syna takto bolo uz vela deti na dovolenke, aj pocas skoly a nik nikomu nezavidi. Neviem akym sposobom ponizuje to dievca ostatnych spoluziakov, akoze stylom ja idem na dovolenku a vy na to nemate, alebo ako? Vystatuje sa znackovymi vecami, alebo ich len ma na sebe?
Dcera toto vsetko urcite raz pochopi.. co je v zivote dolezite. - co sa tyka toho oblecenia. Je aj taky blog s detmi v batohu, oni chodia aj na mesiac niekam - normalne si preberu vsetko ucivo, a deti maju zazitok, nahodou ja im fandim, lebo cestovanim sa naucia vela.

sisaka
8. máj 2025

Moje decká v 6. rokoch nemali šajnu, čo to je značkové/neznačkové a ktorá dovolenka je luxusnejšia, takže toto som fakt nemusela riešiť. Deti sa radi pochvália čo majú, kde boli, to dievčatko je žiaľ v takom duchu vychovavané, očividne rodičia sú rovnakí, keď to neriešia. Treba sa sústrediť na výchovu vlastného dieťaťa a vštepovať mu životnú filozofiu a hodnoty, ktoré uznávate vy, aby ju takéto taľafatky nemrzeli a aby si nemyslela, že hodnota ľudí sa odvíja od toho koľko majú peňazí.

lauricka
9. máj 2025

Myslím, že ide hlavne o to, čo ostatným to bohaté dievča v škole hovorí a že ich ponižuje. Preto by som to riešila znovu, ak nepomohlo. Ak to trvá dlhšie a opakovane, riešte to ako šikanu. A okrem toho len vysvetliť dieťaťu, že ľudia bežne také veci nemajú a za to nie sú horší a dôležitejšie sú iné veci. Vymyslite si nejaké výlety a dovolenku podľa svojich možností,aby sa aj ona tešila na nejaký výlet a tak.

dadis
9. máj 2025
@lauricka

Myslím, že ide hlavne o to, čo ostatným to bohaté dievča v škole hovorí a že ich ponižuje. Preto by som to riešila znovu, ak nepomohlo. Ak to trvá dlhšie a opakovane, riešte to ako šikanu. A okrem toho len vysvetliť dieťaťu, že ľudia bežne také veci nemajú a za to nie sú horší a dôležitejšie sú iné veci. Vymyslite si nejaké výlety a dovolenku podľa svojich možností,aby sa aj ona tešila na nejaký výlet a tak.

@lauricka To ponizovanie v prvom prispevku spomenula iba uplne minoritne, a az za to, ze nic nepozicia a pod, a spomenula len to, ze ponizuje spoluziacky a nie dceru autorky.. az neskor to dala do popredia..ak by ta ziacka ponizovala autorkinu dceru, chcela by sa jej podobat??

sandral
9. máj 2025
@dadis

@lauricka To ponizovanie v prvom prispevku spomenula iba uplne minoritne, a az za to, ze nic nepozicia a pod, a spomenula len to, ze ponizuje spoluziacky a nie dceru autorky.. az neskor to dala do popredia..ak by ta ziacka ponizovala autorkinu dceru, chcela by sa jej podobat??

@dadis a vieš, že áno? Riešila som podobný problém medzi deťmi, akurát to boli druháci.
Dieťa by sa jej chcelo podobať, keďže rieši iba to, že ponižuje deti a cíti to tak, že keby bola ako ona, neponižovala by.
Pracujem s deťmi, síce nie priamo ako pedagóg, ale logopéd a mala som v skupinke podobnú situáciu. Podotýkam, nebola to súkromná ZŠ, ale špeciálna pre sluchovo postihnuté deti a jeden chlapček veru vedel poriadne strpčovať život.
On bol schopný za svoje aj hrýzť, bil deti, opľul ak mali také veci, čo neboli pre neho top. Darmo sme sa prosili rodičom, aby mu nedávali hračky, zbytočne.
S takouto situáciou sa dieťa vyrovnáva ťažko, cíti krivdu. Tu pomôže iba to, že autorka vysvetlí dcére, že v živote všetko fér nie je, každý jeden človek píše iný život a do ZŠ musí, aby niečo v živote dosiahla.

sandral
9. máj 2025
@sisaka

Moje decká v 6. rokoch nemali šajnu, čo to je značkové/neznačkové a ktorá dovolenka je luxusnejšia, takže toto som fakt nemusela riešiť. Deti sa radi pochvália čo majú, kde boli, to dievčatko je žiaľ v takom duchu vychovavané, očividne rodičia sú rovnakí, keď to neriešia. Treba sa sústrediť na výchovu vlastného dieťaťa a vštepovať mu životnú filozofiu a hodnoty, ktoré uznávate vy, aby ju takéto taľafatky nemrzeli a aby si nemyslela, že hodnota ľudí sa odvíja od toho koľko majú peňazí.

