Facebook a 9 ročný školák
Ahojte maminky, chodia vaše deti vo veku od 9 rokov na Facebook? Aký máte na to názor?
@careamell v žiadnom prípade, môj malý ma 9 rokov, určite mu to nedovolím aj ked sa už pokušal prehovoriť ma...🙂 nepodarilo sa mu to....
Ja som vdaka FB prisla na to, ze syna v skole sikanuju, takze vdaka za to....Ma FB povoleny s tym, ze mu prisne selektujem priatelov a pozeram, kade chodi, vcetne kontroly sukromnych sprav. Prvotny ciel bol kvoli domacim uloham, kedze bol casto chory a nemala som kontakt na inych jeho spolziakov. Takze je pod kontrolou a tym padom mi to nevadi
V žiadnom prípade by som to nedovolila. Keď chce kontakt na spolužiakov tak cez e-mail. Také malé deti nemajú čo na takej sociálnej sieti hľadať!
cela trieda ho ma -mam 9 rocnu dceru-ak ide na fb sedim pri nej-vyuziva to len na ulohy pocas marodky obcas nejaku hru a heslo viem len ja
@careamell nedovolila som a pokým budem mať na to dosah, tak ani nedovolím (je mi jasné, že to nebude navždy a ani do 18)... mám na to dosť vážne dôvody, dcére som ich vysvetlila, zatiaľ to rešpektuje, aj keď občas skúša, či som si to nerozmyslela 😅 ja som sa jej pýtala na dôvody, pre ktoré fb tak strašne potrebuje, a argument "aby som si mohla písať s X, Y a Z" u mňa neobstál - všetky bývajú na jednom sídlisku, majú telefóny, email a návštevy u nás sú povolené v podstate neobmedzene, naozaj nevidím dôvod, prečo by sa nemohli porozprávať osobne...
podla mna je to ok treba akurat kontrolovat obcas koho ma v priateloch alebo sa snim dohodnut na tom akych kolektyv ludi tam bude mat to neni pokec alebo nieco take takze je to ok
ja som na FB a moja dcera pouziva moj FB resp... heslo viem len ja atd.. kontrolujem....dcéra bude mať 10rokov... dajú sa tam stopnúť aktivity, ktoré nechceš atd..... chcela isť na FB určila som jej pravidlá..... a teraz už ani nechce, nemá potrebu tam ísť.... ale vie, že môže ísť, pochopila, že sa treba stretávať osobne a tak investovať do priateľstva 🙂 pre mňa to bola skúška, či dcéra poslúchne pravidlá a pre ňu taktiež a má u mňa väčšiu dôveru... postupne ju musím nechať lietať samu .... aj keď mi to nie je jedno a strachujem sa ale to patrí k rodičovstvu
pozrite si film http://www.csfd.cz/film/303454-disconnect/ vyborne priklady aku zlobu moze napachat facebook a celkovo internet
Toto som riešila aj ja, lebo dcérine želanie pod stromček bol FB. Má 9r. ale snažím sa tomu vyhýbať ako sa len dá. 1. nemám kedy pri nej sedieť čo si kde píše a po2. Zatial riešime mobil. dostala paušál a už sa pár krát stalo, že ho prešvihla, musela som jej zablokovať na smartf. aj internet, lebo sedela len pri mobile a sťahovanie hier stálo nemalé peniaze, toto ma utvrdilo len v tom, že nemá ešte zmysel pre zodpovednosť a neuvedomuje si následky. Zvažujem prechod opäť na kredit, Dostala ultimátum, že ak sa to nenaučí do konca roka, nebude ani mobil a už vôbec nie FB. Tieto deti, ked nemajú úlohy zdvihnú mobil / wiber/ fb a pritom bývjú 2 ulice od seba. Toto nechápem
moja dcera ma 9 rokov a este ani netusi co je to facebook, takze ani nic zakazovat nemusime, niet co. nema o to zaujem. Takisto nema ani mailovu schranku a dokonca ani mobil. Je proste 100 rokov za opicami 😝 😝 😀 😀 😀
Ale inak je uuuuuplne normalna 😉 😉 😉 😉 sem tam si na PC zahra nejaku hru {ani za tym extra nebazi}...radsej sa hraje, cita si knizky. Ja som rada, nech si uzije detstvo kym moze, dospelost jej neutecie.
Je to i tym ze ona jednak nie je typ co musi ist s davom, a tiez ze v ich triede ma len par deti mobil, tablety a notebooky nemozu do skoly deti nosit. Ked chceme ulohy, mame na par jej kamaratok telefon.
nasa ma 10 a nema ani sajnu , ze niejaky facebook existuje, ale ani by som nedovolila. Jej spoluziacky uz su tam, davaju tam blbosti a lezu ludom na nervy, no nemyslim, ze mamicka, ktorej zalezi na dietati povoli v tomto veku registraciu.
Nasa ma 8,povoleny ho ma,ale kontrolujem to...nakolko ma cez tyzden kruzky,tablet zapina vacsinou iba cez vikend...
