Deti mi stále papuľujú
Ahojte, som už unavená. 12,11,8 rokov chalani. Pomáhajú v kuchyni, upratujú. Ale furt sú k tomu reči. Prečo zase ja, prečo nie brat. Ja keď som bola dieťa, stále sme pomáhali. Predvianocami to bolo súčasťou rituálu, potom nam aj tá večera a koláče viac chutili. Najradšej by sedeli na mobiloch, Pc alebo tv. Už som na nich nakricala. Ako to máte vy? Tiež bojujete či to ide s radosťou? Och
ja mám 7 ročných chalanov - dvojičky a ja už fakt neviem ako na nich. Nechápem ako môžu byť niekedy takí protivní. Proste čudné povahy. (môj brat aj muž sú tiež kadejakí)
Jasne že frflú. Ale urobia. Teda už len. Syn. Okomentuje všetko ale urobí. A vieš čo? Ignoruj to frflanie ale na nich začni ich spôsobom. Začni frflat. Na všetko a stále. Prečo musis ty vstávat ty variť, ty umyť záchod, ty vyniesť smeti, ty dať prat. Prečo musis po sebe odložiť šálku, ty rozmýšľať čo variť a dostatočne pri tom hraj divadlo. A dostatočne nahlas
ale ja mám najradšej, ak mám prázdny byt a môžem si upratovať, variť, piecť vkľude. takže ich vyžeň von!
máme to isté...3 dievčatá , ale tiež sa netrhajú...samé od seba málokedy niečo spravia . Však na mobiloch je lepšie....😉
tak hádam ti nezačali frflať až teraz... každá matka detí v takom veku už musí byť proti frflaniu imúnna, proti domácim prácam nefrflú len deti, vyrastajúce v "policajnom režime", lebo si netrúfajú... zaúkolovať a keď robí, čo má, môže pre mňa aj spievať operné árie
Moja 7 ročná to isté... Ale keď zvýšim hlas tak potom síce frfle ale maka ako fretka
no v podstate mozes byt rada, ze pofrflu a upracu, poznam takych (nie moje vlastne) co pofrflu a zatvoria sa vo svojej izbe bez toho aby pomohli.
ked pomahaju, upratuju, je dobre. Co sa tyka toho frflania, ruku na srdce, kto z nas v ich veku sa hrnul s radostou k vysavacu? Mozno si to niekto len myslel, ale vacsina frflala. Mozno by stalo za pokus rano si ich posadit a povedat im, ze teba tiez nejako zvlast domace prace nebavia. Ale urobit ich treba. A ich frflanie ti vadi, lebo vytvara neprijemnu atmosferu. Takze si za 1. pripravila rozpis, kto z nich bude pravidelne ktore cinnosti vykonavat a po 2. kupila si si sluchadla a budes si pustat hudbu, lebo ich frflanie ti vadi. Ale nech si uvedomia, ze so sluchadlami na usiach nebudes pocut ani ich poziadavky.
Si si ista ze si v detstve s radostou pomahala?? Lebo ja urcite nie.. len to, co ma bavilo. A to robia aj moji.. co ich bavi a chcu, spravia, do toho sa zenu. Inak frflanie. A my so segrou sme boli rovnake. Len namiesto mobilov sme radsej chceli citat knizku alebo sa hrat s hrackami.
Vies, co robila moja segra, ked sme si mali upratat hracky? Lahla si na postel, ze ju boli hlava! 😁
Tiež to isté a nemyslím si, že sme boli ine😉😁
dospely casto zabudaju ako sa citili ako deti ;) moj tatko bol puntickar, neznasala som upratovat a neustale davat pozor, aby bol poriadok. Proste deti toto nemaju v sebe - nepovazuju poriadok za podstatny - a je to normalne. A kazdy frfle, ked musi robit nieco, co nema rad....zacni pouzivat jednym uchom dnu, druhym von, nic s tym neurobis. A nezabudaj, ze ste rodina a nie, ze deti su otroci pre rodicov (niekedy mi to tak uz pride). Tym, ze som vyrastala v cistej domacnosti, doniesla som si to aj do mojej - neznesiem bordel, takze upratujem a upratujem aj rada a nenutim do toho ostatnych, kedze je to moj problem v hlave, ze chcem mat stale poriadok.
tak s mojim 10r sa stale nejako dohodneme.. najdeme kompromis prijatelny pre obe strany....dnes polieval kvety, pomahal piect kolace, ulohy do skoly sa rozhodol, ze bude robit zajtra a teraz sa rozhodol, ze sa zahra na ps...mozno zvol iny pristup, aby deti nedostali iba prikazy, ze toto a toto musis urobit...ale aby chapali, ze nie len zabava ale aj povinnosti mame v zivote bez rozdielu veku....
...moj 11 rocny spravi, povysava, poumyva ale samzorejma bez reci to nejde ale staci za kazdu aktivitu povolit 10 minut na mobile navyse a ide sa pretrhnut, stale chodi co este treba spravit len aby si takto predlzil cas na mobile 🙂 dcera 8 rokov mi pomaha s radostou ale akonahle ma upratat svoju izbu narazam na tvrdy odpor, no cista katastrofa ten jej poriadok resp. neporiadok, tak jej izbu upratujeme spolu vtedy upratuje celkom rada. Inak rada poutiera prach, popolieva, pospratuje, pomaha aj pri vareni, peceni, ale hlavne s malym bracekom. Najmensi cerstvy trojrocak upratuje vsetko este s nadsenim ci sam ci so mnou.
@alana1 super pristup, pre deti je dolezite, aby vedeli popredu, co sa v ten den alebo na druhy od nich ocakava. Naucia sa zadelit si cas a nepripadaju si, ze skacu na povel. Potom sa aj obcasny prikaz, ktory treba urobit hned zaobide bez frflania.U nas zaberalo aj to, ze som niekedy upratovala a nic som po nom nechcela, nechala som ho lenosit. Potom ma prekvapil sam ze navaril, pokosil a pod.
Moja dcéra nič nerobí len spí a som maximálne spokojná a aj hrdá.
Poznam to mam 8 rocnu dceru ktora je velmi drza a nechce pomahat a to iba od nej chcem aby si upratala svoje veci v detskej izbe. Neposlucha a ked nieco aj urobí tak stale zato chce nejaku odmenu. Najlepsie je ked mi povie daj mi pokoj tak vtedy uz mam dost a dostane po zadku. Este pred rokom.takato nebola bola poslusna neodvravala este sa hrala s hračkami nebola taka drza. U nas je jedna chyba ze si berie priklad od druhych deti od bratrancov ktory sa chovaju ako keby uz mali 15rokov

Nepoznám človeka čo nejakú prácu robi s radosťou 😀 ja sama si častokrát šomrem preco ja musím umyť tie riady a podobne 😀