Fungovanie škôl od septembra
Ako podľa vás budú (ne)fungovať školy od septembra?
Spytaj sa ministra skolstva.
@dskjhfdlkdjhl Ehm, ten o tom rozhodovat veru nebude. Hlavne slovo má stále Igor. Ale to je môj názor
@dskjhfdlkdjhl je mi jasné, že mi presnú odpoveď tu nedáte, len ma zaujíma čo si väčšina myslí a navyše ja už moc nesledujem tieto covid správy, tak sa tu možno nájde niekto kto má lepší prehľad
No ja neviem kde žiješ ale v tejto krajine ti dajú všetko vedieť o 5 minút 12. Najlepšie v nedeľu o 22 večer s platnosťou od pondelka 6:00. Takže sa to dozvieš možno 2.9. večer
Aky ma tato tema zmysel?Aku pridanu hodnotu ma pre teba to ci si my myslime?
povedali, že v žiadnom prípade už nedôjde k zatvoreniu škôl, tak to by som prosila korona tu je aj bude roky tak len to musí každým prejsť
My sme sa boli kúpať do puchova a plavčícka nám ukazovala edupage kde píšu že jej dieťa sa bude v septembri dištančné vzdelávať kvôli covid 19 😄
Ak chcú z deti spraviť sprostých ľudí tak tie školy neotvoria.ja osobne si myslím,že keď tak budú zatvarat jednotlivé triedy.Ale niekde som zhliadla ,že ma byť silnejšia chrípka tak som zvedavá ako to potom budú riešiť či aj pri chrípke budú zatvarat školy alebo triedy
@pribinak napriek tomu, tipujem, ze ma viac informacii ako bezny uzivatel MK.
@dskjhfdlkdjhl to áno, ale aj tak trvám na Igorovi 😊😊😊
Kriste, zas tieto témy kde sa zbehnú kobyly a začnú diskutovať čo bude čo nebude až sa to dostane na osem strán 🤦🏻♀️🤦🏻♀️
Každá odpoveď tu bude asi taká dobrá, ako každodenne sa meniace opatrenia 🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️🤷🏻♀️💩
Ja som zachytila, že priorita je mat otvorené školy, a zatváranie bude lokálne- čo bude odzrkadľovať zaockovanost. Lebo v slabej zaockov konkrétnej oblasti bude chorobnosť veľká- taký je predpoklad.
@bimbambim áno na týždeň dva, kedy sa to ukludnilo. Posl obdobie chrípky ani nebolo, všetci nosili ruska respir, logicky sa nešírili vírusy akcne. A o inkub dobe a prejavoch chrípky a corony- sa už nemienim baviť, už dosť času prešlo, aby ľudia pochopili rozdiel. Viac nepotrebujem vysvetľovať. Pekny večer.
Budú fungovať v režime nasledovnom..., dieťa sa bude od 12rokov testovať a bude chodiť do školy, dieťa do 12rokov bude potrebovať test/ potvrdenie o očkovaní rodiča a bude chodiť do školy a škôlky.
Druhá varianta je, že druhý stupeň bude zase sedieť doma za počítačom a prvý stupeň a škôlka podmienený testom/ potvrdením o očkovaní rodiča...
V spravach dnes hovorili, ze skoly sa uz nebudu zatvarat. Deti sa nechaju premorit. Do skol budu chodit vsetky deti a zrejme sa bude aj testovat v skolach, aby sa zachytili infekcni.
List ministrovi školstva:
,, Pán minister, prosím vás o vyjadrenie, mám svojmu dieťaťu na september kúpiť školské pomôcky, alebo bude stačiť pyžamo a dáta ako minulý rok??....,,
Myslím že budú zatvárať triedy kde nájdu pozitívne deti. Teda dosť často. Inak ostanú školy otvorene
@kkovacovak Presne. Plus mna dnes pobavilo vyjadrenie v spravach, ze na ministerstve skolstva intenzivne pracuju a vsetko sa vcas dozvieme. Posledny rok sme stale len pocuvali, ako intenzivne pracuju na bezpecnom navrate deti do skol. A kolko boli niektore deti doma? Ja im uz nic neverim. Nieco vypustia a kym to zacne platit, tak to stihnu zopar raz pomenit.
@zuzanaete to je tak keď pravá ruka nevie čo robí ľavá 🤷♀️
Osobne si myslím, že prvý stupeň nechajú a ostatné opäť online. To, že teraz tvrdia, že chcú deti v školách premoriť, podľa mňa dali do éteru len pre podporu očkovania.
Že v septembri bude zase lockdown je už istotka (o tom sa nemusíme ani baviť). Lebo dovolenkári, lebo neočkovaní atď, čísla budú stúpať. Neviem, či má zmysel zatvoriť ekonomiku ale xy žiakov a študentov nechať pokope.
V prípade, že by ich nechali otvorené, stačí 1 človek v triede/škole a zatvárali by na týždeň/dva.
Skoly nechaju premorit a tak je to spravne skoly sa zatvarat nesmu a ani nebudu kto chcel mohol sa zaockovat inak testovat je mozne ze zavedu rozne opatrenia podla stavu ockovanych ucitelov na skole tj pomeru ale to uz subdetaily
deti musia chodit do skoly s ohladom na ich pravo na vzdelanie a dusevne zdravie
Ahoj,od učiteliek som počula, že sa majú nachystať na zatváranie,ale to je info z konca júna. Tento týždeň prebehlo médiami,že učiteľom odporúča ministerstvo školstva, aby sa zaočkovali, deti sa premoria a nič za zatvárať nebude. Sama budem zvedavá,ako to dopadne. Držme si palce 🍀
ja sa nad tým nezamýšlam, lebo ráno je tak a večer zase inak. Počkám do septembra a uvidím. Povráva sa všeličo. Ja si potrebujem ešte rok školy dokončiť. Pre mňa je dôležitá prax, keďže je to oblasť zdravotníctva. Tak sa nechám prekvapiť čo vymyslia.
no ciel je nezatvarat celoplosne ale len ohniska.
Ale no aka bude realita.
Lebo aspon u nas stacilo ze bolo par deti nakazenych v dvoch triedach a zavereli nam vtedy celu skolu. Aj stupen 1-4 ktory je v inej budove, ucitelia sa spolu nestretavaju ani neucia ziakov 1-4 ale pre istotu RUVZ zavrelo celu skolu, zakazali vsetkym detom zo skoly treningy, ZUSku vsetko.

Snáď áno.