@sisaka teraz to riešia už aj deti v MŠ. Ja som takéto tiež neriešila, ale bola iná doba. Žiaľ, dnes sa stretávam s takými deťmi a rodičmi, že mi je z nich zle.

margotka17
9. máj 2025

Hm, ja len rozmyslam, či vôbec take 6 ročne dieťa dokáže rozlišovať dovolenky. Mám susedku, čo má teraz 7, je to milé a usmiate dievcatko. Tiež sa teší na leto na prázdniny, ale dovolenkovanie jej určite v hlave nebeží. Ona sa teší na bazény, kde s nou chodia odmalicka.

dadis
9. máj 2025
@sandral

@dadis a vieš, že áno? Riešila som podobný problém medzi deťmi, akurát to boli druháci.
Dieťa by sa jej chcelo podobať, keďže rieši iba to, že ponižuje deti a cíti to tak, že keby bola ako ona, neponižovala by.
Pracujem s deťmi, síce nie priamo ako pedagóg, ale logopéd a mala som v skupinke podobnú situáciu. Podotýkam, nebola to súkromná ZŠ, ale špeciálna pre sluchovo postihnuté deti a jeden chlapček veru vedel poriadne strpčovať život.
On bol schopný za svoje aj hrýzť, bil deti, opľul ak mali také veci, čo neboli pre neho top. Darmo sme sa prosili rodičom, aby mu nedávali hračky, zbytočne.
S takouto situáciou sa dieťa vyrovnáva ťažko, cíti krivdu. Tu pomôže iba to, že autorka vysvetlí dcére, že v živote všetko fér nie je, každý jeden človek píše iný život a do ZŠ musí, aby niečo v živote dosiahla.

@sandral Tu ale pravdepodobne porovnavas mentalne alebo vyvinovo zaostale dieta (alebo s inou dg), ktore v 2. rocniku ZS hryzie, bije, pluje. Toto urcite nebude v hraniciach nromalnosti..

trisha_r
9. máj 2025

Tvoja dcérenka miesto plnohodnotných veci ide po materiálnych. Je úplne nevyzrela ale, teda ma 6 rokov? Len raz by si otvorila ústa na mňa. Skôr by som riešila celkové správanie ,pretože sú v živote aj dôležitejšie veci a treba sa vedieť aj správať. Bohužiaľ to má každý tak viac menej v charaktere. Moji rodičia toto nikdy neriešili ,lebo mne to bolo jedno. Čo človek to iný charakter. Na margo druhej spolužiačky, má výsady, bohužiaľ. A ponižovanie. To stále bolo a bude. Ponižovali sa deti stále aj chudobné chudobných, nie len bohatšie chudobných. Ale ani vy nie ste chudobný ak chodíte na dovolenky a dcéra na súkromnú. Jednoducho, zrejme len dohovoriť dcére,že proste sa nesmie fixovať na niečo čo iní majú a ona nie, tak to v živote jednoducho chodí.

anouschka5
9. máj 2025

Nie 6 ročné dieťatko také veci neposudzuje - iba ak by s tým bola doma konfrontovaná - ( odpozerala od rodičov )

sandral
9. máj 2025
@anouschka5

Nie 6 ročné dieťatko také veci neposudzuje - iba ak by s tým bola doma konfrontovaná - ( odpozerala od rodičov )

@dadis nie, sú ľahko sluchovo postihnuté, nie mentálne.
A áno, neštítil sa kopnúť, len preto, lebo on bol viac. Žiaľ, on si to mohol dovoliť, lebo bol aj z domu tak vedený.

@anouschka5 posudzuje, žiaľ. Nie prvýkrát to počujem a nie raz som to sama riešila.

dadis
9. máj 2025
@sandral

@dadis nie, sú ľahko sluchovo postihnuté, nie mentálne.
A áno, neštítil sa kopnúť, len preto, lebo on bol viac. Žiaľ, on si to mohol dovoliť, lebo bol aj z domu tak vedený.

