Existuje zákon, ktorý zakazuje kopírovanie písomiek?
Ahojte baby,je nejaky zakon podla ktoreho nemoze ucitel prefotit pisomku na vyziadanie rodica?Ide o cudzi jazyk,kde pisomku potrebujeme ukazat na doucovani aby sme vedeli kde robime chyby, takze len nahliadnutie nam nepomoze.Odpoved bola ze nemoze nam ju prefotit.Dakujem
@simca06022011 ja neskatulkujem, stoji to v posudkoch od psychologov, kto sa v akom pasme nachadza, ktore povinne citame
@simca06022011 kto pise, ze nikto nevie, vzdy bolo par ziakov, co malo jednotky, par co dvojky, vela trojkarov a potom zase par stvorkarov a obcas aj nejaký patkar, pisem ze priemer triedy 3 na velkej pisomke z matematiky je uplne v poriadku. A ucitel nie je na to, aby bol sukromnym ucitelom polovice ziakov, ktorych uci. Raz - dva krat moze vysvetlit, pripadne urcit hodinu po vyucovani, kedy je ochotny sa venovat slabsim ziakom. Ale ani ta hodina niekedy nepomoze, plus navyse slabi ziaci ani nepridu.
Detom sa maju venovat aj rodicia, skola da zaklad, preto sa vola zakladna škola, ak rodic chce viac, existuju sukromne doucovania, aj moje deti maju doucovania, ak mam pocit, ze niekde zaostavaju.
na druhej strane zasnem ake nazory dnes prezentuju sucasni ucitelia zs, oni odvysielaju ucivo, ale nenesu zodpovednost za to ci deti pochopili, ci nieco vedia, ze vraj preco by aj mali...!!!!!! a to sme kde na harwarde? a potom to takto vyzera...
@zuzana76 neda mi nereagovat...zs je zakladna preto, lebo ma dat PORIADNY zaklad, a naucit deti to co budu potrebovat...ak by ucitelia poriadne ucili a precvicovali, netreba ziadne sukromne doucovanie...ale vsetci vidime, ze ciel nie je naucit, ciel je vyrabat robotnicku triedu pre potreby bohatych statov eu....
@luxus10 a poriadny zaklad je co? Od nepamäti boli ziack dobri a slabí. Niekto sa učí na jednotky, niekto na trojky a niekto len tak tak prechádza. Či ako my sme na Slovensku všetci občania s IQ minimálne 120? Že si môžeme vyberať? Áno, niekto musí robiť aj podradné prace. Čo je toto za nezmysel si myslieť, že všetci máme na všetko.
@zuzana76 podradne prace? no, vsetky prace sa musia urobit poriadne...ci elektrikar si moze dovolit urobit chybu? ci zdravotna setra zamenit lieky? mozno upratovanie sa da odflaknut, ale aj ludia pri pase musia robit presne a nacas...takisto pracovnici automobiliek, ci dialkovi vodici...aj kadernicka musi urobit vsetko tak ako treba... kazda profesia si ziada presnost....na toto narazam....ze zs ma naucit zvladat deti ucebnu latku co najlepsie....a oni len vysielaju bez zodpovednosti, len lepia nalepky detom na celo...
Riesim ten isty problem.ucitelka odmieta prefotit,mam prist osobne nahliadnut. U nas sa vsak jedna o nieco ine,kedze syn ma mat ,,ulavy,, preto som chcela vidiet. A vyberat si stale dovolenku aby som sla pozriet pisomku nemozem a aj odmietam
Este doplnim.chcela som aby mi odfotila do edupage
@luxus10 tak pisala si o robotnickej triede, aj robotnikov je treba, aj smetiara, upratovačku, kucharku, ja nepíšem nic ine, len že je treba aj takyto typ personalu a nie všetci sme na urovni neurochirurga a toto vidieť už aj medzi detmi. Venovať sa detom treba, ale to musia aj rodičia, čakať, ze dieta vsetko nauci skola, kde jeden ucitel uci niekedy aj 300 deti, z ktorých vela ma rozne diagnozy, specialne potreby, je nerealne. Ucitel da zaklad a dieta a rodic ho musia rozvijat dalej. Tie nalepky lepia detom ich rodicia,ti, ktori si vybavuju ulavy pre deti, tam, kde nie su potrebne.
citujem Slováci a IQ
Podľa rebríčka priemerného IQ na svete je Slovensko na 29. mieste s dosiahnutým IQ 96. Pri zisťovaní IQ formou 40-minútových testov je možné zistiť najvyššie možné IQ 160 a viac. Takýto inteligenčný kvocient môže mať približne 1 človek zo 100-tisíc obyvateľov.
https://www.startitup.sk/local-ktora-krajina-ma...
https://www.aktuality.sk/clanok/260370/klesa-na...