Nemám ešte dieťa ale synovec má 11 a už asi 3 roky ma facebook a je to riadny blud. Pridáva tam blbosti, otravuje to ľudí, spamuje celú nástenku a nevie poriadne nič zmysluplné napísať.
Ahoj. Mam dvoch synov. Facebook je u nas zakazany. Pocitac smu iba pod nasim dohladom, na studium ale nie na hranie, teda ani ziadne PC hry a pod. Radsej dame peniaze na stolove hry a sme radsej ked k nam pridu ich spoluziaci a hraju sa, akoby mali sediet len pred obrazovkou. Som ucitelkou na ZS a ked citam co tam ziaci pisu, tak niekedy to je ako debata opilcov v krcme, len same vulgarnosti.
Ja som nezakázala detom nic. Mavame debaty na tému bezpečnost, šikana, trestné činy, obtazovanie, prejavy nenávisti , podvody, klamstva, hranie sa na niekoho kým dotyčný nie je a pod. na internete. Podnety na temy a nebezpeccenstva na nete mi dala knížka Deti v sietí. Deti sa registrovali na Fb, bola som nutena aj ja, aby som ich mala pod kontrolou. Zistili, že Fb im nic vynimocne do života nedava, tak tam nemaju žiadne aktivity, zo začiatku skusali hry, ale tie ich nanadchli. Učím ich ze dolezitejsie su skutočne priatelstva, ale musia na to prist aj sami. Zaujimam sa o to, kde sa pohybuju na nete a keď sa im niečo nezdá, majú sa radsej spytat. Máme zapnutu aj rodičovsku kontrolu, aby aj keď nechtiac sa nepreklikli na nevhodné stránky.
Urcite nie som za to aby take male deti chodili na fb. Jasne, urcite vyhody v podobe skupin, kde mozu byt vsetci spoluziaci a bavit sa o skolskych veciach tam su, ale 9 rokov je naozaj malo. v prvom rade by sa mali decka naucit komukovat medzi sebou osobne, pocitac pouzivat na vyhladavanie veci do skoly a inych neskodnych aktivit a aj to pod dohladom rodica
Mladsie dieta nez 13r. ak si tam urobi ucet VEDOME KLAME (o svojom veku), vidim tu ze casto s podporou a posvatenim rodicov.
Ja by som svojmu synovi tiež fb v takom veku nedovolila ešte ma na to čas
u mna nie 😒 na to má čas...
Môj syn bude mať v decembri osem a jemu sa o FB ani nesníva 😅 zato dcera 15ročná...to je na dlhú debatu 😠 🙄 5 korún by som dala tomu,kto vymyslel tieto sociálne siete 😖 😖 😖 😖 😖 😠 😠 😠 😠 😠 😠 a tie hajzlové fotky s tymi našpulenymi perami..no to mi je už len IN 😕 😕 🙂 😉
Moja staršia dcéra má 10 a účet na FB asi 2 týždne. Dá sa tam nastaviť súkromie aj zablokovať iné vyhľadávače. Kontrolujem denne priateľov, ich príspevky a správy. Na FB je maximalne pol hodinu a nie každý deň.
Ahojte aj moja to skusala ma 12rokov ale u mna ma smolu na internet chodi malo iba vtedy ked nieco potrebuje do skoly ale ked sa hraju hry inac im nedovolim pretoze skoro kazda stranka je tak preplnena sexom, vulgarnostou a plno inych veci ze ja sa niekedy cudujem
moje deti maju 10 a 11 a od 10tich maju dovolene. zalozila som im ho ja s tym, ze viem heslo a sledujem co sa deje.
ale podla mna cele to je o tom, ci sa s dietatom pravidelne rozpravame o nastrahach a nebezpecenstvach ktore ho cakaju na nete ako takom nie len na fb, aj na inych sietach sa vie zaregistrovat ci onlinovych hrach..... takze u nas je to skor o komunikacii co je spravne a co nie na internete co ho moze ohrozit, co strapnit pred spoluziakmi ci celym svetom a tak si napr. uvedomuju ze fotky sa tam nedavaju lebo o niekoko rokov si ich najdu a nebdue sa im to pacit. tak isto ani videa ci foto spoluziakov sa tam nedavaju (hoci aj s ich vedomim) takze je to hlavne o pravidlach
moja sesternica mala FB ako 8 ročná ... a nezlosťte sa, nechodí tam skoro vôbec akurát hraje hry a keď tu bola na prázdninách tak si písala s mamou že ako sa majú atď. aj to len ráno lebo ptm bol program :D a heslo má aj krstná od jej FB takže v poho 🙂
Nerozumiem tomu, ako moze 9-rocne dieta vediet o Facebooku. Vskutku je to nepochopitelne a nerozumiem dovod, preco by malo 9-rocne dieta mat zalozene konto na Facebooku.
Smutny to zivot dietata, ktore nema co robit v 9-tich rokoch nez sledovat "statusy na FB"........smutny.... 😖

Facebook povoluje registraciu od 13 rokov, mladsie deti tam nemaju co hladat.