icon

Dištančné vzdelávanie pre základné školy

20. okt 2020

Myslíte si, že zavrú aj základné školy?

Strana
z2
suzie26
20. okt 2020

Nie

pribinak
20. okt 2020

Dúfam že nie

katulienkax
20. okt 2020

Nech idu do prdele

eliska13
20. okt 2020

Myslím, že ano.Nasi uz dostali prístupové kódy do appky druhý stupeň...

simonah73
20. okt 2020

@eliska13 a co je to za aplikaciu?

pribinak
20. okt 2020

@eliska13 to my mame ešte od minulého škol.roka, ale len pre prípad, že ucitelia či deti budú pozitívne a zavrie sa škola len na 2tyzdne. Nie že sa zavrie škola na neurčito ako stredoškolákom

janci05
20. okt 2020

Dnes naša triedna posielala prístupové kódy. Myslim, že sa na to chystajú.

vamajka
20. okt 2020

pravdepodobne sa uz nieco planuje, kedze syn dnes dosiel s papierikom ci sme mu schopni zabezpecit internet keby nahodou

patka06
20. okt 2020

zavrú po celoplošnom testovaní ...ak bude karanténa pre netestovaných
Inak myslím, že nemá zmysel zatvárať všetky školy

patka06
20. okt 2020

@vamajka tento papierik sme u nás v škole podpisovali hneď na začiatku školského roka

merlinja
20. okt 2020

@janci05 myslíš prítupové kody do edupage alebo bezkriedy? tie sú bežné aj počas prezenčnej formy štúdia.

janci05
20. okt 2020

@merlinja Nie, do Partners alebo tak nejak. Máme sa v nasledujúcich dňoch prihlásiť.

merlinja
20. okt 2020

@janci05 aha, u nás skype.

janci05
20. okt 2020

@merlinja Skype sme mali pred prazdninami, teraz vymysleli toto. Už sa z tých stránok a aplikácií stratím.😕

simonah73
20. okt 2020

nase isli pred prazdninami cez Zoom. vcera mi pisala maminka spoluziaka dcery, ze prvaci dostavali nejake prihlasovacie udaje ale nepamatala si co za aplikaciu to ma byt.

hettinka
21. okt 2020

Myslím, že je otázkou času, kedy zatvoria celoplošne aj Zs od 6. triedy. Nižšie ročníky nie, museli by platiť ocr. A my sme si radšej nakúpili zbytočne testy...
Syn už dostal pozvánky do Google classroom.

simonah73
21. okt 2020

@hettinka len to zase zle posobi podla mna vo viacerych rodinach kde je dieta aj z nizsieho rocnika a aj z vyssieho. Napr u aj u nas preco ona musi ist do skoly a sestra nemusi.

hettinka
21. okt 2020

@simonah73 u nás sme všetci teraz doma, len syn chodí si školy. Ale on to berie tak, že my sme doma “zatvorení” a on môže chodiť von. On je v škole rad.

jana_eyre_2
21. okt 2020

Ja si myslím že ak zavrú školy plosne, už to nebude na takú dlhú dobu ako bolo v prvej vlne.. my máme teraz školu zatvorenu, zatiaľ do začiatku novembra.. ak tam pribudne nejaký ďalší prípad tak to predĺžia..

myslím však, že každá škola (ak má normálne vedenie) sa pripravuje na distancne vzdelávanie aj pre prípad že sa tam objaví nejaký pozitívny..

hettinka
21. okt 2020

@jana_eyre_2 ak sa objaví “nejaký pozitívny”, školy sa nezatvoria. My dme mali pozitívneho učiteľa, škola isla normálne ďalej, bez testovania. Potom žiaka, v karantene len 1 trieda, učiteľov (asi pre istotu, aby sa nemuselo zatvorit) netestovali. Vraj netreba, lebo sme mali rusko a boli sme 2m od žiaka. Až keď bolo v triede tretina žiakov pozitívnych, idu testovať aj vytipovaných učiteľov (nie všetkých!), ale medzicasom už sj tak na SS učíme distancne.

