Dobrá základná škola v Petržalke. Viete poradiť?
Neviete mi maminy poradit naozaj dobru ZS v petrzalke?
pozor, na českej sú školy dve- štátna a súkromná
posielam link na súkromnú aj s cenníkom
http://www.oaceska.sk/gymnaziumceska/index.php?...
co sa tyka sukrommnej:
http://www.sgm.sk/index.php?r=19
alebo statna je dobra ZS Budatiska-zelena skola
Ahojte, zaujimali by ma nazory na zs budatinska, prip. Holicska. Ja som kedysi chodila na obe, stale funguju na holicskej triedy s rozsirenym vyucovanim cudzich jazykov? Aku maju teraz skoly uroven?
Za žiadnu cenu nie školu Budatinska 61, mam velmi zle skúsenosti Riaditelka je príliš zhovievavá, co nieje velmi dobre ak sa vyskytne naozaj veľký problém typu ze učitelka bezdôvodne udrie šikovnu ziacku s dobrým prospechom a výbornými výsledkami ci uz reprezentáciou školy alebo svojimi príspevkami písaním a tvorenim školských novín. Učitelka ktorá zjavne trpí psychickou nevyrovnanostou a rieši svoje problémy absolútne nevhodnými spôsobmi . Jedna sa o druhostupňovu učiteľku Anezku Kostelecku ktorá fackuje zahlaviami žiakov ktorí su v pubertálnom veku a boja sa niečo povedat pretože im je jasne ze na učiteľku nemajú a ta im následne urobí v škole peklo a tak su ticho a radšej každú hodinu pretrpia. Pani Riaditelka o tomto probléme vie no aj tak tento vážny problém nerieši a osoba ktorá facka deti nazýva ich idiotom dementom a debilom dalej s úsmevom na tvári vyučuje deti. Neskutočne nechce sa mi veriť ze toto vobec este existuje. chcela by som vidiet koľko pani učitelka o ktorej tu píšem nafúka každé ráno ked príde ku detom do školy. My sme to nechali po upravení rozvrhu tak, pretože dcéra mala z tejto osoby v tomto kritickom veku strach a tiez nechcela aby sa tento problém ktorý jej nebol príjemný riešil a naťahoval dalej. Takze ked pani Riaditelka zmenila rozvrh hodín tak, ze sa tato osoba s mojou dcérou dalej nestretávala nechala som to tak a Riaditelka tiez no aj potom som sa dopočula o dalších prípadoch deti ktore boli touto osobou napadane. Samozrejme aj ja by som sa bala ist proti učiteľke tak pani Kostelecka učí dodnes. Samozrejme je mi jasne ze aj deti v tomto veku su drzé no tento cely problém o ktorom tu píšem vznikol na základe pravitka ktore si mali žiaci do školy priniesť dcéra pravítko mala no nie podla predstav pani Kosteleckej. Fackať moju dcéru pani Kosteleckou videla navyše aj jej vtedajšia triedna učitelka, ktorá pre istotu ani len neinformovala o tejto udalosti pani riaditeľku. Samozrejme ze sa o tom Riaditelka dozvedela az od nas po rozhovore s pani Kosteleckou este ona vyhrážala nam ked som žiadala o vysvetlenie preco ma nezavolala do školy ak bol problém a preco dala facku mojej dcere. Ja uz spat moju skúsenosť nevezmem no vy si urobte svoj názor a dobre zvážte ktorú školu pre svoje dieťa vyberiete pokial Vam na nom naozaj záleží.
@zuzankazuzu6
Tiez mam svoje skusenosti s pani Kosteleckou
@zuzankazuzu6 Ospravedlnujem sa, ale neda mi nereagovat. Nie som za nasilie, ale niektore deti uz fakt nevedia, co so sebou. Ja mam syna v 9.triede a poviem Vam, ze tie ucitelky obdivujem. Deti su v dnesnej dobe drze a bezocive, kazdy rodic predsa vie, co ma doma. Ja by som urcite nepisala napr.poznamky, ale dala dietatu nejaky trest- cinnost, aby si nabuduce rozmyslelo, ci bude vystrajat. Pani Kostelecka predsa chce deti nieco naucit, ved to studovala, ak by ju to nebavilo, tak to nerobi. Ucitelom by malo sa dostat viac spoluprace s rodicom a vdaky.
