icon

Existuje zákaz vstupu do školy s kočiarom?

potvorka
17. apr 2015

Že ich máme nechavat vo vstupnom vestibule. Sedí tam informatorka, ale nedá sa spoľahnúť ze tam bude stále.

bonaqa2013
17. apr 2015

U nás do vestibulu školy určite nikto nejde s kočíkom. vchod do školy je spravený tak, že vchod pre učiteĺov a návštevy je najskôr hore niekoľkými schodmi - asi tak 10 schodov, a deti majú šatne dole tak tam je zas asi 10 schodov dole. kočíky nechávajú maminky pred školou....

moni244
17. apr 2015

@prasiatko30 a moja mama nas neposielala samych, teda mna potom hej, kedze som chodila do inej skoly ako brat, brata odprevadila pred skolu, po skole cakala von, netrepala sa dnu s kocikom

zuzankasm
17. apr 2015

@prasiatko30 A z toho,ze si chodila do skoly sama si dodnes asi vystresovana,ze? Tak neviem ci mas,ci budes mat deti,mozes ich aj do prace vozievat autom.

prasiatko30
17. apr 2015

@zuzankasm mam dve - na rozdiel od teba - a viem si predstavit musiet sa trepat aj do tej sprostej skoly s kocikom predstav si.

zuzankasm
17. apr 2015

@prasiatko30 Skoda slov. Deti vedia chodit,dieta sa da zobrat t na ruky. treba len rozmyslat ako sa to da,nie ako sa to neda.

mawka
17. apr 2015

@zuzankasm to je choroba slovakov, hladat dovody preco nieco nejde nez najst sposob ako sa to da 😉

mirkave
17. apr 2015

Kvoli bezpecnosti. Stalo sa,ze skolaci nechtiac prekotili kocik s dietatom a matka chcela zalovat skolu za ublizenie na zdravi,ci ohrozeni zivota,ci co. To,ze ta matka nechala stat kocik pri triede bez dozoru je vec,ktora vtedy dotycnu maminu asi nenapadla. Aj na nasej skole je znacka zakazu vstupu s kocikom. Cize sme informovane a skola je kryta v pripade,ak by sa znovu stalo nejake nestastie v podobe prevrateneho kociku a vypadnuteho dietata...

natalym
17. apr 2015

Ja nemám s tým problém. Kľudne sa prispôsobím, len sa pýtam. Ale niekedy mi tieto zákazy prídu scestné.
Neznášam hlavne obchody bez kočíka. No ale ja kočík nemám, nemusím riešiť. O nič nejde. MIER.

anuska74
17. apr 2015

A ja nechápem, kde si chcela ísť s kočíkom. U nás v škole nikoho nepúšťajú len tak, ani do vestibulu, je tam služba a dieťa ti zavolajú.. Je zákaz sa len tak pohybovať po škole vnútri, logické nie.

horana
17. apr 2015

Nemoze sa u nas, ani v jednej zo skol kde moje deti chodia. Ked je ohlaseny rodic za ucitelkou/riaditelkou, moze nechat kocik pri vratnici, nakolko su take strme schody ze by aj tak nevysiel. A to zas na nejaky pohovor si asi male dieta netrepe, ale niekde ho necha zatial.
Mensie a rychlejsie veci sa vybavuju tak ze ucitel prijde na vratnicu a vybavi s rodicom. Pristup do satni aj skolskeho klubu, potazmo celeho arealu skoly je rodicom zakazany, uz od najmensich prvakov prvych dni. A este sa ziadny ziak nestazoval, v pohode to zvladaju. Rozlucia sa vo vestibule a je. Ono mozno aj dobre, v dnesnej dobe ked sa kradne a kdesi cosi, keby sa po chodbach motalo x neznamych dospelych...

