Domáce úlohy v Edupage
Ahojte,
prosím, dostávajú Vaše deti na základnej škole domáce úlohy poznačené do Edupage? Syn je druhák a učiteľka nám oznámila, že ona úlohy do Edupage nič vypisovať nebude, že si to deti majú samé opísať z tabule.
Výsledok je ten, že rodičia si furt vypisujeme, čo je vlastne na úlohu, lebo Jožko si to zabudol napísať, po Ferkovi sa to nedá prečítať Marienka si napísala zlé číslo strany. 😤🤦.
Tak načo do kelu školy platia ten software, keď učitelia nevyužívajú jeho funkcionality?
Zúrim, ale možno to je bežná prax aj inde.
Ďakujem za Vaše skúsenosti
Evidentne to ale nerobis, lebo riesis za neho take veci, ktore by bez problemov malo zvladnut same.
Ja mám tiež druhaka a učiteľka nám posiela na edupage všetky info aj úlohy, ale teda ja nechám syna nech si úlohy spraví a skontrolujem či má všetko podľa edupage.
Naša p učiteľka dáva na edupage aj všetko čo na hodine robili (ktoré strany) ale to iba keď viac detí chýba.
@amno dakujem
@leskky dakujem.
@dahra dakujem. U nas tiez v prvej triede ucitelka kazdy den peciatkovala napisom " Domaca uloha" 40 ucebnic a rozmyslala som, naco to preboha robi. ked to moze raz natukat do EP.
@slavomira236 dakujem
jop, sedemrocne deti.... tiez sme taku matku ako ty mali v triede, bol problem ze ako moze ucitelka ziadat od takto malych deti taku brutalnu zodpovednost - rozumej klucik od skrinky a cip na obed aby si strazili 🤦♀️
akoze fakt si sprav poriadok so synom, je druhak, nauci sa. A nerob tu pomaly hon na carodejnice ze ucitelka nepise ulohy fo edupage
@dskjhfdlkdjhl prosim ta, ako to ma zistovat same sedemrocne dieta?
Uplne normalne, tak ako si to dokazali zistit moje deti v takom veku, alebo ja, ked som mala tych 7 rokov. Deti nie su neschopne, neschopnych z nich robia iba niektori rodicia.
A teda, skola nema len vzdelavat, ale aj vychovavat, napr. k tej zodpovednosti, takze mozno by bolo dobre, keby rodicia nechali ucitela robit si svoju pracu a nevnucovali mu to, co si oni myslia, ze by mal robit😉
@dskjhfdlkdjhl amen. teda ze absolube nemam co dodat a totalne suhlasim ;)
@marca12 dakujem. Synovi som to vysvetlila a pochopil to 🙂. Ale ako 7rocak nechtiac moze prehodti cislo strany, alebo mu vypadne pismenko. Ziadne z deti v triede to nerobia naschval. Snazia sa, ako vedia, ale su este male a na chyby maju narok. Pride mi to ako mobbing, proste ucitelka asi citi potrebu este viac deti zhadzovat, dokazovat im ake su neschopne a zhnusovat im skolu. To je moj dojem. Zijeme v roku 2022, tak naschval nepouzivat IT mi pride divne.
@simonah73 dakujem. Jasne, u vacsich ziakov, ktori su pospajani to je bez problemov. Ja mam sedemrocneho, ktory nema mobil, ani soc. siete.
@sojorez dakujem pekne. Boze, tak predsa niekde existuje normalna skola!
@dskjhfdlkdjhl cudovala by si sa ake au deti - u nas na skole je trend, ze deti nie su ochotne poslat choremu spoluziakovi du. Moj syn bol chory, napisal spoluziakom do skupiny a nikto nebol ochotny odfotit mu poznamky. Ked som to povedala na rodicku tak rodicia sa tvarili ze to je v pohode. Po rodicku za mnou prisla jedna mamicka a ponukla sa mi, ze ak budem potrebovat nech napisem jej a ona mi to posle.
Ja ako dieta som nosila spoluziacke ulohy domov ked bola chora a neobtazovalo ma to.
U nas na skole mame bezkriedy a tam davaju ucitelia vsetko - co robili, du a poznamky - lebo deti si nie su ochotne pomoct.
