icon

Druháčka dostala poznámku

enka81
21. sep 2017

Chcela by som nezaujatý názor na situáciu. Dcéra druháčka si zabudla poznačiť domácu úlohu, v škole dostala poznámku, že ju nemala. Po hodine cez prestávku ju začala písať, pani učiteľka to videla a už k napísanej poznámke jej dopísala, že chcela podvádzať a napísať úlohu po hodine. Skúsi mi niekto vysvetliť, čo je na tom zlé? Chodí do družiny, takže by ju dopísala tam. Dcérka to nechápe a ja už vôbec nie.

Strana
z7
lucia_9
11. okt 2017

Pohadali ste sa kvoli tomu ,ze tu bol spomenuty sek? 🙂 Ja som sa ucila v 3 alebo 4 rocniku ako sa vypisuje sek.A chcela som len poukazat na to ,ze ako 9/10 rocnej mi to bolo k nicomu.Nie preto ,ze by to nebolo dolezite vediet.Islo mi len o to poukazat na nieco co 9 rocnemu decku je k nicomu ...vie to vypisat sek ale to co je menstruacia to vediet netreba.Zase len moj uhol pohladu.Ja som sa to ucila 11 rokov do zadu a cely druhy stupen som mala zalozeny na velkej prvej reforme.Takze si velmi dobre pamatam co sa v tej dobe vyucovalo.Teraz to mozem porovnat s dnesnou generaciou a cim dalej tym je to horsie.Ja to vnimam tak ,ze sa tu vychovavaju hlupe ovecky aby vsetky deti boli rovnake a ako nahle niekto nevynika v matematike ale v inej oblasti uz je dieta blbe a udupane v 15 to ma depresie citi sa menejcenne ,neschopne.Proste do skoly sa tesi mozno 10% zo 100 ...V skole sa neuci.V skole sa len skusa...motivacia su znamky? Vacsiu hovadinu som este nepocula.Existuje miliarda ludi so 4rkamy a maju viac vedomosti ako ucitel.Takze ja skolu vnimam ako cast zivota ktoru treba odzit lebo nic viac z nej clovek ani nema..len cas.Ovela viac vedomosti sa clovek nauci samovzdelavanim.Skola da len nejaky zaklad a vacsinou ani to.Chcem tym len povedat ,ze vsetci sme len ludia a zalezi od deti aj ucitelov aky k tomu budu mat pristup.Najde sa aj taky ucitel ktory aj napriek osnovam z nudnej hodiny urobi zivotu prospesnu 🙂 takze zbytocne sa tu budeme vsetci hadat pretoze aj skolstvo je zalozene na zaklade ludstva.Takze 100 ludi 100 chuti...nikdy to nebude idealne.Pretoze vsetci rozmyslame inak a kazdemu vyhovuje nieco ine.

lucia_9
11. okt 2017

Precitala som tu niekde ,ze sukromna skola je lepsia ako statna ...tiez je to individualne bola som aj na statnej aj sukromnej.Mne ta statna vyhovovala osobne viac.Na kazdej skole sa naslo nieco co mi nevyhovovalo ale raz za cas sa nasiel ucitel ktory mal pochopenie ,ze nie vsetci sme jedna odroda.Co sa tyka deti ...neskutocne mi liezli na nervy ci uz deti alebo starsi ziaci ktori sa nevedeli spravat a boli neskutocne drzi aj k ucitelom ktori boli naozaj uzasni a mali zaujem nam nieco zanechat zo svojich vedomosti.Takze netreba hladat chybu vzdy len na jednom mieste.Ja osobne som nikdy nemala poznamky ani problem so spravanim skor som mala problem s tym ,ze nie som ovca.A na strednej to brat do uvahy nechceli napr...,ze sa mi lepsie vypracuvavalo zadania doma v klude na normalnom kompe.A ,ze tie zadania som chcela mat urobene podla seba a nie podpisane rukopisom ucitela.Takze problem vidim hlavne v tom ,ze sa ludia skatulkuju a neberu sa individualne...Nehovorim ,ze teraz ziak co nevie velmi matematiku ju nemusi mat.Ale treba sa pozriet na to v akom rozsahu podobne predmety ziakom treba.A casom by sa mohli stat volitelnymi.Aby sa nebrzdil ziak v tom co naozaj vynika.Nemyslim si ,ze logaritmus je zakladna matematika ktoru potrebuju naozaj vsetci...A ak clovek bude do skoly chodit rad tak sa bude vzdelavat aj sam doma bez toho aby bol do toho nuteny.

Strana
z7