icon

Je bežné, že deti platia školské výlety aj učiteľom?

7. okt 2022

Dobrý deň,
otázka najmä na tých, čo sú učitelia alebo majú nejakú skúsenosť. Je bežné, že deti platia školský výlet do sumou aj za učiteľov? Učitelia nemajú hradené tieto náklady v rámci vyššej výplaty za to odbor napríklad?

Nie že by mne vadilo zaplatiť za učiteľov niečo, viem aké majú bežné platy, ale dcéra s týmto došla a ževraj to vadí väčšine rodičov spolužiakov, tak by ma zaujímalo, že ako to je a ako to vidíte, lebo ja som si doteraz myslela, že to zaplatí škola(stát)...

irusa
Autor odpoveď zmazal
viestta
11. okt 2022

@irusa Musíme byť aj také, aby ti mal kto tie rožky do regala vysypať, aj tvoje deti učiť. Nemôžu byť všetci "múdri a dôležití"

irusa
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
11. okt 2022

@irusa aká náhrada za výlet? Ja nesúdim podľa zamestnania, ak myslíš viesttu, tak jej prejav je kultivovaný, zrozumiteľný, logický. Argumentovala bez vášne a tak, akoby poznala učiteľský život a jeho úskalia. Som jej vďačná, že je empatická.

irusa
Autor odpoveď zmazal
zuzana76
11. okt 2022

@irusa písala som predtým

trgypadl
11. okt 2022
viestta
11. okt 2022

@irusa to, že som pri rozkoch je moje rozhodnutie a ma svoje pragmatické dovody. Ale zas na druhej strane si uvedom, že zhadzovať niekoho pre jeho zamestnanie? To robí len primitiv, a tých ostatných neospravedlni ani to, že sa dostali do argumemtacnej nudze

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
viestta
11. okt 2022

@zuzana76 učiteľský život poznám len z tej druhej strany katedry, to je pravda. Ale na druhej strane mam osobne skúsenosti z táborov, a viem co to je ukocirovat 10, 20, 30, 60 deti aby sa nenudili a ani neutrpeli žiadnu ujmu na zdravi. A teda viem sa vžiť do toho, čo zažíva učiteľ. Nielen na výlete, ale aj v škole.

letfenixa
11. okt 2022

@irusa veru, kolega od začiatku sk.roka rieši exkurziu do koncentračného tábora v Seredi, zajtra mu poviem, nech nezabudne, že si ten výlet ma sám zaplatiť, keďže si tam ide užívať.

irusa
Autor odpoveď zmazal
onedaynick
11. okt 2022

@irusa svojimi vyrokmi a nazormi si pre mna na mentalnom a empatickom dne. Podobna nejakej Lienke. Neda sa s tebou rozumne, vecne a racionalne argumentovat. Utocis pod pas, napr. zamestnanie, alebo mazes prispevky.

dskjhfdlkdjhl
11. okt 2022

@irusa Pozri, ak je clovek v praci spokojny, uspesny a je si toho vedomy, tak to este neznamena, ze je hlupak. Rovnako to, ze je niekto neisty, este neznamena, ze je inteligentny. Nemozeme zato, ze Ty si zatrpknuta a zavistliva. A nebudeme kvoli tomu vinit seba, ani kvoli tomu nebudeme smutit.

irusa
Autor odpoveď zmazal
dskjhfdlkdjhl
11. okt 2022

@irusa Preco mazes? Hanbis sa za svoje tvrdenia?

dskjhfdlkdjhl
11. okt 2022

@bilberryday No, v tejto diskusii to vyznieva od mnohych tak, ako som pisala. A to sme este nepisali o prazdninach😉

irusa
11. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl nie... končím debatu...som názoru tak ako na začiatku,že mal by to uhrádzať zamestnávateľ a nie rodič !!!!?

dskjhfdlkdjhl
11. okt 2022

@irusa A ved ak koncis debatu, tak nemusis po sebe vsetko zmazat. Ale asi sa hanbis za svoje nazory, tak si maz. Kto maze, ten jede.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
martula1977
11. okt 2022

Mne to normálne nepríde. Mala by to zabezpečiť škola. Učiteľ je v práci. Mojim synom tiež nikto výlet neuhradí. Rodičia hradia učebnice, pomôcky....pritom všade tvrdia, že vzdelanie je zdarma.

jajka257
11. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl ach jaj. Nestihla som jej komentáre. Ale podľa reakcií, som prišla o mnoho zaujímavých výrokov.

jajka257
11. okt 2022

@irusa prečo si vymazala odpoveď pre mňa? Nestihla som.

jajka257
11. okt 2022

@viestta už sme sa dostali k ponižovanie iných zamestnaní? Vidím, že si reagovala v tomto štýle.

abbey1
11. okt 2022

Tu stále niektorí absolútne nepochopili, že výlety sú úplne dobrovoľná vec. Nie je absolútne žiadny dôvod, aby škola náklady za učiteľa preplácala. Preplatia sa akcie ako olympiády, športové súťaže a podobne. Ale žiadať, aby škola zaplatila učiteľom výlet, ktorý si zorganizuje trieda? Vám zamestnávateľ platí posedenie na kávičke s kolegami po práci? Nežartujte!
A aký problém vlastne máte? Dieťa, ktoré nejde na výlet sa zostava učiť v škole. Nikto nie je nútený na výlet ísť. Kľudne chodievajte na výlety so svojimi deťmi vy, škola ich bude len vzdelávať, výlety si zabezpečte vy a všetci budú spokojní.
Skutočne šialené, čo tu čítam od niektorých.

jajka257
11. okt 2022

@martula1977 vzdelanie. Nie výlet. A určite neplatíš vzdelávanie, ty platíš pomôcky. Treba si uvedomiť rozdiel. Vzdelávanie, pomôcky na vzdelávanie a výlet.

dskjhfdlkdjhl
11. okt 2022

@bilberryday To si vazne myslis? Mas na to pravo. Ale teda je to hodne neobjektivny pohlad a vyhodnot si to ako chces, mne je to fakt jedno.

viestta
11. okt 2022

@jajka257 👍🏻

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
abbey1
11. okt 2022

@bilberryday Ty vieš čítať s porozumením? Ak áno, čo si my chcela tvojim príspevkom povedať?