jana_eyre_2
21. okt 2020

@hettinka tak ja neviem, naša škola je asi výnimočná? 😏

Máme dve pozitívne testované učiteľky, keď bola prvá škola sa ocitla v oranžovej fáze, keď pribudla druhá, škola šla do červenej fázy a zavrela sa.. v karanténe sú triedy kde pani učiteľky učili a testovať sa ide celý ucitelsky zbor, deti z daných tried sú len v karanténe 10dni a ostatné sú doma ale nie sú v karanténe.. ak pribudne nejaky ďalsi pozitívny tak sa červená fáza predĺži.. takto nám boli podané info a bolo to prezentované ako nariadenie RUVZ..

petamada
21. okt 2020

u nas na skole uz zistovali, ako su deti pripravene na domace ucenie - pc, pristup na internet, podmienky..takze myslim, ze sa nieco chysta..druhy stupen.

nelca84
21. okt 2020

my sme dostali prístupy do Teams hneď na začiatku šk. roku, takže podľa mňa je to len "pre istotu", resp. ak sa zatvorí práve naša trieda, vôbec ma nenapadlo, že keď nám to dali, tak idú všetko zavrieť...

nevenka
21. okt 2020

Toto je inak nedomyslene...my sme vsetci doma, len syn chodi do skoly. Iba odtial moze s najvacsou pravdepodobnostou koronu doniest. A manzel rizikovy, ja tehotna, ked budem pozitivna, ani na prehliadky sa nedostanem a rodit budem asi dakde ...kde??? 🤔...Co som sa vcera dopocula za veci, ako sa k tomu zodpovednemu testovaniu vsetkych kontaktov pristupuje v nemocnici, tak dovidenia, zdravy rozum. Tie deti v skolach maju vacsinou bavlnene ruska, musia jest, pit. Davaju si ich dole. To budu dalsie krasne ohniska. Lebo deti vacsinou maju slaby soplik. Ale nie kazdy soplik je korona, a neplati to ani opacne. Takze nikto nevie, kde, co, kedy, od koho...najradsej by som maleho uz nechala doma tak ci tak...🤔

katulienkax
21. okt 2020

@nevenka ano ale nie kazdy si to moze dovolit hlavne prvy stupen, to mozem potom sefovi rovno povedat bye bye

nelca84
21. okt 2020

@nevenka dosť preháňaš, hádam si nemyslíš, že by si rodila na chodníku pred nemocnicou keby si náhodou bola pozitívna... a to, že ste všetci doma... no ak si to môžte dovoliť, ale život ide ďalej. Aj ja som riziková, s autoimunitným ochorením a nebudem teraz vyplakávať, chodila som do práce počas prvej vlny a chodím aj teraz

hettinka
21. okt 2020

@jana_eyre_2 ono záleží, ktorý RUVZ situáciu rieši. Nie je to úplne jednotne podľa regiónov. A tiež, čo vedenie povie, ako informácie posunie. Nás šéfka “vyšetrovala”, či dme boli alebo neboli na 2 m od pozitívneho žiaka. A co ja viem? Ja nechodím s metrom po triede.

deti95060810
21. okt 2020

u nás všetko zatvorené...MŠ aj ZŠ...deti sú doma od pondelka... školy sa zatvarajú len oblastne - nie celoplošne...

deti95060810
21. okt 2020

@katulienkax to chceš aby nastala situácia ako v Čechách? včera 12000 nových prípadov?

hettinka
21. okt 2020

@deti95060810 keby sa u nás poriadne testovalo, všetci s príznakmi tak ako v CR, tak ich hádam sj predbehneme. U nás sa testujú zdraví ľudia a chorý človek sa ani k dr nedostane. Kým sa dostane na testy, prejdu aj 2 týždne, a to už vieš čo môžu testovať... ako po mojej skúsenosti, je to otras.
Deti a ani učiteľov často tiež netestuju, len karanténa.

Strana
z2