Slaná desiata/olovrant pre deti

marry144
13. jún 2022

Ahojte, synček má 19 mesiacov a hľadám inšpirácie, čo mu chystať na desiatu /olovrant, kedže pečívo neje a stále je len ovocie,jogurt, robim mu lievance, brumikov. Máte nejaké napády na slané olovranty pre menšie deti? Zeleninu odmieta jest v surovom stave. V polievke, s masom, cestovinami ich zje ale čerstvu zeleninu odmieta. ďakujem za nápady. A kedy začali vaše deti jesť surovu zeleninu? ďakujem

marzuz89
13. jún 2022

@marry144 mozno, ze kedze mava len vyhradne sladke olovranty a desiate, zeleninu odmieta len z "principu". Vie, ze bude sladke. Toto by som zmenila ako prve. Nepises, preco nepapa pecivo? Nemoze? Ak moze, je milion variant peciva, urcite by som zaradila, nieco z toho mu musi chutnat. Ak nemoze lepok, bezlepkove. A k tomu domace natierky od vymyslu sveta. Nas mal v tom veku rad vajickovu, len tak alebo aj s mrkvou, a sardinkovu. Z kupovanych obycajnu smotanovu a k nej papal aj zeleninu - najradsej paradajku a uhorku. Teraz uz natierky ani zeleninu nejak velmi nechce. Ma 3r. Zeleninu skus podat k pecivku parenu, napriklad mrkvu na kruzky, alebo len tak do ruky, surovu. Nas mava na olovrant okrem jogurtu ci domaceho kolaca aj trochu ovsenej kase s ovocim, ale najcastejsie pecivo s niecim, lubi tvrdy syr, alebo mozarellu. Skus mu nakrajat zo syra tycinky, len tak do ruky. Len take drobnosti, potom veceru ma taku "vacsiu". Na desiatu hlavne ovocie, alebo len tak piskoty do misky. Mozes skusit aj slane muffiny, spenatove palacinky, zeleninove placky atd, ale u nas to je skor ako normalne jedlo - uz vecera. Na olovrant len nieco lahsie davam.

marianarem
13. jún 2022

@marry144 Obycajne vajicko na tvrdo alebo malu omeletu. Potom take tie slimaky z listkoveho cesta, to sa da naplnit vselicim.

veselo_neveselo
13. jún 2022

Nechces mu robit kase na slano? To by mohlo byt fajn. Do jogurtu, cottage alebo tvarohu, nastruhat uhorku, alebo aj mrkvu, cukinu. Vajicko so syrom. Spenatovu omeletu. Omeletu z mixu zeleniny. Zeleninove placky, cicerove gulky (falafel), aj fazulove gulky by sli. Vsetko by sa dalo bez lepku. Alebo aj ryzove slize so zeleninou.
Ja by som teda nestrkala pecivo, ked ho neje. Inspiruj sa skor kuchynou z azie, kde sladke jedia malo, a aj tam deti nieco musia jest 🙂