GDPR v školských zariadeniach

4. dec 2022

Súhlasíte so zverejňovaním fotiek/videí školským zariadením, ktoré navštevujú vase deti? Ma to pre vás opodstatnenie? Myslim tak celkovo, ale aj zdieľanie na socilanych sietach ako napr. Facebook, posielanie fotiek do spoločnej skupiny messenger, kde sú v podstate aj rodičia, ktorí sú pre vás cudzí... Pripadne ako by ste reagovali, ak by si nejaký rodič fotil v školskom zariadení svojim mobilom aj vaše dieťa spolu s jeho dietatom. 🤔

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matullienka
4. dec 2022

Nemám s tým problém, v škole nás informovali kde sa budú fotky zverejňovať.

@bilberryday ak by to tak bolo tak pri tej fotke by musel byť dotyčný označený aj FB menom.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
bilberryday
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
matullienka
4. dec 2022

@bilberryday no u nás nie je či ju niekto označí o 20 rokov je vo hviezdach. Pre mňa je väčší trapas ako projekt v 5 triede, keď si da niekto na FB fotku pod parou na párty a ako niektoré dávajú ako pre xxx priemysel.

h2
4. dec 2022

Vždy som súhlas so zverejnením fotiek podpísala, nemám s tým najmenší problém. A to som fotku svojho syna nedala nikam, nemám ho na FB, nemám ho ani tu, ani nikde inde. Ale prečo by mi mala vadiť fotka napríklad zo školského výletu, zverejnená na stránke školy, kde je moje dieťa v dave iných detí a bez udania akýchkoľvek ďalších údajov?

akvi
4. dec 2022

Nesúhlasím a vždy som podpisovala nesúhlas. Pride mi úplne cez čiaru zverejňovať všetko všade volne prístupné. Môjmu dieťaťu to bolo tiež vždy nepríjemné a ja sama nezverejnujem moje dieťa nikde, lebo ani ono samo si to nepraje. V našej škole sa to našťastie rešpektovalo. A na strednej si to už decko ustrazi aj samo, že sa vyhne foteniu, resp požiada toho, kto fotí, aby ho nefotil, resp nezverejnoval.

euka210
4. dec 2022

Tak hned ako vysiel zakon o tom, tak skola rozdala papiere ci suhlasime s fotenim....so zverejnovanim deti na stranke, soc.sietach atd. V skolke to bolo rovnako. Ja s tym problem nemam. Kto nechce, vypise ze nie a jeho dieta nesmu fotit a davat na net. Alebo daju na tvar kruh, aby nebolo vidno, i take som v skolke videla.

mandzula
5. dec 2022

@bilberryday zamestnavatel snad pochopi, ze model sopky z 5. rocnika nie je smerodajny (ak teda nehlada zrovna kreativca a nema poziadavku kreativity uz od toho 5. rocnika🙂).
@autor mne osobne to nevadi, myslim ze z GDPR sa robi viac, ako treba. Ked sme boli minule dcere na rodicku, obzerali sme si po stenach maturitne tabla spred xyz rokov. Sme sa s muzom s usmevom zamyslali, ci od vsetkych dodatocne pozhanali podpisy (asi hej, lebo nikto nebol zacmarany fixkou).

xsimon147b
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
vroni
14. dec 2022

Je mi úplne fuk, či škola zverejní fotku môjho dieťaťa ci nie. Pokiaľ hovoríme čisto o fotke a nie o portréte, kde je označené menom. To ani náhodou. Anonymná fotka áno.