icon

Dcéra odjedá kamarátke desiatu

16. jún 2022

Prosím vás ako by ste to riešili? Jej mama to na mňa vybalila na rodičku. Moja dcéra si desiatu nosí a niekedy ju celú prinesie domov nezjedenú. Opakovalo sa to vraj viackrát ze išla kamoške do tašky a nakusla jej chlebík. 😔 Hrozne sa hanbím. Ako sa s ňou porozprávať a aký trest jej dať? Vie že chodiť do cudzích veci sa nesmie

Strana
z2
luccija
16. jún 2022

Preco si taka mala robi sama desiatu?
To ucitelka riesila pred vsetkymi rodicmi ci len medzi vami 2?
Rob jej desiatu ty, lepsie chuti od druheho🙂
Do cudzich veci sa nechodi, ale trest by som jej nedavala.Ked jej nakusla chlebik a svoj prinesie domov co za cely den zje?

simca06022011
16. jún 2022

Inak delenie sa o desiate je zlate, ale chodiť do tasky, vybrat a odhryznut bez dovolenia je ina vec. Ja mojej tiez viac balím, ked berie ovocie, kolac, muffiny... Chleba ona neje. A vela deti nie. Velmi vela deti tie lepenaky hadze do kosa, záchoda.... Cize je to take prekvapivé. Kolklkrat sa stavalo ze som nasla desiatu pokazenú po par dnoch, alebo povedala ze sa podelili s kamoskami. Treba zisitit prečo to robí ked ma svoje 😁😂 to je základ
alebo je možnosť sa dohodnúť s druhou mamou, ze bude robit rozky dva😂 ja na vylety robím krabicu rezňov😂😁
A keby sa to opakovalo aj trest by dostala. To nir je 5r dieta.. Ale školáčka.

travelllerka
16. jún 2022

My sme takto v škole vyjedali desiatu spolužiakovi, zdala sa nám to byť vtedy obrovská zábava. Spätne keď sa na to pozriem, dalo by sa to označiť za šikanu.

jaskolka
16. jún 2022

Tak keď si robí dobrovoľne sama desiatu a vidíš, že to vie urobiť, zrejme to "okusovanie" spolužiačke je proste taky nepekny žart.
Pýtala si sa, prečo to robí? Lebo ak to je žart, tak by som povedala, že také hlúpe žarty sa nerobia. A už dupľom, ak ide do cudzej tašky bez dovolenia.
Deťom skrsne v hlave kadečo, ale toto je už cez čiaru.
Lebo to vyzerá ako taka mierna forma už sikany. Pochybujem, že to robí od hladu, keďže len zahryzne a nechá tak.
Určite by som sa s dcérou vážne porozprávala, nech máš aj jej vysvetlenie, ale keby sa jednalo o hlúpe srandy, tak by si zaslúžila aj trest.

koniarova
16. jún 2022

Možno chce spolužiačku zaujať a pripadá jej to vtipné.

metuzalem
16. jún 2022

Kup tej spoluziacke desiatovy box na kluc 😁

svetlana16
16. jún 2022

Autorka mozno prave preto ze si ju robi sama nechuti jej, kamaratke robi mozno mamina tak jej to chuti viac 😉.... Ved aj my to tak mame zeny, chuti nam obed viac ak nam ho navarí niekto iny 😉 hlavne ak ho navarí mamka (babka) 😉

rude_baby
16. jún 2022

Poviem ti tajomstvo 🤭aj mne chuti desiata/, obed/vecera/raňajky viac, keď mi ich spraví niekto iný a nie ja 😁

sissy27
16. jún 2022

Aj my sme si ako decká vymieňali desiate a odkusovali jeden druhému - ale vzájomne a po dohode, nie že sme niekomu vytiahli z tašky.
Tvoja princezná keď sama nevie kde sú hranice a tebe ako matke tiež nejak nedocvakáva čo robiť, tak vám poradím: nech ide za svoje vreckové nakúpiť, nachystá desiatu aj pre spolužiačku a pekne sa jej ospravedlní. Najlepšie toľkokrát, koľkokrát bez dovolenia vytiahla spolužiačke desiatu z tašky a obhrýzla.

