icon

Dostávajú vaše deti veľa úloh na prázdniny?

5. jan 2024

Ahojte,rada by som sa spytala,ako to maju vase deti na prvom stupni?U nas maju deti ulohy denne,ale okrem toho dostanu nabalene mnozstvo aj na prazdniny.To neznamena zopakovat si nasobilku,ci odporucenie na diktat.Myslim tym seriozne niekolko stran matematiky,10 pribehov precitat a vypracovat ku kazdemu ulohy...Nemam nic proti uceniu sa,vdakabohu mam doma jednotkarku,ale podla mna co je vela to je moc.Nemali by si decka cez prazdniny oddychnut od akoly a vycistit hlavy od ucenia sa?

mooonika1975
5. jan 2024

@danieladeley presne tak, je to rodičmi

tiezjedna
5. jan 2024

@autorka je to úlet. Absolútny. Má vôbec učiteľ týmto spôsobom právo zasahovať do voľného času rodiny?? Pretože o tom to je. Nepoviem, ak sa jedná o problémového žiaka, ktorý týmto spôsobom musí dohnať to, čo v bežnom režime z nejakého dôvodu nestíha. Ale valiť povinnosti na prázdniny plošne všetkým mi príde na hlavu a rozhodne by som to neakceptovala. A už vôbec nie na prvom stupni. My od učiteliek na prázdniny dostávame maximálne odporúčanie precvičovať si - niečo prečítať, vypočítať, napísať + odkaz na online materiály, z ktorých môžeme (nemusíme) čerpať.

lusyyy36
5. jan 2024

Moja dostala každé prazdniny pracovny zosit, ktorý mali urobit - keď ho neurobili cez prazdniny mali na to potom ešte 1 týždeň v škole. Teraz nedostala nič ale majú hneď v utorok pisomku z Matiky. Ale my oddychujeme, krpata dostala kiahne tak prazdniny predlzujeme

felycity
5. jan 2024

@danieladeley ked mam prazdniny - nemala by som dostat domace ulohy

januska12323
5. jan 2024

Nenájdete si každý deň pár minút na precvičenie? Za dva týždne deti zabudnú aj to čo vedeli pred prázdninami. Samozrejme nijak by som to nehrotila a keď nestihne tak nespraví.

amelie2017
5. jan 2024

Zijeme v Spanielsku, dcera je prvacka a nemali ulohy. Ale oni ich nemaju takmer nikdy. Od pondelka do stredy musia doma precitat vzdy jednu stranu zo slabikara a vo stvrtok dostani A4 bud z matiky alebo z jazyka na vypracovanie do pondelka.
Ale dceru bavi citat, za prazdniny uz precitala 3 knihy a stale nieco pise, pocita v ramci zabavy.

nikaeli
5. jan 2024

Je úplne jedno, ako to majú iné deti, či ako to robia iné učiteľky. Tvoje dieťa dostalo úlohy, malo by ich vypracovať.
Moja dcéra je už na strednej škole. Včera večer mi pípol EduPage a D.Ú. z matematiky s termínom na pondelok 🤷🏻‍♀️ zadať úlohu pred prázdninami je ok. Poslať ju počas prázdnin je podľa mňa cez. Napriek tomu teraz sedí a počíta. Včera robila projekt a prezentáciu.
Na záver: som učiteľka. Keď som učila na škole, dávala som úlohy normálne ako počas bežných dní - aby sa dieťa pripravilo na nasledujúcu hodinu. Momentálne pôsobím v škôlke, kde úlohy nie sú. Zároveň mám doma predškoláka a pred chvíľou sme trénovali motoriku a písali čiary 😉

miriam11
Odpoveď bola odstránená
mimikarol
5. jan 2024

Nedávajú žiadne úlohy cez prázdniny. Len prečítať knihu. Za čo som aj rada. Je toho cez školský rok dosť, treba si aj oddýchnuť

limoncino
5. jan 2024

Moja dcéra na SŠ písala online písomku

sidicek
5. jan 2024

Toto sme mali aj my ,doma sa dobiehalo, čo v škole nestihli
Teraz na 2.stupni nemajú nič

laurabiagotti
6. jan 2024

@beatrixx1525 aby si uzili detstvo? to znamena byt na mobiloch asi .....neuskodia im ulohy aspon nebudu robit blbosti

autor
6. jan 2024

@laurabiagotti Tvoje deti nechodia vonku od nevidim.do nevidim s kamosmi?Kamoskami?Moja hej ked moze.

mon895
6. jan 2024

Ja mam prvaka dostali 4 prazdne strany A4 na pisanie + zoznam prikladov. Ale sama ucitelka hovorila ze to necha na nas rodicoch kolko im dame a ci vobec nieco im dame. Povinne nemali nic.

roberta27
6. jan 2024

Moja dcera je druhacka a jedinu ulohu , ktoru maju na prazdniny je citat. Nasa pani ucitelka neuznava domace ulohy, snazi sa vsetko s nimi spravit v skole. Jedine co maju vzdy je citat.

bosorkabb
6. jan 2024

Na celé prázdniny dostala dcéra jeden list 4 príklady sú tam. To je v pohode. Viac by sme neurobili keďže sme neboli doma.
Úprimne ja by som domáce úlohy zrušila úplne.
Ja tiež nepracujem mimo pracovnej doby.

silesias
6. jan 2024

Všetko záleží od školy a učiteľa. Tretiačka tento rok len básničku, vybrané slová a nasobilku. Vybrané slova a nasobilka oopakovat do nemoty. Inak z matematiky mali dve strany a z angličtiny nové frázy a slovicka. Syn prvak 3 strany slovenčina, 3 strany matematika plus každý deň jeden diktát- pani učiteľka bude kontrolovať a samozrejme čítať, čítať a čítať.