@luxus10 okrem toho, ako ty vies, ze ucitel neurobil co bolo v jeho silach, mna zase zaraza ta bohorovnost, riesit pracu druheho cloveka a ako, co urobil. Onedlho si budeme priplacat za zdravotnictvo a kto bude chciet lepsie vzdelanie, aj za to. Nebudu skoly takmer zadarmo. Nebude ani ucitelov za takychto podmienok.
nalepky lepia ucitelia detom, a tie znamky nie su odrazom skutocnych vedomosti....
@nikaeli ked budem mat dovolenku 45 dni ci viac tak budem chodit do skoly pozerat pisomky. A ja som neziadala prefotit a poslat.ale odfotit mobilom a poslat cez edupage.robota na 3 sekundy. Takze ziadne fifty fifty. Nezmyselne somariny pisat do edupage na to cas je,ale odfotit cez edu a poslat,na to nie.
K ostatnému sa vyjadrovať nejdem, ani okolnosti nepotnám. Ale napr. k učebniciam Project sú štandardizované písomky, učiteľ , ktorý učí z týchto učebníc ich dostáva ako bonus . Sú určené pre učiteľov a nie aby kolovali.
Nechápem, ze tá doucovatelka nevie že sa to nemôže prefotit.
Nam ucitelka vzdy povie ze k dispozicii k nahliadnutiu.
No napr ked mali koncorocne pisomky tak mi ucitelka aj preposlala. S tym ze mu to znamkovat nebude (mal same jednotky takze nic co by znamku ohrozilo). Bol doma lebo mal kiahne. Takze ono moze nemoze. Ale zas. Dcera doniesla neviem ci diktat alebo pisomku a este ja som nasla chybu. Ze nech ide ucitelke povedat 🙂 ucitelka sa aj potesila za ferovost. No znamku jej nezhorsila. Neviem ale aka tam bola stupnica ci by jej to vobec zmenilo znamku.
Kazdopadne predpis nemusi byt vseobecny.
@terina25 Niektorí učitelia striktne odmietajú použiť svoj súkromný mobil na prac.účely. Napr. u nás je na jeden PC a jedno multifunkčné zariadenie 13 ľudí. Nemysliteľné, aby skenovali po vyučovaní písomky a posielali rodičom. Doma majú niektorí služobný NB, no nemajú scan.
@robaka Nič zlé ti predsa neodpísala, len realitu, aká je. Tvoj komentár bol ozaj mimo, takto to nefunguje.
@zuzana76 a ty si tiez predstav,ze budes mat dieta,kt.ma mat iste ulavy,kt.ucitel nerespektuje. Budes sa s dietatom ucit 2 tyzdne a dostane 5. Tak budes chciet vidiet pisomku,ci nie? Zaujimave je,ze som napisala spec.pedagogicke do skoly a ta mi uz pisomku cez edu poslat vedela. Cize o com to je? O ochote daneho ucitela.
@terina25 presne take dieta mam, ma 3 zo 6 dys - poruch, mava doucovania zo SJl a mat, buduci tyzden budu mat rodicovske a vies co? ja tam idem a pozriem si jeho prace, ani raz som nepisala jeho ucitelke ohladom pisomky, skusania, ani nicoho. Doverujem doucovatelom, ktorych som vybrala. Dieta to vie a aj napriek tomu niekedy dostane 3. Specialny pedagog ma na starosti len deti s poruchami a ucitel uci minimalne 100-200 deti, na ucitela sa navala roboty a este ma s usmevom na perach ucit deti, sa spamatajte.
@zuzana76 presne tak. Aj moja dcéra ma 3 'dysky'. Raz som šla za angličtinárkou, raz za matikárkou, či fyzikárkou, raz za slovenčinárkou. Vždy som sa dohodla, kedy môžem prísť na konzultáciu a s počtom dovolenkových dní to nemalo nič spoločné. Nie raz sme sa stretli ráno o siedmej, ako som dcéru doviedla do školy a ani raz mi nenapadlo žiadať od nich fotenie 🤦🏻♀️

A viac sa k tomuto.nemienim vyjadrovať. Deťom sa treba venovať. Deťom ale aj starším študentom ak niečo nevedia treba veci vysvetliť. Aj inak. Áno sú takí co nebudú vedieť ale velamje takých co bude. A nestane sa, že celá trieda nevie a ma na figu známky napríklad. Učiteľ je podľa mňa na to, aby naučil. Duplom na zs. Nie len, aby odprezentoval a nechal deti, však nech sa naučia. S rodičmi.
Ale tak kľudne si myslíte, že deti sú sprosté to je najľahšie.