Dcéra má strach zo školy, ako to riešiť?
Mám prvacku.zo začiatku sa jej páčilo chodiť do školy.no keď bol nejaký krúžok,začala sa báť že zmešká autobus.tak chodím vtedy pre ňu.lenze ma strach že pre ňu neprídem.kazde ráno plače ,boli ju bruško a zašlo to až k vracanie.doktorka mi odporučila psychológa lebo sa to zhoršuje.mate stým nejaké skúsenosti?v škole sa dobre učí,nemá problémy,okrem toho že som tam není s ňou
Zrus kruzky, prvacke staci skola, ved si ocividne tazko navyka. Prihlasit ju mozes vzdy aj potom ked si navykne na zakladny rezim
Možno jej chýba nejaký ten čas strávený s tebou, ja by som zrušila krúžky a viac by som sa jej venovala. Aby vedela, že si tu pre ňu 🙂
tak so školou asi nemá problém skôr sa teda len bojí, že po ňu neprídeš a tak? možno by bolo dobré keby ste si spravili taký víkend, že budete spolu veľa, budete mať nejaký program a tak 🙂
Podla mna to nie je ani tak o skole ale o tom, ze chce travit cas s tebou. Akoze tiez by som povedala, ze ta psychologicka nie je zly napad. Poradi aj tebe ako na to, co s tym ale skus sa jej trosku viac venovat ked budes mat volno :
Asi k tomu psychologovi. Nemozes ju nechat sa tak trapit :(
ja by som sa opýtala uč. či tam nie sú v kolektíve problémy...niektoré deti nepovedia že ich niekto šikanuje...
No ja by som pred tým ako zrušim krúžky, navštívim psychológa, kúpila malej hodinky a napísala jej týždenný rozvrh (dá sa aj s obrázkami a piktogrammi keď nevie čítať, čísla isto pozná a mala by aj hodinky alebo naučíš - čo je alo bonus čas syrávený s tebou). Od - do máš krúžok a vtedy ti ide autobus. Myslím že v týchto moderných je aj funkcia budík alebo pripomienka, aby jej pípali keď má ísť napr už na bus. Navyše to môže byť darček na Mikuláša alebo Vianoce.
@ktore "okrem toho, že som tam není s ňou"takže povedala niekedy, že by chcela, aby si tam s ňou bola v škole, či na kruzku?podľa mňa ťažko znáša odlúčenie, boji sa, že bez teba je stratená.Ona chodila sama zo školy či prečo sa bála, že zmešká autobus??Podla mňa to je veľa zodpovednosti škola krúžok dochádzanie pre tak malé dieťa.podla mňa pre prváka ma vždy chodiť rodič a ešte ju viesť a nie jej dať taký náklad samostatnosti a zodpovednosti na plecia.K psychologovi by som určite išla
@ktore čo ti na to povedala učiteľka? Triedna? Ťa čo vedie daný krúžok? Jej kamarátky? Ako sa dieťa správa v škole? Na krúžku? Ako vychádza s učiteľmi? Ostatnými deťmi v triede?
Stala alebo sa deje nejaká pre ňu nepríjemná situácia..... odlúčenie to nie je. Bude za tým niečo iné.
@ktore idealne by bolo keby chodila po O. Otazka je, ci mas tu moznost. Spytaj sa konkretne coho sa boji. Druziny - velky kolektiv? kruzku? dietata? Musis sa pytat uplne presne co sa deje - to dieta ti to povie. Obycajne deti chodia radi do skoly, druziny, kruzku, ked tam maju partaka. My sme mali syna v skole a super - lenze, v druzine pred kruzkom nebol kamarat, pretoze tam mal kamarata z inej triedy. A syn smutny, ze je sam. Tak som isla za maminkou chlapceka, a poziadala ju o pomoc, ci by sa so synom nemohli hrat, ze sa citi sam, nechce chodit do skoly, a ja neviem co s tym. maminka odchytila chlapcov, povedala, ze ci ho zoberu do party a je to. Syn happy ako dva grepy. Hraju sa vsetci traja.
skús psychológa, myslím, že ten ti dá nalepšiu odpoveď. My sa tu môžeme a nemusíme mýliť
@kittykat22 dcéra nechce chodiť lebo jej chýbam a zároveň sa bojí že zmešká autobus po krúžku,hoci chodí pre ňu.ale tisíc zodpovedných otázok denno denne ,a predsa ráno ledva vstúpi do busu.len mi povie maminka budeš mi chýbať
@jankapepe nemá ziadny problém,kamarátky má,na krúžku je ok len stresuje aby som ju v škole čakala na lavičke.na krúžku je ok.akonahle skončí už slzy v očiach pokiaľ má neuvidí.uz som bola v škole,komunikovala som s triedou učiteľkou,tam v pohode.rozpravala som sa so školskou psylogogickou.je na mňa veľmi viazaná a ma strach že nestíha autobus ak keď ostatný čakajú na ďalší ale pre väčšinu chodia.som sama aj je veľmi mamickarka,učí sa super má výborný prospech.
@ktore ja viem ako to v škd funguje ak to teda funguje, je super, že p. vych vždy zahlási kto odchádza ale aj tak ti odporúčam smart hodinky a keď spolu ponastavujete budíky a pripomienky, možno bude spokojnejšia. Aj my sme mali tento problém a zabralo to. Môj potreboval byť poistený 2-3x aby všetko bezo mňa zvládol 😀
Aj teraz keď už bude mať 12 mi volá - "už som na zastávke", "už som v ZUŠ" pritom sa v meste a na autobusoch orientuje od mala úplne v pohode
@kvetinka75 pôjdem psychologické ale už len v januári.

@ktore keby si si ju nechala par dni doma?
Strav s nou vela casu, Nech nabere znova istotu, ze si tu pre nu. Asi este nie je “vyzreta” na skolu, resp je emocionalne citlivejsia.