kandelabra
16. jún 2022

tiež mi to skôr príde, že tam je iný problém ako že by bola hladná alebo jej spolužiačkina desiata chutila viacej. Priklonila by so sa k tej možnosti sranda/provokácia, hlavne preto, že ti povedala, že nevie prečo to urobila. 8 ročné dieťa už vie čo a prečo robí, a odpoveď "neviem" sa väčšinou používa, keď vie, ale nechce povedať, lebo asi tuší, že by za to pochválená nebola. A urobila to len tomuto jednému dievčaťu. Skúsila by som na ňu ísť inak - nenápadne sa medzi rečou spýtať, čo to je za dievča, aká je, čo si o nej myslí, prípadne ak k dcére chodia spolužiačky tak zaviesť reč na školu a skúsiť zistiť, aký majú na ňu pohľad. Mohlo by napríklad vysvitnúť, že to dievča nie je obľúbené, alebo je na ostatné deti zlá, alebo mala nejaký konflikt s tvojou dcérkou.

lalenka33
16. jún 2022

Keď má vlastnú desiatu a takú, akú má rada a spolužiačka má len rožok s maslom, tak to už vyzerá, ako šikana od tvojej dcéry. Meniť si desiatu alebo sa o ňu podeliť je OK, ale ísť do cudzej tašky a ukradnúť mu desiatu je cez čiaru. Toto by už trest určite chcelo. Kúpiť spolužiačke darček, sladkosti, ospravedlniť sa. Zakázať telku, mobil. 8 ročná musí vedieť prečo lezie do cudzej tašky a kradne desiatu, keď má svoju. Teraz je to desiata neskôr to môžu byť iné veci, vreckové.

loliki
16. jún 2022

Odteraz nech robí desiatu aj pre tú spolužiačku, prípadne aj pre iné. Aspoň toľko krát, koľkokrát jej zjedla desiatu.

lolita555
17. jún 2022

No chuda ,tak jej u druhého lepšie chutí ,môj koľkokrát príde domov že spolužiak mal to a to obyčajné veci ,ktoré doma ani nechce vidieť a či mu to tak zachutí keď to dotyčný defustuje neviem 😂pritom od neho decka pýtajú lebo ma všelijaké smakotiny v taške 🤭povedz dcére že sa to nepatrí a že už nechces aby to robila a nepýtaj sa jej prečo to spravila .určite to preziva inak ako dospeláci ,u nej sa nič hrozné nestalo a teraz je z toho poprask.uvidis že už sa do nebude opakovať.ka by som skôr riešila to že si vôbec dovolí ísť do cudzej tašky,to by mu brutálne vadilo.u syna v triede je to neakceptovateľné.

timing
17. jún 2022

Priklanam sa k nazoru, ze tu nejde o jedlo- hlad, ze cudzia desiata chuti lepsie.
Necit hanbu. Upozornila ta mamka dievcata,co je fajn. Tiez by som to urobila, druha mamka ma mozno viac informacii od dcery, zatial to riesila celkom kludne.
Desiatu robte spolu, pribal jej viac.
Odpoved tvojej dcery " neviem preco to robim" je vyhybave. Myslim si,ze ak by bola hladna a robila to od hladu, povie Ti : mamka chcem vacsiu desiatu, mozem o rozok viac? Samozrejme.

