Fyzicky útok v škole
Dobrý deň mamičky, chcela by som sa vás opýtať ,ako by ste riešili ak by vaše dieťa fyzicky napadlo iné dieťa priamo škole. Bolo to na konci vyučovania ,väčšina detí bola preč,šla domov alebo na obed. Môj syn bol otočený chrbtom ,práve si odomykal skrinku keď k nemu prišiel zo zadu a pästou ho dvakrát udrel do hlavy . Predtým sa mu vraj vyhrážal bitkou .Ako by ste to riešili, prípadne na koho sa obrátili Nemienim to len tak nechať.Dakujem.
@crystal333 u nas sa tiez take stalo ale nebolo to tresnutie do hlavy. Agresor bol moj syn. Mojmu synovi chalan nadaval do buzerantov, moj ho sotil do skrinky v triede. Zavolali nas do skoly, mojho syna, dotycneho chalana plus mna a matku soteneho chalana plus triedna a riaditelka. Ucitelky obom dohovorili, dotycnemu chalanovi sa pytali, preco pouziva take slova. Vraj jeho otec ich pouziva. Chalani sa navzajom ospravedlnili jeden druhemu.
Dodnes su kamosi.
Skuste zvolat take stretnutie a nech sa to vyjasni.
U nás v škole tiež riešime niečo takéto - syn 9.ročník, majú v triede takého nespratnika, sama triedna povedala že má nejakú poruchu, aje výbušný. No a predvčerom zase hádzal po mojom synovi plastelinu a dostal poznámku od učiteľa. No a keď sa už prezuvali na chodbe syn sedel na takom gauči čo majú na chodbe tak ho dotyčný napadol skočil tam naňho a byl ho. Syn mu v obrane tiež dal jednu do líca potom až spolužiaci odtrhli toho útočníka. Dobehla tam triedna riešili čo sa stalo, na druhý deň ráno bol manžel so synom v riaditelni, prišli aj babka s dotyčný ktorá ho vychovavá(rodičia chlapca sa nepodieľajú na výchove). Na kamerovým zázname bolo pekne vydieť ako napadol nášho syna. Samozrejme tam oni začali hrať divadlo že on není taký aj triedna že veď on sa aj učí (chlapec musel robiť komisionálny aby prešiel, a keď bolo dištančné nikdy nebol prihlásený). A keď manžel pohrozil že to dá na políciu tak ešte sa vyhrazala riaditeľka že náš syn dostane dvojku zo správania. Je jednotka celú zakladku a takto by mu pokazili. Toto s tým to dotyčným sa ťahá už od šiestej triedy, keď plnú fľašu nehodí po ňom, tak učebnice a zošity mu vyhádže von oknom do blata, na hodine robí zle a keď sa pýtam čo učiteľka tak že nič. Že on je taký, on má poruchu treba ho brať aký je...
@0silvia0 to s jeho mamou absolútne sa nedá ,už trikrát sme niečo riešili, a len si ho obranuje zakaždým. Ono je tiež rozdiel ak niekto niekoho uráža, v triede bežne lietajú kadejaké nadávky,ale neviem žeby kvôli tomu došlo k nejakej bitke. Včera to bolo tak ,že na poslednej hodine mali ob.nauku,agresor vyrušoval cez hodinu tak učiteľka sa nahnevala a dala celej triede písomku-napisat nové učivo. Agresor dostal 4 ,môj 1 . Tak už bol dôvod na svete.
@crystal333 tak nech si ho obranuje, ale uz to, ze bude musiet prist do skoly, bude sa to riesit, mlady sa bude musiet ospravedlnit snad nejaku odozvu v nom zanecha. Naozaj trvaj na stretnuti. Ani ucitelky z toho nemaju radost, cize budu musiet aj v buducnosti agresora riesit. Nemate v skole skolskeho psychologa?
@0silvia0 máme šk.psychologa, ja dúfam,že sa to nejako vyrieši, ale bojím sa zároveň ,aby sa to nezahralo iba tak do outu.
@crystal333 urcite to treba skusit. A apelovat na to, ze ak by sa to zahralo do autu, je to signal pre agresorov, ze nadalej mozu trieskat do hlavy spoluziakov.
