Desiata a olovrant do školy pre prváčku

2. aug 2023

Ahojte. Moja dcérka od septembra bude chodiť do školy.
Neviem, že čo jej zabaliť na desiatu a olovrant. Každý deň bude chodiť domov, ale školskú tašku len v piatok bude priniesť domov.
Tak by som chcela nejaké rady a nápady a asi určite budem potrebovať nejakú dózu a tašku.
Ďakujem.

jana_eyre_2
2. aug 2023

Čiže celý týždeň bude mať školskú tašku v triede? Na desiatu by som jej dala nejaky malý ruksak kam sa zmestí dóza.. ja svojim deťom robím desiatu podľa pravidla : zelenina, ovocie, niečo slané na zasytenie (čiže zemla so šunkou napr.) A niečo malé sladké.. keď sú dlhšie v škole tak z každého pridám, keď len doobeda tak majú menšie množstvo.. snažím sa to obmieňať stále ale po rokoch robenia desiatej mám aj tak dojem že do doz dávam stále rovnaké veci, hoci to nie je pravda.. inak tu na MK mal niekto taký pekný album s desiatami, možno niekto poradí kto to bol.. ja som však nikdy nemala moc času na extra prípravu..

rakywanda
2. aug 2023

Osem rokov robím len rožok so šunkou.

januska12323
2. aug 2023

Zošity a učebnice doma nepotrebuje? Desiatu spravíš čo zje- žemle so šunkou, zelenina, ovocie, jogurt... Neviem čo má rada. Olovrant doje desiatu alebo sa naje doma, extra netreba.

tanyan
2. aug 2023

My používame termo-obal/tašku a do nej podľa potreby namixujem do boxov - nakrájané jablko alebo hruška alebo mrkva alebo paradajky, toasty sladké / slané, nejaká maškrta... Základ je, aby to dieťaťu chutilo a ľahko sa to jedlo.
Nosí síce celú školskú tašku každý deň domov, ale jedenie má takto samostatne. V tej termotaške má aj servítky a malý uteráčik, prípadne plastovú lyžičku / vidličku na kivi alebo jahody.
Napríklad takéto sú aktuálne na alze:
https://www.alza.sk/maxi/b-box-termoobal-na-des...

slavomira236
2. aug 2023

Syn 3tiak chce len rozky s pastetou alebo syrom salamou sunkou..niekedy pyta chlieb vo vajicku tam mu spravim do dozy alebo tousty plnene
Obcas kupime nejaku buchtu s tvarohom dzemom orechami nutelou plnemu
Ak ma rozky davam aj noico sladke lebo vsetky deti nosia sladkosti tak nech nepozera ako jedia. Niekedy banan mandarinku jablko
Vzdy pozeram aky maju obed a podla toho uz viem ci nabalit viac alebo menej z domu

slavomira236
2. aug 2023

Jogurt do skoly nedavam ten je kazde rano doma tak je zvyknuty vstane a hned berie jogurtato odmalicka a mladsia 6rocma tiez..

akvi
2. aug 2023

Tak asi to, čo je zvyknutá jesť. Môj napríklad jedol ovsenú kašu s ovocím. Ďalšie obľúbené boli zapečené toasty, k tomu zelenina. A nejaký kúsok ovocia a zeleniny vždy k tomu. Sladkosti som ja nedávala.

andreatytler
3. aug 2023

Pozri sem. Autorka to ma uzasne vyvazene so zeleninou a ovocim a myslim ze tym ze je to vsetko tak pene nakrajane, tak to deti bavi jest.
https://www.modrykonik.sk/blog/l1991/album/vesela-desiata-do-skoly-wgy40l/

jana_eyre_2
3. aug 2023

@andreatytler presne toto som myslela v mojom komente 👍