icon

Fyzicky útok v škole

crystal333
13. okt 2022

Dobrý deň mamičky, chcela by som sa vás opýtať ,ako by ste riešili ak by vaše dieťa fyzicky napadlo iné dieťa priamo škole. Bolo to na konci vyučovania ,väčšina detí bola preč,šla domov alebo na obed. Môj syn bol otočený chrbtom ,práve si odomykal skrinku keď k nemu prišiel zo zadu a pästou ho dvakrát udrel do hlavy . Predtým sa mu vraj vyhrážal bitkou .Ako by ste to riešili, prípadne na koho sa obrátili Nemienim to len tak nechať.Dakujem.

Strana
z2
liljana
13. okt 2022

Tvoje dieta napadlo, alebo tvoje dieta bolo napadnute? Porozpravat sa s rodicmi, alebo pockat si ho po skole a slubit jeho zadku stredovek, ak sa to zopakuje.

mackamizjedlaskrec
13. okt 2022

@crystal333 Tvoj syn by mal povedat triednej ucitelke .Zavolaju si ich oboch do riaditelni .Bud obaja aebo jeden z nich dostane poznamku .

anjelicek26
13. okt 2022

Tiez mi z textu nie je jasne, ci bol tvoj syn utocnik alebo obet. Kazdopadne prvy telefonat je do skoly - ucitelka, riaditel, popisat incident, potom su predvolane obe deti, osobitne, popisu vzniknutu situacia, nasleduje konfrontacia a dohovor rodicom (a oznamenie druhym rodicom) oboch deti...nasleduje pre utocnika trest - u nas je to 4 stranova esej pre obe strany, ako a preco sa treba vyhybat konfliktom a podla zavaznosti incidentu 2-7 dni vylucenie zo skoly (aspon na nasej skole, to uvidis este, ako u vas). Pri fyzickom utoku u nas poznamka nestaci, pri verbalnom ano. Ale ako pisem - co skola, to ine pravidla.

beronsche
13. okt 2022

@crystal333 okamzite riesit s triednym ucitelom a vedenim skoly ako sikanu. Ja by som do toho zainteresovala aj policiu.
Vychadzam z predpokladu, ze utok bol nevyprovokovany.
O ake stare deti ide?

@mackamizjedlaskrec poznamku? No to situaciu vyriesi, to ti poviem...

deti95060810
13. okt 2022

jednoznačne riešiť písomne s tr. a riaditeľom...
niečo podobné som riešila.
Ak to riešiš písomne - tr. aj riaditeľ je povinný ti odpovedať písomne.

martul
13. okt 2022

@crystal333 a kto bol teda napadnutý? Tvoj syn alebo tvojho syna napadli, nerozumiem...
Triedna, riaditeľ, spísať záznam to je dôležité mať všetko zdokumentované.

deti95060810
13. okt 2022

@anjelicek26 ja som okamžite pochopila že dieťa je obeť...
na sk neexistuje vylúčenie zo školy na 2 - 7 dní...

beronsche
13. okt 2022

Sice je to trochu nestastne formulovane, mne to vsak pride z kontextu jasne, ze napadnuty bol syn zakladatelky diskusie..

deti95060810
13. okt 2022

@martul prečítaj ešte raz ... však autorka jasne popisuje ako to je...

anjelicek26
13. okt 2022

@deti95060810 U deti pod 10 rokov ani u nas...u starsich veru ano... jej syn ma co pozeram 11...

deti95060810
13. okt 2022

@anjelicek26 hej ale asi na sk

cairka
13. okt 2022

@anjelicek26 , na Slovensku to miesto vylúčenia a povinnej eseje úplne kľudne môže dopadnúť tak , že prídu na to, že obeť útočnika vyprovokovala ...
@crystal333 , ako píšu, hlavne riešiť písomne, triednu dnes upovedomiť už rovno s tým, že je poslaná písomná žiadosť o vysvetlenie situácie. Držím palce. Z našich skúsenosti sa škola drží hesla "zatĺkať, zatĺkať a zatĺkať".

nafka0483
13. okt 2022

@crystal333 Prepac, to sa pytas dnes rano ked utok sa stal pravdepodobne vcera (ked pises ze po vyucovani a deti isli na obed/domov).

