Info ohľadom písomky druháka
Dobre ráno. Prosim vas chcela by som sa spýtať. Moj syn je druhak a pisal pisomku zo slovenciny zo 40 bodov stratil 13 bodov takze nemal zlu ani polovicu mal 27 bodov a ucitelka mu dala trojku. Nemala by byt trojka az ked je zla polovica? Ďakujem
@markaterka u nas sa ucia už všetko. Polročnu pisomku mali rozdelenie hlasok. Ake su makke spoluhlasky ake su kratke a dlhe samohlasky. Ako sa delia samohlasky. Teraz sa ucia uz rozdelovat makke a tvrde . Napriklad teta a telefon. Potom sa ucia kde po C sa dáva tvrdé y. Lenze oni sa to učia a za týždeň majú pisomku. Strasne vela od nich chcú. Na jednej strane povie dieta sa ma ucit max pol hodinu denne a na druhej strane im da 4 ulohy plus naucit sa na pisomku plus naucit sa stranu a pol poezie naspamäť recitovať.
@prasiatko30 lenze my sme nemali na 100 bodov ale na 40 bol maximálny počet bodov. Ked zo 100 bodov ma dieta 89-80 ma dvojku to strati 11 az 20 bodov. Ale u nas bolo max 40 bodov a stratil 13 uz vtedy je trojka.
@viecko09071 100% je to rozpisane v percentach - ked vies menej ako 50% toho co sa ta pytaju je to nedostatocna a 67,5% tak ako ziskalo tvoje dieta je na dobry
@maciatkolulu ja si robim srandu? Ved ty tu pises ako chybajuce bodky sa daju akceptovat ale i y nie 🤣🤣🤣 ved to dieta ma skor vediet kde majú ísť bodky ako kde sa pise i y. Ja som sa na zakladnej tiez bohvie ako neučia rodicia ma nedrbali za trojky ani za stvorky na vysvedceni a si predstav ze mam nadstavbove štúdium ktore som zvládla na prvý šup. Kamoska mala prisnu mamu nadavala jej za trojky chudatko zo stresu nezmaturovala ani na druhýkrát . Asi mas dievca lebo chlapci takí dokonalí nie su. A ja som na moje dieta nikdy nebola nahnevana trojky si vzdy opravil aj jednu stvorku mal ako aj ostatní spolužiaci chlapci a co sa z toho pototo? Nepotrebujem aby bol jednotkar je dvojkar. A teraz ma zatial same jednotky ale viac mu ide matika . Na skole maju viac chlapci problem s pravopisom ako dievcata ked som videla ich zošity.
@katulienkax práve že to bola písomka, mal viac času porozmýšľať ako keď sa diktuje…
Známka bola adekvátna samozrejme, mám tiež druháka a dennodenne trénujeme, keď nie písomne tak mu dám aspoň 20-30 slov ústne a hovorí i/y, ale to fakt len keď má toho veľa, inak dopĺňa i/y do slov alebo píše diktát, prepis… bez trénovania by to bola bieda… minule pisali pravopisné cvičenie, on a ešte jedna spolužiačka mali jednu chybu, ostatní 7-25… učiteľka že sa ich pytala, či doma trénujú a teda okrem môjho a tej spolužiačky nikto…
@viecko09071 to ako často sa učia tú poéziu? Raz za 2-3 mesiace či nebodaj každý deň?
@daja07 u nas tiež pisali diktaty uz v prvom ročníku. A internet mam dobry ale islo mi to iba cez mobil. Toto nebol diktat ale doplnovacka. A musel urcit kazde pismeno ci to je dvojhlaska makka spoluhlaska a podobne. Ja sa za tu trojku nehnevam ale nemal zle 50% ja sa iba normalne pytam. Jasne ze sa s nim ucim a vysvetlujem mu to
@simca06022011 pre boha zeny vy ste ok? Po prvé nikde v nom nezasievam ze i y nie je podstatne. Po druhe nerobim dramu iba sa slusne pytam ci je to ok. Ani z jednej štvorky som sa nepokakala. Napriklad syn nebol dnes v skole a na geometrii preberali nove ucivo ktore nevedel a na googli som to nenašla. Dnes sme sa ucili dve hodiny koľko úloh poslala učiteľka.
@viecko09071 trojka je pod 74% takže ani okolo hranice s dvojkou nešiel, 50% nie je trojka ani nahodou
@jabadabadu učia sa priamku, polpriamku, úsečku, ak teda táto učiteľka nenabehla už na rezy kociek
za 13 chýb zo 40 je trojka.
bezpochyby.
