Existuje zákon, ktorý zakazuje kopírovanie písomiek?
Ahojte baby,je nejaky zakon podla ktoreho nemoze ucitel prefotit pisomku na vyziadanie rodica?Ide o cudzi jazyk,kde pisomku potrebujeme ukazat na doucovani aby sme vedeli kde robime chyby, takze len nahliadnutie nam nepomoze.Odpoved bola ze nemoze nam ju prefotit.Dakujem
@lalala94 ja som v prvom príspevku napísala, ze naša učiteľka nam do 2 minút písomku odfotila, cize som odpovedala, ze asi to nie je problém ani zákaz. Po druhé, nikde som nepísala, ze autorka na to kašle, a keď dieťa chodí na doučovanie, zjavne to potrebuje. Prosím, odbavuj sa na niekom inom, nie na mne. Autorka nech si tieto záležitosti rieši, ako uzná za vhodné,rady tu dostala, môže si tým pomôcť. Verím, ze tak ako každá mama, aj ona sama najlepšie pozná dcéru a ak bude chyba v učiteľke, bude sa to riešiť inak. Ty venuj pozornosť svojmu sebaovladaniu a nie mne. Keď budem chcieť poznať Tvoj názor na môj príspevok, opýtam sa. Ďakujem a pekný deň.
U nás najnovšie starší už druhýkrát písomku ani sám nevidel zo sjl, len im známky nadiktovala 🤷♀️ 2.rocnik stredná škola
@patus_2 a je problém by sijudietapripdne rodič odfotilido mobilu???
Skus si dohodnut termin nahliadnutia s ucitelkou a popros vasho doucovatela, aby s tebou isiel na ten termin. Ked nevies anglicky ty, on pozrie, kde dcera robi chyby. A keby bola ucitelka neochotna, ked ho tam uvidi (neohlasovala by som jeho pritombost vopred), chod za riaditelom, ze chces dcere pomoct, aby sa zlepsila, mas doucovatela a potrebujes dosiahnut spolupracu ucitelky s doucovatelom...
@eliska13 sťažovať sa na časté chýbanie učiteľky? a čo s tým vedenie urobí? vyrazí ju? učiteľka nemá právo byť chorá? či byť na OČR s deťmi? moje deti mali minulý rok kiahne, vrátane manžela, bola som doma vyše mesiaca. Nebola som na Bahamách, starala som sa o chorých a nebolo mi všetko jedno. Dcéra je takmer dospelá, mala kiahne už druhýkrát. O tom, ako vyzeral manžel ani nehovorím. A ty radíš rodičovi sťažovať sa na chýbajúcu učiteľku? nemám slov. V poslednom čase, čo diskusia, to perla 😡
@nikaeli moja priatelka ma prvacku v bratislavskej skole, ich triedna bola skoro 2 tyzdne teraz v Egypte, toto mi pride fakt sebecke od tej ucitelky a este si da na FB, ze sa jej nechce do roboty, koho to nebavi nech to nerobi, co sa tyka choroby, tu si nikto dobrovolne nevybera, to je samozrejme, mal by sa v pripade dlhodobejsieho suplovania vybavit adekvaktny zastup, kedysi sa povolavali dochodkyne na zastup, ale to uz musi riaditel..
Tak, a na FB Zavreta škola zas pribudla ofotena písomka so žiadosťou, aby sa verejnosť vyjadrila, akú známku si žiak zaslúži.
@roxana280 Len to by museli tie dôchodkyne aj chcieť. Ale nechcú. Chcú mať pokoj.
To fakt takto funguje? Akože sorry, ja učím len na ZUŠ, ale neviem si predstaviť mať tú drzosť povedať rodičovi, že si nesmie odfotiť to, čo napísalo jeho dieťa. Absolútne by mi bolo jedno, na čo mu to je, jednoducho nech sa páči, fotte. A rovnako ak budem potrebovať, budem to vyžadovať od učiteľov mojich detí (ešte nie sú školaci.) Žasnem.
@simca06022011 preco by ziaci nemohli mat aj znamky 3 a 4 v skole? Preco by ich to ucitel mal doucat a on byt potrestany, ak deti nadmerne chybaju, nechce sa im, neučia sa atd...
@zuzana76 majú ich normálne dať domov k nahliadnutiu rodičom na podpis a priniesť späť. Argument, že ich nedonesú a oni ich musia archivovať je dosť slabý.
Nedonesieš späť pisomku - poznámka. Za tri poznámky päťka.