prave preto ze viem co mam doma neviem pani Janka ci ste vobec čítali moj príbeh...Z našej strany je pomoc učiteľovi maximálna. A súhlasím ze niektoré deti v puberte nevedia co zo sebou no to vsak nebol nas prípad. Tresty od učiteľov pre tieto deti urcite nieje dobrá voľba ako píšete rodič by mal spolupracovať s učiteľom a teda učiteľ by mal v prípade ze sa dieťa sprava nevhodne kontaktovať rodiča, ktorý následne výchovným a velmi efektným spôsobom rozhodne o treste dieťaťa. Učiteľ nema v žiadnom prípade na deti siahať ruku....evidentne ju tato práca nebaví ak by ano, mala by iný vzťah ku detom. Viem ze učiteľky to nemajú ľahké ale ako píšete ak ju to nebaví nech to nerobí co ju evidentne nebaví Inak by ich neoslovovala dementmi imbecilmi a podobne... To mi chcete povedat ze to je v poriadku? Aky príklad maju deti z tej učiteľky???pani Janka niesom sama co s pani Kosteleckou ma tieto skúsenosti a tiez som v príbehu pisala ze dcéra nepatrila k tym, co by vyvádzali ale pozitívne prezentovala školu a je dobrou ziackou momentálne na prestížnom gymnáziu. A okrem iného tato škola je uplne zlá v monitoroch co sa odráža na jej prestíži a v neposlednom rade aj chod tejto školy ... Ale ak vam je jedno kde vaše dieťa študuje a co z neho v budúcnosti bude kľudne ho dajte na Budatinsku 61... Prajem vela štastia
Uf,ako to citam, fakt neviem ktoru zs vybrat. Najblizsie mame budatinsku, tu si vacsinou praveze pochvalovali. Este sme zvazovali sukromnu na znievskej alebo felix, uvitam skusenosti s tymito skolami. Dcera je velmi sikovna, len neviem ci v sukr.bude vhodny system vyucby, aby potom nebol problem pri prechode na 8r gympel alebo strednu.
Ahojte napiste svoje skusenosti co tak ZS Tupolevova alebo Gercenova? A ma niekto nejake info o bulharskej skole na Zaporozskej? Pomoze mi kaxfe info moc dakujem.
Ak mate zaujem o info ZS na Znievskej pre nadanych, davam do pozornosti ich verejne prezentovanu aktivitu "charita pre deti z Ukrajiny a Vojvodiny" budu spolu so ziakmi ZS Intelekt bicyklovat z BA do Prahy. XX Okrem vlastivedy a matematiky, dost slaba skola.Ucivo sa vela preskakuje, deti sa hraju v herni alebo pozeraju TV pocas riadneho vyucovania, deti su tam aj ako splasene, bez napravy. Podla tejto skoly je to asi OK, vid ich FB profil. Syn tam dostal od spoluziaka kovovymi hrablami 2 cm pod oko, hrable padali zo stromu, lebo spoluziak ich na strom vyhodil a pod stromom stali deti. Vedenie skoly sa neboji zodpovednosti a zvesela ide so sirotami z Ukrajiny a detmi z Vojvodiny na bicyklovacku z BA do Prahy aby im ukazali Europu. Skola nezvlada spravanie ani vlastnych ziakov, nieto este cudzie deti.Vzdelavanie je tam fakt mizerne. Nemaju ani telocvicnu, na obedy chodia do inej skoly.Podla mna by aktivitu mali vyvijat uplne inym smerom ako vyvijaju a viac sa zamerat na vlastne deti, ktore maju vzdelavat, nie na cudzie.Ale to je ich vec. My uz s tou skolou chvala Panu Bohu nemame nic spolocne.Ale verejnost by mala vediet, ze tato skola nie je tak uplne OK. Ono zas nie kazdy ma tak flexibilne dieta, ze raz je v jednej skole, potom zas v inej. XX Vsetko dobre, nech vyberiete spravnu skolu pre svoje dieta, kde bude stastne! A hlavne bude mat skvelu pani triednu a dobrych spoluziakov.