@simca06022011 dakujem za tvoju skusenost. Mne to pride, ze skola hadze svoje povinnosti na deti a rodicov. Nevidim dovod rozdavat svoje telefonne cislo cudzim detom a rovnako to mozu vnimat ostatni rodicia. Proste ak existuje SW s okienkom "Domáce úlohy" pytam sa, kde sudruzi robia chybu a nepouzivaju to.
@autorka my cez EduPage zadávame plány, vypisujeme elektronickú triednu knihu (prebraté učivo), dochádzku, rodičia majú možnosť ospravedlniť neprítomnosť dieťaťa, či odoslať čestné vyhlásenie (o bezpríznakovosti, predtým aj o ag testovaní), rodičom posielam dôležité informácie, niektorí mi posielajú správy.. ale mám aj rodičov, ktorí EduPage nemajú aktívny 🤷🏻♀️ ja mám možnosť dcére odsúhlasiť aj rôzne akcie (informovaný súhlas), odhlásiť stravu.. je toho celkom dosť.. EduPage existoval už pred dištančným vzdelávaním, nie je iba o zadávaní úloh žiakom 🙃
@simonah73 dakujem
@asfodelka ale viem ake su deti. Len tato debata je o tom, ze nie su ulohy na edupage, ked je dieta v skole.
@pictbridge dakujem. Hura, moderna skola.
@zuzanockamt dakujem
Aby to nevyznelo tak, že si nežná ia. Áno, majú si poznačiť co je na DU aj si znacia. Na edupage je to len pre kontrolu, pretože potom ma učiteľka istotu, že žiaci si učivo doma precvicili, zopakovali a môže pokračovať v ucive. No a ako si kto poznačí? No nejako. Však ani my sme iní neboli.
@vlucifuk dakujem pekne a v dobrom zavidim zodpovednu a rozumnu pani ucitelku.
@mirage dakujem
@scila dakujem. Ale naco potom existuje v EP kolonka Domace ulohy?
@lulabelka dakujem
no kym nemala mobil, tak som bola v spojeni s jednou mamickou, ktorej syn chodil s nasou aj do skolky a tak sme si ulohy posielali my dve. ak si na fb, vytvor skupinu, povedz to napr triednej, nech povie rodicom alebo sprav listocek, kde napises nazov skupiny, nech to rozda ziakom aby sa rodicia spojili do skupiny na fb a tam si mozete davat ulohy.
@zuzka1117 dakujem. Cize len chybajucim.
Čítam a otváram ústa a to píšem ako veľký kritik nášho školstva. Mobbing, prenášanie zodpovednosti na dieťa a rodiča? To snáď už nie? Bavíme sa tu o domácich úlohách, ktoré pani učiteľka napíše u malých detí na tabuľu, u väčších nadiktuje. Ak aj dieťa zabudne či nenapíše, existuje možnosť ospravedlniť sa. Dokonca sú domáce úlohy dobrovoľné, nie povinné písať. A že deti si nechcú vzájomne pomáhať? A nebude to trochu i tým, ako ich i práve týmto vychovávame? Ozaj je obťažujúce zavolať či zazvoniť a povedať:"Dobrý deň, mohol by som Vás poprosiť?"
Prenesieme všetko do anonymného on-line priestoru, riešime za deti,lebo však.....
@scila nie, nepisem o druhakoch, ktori su lajdaci a pisu necitatelne. Pisem o detoch, ktore sa snazia ako najlepsie vedia, ale kedze su druhaci a maju povinnost si sami zapisovat domace ulohy prvych desat dni vo svojom zivote, nemusia to vzdy zvladnut dokonale. Ked si sa ty ucila varit a nejake jedlo ti nevyslo perfektne hned na prvy pokus, povazovala si sa za neschopnu a lenivu? Prepac, ale tvoje pochopenie textu presne vystihuje statne skolstvo na SK. Ziakov onalepkovat, vyzdvihovat chyby a "porazit" ich. Tam daleko v modernom svete sa ucitelia snazia deti povzbudit a ocenit za snahu, vysledok je druhorady, a naucit ich k laske k vzdelavaniu a poznavaniu novych veci. Tu na SK sme ponatim edukacie ostali v minulom storoci.

@viestta dakujem