Dieťa závislé na počítači
Ahojte baby mate niekto skúsenosť s dieťaťom závislým na počítači. ..ako mu pomôcť. ? ? Už to zašlo moc ďaleko. ..odmieta chodiť do školy a ma strašne nálady. ..k psychologičke sme už objednaní. .no na poradenstve mi povedali ze je v poriadku. ...som z neho zúfalá. ..
@nyusika tak ak si ona svojim pristupom komplikuje vylety a aktivity tak ako popisuje, tak je naozaj lahšie dat deťom tablet 🙂
@sardinka335 nic si nekomplikuje, len opisla velmi dosledne, ako to je. treba sa pobalit treba teda pouzit nosic ? treba, behaju decka okolo auta ? behaju...atd atd.
to nie je komplikacia, to je opis skutocnosti 😀 😀
@nyusika ale jasne ved ako komu vyhovuje...pre mna je komplikácia ked musim niekolko krat odtrhavať od seba bijuce sa deti, na nič nezabudnuť lebo deti sa o nič nestaraju ved mama nachysta na zlatej tacke tak čo by sa starali, diskutovať o tom či si da helmu alebo nie, odvrava a neustale tam robiť nejakeho rozhodcu a dozorcu...a popri tom všetkom sa ešte povadiť s mužom. Pre niekoho skvelý den.. 😎
@sardinka335 mate menzes ? alebo len tak potrebujete rypat ?
kto chcel, pochopil, ako to @tilli myslela, kto nie, vysvetluje si to po svojom a zbytocne zabrda
@nyusika ja som sa ta na tvoj nazor nepytala a ani nepotrebujem tvoje ,,dovysvetlenie,, , kto tomu ako chape. Ja tomu chapem dobre - deti s nou cvičia ako v cirkuse. Ked niekto povie pravdu tak rype...ale ved mne je to vo vysledku šuma fuk. Ja tiež len opisujem skutočnosť.
@sardinka335 to mas odkial, ze so mnou deti cvicia ako v cirkuse??? nejak rychlo robis zavery...
ano, odtrham ich od seba, podla mna je to normalne, vsetci surodenci sa biju a predhanaju sa a sutazia, je to uplne normalna a bezna vec, detom nechystam veci, len davam pozor, aby sa obliekli normalne, lebo decka, ked vidia vonku slnko, tak by si najradsej natiahli kratasky a tricka s kratkym rukavom, mladsi si chcel dat cyklodres, starsi zas chcel byt za fesiho a dat si kratke tricko, tak ich treba skorigovat a ano prilbu treba vysvetlit, kedze tento rok mame doma novinku a prednejsi je uces ako hlava 😉
a ja som prave z tych rodicov, co nediskutuju, ked sa nieco povie, tak sa nevyjednava...
@sardinka335 ja sa vadim s muzom??? to som kde pisala? 😀
@tilly ja som sa práveže dobre pobavila 😀 😀 😀 na tom podrobnom vysvetlení
mne toto robieval jeden cas moj muz ja som mala nieco cez siestu a ostaval mm s deckami a tak ich navykol na telku cez siestu ze som s tym proste musela radikalne trhnut lebo by boli byvavali aj 3h na tv - prve dni vyvadzala mladsia dcera ako keby bola posadnuta doslova po tyzdni si ani nespomenula a teraz to na nu obcas pride ze mami pusti telku cez siestu ale vzdy ma jednu ta tu istu odpoved pocas pracovneho tyzdna deti telku nepozeraju a telka sa nepusta - ked ma chut na vojnu tak mi este asi 20min pili usi a obcas sa aj o zem ohadze ale kedze vie ze jej to prd pomoze tak ideme dalej 😀 😀 😀 - minule mi starsia hovori - mami u nas v skole vsetci pozeraju telku cez tyzden a bavia sa o takom a hentakom serialy - a ked som sa jej pytala ze ci jej to chyba tak sa na mna pozrela - ze mami to su take somariny 😀 😀 😀 😀

Micuska ak chces dobre svojmu dietatu tak musis konat, vsetko to tu bolo povedane, dieta sa paradoxne citi bezpecne ked ma presne stanovene hranice, ked ich nema je zmatene a nervozne. Pc je dobra vec ale pri hrach je dieta neustale pod stresom lebo ho niekto predbehne, lebo ho odstrelia, lebo uz nestihne.....z deti sa po par hodinach stanu sialenci. Ja nemam problem akonahle vidim ze nervaci a dobre slovo uz nepomaha, vypnem pc, schmatnem ho zanesiem do postele a rev si kolko chces a tu hru si viac nezahras, zakaz na pc_ tablet cely den. Po par minutach ho vidim na koberceku ako si sklada lego. Odteraz si rozmysli ci porusi pravidla ci nie lebo vie ze nepovolim.
Ak budes makka a radsej ho nechas aby nebol krik cakaj jedno, ze raz ked bude dospely ti este vynada ak nie horsie, preco si ho vtedy ked sa dalo nezachranila.