@nelinka2009 Všetko je o ľuďoch. Záleží od pani učiteľky, kolektívu a povahy konkrétneho dieťaťa – a to sa nedá vybrať dopredu. Moje deti chodia na obyčajnú štátnu ZŠ v Petržalke a sú tam šťastné – lebo mali fantastickú pani učiteľku na prvom stupni, s ktorou si "sadli", lebo si tam našli kamarátov a vybudovali svoje postavenie v kolektíve. Môžeš vybrať aj drahú súkromnú školu a dieťa „nezapadne“ a bude nešťastné. Výber školy je teda tak trochu lotéria – nevieš aká bude pani učiteľka ani spolužiaci. Skús použiť šiesty zmysel – najprv vyber niekoľko škôl na základe racionálneho rozhodnutia (poloha, mimoškolské aktivity, finančné možnosti...), navštív ich spolu s dcérkou v rámci dňa otvorených dverí a potom zhodnoťte celkový pocit, dojem, atmosféru a vyberte spolu tú, v ktorej ste sa cítili najlepšie.
@zuzankazuzu6 preboha, to vazne? tak som rada, ze o tejto slovo "pani" vynecham, ucitelke viem. Nasa dcera chodi na tuto skolu od septembra. Ucitelku ma momentalne dobru, ale kazdy den pocuvam, ako mi hovori, ze minimalne dve ucitelky su tam strasne ukricane a strasne kazdy den nadavaju:(
Bohuzial som aj ja jednu, ale neviem ktoru pocula, ked som sla pre dceru, bolo to pocut cez okno, az sa mi rozum zastavoval a usi som napinala, ci dobre pocujem, co za slova ta ucitelka pouzivala. dementi a debili a podobne:( ach jaj
@zuzankazuzu6 a pani riaditelku mala moja sestra ako ucitelku v skole kedysi dodnes ju nenavidi:( vraj ich trestala za uplne malichernosti. Konkretkne moju sestru napriklad nenechala si opravit zasadne znamky, aj ked mala snahu a zasadla si na nu raj len kvoli tomu, ze mala rozmazane pismo v zosite, ale vobec si nenechala vysvetlit, ze je lavacka a neda sa tomu proste predist;(
Nuz....ZS Budatinska iste nie.My prave hladame skolu na ktoru odtialto zmizneme.Potvrdzujem benevolenciu riaditelky,posobi to dojmom ako by chcela byt s kazdym za dobre.Vela u nej nevybavite,nezvladnutelne a nevychivane deti maju akysi status nedotknutelnosti s tym,ze im treba dat dalsiu sancu na zmenu,aj za cenu,ze sikanuju a to doslova,ine deti.Co sa tyka ucitelov a vychovavatelov - nuz mali sme fajn pani ucitelku s maminkovskym.pristupom a bozskou trpezlivostou.....vychovavatelky uz boli ina kava....komenty ze chvalabohu ide vase decko domov a oni vas lutuju ako s nim vydrzite....mam doma zive dieta co rozprava nonstop a stale chce daco robit.Dalsia vychovavatelka v poradi je schopna bez problemu klamat vam do oci hoci vie ze viete ze klame.Ucitelka daco podobne,deti nevie oslovit pekne,styl jednania s prvoatupniarmi je hodne divny....nemas ulohu?rob ako myslis.....a podobne.Ucivo vysvetlujeme doma,opisuju sa totiz len poucky.Velmi vela rodicov co tam mali deti na 2.stupni ich odtial vzali prec s tym,ze skola nemala ziadnu uroven,nic sa nenaucili.....
My odtial utekame - je chore denne sa dohadovat s 9rocnym dietatom o tom ci musi do skoly.....obden volava ze ho opat boli brucho a place ako nenavidi skolu a neznasa ucitelku,lebo je nespravodliva a zla....pritom este pred pol rokom to iste doeta chodilo do skoly rado.Viem o tom,ze ich je takychto ,bohuzial,viac :(
@misimisi dobry den. Nas poslali so synom do skoly Intelekt. Jemu sa tam velmi pacilo, ale mne to prislo zvlastne. A odradilo ma to, ze deti ucia pisanemu pismu az v druhom polroku. To sa ma cely prvy polrok zaoberat omalovankami, lebo co sa budu ucit uz vie. Preto zvazujem obycajnu skolu, kde bude mat od zaciatku nieco nove. A zvazujem Budatinsku, alebo Holicsku,kedze su najblizsie. Vy ste prestupili na aku skolu? a ste spokojni? Predpokladam, ze mate velmi sikovne dieta
Mimiri....pozrite si najma vysledky a uspesnost skol v monitoroch 5 a 9,aby ste nelutovali.Holicska nemala prilis dobre vysledky v minulych rokoch.
