Hodnotenie prváčikov
Neviem aký máte názor na hodnotenie prváčikov, ale je v poriadku, aby prváčikovia boli hodnotení známkami a teda hlavne tými špatnými? Ja si pamätám prvú štvorku hádam v piatej triede a moje dieťa dostáva bežne aj keď neakú úlohu nevie a spraví ju v škole zle aj len z nepozornosti. Dokonca zo začiatku sme dostávali z čítania jednotky, teraz jak písmeniek viac pani učiteľka stále hovorí že seká a jednotky už ani nepoznáme a dostáva dvojky, hoci čítame aj 12krát doma ten istý článok a už ho vie takmer naspamäť furt je to dvojka, prípadne je možné sa o objektívnosti pedagóga presvedčiť aj neako inak? 🙂
my sme mali vcera rodicko a videla som tu matematiku problem nastastie nebol v malej ale v tom ze ten pracovny list mal uplne inu podobu v zadani na ake je mala zvyknuta a to ju vlastne uplne vykolajilo ze nevedela naskocit plietla jedno cez druhe a nevedela sa z toho vysomarit lebo tabulka na odcitanie a scitanie uz nebola len jedno riadkova ale trojriadkova...
K tomu citaniu ja som uz od septembra zistila kolko krat mala potrebuje na pekne precitany text nam staci 5x a cita to plynule bez zasekavania ako text ked porovnam prvy krat a piaty je to ohromny rozdiel.
Ja sa malej plne venujem vsetko spolu preberame riesime normalne az teraz zistujem jak som to zvladla ja? Ako skolacke sa mne nikto nikdy nevenoval nepamatam sa ze by mi niekedy niekto kontroloval veci do skoly 😅 moja mama po troch detoch uz pri mne zastavala nazor ucis sa pre seba a nie pre mna 😀
ahoj.možno ten text vie už aj naspamať čo ma za domacu ulohu,ale ona mu da v škole čitať iny text a na zaklade toho vie ,že mu to stale nejde.Ty robiš chybu, daj mu čitať aj ine članky nie stale to iste.A potom pride pochvala ver tomu.držim Vam palce. 🙂
moj samko ma vybornu pamet vsetko si zapameta ale neviem co mam s nim robyt strasne je spomaleny on ma cas nestiha pisat na hodinach z matematiky maju 10 prikladou napisat za 5 minut nestihal vyriesila som to tak ze kazdy den piserme 5 minutovku u nas maju deti vcieku to je medzy 1 az 2 vtacik je medzy 2 az 3 koritnacka je 3 az 4 a slimak 4 az 5 skratka pomaly vedsinou dostavame vcielku alebo vtacika ale za rychlost dostavame len vedsinou najhorsie co mam robit poradte mi prosim
@ivetusik10 ak mozem poradit..urcite navstiv so synom psychologicku poradnu 😉
Ešte sa opýtam, mamičky čo ste deti chceli preradiť na inú školu kedy sa to vybabuje? Nebude na konci školského roka už neskoro? Prípadne do inej triedy dať, mám toho už fakt dosť ☹ Ešte aj keď s ňou niečo riešim tak potom si to vybíja na synovi a vypytuje sa ho prečo som s ňou riešila a ohovára ma pred deťmi sa rozpráva s druhou pani učiteľkou, ktorá je tam v triede 😠
Keď mu padne pero nemože si ho zdvihnúť lebo by začala vrieskať, keď si spravil domácu úlohu na hodine že už nemal čo robiť, tak mu ju dočmárala a dala spraviť do iného zošita že aby sa vraj cez víkend nenudil 😒 😒
@nela82 ahoj uz tam ideme teraz 6.7.sme objednany som zvedava co povedia drzte mi palce

No ja už možno starnem, ale v tých domácich úlohách čo má naša Saška z matematiky mám veľakrát problém pochopiť, "čo tým autor myslel".
A ono stačí 4 strany z matematiky+ napísať obsah a o romantický večer je postarané ...