Existuje zákon, ktorý zakazuje kopírovanie písomiek?
Ahojte baby,je nejaky zakon podla ktoreho nemoze ucitel prefotit pisomku na vyziadanie rodica?Ide o cudzi jazyk,kde pisomku potrebujeme ukazat na doucovani aby sme vedeli kde robime chyby, takze len nahliadnutie nam nepomoze.Odpoved bola ze nemoze nam ju prefotit.Dakujem
Nie je to zákon, ale ako majú dohodnuté na škole.
@vikusjk dakujem,tiez je to podla mna chore a zvlast ked potrebujem kvoli doucovaniu.
je to interne nariadenie vsak ked nahliadnete opiste si kde boli chyby
@kacena4 chcela som ale preslapovala z nohy na nohu a len rychlo aby sa ma zbavila.Pozerala na mna akoby som jej zjedla obed.
to je teraz take moderne, ucitelky sa kryju, dobra ucitelka nema problem dat pisomku rodicovi domov aj podpisat, kedysi to tak ucitelia robili, dnesne si kryju chrbat, take co su neiste, ci im tam rodic nenajde chybu, asi tolko
ucitel nemoze prefocovat, resp. nema na to kapacitu, nema asistenta, ktory by takuto pracu za neho robil, ja nemam problem s tym, aby si dieta odfotilo do mobilu, ale prefocovat, minat papier, jedna mamicka sa pochvali, ze mne ucitelka prefocuje pisomky, bude to chciet aj dalsia a na toto fakt nie je cas
@roxana280 tiez ma to napadlo.Neviem sa v tomto pohnut dalej,nieje to prva pisomka ktoru som chcela,kedze na doucovani pise dcera testy na 90% a vyssie a v skole na 60%.Preto mi je to divne a chcela som pisomku.
A ani nahliadnut si nemohla? vidis sama pises, ze to nie je prva pisomka, ktoru si chcela, fotit by som nefotila ani ja, je to nadpraca
@zuzana76 lenze nemame umoznene ani do mobilu dietata.Pani ucitelka z kazdeho mesiaca chyba 5 a viac hodin,ktore su zastupovane druzinarmi.Ked pride narychlo skontroluje (po poslednom raze neskontrolovala a deti maju ulohy vypracovane zle) a potom pisomka.Podotykam bolo to riesene aj s riaditelom skoly, bezuspesne.
a o co sa jedna, aky predmet a aky rocnik? aka dotacia do tyzdna?
Pisomky su k nahliadnutiu na poziadanie rodica, nie fotit. Je to podla vyhlasky,kt plati asi 2-3 roky
Neviem, ci je na to zakon, ale je to o ludoch. Ked sa chce, samozrejme ze sa da, aspon si to cvaknut do mobilu ved to je otazka par minut hlavne, ked to je pre tvoje dobro, ze by ti to naozaj pomohlo. Nechapem postoju ucitela.
Chod do skoly a odfot si na telefon.
Pozri si vnútorný poriadok školy. Tam je uvedené, akým spôsobom sú rodičia informovaní o výsledkoch prace. Niektoré školy ho majú odflaknuty a je tam uvedené akýmkoľvek spôsobom, ak by to tak bolo, trvala by som na kópii písomky.
Mne naša učiteľka angličtiny na požiadanie prefotí a pošle cez edupage 👍
je mozne, ze ucitelka nechce, aby pisomky kolovali medzi detmi, ak dava stale rovnake.
na doucovani by som riesila knihu a pracovny zosit, dobry doucovatel snad zisti, kde ma ziak medzery.
(tymto neobhajujem nikoho, tak dufam, ze sa do mna nikto nepusti)
Ja by som si ju vyziadala k nahliadnutiu a sama odfotila do telefonu.fotila som tak aj diktaty aj vstupne prace ked sme isli na rediagnostiku pre podozrenie na dyslexiu a dysgrafiu..
Sťažovať sa na časté chybanie učiteľky...písomku som si išla odfotiť.Ty máš dôvod prečo to chces....učiteľka chyba a potom tak vyzeraju písomky.Napis jej kedy si ju môžeš prísť odfotiť.Ak by aspoň trocha chcela odfotí ju a pošle cez edupage
@anesim prepáč, ale toto nie je citácia danej vyhlášky lba zas niekto niečo po svojim vysvetľoval a vybral, čo sa hodí. Zákonný zástupca ma právo byt informovaný. Spôsob, akým sa to zrealizuje, sa určuje vo vlastnej smernici školy- Vnútornom poriadku. To, že nahliadne, je minimum…
@patus_2 viem o tom zakone, preto som ani ja s tym nic nemohla, ale myslim si o tom svoje, tie male pisomky archivovat nepotrebuju a teda ich kludne mozu dat ziakovi do ruky po tych 5 dnoch, ucila som 9 rokov, nikdy v zivote sa mi nestalo, ze by som pisomku rodicovi aj nevysvetlila, preco som takto hodnotila a kde ma chybu, velke k nahliadnutiu a tie male som dala ak niekto spravil lietadielko, nech to vysvetli rodicovi..ucila som prvy druhy stupen aj obycajne aj sukromne skoly.
@zuzana76 viem o tom zakone, preto som ani ja s tym nic nemohla, ale myslim si o tom svoje, tie male pisomky archivovat nepotrebuju a teda ich kludne mozu dat ziakovi do ruky po tych 5 dnoch, ucila som 9 rokov, nikdy v zivote sa mi nestalo, ze by som pisomku rodicovi aj nevysvetlila, preco som takto hodnotila a kde ma chybu, velke k nahliadnutiu a tie male som dala ak niekto spravil lietadielko, nech to vysvetli rodicovi..ucila som prvy druhy stupen aj obycajne aj sukromne skoly.
@roxana280 male davam ziakom ak si chcu prefotit, velke testy nie. Ucim ANJ a k ucebniciam su dane testy, my si ich trochu upravujeme a je vidiet,ze deti,kt chodia na doucko tak cvicenia, kt su v original testoch maju s minimom chyb,a cvicenia, kt upravujeme, tak tam maju viac chyb. Staci, ked poprehadzujeme niektore moznosti. Preto original testy nedavame.Tie testy nie su tazke, su to viac menej doplnovacky, jednotkari- dvojkari ich maju za 15 min hotove. Z malych pisomiek maju deti vacsinou horsie znamky ako z velkych testov, lebo male pisomky si robime my a velke si deti zozenu,aj takymto prefocovanim.

Podla mna to zalezi od vedenia skoly. Na byvalej skole mojej dcery ukazovali pisomky iba na pozretie rodicovi, ani mne ju nedovolili prefotit si ju. Chore. Na terajsej skole, kam chodi, jej vsetky pisomky normalne davaju domov, okrem "velkych", lebo tie musia ucitelia niekam zakladat.