Aka je tvoja dcera v triede? Oblubena? Ma svoju partiu kamosiek? Aky ma vztah k spokuziacke ktorej to robi?
Aj takto nejako zacina šikana. Tazko sa to čita,viem. Sama som bola šikanovana a taketo veci dievcata robia. Pre druhu spoluziacku to je ponizujuce a velmi neprijemne.
Rozhodne sa porozpravaj s dcerou a vysvetli jej dosledky jej konania resp. ak by nedajboze chca nejak inak uputat ( vymeni odjedanie desiaty za nieco ine,lebo toto bude uz nuda)
Verim, ze nie je to med lizat,byt v rakejto situacii, ale dokazes stopnut zacinajucu sikanu

loginexistuje
17. jún 2022

bude to skor sikana vzala by som si kontakt na tu mamicku a pravidelne sa informovala vi sa to uz nedeje dcere by som vycistila zaludok a mozno skusila ich spriatelit pozvat tu malu k vam sa hrat a pod

laila22
17. jún 2022

Trest by som jej nedávala, ale vysvetlila by som jej, že sa to nesmie opakovať. Snažila by som sa zistiť, prečo to robí..? A robila by som jej pestré desiate sama. Ja vždy robím, chlebík podľa želania, sladkosť a ovocie. Dcére spolužiak vždy obdivuje desiate a neraz sa s ním podelila. Keď robím doma palacinky, alebo koláč, pribalim jej viac aj pre spolužiaka. Ale keby jej taška bola samoobslužné a denne odhryzal z chlebíka, asi by ma to tiež štvalo.. 😂 Mamicka to mohla riešiť iba s tebou a nerobiť z toho drámu...

janage
17. jún 2022

Ahoj nečítala som celé. Ja som mamka dieťaťa, ktorému odjedá kamoška( po opytaní), rodičov poznám slušní ľudia, desiatu jej robia.
Riešenie: ja som pribalila viac.
Striedala som, ak bol ovocnozeleninovy deň, záujem odjedat na druhej strane o dosť klesol😉
Vyriešila som to teda tak, ze časom som nabalila vždy o jednu dávku zeleniny ovocia viac. Ak s kamoškou zjedli buchtu na polovicu, dojedla moja zeleninu ovocie. Aspoň mala zdravú stravu😁
A ešte som ju poučila, že ak jej to vážne vadí, je nutné povedať nie. Dnes sa nepodelim, lebo mám menej.
Riešením je aj ponúknuť desiatu na výmenu.
Alebo sa mamy dohodnite a v príprave desiaty striedanie. V pondelok donesie Hanka, v utorok Betka.

janage
17. jún 2022

A teraz čítam, ak správne chápem, tvoja si berie bez opýtania? Otvori cudziu desiatu a odhryzne? No to je zas iná káva. To by bolo neakceptovateľné.

jasminet
17. jún 2022

Tiež to vidím na iný dôvod než hlad a chuť na rožok s maslom. Synovi tiež spolužiačka mala tendencie oblizovať desiatu. Samozrejme ju doniesol celú späť domov. Kázala som mu to hlásiť ucitelke hneď ako sa to stalo, už sa to potom neopakovalo.
Možno tu tvoju podpichuju deti že veľká sranda...možno ju podpichovat ani netreba....

sidicek
19. jún 2022

Ja sa ani nedivím, že toľko detí sikanuje iných, keď ani rodič - sa k tomu nevie adekvátne postaviť. Dobre, že to povedala na rodicku, aspoň to začneš riešiť, keď sa budeš hanbiť. Chúďa dieťa co je kvôli tvojej hladné a ešte aj psychicky deptane. Veľa rodičov vidí svoje deti ako princeznicky a princov co za nič nemôžu, ale to nie sú skolkári, čo nevedia kde je sever. A ak to stále nechápe, zober ju do restiky, nech si objedná a potom sa dohodni s niekym aby prišiel a odhryzol jej napr. z rezna. Hneď pochopí co robí a ako sa ta spolužiačka cíti.

0silvia0
19. jún 2022

Dcera vie, ze do cudzich veci sa nesmie a napriek tomu to robi? Dievca akoby nemalo hranice, alebo na nieco upozornuje, chce byt zaujimava, alebo sa jedna naozaj o sikanu? Druhemu dievcatu to evidentne vadi, tak to treba razne zastavit. Ja osobne by som zobrala svoje decko a zazvonila pri dverach spoluziacky a musela by sa pred jej mamou ospravedlnit. Musi sa naucit znasat dosledky svojho konania kedze si neda povedat beznym dohovorom doma.

Strana
z2