bubelko
17. apr 2015

@prasiatko30 tak ja mam dve. ked chodil starsi do spielgruppe, tak halt mladsi musel so mnou - spal, nespal - do sedacky a podho odviezt starsieho a o 2h ist pre neho.
treningy - detto. mladsi stravil do urcite veku v aute a v kociku svoj zivot.
momentalne su dopoludnia obaja z domu - o 8.00 ich vysupujem z domu a idu - jeden do skolky, druhy do skoly. nasi to maju blizko, ale maju spoluziakov aj z 2.konca obce. su deti, ktore slapu do skoly 1.5-2 km tam aj spät. od urciteho veku mozu ist na bicykli, ale musia mat za sebou skusku s policajtom 😉
v skolke som bola so synmi raz - prvy den.
v skole - mali uvitanie prvakov, mohil sme stravit 1h s detmi, aby sme videli aku maju triedu, kto su spoluziaci. odvtedy sme boli v skole len na rozhovore s ucitelkou - vysvetlovala nam, ako nase dieta napreduje, ake bude mat vysvedcenie, na com s nim chce pracovat.
rodicko ako na svk nemame...
nehovorim, ze maju deti na svk (alebo ine vo svete) behat zrazu same do skolky ci skoly, ale tak trocha samostatnosti by im neuskodilo. hlavne, ak dajme tomu mam skolu oproti domu, alebo niekolko 100m.
ked som bola na posledy doma (v ba), tak v skole, oproti nasmu domu (sidlisko) parkovali auta - nie pred skolou, ale v skolskom areali... !!! neviem, komu to auto patrilo, ci sa jedna o "princa" alebo "princeznu", ale uznaj, ze to uz je trocha moc...

bubelko
17. apr 2015

@potvorka nakup spravte cestou zo skoly, alebo dopoludnia, kym je syn v skole. a po obede chodte pre starsieho s mladsim dietatom v nosici, mas po probleme 😉

stepanka274
17. apr 2015

Aj u nás v škole je zákaz vstupu rodičov do budovy, ak chceme niečo s p.učiteľkou, tak telefonicky sa dohodneme alebo mailom, z družiny takisto čakáme pred vstupnými dverami. Mne to najprv trochu vadilo lebo malá má dosť ťažkú tašku, ale zvykli sme si obe, tak už to neriešim. Aspoň je samostatnejšia.

bubelko
17. apr 2015

@mawka neviem, co sa stalo, ze sa to takto zmenilo. ked si spominam, ako sme my ako deti cestovali cez pol bratislavy do skoly, a v pohode. a nech mi nikto nehovori, ze bola lepsia doba - bolo akurat menej aut, ale boli uchylaci (v horskom parku kazdu chvilu hlasili nejakeh uchyla), a cestou do skoly som tiez par videla v rozostavanej petrzalke... len sa o tom tak casto o tom nepisalo...

aj vo sui mame problemy s uchylmi, aj u nas v obci. a rodicia maju strach, ale neprenasaju ho na deti, ucia deti ako sa maju chovat (dostali sme a4 instrukcii od policie a vedenia skoly), ze maju chodit ako partia (vytvaraju sa tak kamaratsva, plus sa deti ucia same riesit konflikty a urcovat si pozicie), davat jeden na druheho pozor - a ono to funguje... skratka deti si na seba davaju viac pozor. to vidis uz len ked idem ja s nimi, ze sa spoliehaju na mna, ze sa pozriem, ci ide auto... ked idu sami, spoliehaju sa sami na seba...