@makeka fúha , zle sa mi to až čitalo. Nechápem, kde je tu spravodlivosť ,niekedy mám dojem , že vinníci sú ospravedlnovani a chránení, a ti nevinní na to stále doplácajú. Celé zle 😕
No aj keby provokoval, pastou do hlavy,cokolvek do hlavy je nepripustne!
@crystal333 Veď toto,aj minulý rok sa stalo že piatak rómsky chlapec väčšej váhy dokopal spolužiaka len zato že keď prechádzali vedľa seba tak sa trochu drgli čo nevedel prejsť vedľa neho.Tak museli poškodenému sanitku volať čo ho dokopal do brucha.A zase to riaditeľka len ututlavala a nevie spraviť poriadok s takýmito neprispôsobivymi.Nakoniec rodičia toho poškodeného chlapca museli preložiť do mesta do školy.Ale bude u nás veľké plenárne rodičovské,tak sa tam manžel tiež chystá, že dokedy to chcú neriešiť takéto veci.Na škole máme 14 takýchto "iných"žiakov, chápem treba ich integrovať ale keď na nich učitelia nestačia...
Dcere spoluziacka udrela hlavu o stenu. Kym prisla domov a povedala mi o tom, uz mi volala mama tej druhej dievciny, vysvetlila, co sa stalo, ospravedlnila sa ona a ospravedlnila sa jej dcera. Mama tej dievciny je ucitelka, riesila to k "spokojnosti" mojej dcery uz v skole. Bol to jednorazovy incident, s dcerou i mamou sa pozname, mama si s dietatom urobila poriadky a viac sa to neopakovalo. Takze vela zalezi na tom, ako sa k celej veci postavia ti druhi rodicia.
Ako by som to riesila... Decko viedla k tomu, aby sa vedelo branit, tak proti sikane, ako aj nasiliu. V dospelosti sa ho nikto nezastane. A v kazdom kolektive je nejaky psychos a podla toho ako je dnes moderne vychovavat deti, tak tych psychosov bude coraz viac. A ty nemozes byt vsade. Daj ho na karate alebo na dzudo a bude mat respekt.
@makeka to je hrozne, co pises...
to je uplne zastrasovanie zo strany ucitela. 2 zo spravania musi byt odovodnena predsa..
Keby som na vasom mieste, uz o sikane vie okrem triednej ucitelky, riaditelstva skoly, aj zriadovatel a samospravny kraj. Vsetko pisomne. Trvala by som na rieseni.
Na mieste rodicov dokopaneho ziaka podam podnet za ublizenie na zdravi. Urcite by v tom uz bola zainteresovala policia...
Ked sa sikana dlhodobo toleruje, lebo ved sa az take hrozne nestalo, lebo ved ma agresor chudak tazky zivot, lebo ved hento a tamto a neviem co, dochadza k tragediam..
@beronsche Ale ano vyriesi .zacnu sa vyhrazat polepsovnou ...ucitely sa dieta naplasi ...ale ked to zacne riesit rodic tak sa nic nezmeni ako vidiet od autorky !
@crystal333 Pozvi chalana k sebe domov a pri kolaci si s nim pohovor, Ak boli kamosi, mate urcite nejake vztahy. Povedz mu, co od neho ocakavas a vynut si slub spolu s prebranim dosledkov, co bude nasledovat, ak nenecha tvojho syna na pokoji, ci fyzicky alebo slovne. Ak matka nespolupracuje, vobec by som sa nebala ist do takehoto riesenia. A nahravaj si to cele, aby ta este nakoniec nemohol niekto obvinit, ze bohvie co si mu doma robila.
@barborachors to dobre vsetko pises a malo by sa o tom rozpravat ze ako to deti..aj dospelych ucit. Ale on ho napadol zozadu, na to sa neda pripravit.
@makeka tak ale taká agresivita, ze do hlavy útok, skade to maju tie deti?
@makeka tak ale to neni normalne chovanie od ucitelky, ked on toto robi vo vyssom rocniku, tá nemá ziadne pedagogicke schopnosti. Ten nakoniec niekomu moze velmi ublizit, skola na to bude mat podiel. Ale uz bude neskoro, ked dojde k trvalym nasledkom.