@anouschka5 posudzuje, žiaľ. Nie prvýkrát to počujem a nie raz som to sama riešila.

@sandral Neverim, ze to je zdrave, len nevychovanen dieta

tiika
9. máj 2025

Pokial sa to dievča takto správa, tak bude zrejme nejaké nešťastne. Kvoli niečomu potrebuje mat pocit, že je niečim výnimočne, ma niečo lepšie, túži po pozornosti a obdive, či napodobňuje správanie, nazory a vyjadrovanie, aké vidi u rodičov. Ak by bolo spokojne, napriek všetkému bohatstvu a vymoženostiam, sa nebude takto správať.
Dcérke by som nevyhovarala to, že chce mat pekne oblečenie, chodit na dovolenky, byt doma, veď kto z nás by nechcel? 😉 Môžete spolu snívať, aké by to bolo fajn. Zároveň žijete tu a teraz, máte kopec skvelých veci. Možno dokonca viac, než si dcerka uvedomuje. Možno ma fajn kamošky, je obľúbená, dobre sa uci, pekne kreslí, či jej ide šport.. Ta druha dievčina ma zas niečo iné. Každý to mame nejako. Ako bolo spomenuté, ona/druha rodina to ma tak, my to mame inak. Môžeme sa pozrieť ako, porozmyslat prečo. Môžeme byt z toho šťastní, i smutní, zamyslieť sa, či a ako by sme to chceli zmeniť, čo vieme každý jeden z nás pre to urobit bez lamentovanie, ľutovania, odsudzovania. Je to v poriadku. A život ide ďalej. 😚

belaanabela
9. máj 2025

@autor vysvetli dcére aby sa neporovnala s danou spolužiačkou a ani s nijakou!? Lebo bude celý život nešťastná...a ľahko sa môže stať že keď ju to prejde s touto spolužiačkou tak sa zamera na niekoho iného a nebude to mať konca kraja.,.

tiika
9. máj 2025

A určite ries. Buduj sebahodnotu. Teraz je toľko mladých ľudí nešťastných a úplne zbytocne. Každý je jedinečný, ma čo ponuknut. Len toto vystatovanie sa, chválenie, a následne snaha sa podobať, byt rovnaký, nevedie nikam.
A naozaj chce byt dcera ako ta druha? Posmievať sa, ponižovať.. aj to sa jej páči?

betulinka1
9. máj 2025

Povedz dcere, ze ked bude dobre zarabat, tak moze chodit na dovolenky kedy chce ako spolužiačky rodicia. Ale na to treba byt sikovny, tak nech maká v skole. S radostou na tie dovolenky budete chodit s nou.

kuggis
9. máj 2025

Podľa mňa by mala triedu v tomto viesť triedna učiteľka , tá má držať pozitívnu klímu v triede a pokiaľ to nechce riešiť učiteľka,tak pani učiteľka má svojho nadriadeného....o to lepšie pre vás ,že ste viacerí, predsa je to súkromná ZŠ závislá na školnom od vás rodičov. Aj preto sú teraz také in ranné kruhy, stále viac je počuť o sociálnych pedagógoch aby riešili šikanu, pretože to dievča šikanuje celú triedu a teraz sa šikana musí riešiť

fkata
9. máj 2025
@dadis

@sandral Neverim, ze to je zdrave, len nevychovanen dieta

@dadis také deti sú zväčša nevychované, zrejme.
Ja asi mám šťastie s mojím synom, ale dnes mi podobnú situáciu vravela suseda.

dadis
10. máj 2025
@kuggis

Podľa mňa by mala triedu v tomto viesť triedna učiteľka , tá má držať pozitívnu klímu v triede a pokiaľ to nechce riešiť učiteľka,tak pani učiteľka má svojho nadriadeného....o to lepšie pre vás ,že ste viacerí, predsa je to súkromná ZŠ závislá na školnom od vás rodičov. Aj preto sú teraz také in ranné kruhy, stále viac je počuť o sociálnych pedagógoch aby riešili šikanu, pretože to dievča šikanuje celú triedu a teraz sa šikana musí riešiť

@kuggis Dievca sikanuje celu triedu? To bude dieta superhrdinov.. 😀