@viecko09071 ako nič v zlom, ale na troch stranách sa ti tu snažia vysvetliť, že učiteľka ohodnotila tvojho syna adekvátne a ty si ideš stále svoje…
@viecko09071
aké učivo z 2 triedy si nenašla na googli?
@viecko09071 samozrejme, že keď nebol v škole, dorábal veci čo ostatní urobili v škole + domáce úlohy. To je tiež bežný postup na väčšine škôl. Samozrejme, ak je chorý alebo mal teploty, dorobí si to postupne keď bude vládať…
Inak podla mna rychlo nejdete. Nasi tiwz v prvom polroku rozdelovali tvrde makke obojake samohlasky kratke slhe dvojhlasky. Je to normalne ucivo druheho rocnika a teraz to beru podrobnejsie kazde jedny zvlast.
Takze ono to je fakt normalne tempo druhakov.
@viecko09071 Cez edupage máš možnosť opýtať sa aj konkrétnej učiteľky na hodnotenie. Ale Ty si spomínala, že syn má problém s pozornosťou. Ak má odporúčaný aj individuálny prístup, prípadne integráciu, viac by som trvala na dodržaní odporúčaní psychológov. Buď má mať viac času, alebo iné písomky. Tá gramatika je náročná na zapamätanie, ide sa dosť rýchlo a nie každý stíha všetko si osvojiť. Deti sú už potom zmagorené z pravidiel a výnimiek a vzdajú to, povedia si, že budú písať ako ich napadne. 9 rokov v ZŠ sa učia o "I" a "y". 🙄
@viecko09071 pozri hodnotenie je ok… neviem co je na tom nepochopitelne. Moj je tretiak, teraz im dala 5minutovku z vybranych slov po R. Z 20 ci 22 ich mal 14 a dostal 3…. Vobec som neriesila, ci je to tak ok. Proste ucitelka ho asi neoznamkovala za dany pocet slov len tak z brucha 🤷♀️
Btw, neviem kolko mas rokov, ale ja takmer 36 a teda keby som na teste stratila 13 bodov, 2 by som nedostala ani nahodou…
@viecko09071 ja neverím, t oj syn mal 10 chýb v i/y, tzn hrúbky??! Fuuu, tak to by som cusala ako pena pri tej trojke a tešila sa. Áno, pravda,rozdiel je, v Diktate by mal 5tku. To je fakt.... Takže by som viac energie venovala synovi a doučovanie sa i/y, ako zbytočným pátraním, či je 10 hrubiek naozaj hodne trojky, lebo nie, nie je, je hodné horšej známky...
@viecko09071 dieťa má vedieť skôr, kde sa píšu bodky ako i/y... Dobre no. Tvoj syn mal štvorky v prvom rocniku? Keď mal doteraz iba samé jednotky a pritom mal aj trojky a štvorku? Tak ja mam chlapca a dve dospelé dievčatá a som spokojná s ich výsledkami. A áno som nahnevaná, keď ma veľa chýb, lebo viem, že by to mohol mat aj lepšie. Nahnevaná neznamená drbat dieťa, kričať... Ak to tvoj syn nedáva, musíš spolupracovať s psychológom, špeciálnym pedagógom. Určite lepšie ako sa rozčuľovať nad hodnotením.
@viecko09071 juuj tak držím palce nech sa darí, nemáte to ľahké
@viecko09071 je druhak tak urcit kratky samohlasku a dlhu by uz vediet mal to uz prvaci vedia...pises ze ucitelka povedala ucit sa pol hodiny a dala k tomu 4ulohy ale ja domace beriem ako domace plus este ucit sa pol hodiny to je ok...
A ak dietatu pol hodina nestaci tak sa s nim ucim aj hodinu ked treba a kazdy den to trenujem
U nas sa drzime statom danej stupnice, mame ju aj v klasifikacnim poriadku.
74-50% je 3. Nezalezi na tom aka to je chyba. Hodnotime cez % vsetko, je to spravodlivejsie ako ked si kazdy robi vlastnu stupnicu.
To ze by mal polovicu je uz 3 len tak za usi. Jeden bod dolu a mal by 4.

Pozeram ze s 25%este prejdu to je dobre U nas ak idu pod 50% je uz nedostatocny. Cize 100-90-vyborny
89-80chvalitebny
79-60 dobry
59-50dostatocny
49-0 nedostatocny - takze presne by sa trafila do stupnice u nas v skole