@dagmarovita Obávam sa, že už zo škôlky, kde slušné deti učia že sa nesmú brániť (nesmieš sa biť je to škaredé) a nesťažovat sa (nezaluj) a agresorov že môžu ublížiť kľudne aj opakovane a maximálne čo sa im stane je že im pani učiteľka s úsmevom povie to nemôžes to je škaredé. Šikana by neexistovala keby ju učitelia ako pani riaditeľka z príspevkov vyššie nepodporovali.
@crystal333 pani mamička a vy ostatné, hocijako riešte aby sa vašim deťom nič nestalo
Útočník ak má problém s učením nech ho dajú na liečenie alebo špeciálnu školu
Ja osobne by som nedovolila aby sa nejakému dieťaťu v rodine niečo stalo, asi by som na to decko nakricala ako zmyslov zbavená, učiteľka veľa vecí nerieši vlastne skúsenosti a riaditeľka tiež neni vždy ochotná
Novinárku kontaktovať a iné mamičky či ich deti neboli napadnuté tými hajzlami
Na rodicku pred všetkými vytiahnuť dieťa dotyčnej ake je agresívne útočne nech sa mamička pekne hanbí, potom sa začnú diať veci
Veľa síl, brante deti poprípade nech sa naučia sebaobrane v prípade núdze raz sa im to môže hodiť
@makeka nenechala by som mojmu dietatu ublizovat... Nejde to cez riaditelku ani starostu? Ziadala by som ich pisomne o vyjadrenie, na to reagovat musia. Zainteresovala by som do problemu samospravny kraj, ministerstvo, vsetko pisomne, kym by sa veci nepohli..
sikana nesmie byt tolerovana, ospravedlnovana, ani bagatelizovana!
@beronsche uvidíme či sa to bude ešte opakovať.Teraz sa našťastie nič nestalo, som zvedavá či po čase ten chlapčisko bude zase skákať.Triedna ich aj rozsadila tak zatiaľ je kľud.Riaditelka sa manželovi vyhrážala keď to chcel postúpiť na políciu, že náš syn dostane dvojku zo správania.No a ako som písala vyššie, riaditeľka je dosadená od starostu -je to jeho bývalá spolužiačka.Tak tam by sme asi nepochodili.
@crystal333 hned ako si sa to dozvedela si mala volať treiednej. V prvom rade teda chod za nou a ries to z tade. Žiadne čakanie dieťaťa a vyhrážky, budes mat z toho iba zle.
aha vidim ze je o stara tema, a riesi sa to, tak ja nic 😊
@lenjaona na špeciálnu školu chodia deti s ment.post. Nie agresori a bitkári. Špeciálna škola nie je polepšovňa 🙃 existujú reedukačné zariadenia, ale presun na pobyt tam nie je až taký jednoduchý. Dieťa musí mať rôzne vyšetrenia a diagnózu na papieri (poruchy správania)
@crystal333 žiadaj oficiálne stretnutie rodičov oboch strán (aj s deťmi, aby každý opísal situáciu) s triednou učiteľkou a vedením školy.

@beronsche ako my sa rozprávame vždy čo bolo v škole, kto čo povedal , kto čo vyviedol, a čo robili. Ono s tým agresorom sa môj syn veľmi nerozpráva, teda nekamaratia sa , z rozprávania viem ,že je to taký šaško v triede, čo stále niečim potrebuje na seba upozornovat. Ešte sa ten agresor vraj vyjadril ,že stále povokuje ten môj práve tým že sa usmieva . Proste sú si nesympatickí.Tí dvaja boli kedysi kamaráti ,zhruba 3 r.dozadu,môj syn mal za kamarátku jednu spolužiačku,s ňou si veľmi dobre rozumel ,no a môj syn sa priznal tomu agresorovi ,že sa mu ta spolužiačka páči. A práve toto odštartovalo akúsi nenávisť ,zosmiešnovanie a ohováranie, . Odvtedy mu ten chlapec stále robí naprieky. Docielil ,že to dievča sa už s ním nechcelo kamarátiť. Nahuckal aj ďalších spolužiakov. Atď.