Prosim skusenosti so zs Gessayova...surne! Dakujem
@mimiri mna tiez zaujima kam utekaju, lebo budatinska je jedna z troch moznosti, kam mozeme dame dieta od septembra... rada by som sice vyuzila ostatne dve moznosti, ale je je mozne, ze nevyjdu... lenze budatinska je blizko a najblizsia skola najlepsia.... hlavne u malych deti a pre matku, ktora nejazdi.. 😅
žiadna škola (ako ani žiadna vec, firma a pod.) nie je dokonalé. pôvodne som tiež nechcela ísť s deťmi na Budatínsku, ale nemienim robiť osobného šoféra a už vôbec nie v týchto dopravných zápchach. Nič nie je ideálne a vždy záleží od učiteľa (jeden je lepší, druhý nie, ale tiež je to o subjektívnom pocite a o tom ako si dieťa s učiteľom sadne, či sú naladení na rovnakú vlnu).
Samozrejme, ak je riaditeľka benevolentná je to smutné a katastrofické pre školu (ako takú - udržiavanie techn. zariadenia, priestorov a pod.) a tiež pre žiakov.
Rozhodne by som sa nebála ozvať proti učiteľke, ktorá má neprimerané výchovné metódy (fackovanie detí a nadávanie). Pokiaľ sa nikto neozve (z rodičov) tak sa nikdy nič nezmení. to je tá slovenská mentalita, buďme všetci ticho (všade: v obchode, na úrade, v práci), aby sme nemali postih. Raz by udrela moje decko a videla by tú mašinériu. Dnes už nie sme v socializme, že mi decko nezoberú na strednú, keď si poviem svoj názor. Som presvedčená o tom, ak by sa všetci rodičia dotknutých detí ozvali, situácia by sa zmenila.
Aaj keď na druhej strane, dnešný tínedžeri nevedia čo so sebou, hlavne, keď doma môžu všetko a pre rodičov sú anjeli so svätožiarou nad hlavou. Je smutné, že status učiteľa v dnešnej dobe hlboko klesol a aj rodičia podporujú svoje deti v nevhodnom správaní. Špeciálne niektoré detičky zo ZŠ Budatínska, sa nevedia správať ani na priľahlom detskom ihrisku, kde permanentne demolujú detské preliezačky a po upozornení (niekoľko násobnom) sú ešte drzé. Toto by mali vidieť rodičia niektorých detí. Tak sa nečudujme ako sa správajú v škole.
a aby som nezabudla. poznám osobne veľa rodičov, ktorých deti navštevujú Budatínsku a sú spokojní. ešte mi nikto nepovedal negatívnu recenziu. decko má byť z domu vedené, aby malo úctu a rešpekt nielen k učiteľovi ale aj k ostatným ľuďom.
@sashie konkrétne pani Kostelecká má už niekoľko afér za sebou a rodičia sa ozývajú a stále učí vďaka benevolentnosti pani riaditeľky. Prajem Vám nech sa Vaše dieťa nestane jej žiakom.
@sashie Čo sa týka správania, súhlasím s Vami, dieťa má byť vedené z domu.
Moja skúsenosť so ZŠ Budatínska je taká, že pani Kostelecká má výrazné nedostatky v odbornosti vyučovania matematiky, v komunikácii s rodičmi, ale aj žiakmi. Napriek tomu, že inšpekcia jej odborné pochybenia potvrdila, naďalej na škole učí aj keď je v dôchodku! Jej správanie je primerané tomu, akú má podporu u riaditeľky. Správanie pani riaditeľky k rodičom je navonok ústretové, ale dočkať sa nejakého riešenia je nemožné.
odhliadnuc od vasich info iba o zs budatinska
vratim sa k povodnej teme:
"Dobrá základná škola v Petržalke. Viete poradiť?"
su nejake recenzie i na zs lachova? nejake konkretne skusenosti?
ine zs v petrzalke?
dakujem