sardinka333
17. apr 2015

Nečítala som všetky príspevky, ospravedlnujem sa, ale pracujem v škole a do školy nemá čo vstupovať cudzia osoba, máme prísne zakázané pušťať rodičov a kohokolvek do budovy. Prečo?
- kradeže - na škole sa strácalo neuveritelné množstvo vecí, ktoré sa nikdy nenájdu, resp. nájde sa len zlomok...toto sa muselo stopnuť, zlodeji dnes už nevyzeraju ako nejaky šupaci, bezdomovci, ale ako doveryhodní ludia....dokonca oklamali tajomničku tak, že videli cez zavreté sklenené dvere laptop na fotelke pred zborovnou a zazvonili jej že si potrebuju len umyť ruky alebo niečo....Samozrejme laptop zmizol.
- bezpečnosť - škola nie je korzo, musíme mať prehlad o pohybe osob v budove, pretože za vaše deti nesieme ZODPOVEDNOSŤ. Ak by niekto vašmu dieťaťu ubližil, vybral ho zo školy bez násho vedomia, nejako ho oklamal a vylakal z budovy tak kto je zodpovedný? Škola, ped pracovníci. Pri menších deťoch je to celkom reálne lebo oni uveria kade čomu, kade komu. Plus boli aj rozne prípady napadnutia učitelov a v Čechách aj pripad, že psychicky chorá žena dobodala v škole žiakov....Takže neberieme nič na lahku vahu.
Čo sa týka kočíka, za ten by nikto tiež neezodpovedal ak by sa z neho niečo stratilo. Deti pusťame len na zvonček, rodič zazvoní (poznáme ich po hlase) a dieťa mu pošleme. Nevidím na tom nič obmedzujuce. Ak chceme aby škola nejako fungovala ku spokojnosti rodičov aj pedagogov tak musia fungovať nejake pravidlá.

vroni
17. apr 2015

Nuz, lenze problem bude asi v tom, ze skola ZIADA, aby si rodicia chodili po deti do triedy, ale kociky maju nechat pred skolou. Ked treba dieta vyzdvihnut pri dverach, tak tam asi nebude problem s kocikom, ci? Alebo mi skola bude rucit za kocik, pripadne aj s dietatom, ak sa nieco stane? Uz ich vidim. Takze odvolavat sa na imaginarne nebezpecne kociky, ktore deti hufne prevracaju je len hladanie odovodnenia na idiotsky zakaz. Ked sa po skole mozu "potulovat" neidentifikovatelni dospeli, mozu sa po nej pohybovat aj kociky.

astonka
17. apr 2015

@potvorka no aj u nas je to takto,že kočik vo vestibule...
tak si neviem predstavit aby sme sa tam po škole promenadovali s kočikmi ked sa nas tam v približne rovnkaom čase dotrepe asi 5 mamičiek...u nas je plno schodov...a dieta z družiny sa vyberá v podstate vo vestibule-je zvonček...tak ja problem nemam...

monickapd
17. apr 2015

Ja som to riesila vzdy tak, kocik zostal vo vestibule, dieta resp.deti som brala so sebou, za p.učiteľkou, do triedy, kdekolvek..ale nebol problem ani kocikovat vo vestibule..

mawka
17. apr 2015

@bubelko ano, tak to bolo za nasich cias. tiez sme mali instrukcie, si pamatam, dost sa na to dbalo. teraz akosi mam pocit, ze tie deti drzime v bubline, prilis ich chranime a potom nevedia byt samostatne.
velmi inspirujuci prispevok, dakujem. hlavne o tom, ze tak ako to je u vas, by to malo vyzerat aj u nas. kde rodicia, skola, policia a aj lekari alebo ini odbornici spolupracuju na tom, aby deti mohli byt samostatne a zodpovedne. velmi sa mi to paci. len zial, u nas sa riesia somariny a podstatne veci nie. a nielen v skolstve. a to je smutne.
v siestich rokoch kluce na krk a islo sa. ci do skoly, ci von. a nebol problem. dnes nase deti nemozu takmer nic same lebo lebo lebo a potom ked idu zo strednej, nie su schopne vo vacsine pripadoch a to % je velmi velmi vysoke nic vybavit, orientovat sa, nedokazu mat vztahy, pretoze su prilis zamerane do seba JA JA JA som super a iba JA. nerespektuju, nie su tolerantni. a to je presne to, co si spominala, ze nemaju moznost ako sa naucit riesit konflikty, ze je v spolocnosti nejaka hierarchia, atd. My sme sa to naucili prave tym, ze sme velmi skoro museli byt zodpovedni a samostatni. rozhodne je to obrovsky rozdiel.

stanislavao
17. apr 2015

@potvorka ano, ani u nas nieje povolene chodit po priestoroch skolky s kocarom.