Okamzite ked mi to dieta povie tak lekarske osetrenie aby o tom bol zaznam. Dostat pastou do hlavy nie je sranda. Nasledne policia a potom oznamit tr. ucitelke a riaditelke co sa stalo a ze to riesi policia.

dagmarovita
13. okt 2022

A to sa neriesi na polícii? U dospelých áno, tak u detí snad o to skôr.
Asi na socialku nahlasit, nech dieta riesia.

beronsche
13. okt 2022

@anjelicek26 rozmyslam, aky je to trest pre problemove dieta, ked ho na par dni vylucia zo skoly.. ved to dieta je Este hadam aj spokojne, ze tam nemusi..

crystal333
autor
13. okt 2022

@liljana moje dieťa bolo napadnuté,riešila som to s jeho mamou, tak najprv sa pýtala či to niekto videl ak nie, skutok sa nestal....

anjelicek26
13. okt 2022

@beronsche je to cas, kedy skola spracovava incident, kedy sa pripravuje socialka do rodiny, kedy to riesi policia, kedy sa spisuje zapisnica, kedy sa doriesuju nasledky s rodicom pre to dane dieta, kedy sa ma cas obet spamatat bez toho, aby videla utocnika kazdy bozi den... to nie je nieco, co ma v prvej rade potrestat utocnika... je to nieco na odstavenie utocnika od kolektivu...

niky21
13. okt 2022

@crystal333 nemáte v šatni kamerový systém?

crystal333
autor
13. okt 2022

@anjelicek26 tou obeťou je môj syn.

beronsche
13. okt 2022

@crystal333 toto treba riesit prednostne so skolou.. Pre rodicia je tazke priznat si, ze jeho dieta moze byt agresor..

beronsche
13. okt 2022

@anjelicek26 aha, rozumiem. Vdaka za vysvetlenie. Pozerala som sa na to z uplne zleho uhla pohladu.

crystal333
autor
13. okt 2022

@beronsche jedná sa o 11 ročné deti, už predtým medzi sebou mali nejaké konflikty,také slovné. Utočnik sa typický bráni , ,že to ten môj ho provokuje,,

dagmarovita
13. okt 2022

Aha agresor ma 11 tak to neni na policiu. No je mi to lúto, je to dost vážna vec, prajem skoré uzdravenie telesné a aj na psychike synovi. Urcite je potrebné agresora potrestať, zadostucinenie. V cechach maju na to team odbornikov, co pridu na skoly a riesia sikanu. Tam by som sa poradila, ako reagovat na utocnikove argumenty.

beronsche
13. okt 2022

@crystal333 a co hovori tvoj syn? Je medzi vami taka dovera, ze by pripadne provokacie priznal?
Tak ci onak, nasilie nesmie byt tolerovane, urcite to ries so skolou a v spolupraci so skolou aj s rodicmi druheho dietata.
Drzim palce, taketo zalezitosti byvaju na dlho..

crystal333
autor
13. okt 2022

@nafka0483 učiteľke sme včera hneď dali vedieť, a žiaľ k dr sme nešli pretože s manželom sme boli v práci do večera.

anjelicek26
13. okt 2022

Ved ten tvoj ho mozno aj provokuje... pozri na to objektivne - ustne - urazky, mobbing, provokacie - su rovnako zavazne priestupky, ako ten fyzicky utok... rovnako "zabolia" ako tou pästou do hlavy... v poriadku nie je ani jedno ani druhe. Treba si vypocut obe strany, vypocut spoluziakov, ktori na to maju nestranny nazor, vidia, pocuju, co sa deje medzi nimi... pokusit sa deeskalovat konflikt, sadnut si s oboma deckami, pripadne ich oddelit, dat viac pod dozor, viac zasahovat ako ucitel... 11 rocni chalani su horuce hlavy, casto staci mierne zasiahnut a konflikt zhasne...

crystal333
autor
13. okt 2022

@beronsche prečo si myslíš ,že môj syn je agresor? Prečo obeť sa automaticky rovná ,že je agresor. Tento problém nie je čerstvý , a nie je jediné dieťa,ktoré je šikovane. Triedna to už riešila aj predtým s rodičmi.

crystal333
autor
13. okt 2022

@beronsche a čo na to hovoril môj syn ? Bol z toho smutný a znechutený a zároveň aj nahnevaný. Že radšej by chodil do inej školy😌

beronsche
13. okt 2022

@crystal333 nie, uplne zle si ma pochopila.. toto nikde ani len nenaznacujem.
Ved ta povbudzujem v tom, aby si to riesila..
Keby islo o moje dieta, chcela by som vediet cele pozadie.. s tym suvisi moja otazka.
Pytam sa iba , ci ak by ho syn slovne provokoval, ci by ti to povedal. Su to predsa deti, medzi nimi su nevinne slovne prekaracky caste. a mozno to spoluziak vyhodnotil ako provokacie. Co ho v ziadnom pripade neospravedlnuje!!
Plus, ze ide o problemoveho ziaka, ktory uz bol na pretrase, to pises az teraz..

javorinska
13. okt 2022

Ihned by som teda kontaktovala triedneho ucitela a trvala na okamzitom riesenie. Isto by som necakala do druheho dna. Chlapca chapem, ale vies take ..... deti sa mozu najst na kazdej jednej skole

Strana
z2