Mne povedala ucitelka, že oni sa bránia lebo rodičia tue písomky dzvajuna socialnedieye a riesia tam ich robotu....presne tak ako tí čo vedia lepšie ako vedci.
Ale zas čo mám dieťa namiesto v dkolev čiernej diere???
@zuzana76 pretože ak.am trieda zlý priemer z pisomky, učiteľ ich to na *** naučil. Preto.
A áno písomku q co nevedia im má ukázať a minimálne to s jimi prejsť. Lebo je tam na to, aby učil a aj na chybách sa deti učia.
@zuzanockamt ako ktore a ako kde, na dedinach zvykli aj 2-3, boli radi, ze si k dochodku privyrobia
@simca06022011 skadba deti na ZS moze byt aj taka, ze mas triedu s priemerom IQ 90-100 a tam napr jednotky nehrozia, napr z matematiky
@zuzana76 jasne 😂 a to je kde taka trieda s týmto priemerom a ako to učiteľ vie??
Ale jasne kto chce výhovorku najde a hodi sa to ma IQ deti... 😂
@simca06022011 samozrejme, co myslis, ze su tam samí geniovia?
@any_soj u prvakov je o.k na zaciatku roka, aby sla ucitelka na dovolenku, 55 dni dovolenky, oni nemaju kedy cez prazdniny? Podla mna je to chore a riaditel by to nemal povolit, pokial nema adekvatny zastup uz vobec nie. Moze si predsa kupit first minute, last minute a pod. Kupele kvoli chorobe by som pochopila, ale len tak dovolenku? A u prvakov, to kde sme?
@zuzana76 dúfam, ze neucis deti matiku
@any_soj školy argumentujú tým prázdniny su dlhé a deti nemajú chodiť na dovolenky počas sk.roka. Povinná školská dochádzka. Tak plati to hádam aj pre rodiny učiteľov 😇
Hodnota IQ od 101 do 110
Namerané hodnoty IQ medzi 101 a 110 sú považované za vysoký priemer. Jedinec s týmito hodnotami vysokú školu vyštuduje len s ťažkosťami, ale ak je dôsledný a pracovitý, môže dosiahnuť mimoriadne pracovné miesto. V populácii je táto skupina zastúpená celými 25%.
Hodnota IQ od 91 do 100
Namerané hodnoty IQ medzi 91 a 100 sa považujú za priemernú inteligenciu, ktorá je v populácii zastúpená približne 25%. Jedinci s týmito hodnotami zložia maturitnú skúšku bez problémov a pracujú skôr v strednom managemente.
Hodnota IQ od 81 do 90
Ľudia s týmito hodnotami IQ medzi 81 a 90 dokážu vyštudovať základnú školu a dobre sa uplatniť v manuálnych profesiách a činnostiach. Jedná sa o slabo podpriemernú inteligenciu. V populácii sú zastúpení 10%.
Hodnota IQ od 71 do 80
Jedná sa o nižší stupeň mentálnej retardácie. Jedinci s týmito hodnotami s ťažkosťami zvládnu základnú školu, ale v zvláštnych školách vyštudujú skoro bez problémov. Títo jedinci tvoria desatinu populácie.
Na ZS su aj deti s IQ okolo 81 - cize podpriemerna inteligencia. Prestudovala som vela sprav zo psychologickych vysetreni, takze mam predstavu.
@simca06022011 navyse osemrocne gymanzia znamenaju znacny odliv ziakov, cize na ZS zostanu na vyssom stupni viac - menej ti slabsi.
@roxana280 Kedysi dávnejšie áno, teraz nie.
@simca06022011 učím matiku a priemery sú všelijaké. A pritom priemer nič neznamená, nemajú sa porovnávať žiaci medzi sebou, má sa porovnávať žiak sám so sebou, či sa zlepšil/zhoršil.

moja dcera dostava napr z francuzstiny vsetky pisomky domov. A keby som musela ist pozriet pisomku, tak vytiahnem mobil a odfotim si ju a mozu sa na hlavu hodit... pripadne sa budem predtym tvarit, ze tu si sadnem a idem si chyby vypisat a odfotim si to. AJ keby som to napr dietatu nedala, aby nebodaj sa nerozsirilo...
za mna je to o dohode medzi ucitelom a rodicom, nakolko z nahliadnutia rodic nic nema.. a najma, ak to ma potom dieta doucit. Popravde, kazdy ucitel by hlavne tie zle napisane pisomky mal aj sam prejst s detmi a ukazat ako to ma byt, kde su chyby a doucit ich to. Nie ze u nas bezne boli priemer z matiky 3 a viac, a ucitelka veselo uci dalej.