astonka
17. apr 2015

@vroni neviem ako na vašej škole no u nas sa žiadne neidentifikovateľné osoby pohybovat nemožu...vo vestibule je vratnica-je tam stala služba ak niekde ide za dietatom alebo učitelkou musi sa zapisat do knihy-inak sa dnu nedostane...raditelka -zastupkyna maju kancle z vestibulu a ak su hodiny nie je prestavka dnu sa aj tak nedostanu...

vroni
17. apr 2015

@astonka, u nas sa po skole okrem ziakov a personalu nepohybuje nikto, deti prebera a odovzdava ucitel pri dverach (hovorim len o prvom stupni, velki uz chodia sami), ale ak uz z nejakeho vynimocneho dovodu ist do skoly musim, tak mozem (po skontrolovani vratnikom) ist aj s kocikom.
Presne to som tym chcela povedat. Ze taketo buzeracne zakazy si vymyslaju len skoly (urady, obchody, doplnte vhodne), ktore maju bordel vo vlastnej organizacii a riesenia vidia v buzerovani ostatnych.

libka1
17. apr 2015

chodim do skoly dnu, ked su na dvore musim prejst cez chodbu a tak sa dostanem na dvor, nemam si dceru ako inak vyzdvihnut, ani jej dat vediet ze som prisla. kocik s babatkom by som pred skolou zasadne nenechala, a zobudit male spiace babo kvoli takemuto zakazu mi pride dost neludske 😉 nepride mi to fakt ako velmi ustretovy krok, moze mi hovorit kto co chce o spine a ktovie com... vratnika nemame, dvere otvaraju o 3

libka1
17. apr 2015

@mawka v akej bubline prosim ta? ty by si nechala kocik s babom/dietatom pred skolou ked nam pravidelne pisu do zapisnicka ze nejaky chlap sa snazil nahovorit pred skolou dieta aby sa s nim islo prejst a aby sme detom vysvetlili ako sa maju v takej situacii zachovat? 😕 trochu rozlisuj, to nie je bublina, to je bezpecnost!

dusika11
17. apr 2015

co ja viem ved si mozu v skole zazanmenat ktore mamky maju kocik a vyjst im v ustrety ked je na materskej..vsetko sa da ked sa chce..
ale je pravda ze s bezpecnostneho hladiska...protipoziarneho nam zakazali chodit do prace na bycikli..ze ked prideme 400 ludi s byciklom....tak dost slusne zatarasime chodby... 😝 samozrejem chodili 19 ti..alebo tak dako..ale v pripade poziaru ta zahatilo priestor mozno..aj u nich je tento problem..ci by skola nemusela mat zvlast vyhradeny prietor na kocik..kcoli protipoziarnemu predpisu... a potom niest za kocik zodpovednost--a tak jednoducho tie kociky zakazali..ako u nas bycikle...a vonku drahy bycikel nenecha nikto..kradnu sa..ale to len tak nahlas rozmyslam

mawka
17. apr 2015

@libka1 navsetko existuje riesenie. nehladam dovody, hladam sposoby. u teba je to naopak. no tak sa stazujete ake je to vsetko nespravodlive. lebo to je pohodlnejsie nez nieco vyriesit 🙂

libka1
17. apr 2015

@mawka ale prosim ta, neposudzuj ma ked ma ani nepoznas. no tak porad sposob. najdi nejaky. mam 4 mesacne babo a ked zazvonim na skolu tak sa ozve zvuk bzuciaka a mozem si otvorit dvere a vojst dnu. dakujem vopred za konstruktivnu radu ktoru ty ako ta co hlada sposoby urcite budes mat 😉 milujem mudre zeny co hned seba pasuju za dokonalu a tie druhe sa len vyhovaraju...

marcy30
17. apr 2015

moje nervy...a to sa chcete s kocikmi promenadovat po skolskych chodbach? ja nechapem toto uz... 😖

libka1
17. apr 2015

@marcy30 nechceme, ja by som rada zazvonila a nech mi dceru poslu, bolo by to pre mna idealne a jednoduche riesenie, ale nerobia to... bud su otvorene dvere a vojdem, alebo len zabzuci bzuciak a vojdem...

bubelko
17. apr 2015

@libka1 nosic miesto kocika?