kapurka270
6. jan 2024

Ja mam druháčku, dostali sme 4 strany úloh z matematiky, 4 strany slovenčina, 2 strany prvouka, zopakovať 15 strán prvouky celú ucelenú kapitolu po prázdninách z toho píšu samostatnú prácu za 2 štvrť rok. A ešte naučiť sa text prózu alebo báseň na Hviezdoslavov Kubín. Matematiku a Slovenčinu beriem, opakovanie mi prišlo už cez čiaru. Som za úlohy ale nie aby sme sa každý deň hodinu učili. Prázdniny sú na oddych. Ja napr. Chodím už od 2.1. do práce a po práci prídem po 16:00 a rieš úlohy.

alby2014
6. jan 2024

Môj je druhak a žiadne úlohu nedostal, dobrovoľne s ním čítam každý deň knihu od Silvestra, aby sa zlepšil v čítaní. Inak mňa fascinuje ťa posadnutosť úlohami, sú to prázdniny, voľno deti, ja cez dovolenku tiež nerobím.. Plno ľudí, má job, že skončia a doma majú voľno, ale deti majú úlohy k tomu. Plus, ak je dieťa naozaj typ,že mu to nejde samo, tak je to naozaj záťaž pre rodinu, zvlášť na prvom stupni, naše školstvo veľa prenáša zodpovednosti za výsledky deti na rodičov a ich zaujem, kam sa dieťa posunie závisí od záujmu rodičov, čím odpisujeme veľkú skupinu detí, ktorá nemá doma ideálne podmienky etc. V školstve neuznávam tri veci poznámky, známky na prvom stupni a domáce úlohy, ktoré nie sú individualizovane a doháňajú sa nimi veci, čo sa nestíha v škole. A tom som učiteľka.

tanula222
6. jan 2024

Nie, len dobrovoľne na zopakovanie

maryetta
6. jan 2024

Ano dostali. A ak by nedala ucitelka ulohy dala by som im ja z vlastnej iniciativy. Aj cez letne prazdniny im davam sem tam citat. Pisat. Pocitat. Nie kazdy den ale aspon zbezne.

ema22270
6. jan 2024

Nas prvak nedostal ziadnu ulohu na prázdniny, len sem tam si nieco precital zo slabikara a napisala som s nim 1 diktat a par prikladov som mu dala. To je vsetko.

petulda333
6. jan 2024

Syn 2.rocnik. dostal 2 A4 pracovnych uloh, napisat 4diktaty 15-20slov a precitat 15stran knihy. Za mna akurat

petulda333
6. jan 2024

@maryetta aj my.

palicka
6. jan 2024

Ja ulohy nefavam nikdy. Tento rok ale dostali...na každý deň 1. Pondelok- silno vystiskaj maminu. Utorok- sam.si uprac posteľ bez toho, aby to mamina nakazala...Streda- prekvap.všetkých doma a vynes kôš. Moje deti vedia, ze prazdniny su pre nich dovolenka a cez dovolenku sa nepracuje. Vysvedcko je vyplata ...
...

ptvw
6. jan 2024

@diana20 tak to som vôbec netušila že máte taky systém a ten platí pre celé francúzsko? A prečo je 2 týždne každé 2 mesiace voľno a stredy volne, zaujimave velmi 🙂 ďakujem za prípadnú odpoveď...a deti učíte aj slovensky? A manžel je fr alebo ešte nejaký iný jazyk mate v rodine vďaka nemu? Plus ešte asi v škole sa nejaký učí však? 🙂

puertorico
6. jan 2024

Moj tretiak dostal 5 veľkých strán z matematiky , dlhu básnickú naspamäť, vybrané slova a samozrejme opakovať . Ja nemám problém robiť si s ním úlohy , lenže… je ozaj slabý , má aj výnimky ktoré učiteľka nejak extra nerešpektuje a ja som každý deň v práci aj medzi sviatkami . Takze reálne sme si toto robili 25-26 december , vybrané slova sme sa učili na Silvestra a opakujeme ešte dnes a zajtra .
Som zástanca toho že čo povie učiteľ , to tak má byt . Proste sme ticho a učíme sa .

diana20
6. jan 2024

@ptvw priateľ je francuz.. prečo to tak je neviem, asi mi napadá len to, že sú leniví učitelia, preto toľko prázdnin.. a streda v niektorých častiach FR sa chodí do školy ale len do 11h30 🤦‍♀️ deti sa snažím učiť slovensky ale je to veľmi ťažké, s priateľom sa rozprávam po francúzsky no a deti mi rozumejú keď sa sústredia ale sú leniví.. v škole sa učia anglicky ale príde mi to celé naopak ako sa učia 😅 moje deti nič anglicky nevedia

autor
6. jan 2024

@palicka ❤️

ptvw
6. jan 2024

@diana20 ďakujem za vysvetlenie a teda co viem co sa hovorí ze Francúzi celkovo neradi hovoria anglicky že sú hrdí na svoj jazyk (samozrejme nezovseobecnujem na 100% populácie 😁) možno niečo na tom bude 🙂 a spokojná si so životom vo Francúzsku? Paci sa ti tam? Už by si sa asi nevrátila na svk však?😊

akvi
6. jan 2024

@tiezjedna trefa. Ucitel nema ziadne pravo zasahovat do volneho casu rodiny. Takze ulohy nemozu byt povinne. Lenze prax je ina, ako vidime. Pritom aky problem je dat material, zadat ulohy a povedat, ze kto chce, ma chut, cas, volu, ci to nutne potrebuje, nech si to spravi. A kto ma naplneny program, tak nech si uzije ten. Naozaj vzdelanost deti nestoji na tom, ci spravia ulohy cez prazdniny..